X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha cytrynwka to normalka :D mnie to nie ruszalo przez dlugi czas ale teraz to juz mnie krew zalewa

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to zrobilam ciasto, wlasnie wyjelam niedawno z piekarnika.co ma bycto bedzie:D musze jeszcze umyc naczynia i poprasowac reszte ciuszkow co jeszcze wypralam i spoko

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu cos mi sie zle ogarnia, kasia ty masz termin na 21 z usg czy om? Bo suwaczekmasz na dzien wczesniej niz ja a ja terminowo na 14 mialam:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka ta noc długa :/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:24

ZieloneOliwki, kwiatakacji, alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja trzy dni po szpitalu tez jadlam tylko gotowane i pieczone 0 owocow i warzyw (oprocz gotowqnej marchewki i buraczkow) powoli zaczelam wprowadzac: banany, jablka, salate, ogorka zielonego, slodycze, nabial wpierdzielam jak glupia- serki, jogurty, sery, mleko. Zacznij wprowadzac cos do diety bo za dlugo nie pociagniesz na gotowanym i na zupkach ;-) a wprowadzajac stopniowo bedziesz wiedziala ewentualnie co Malemu zaszkodzilo ;-)

Kurcze moja corcia przez sen strasznie sie prezy wzdycha jakby miala problem z kupka ale jak masuje brzuszek to nie placze w dodatku kupki ladne robi.

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim Mamusiom i życzę dużo zdrówka dla Was i Maluszków - są tak słodkie, że już się nie mogę doczekać swojego.
    Termin mam na 21.12. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że nie ma śladu zbliżającego się porodu, na wczorajszym ktg nie zapisał się nawet 1 skurcz, ale cieszę się że z synkiem wszystko ok.
    Mnie też wszyscy pytają czy przypadkiem nie rodzę i proszą, że jak się tylko zacznie to żebym dala znać. Chyba zamiast rodzić to musiałabym odpisywać i odbierać, bo kolejne pytania byłyby jak idzie poród, czy boli, jakie rozwarcie itp.
    W terminie mam się położyć do szpitala i czekać. Cieszę się z jednej strony bo wybrałam szpital 130 km od domu, odpadnie stres zwiazany z dojazdem.
    Coś mi się wydaje, że przenoszę i jeszcze poczekam na pierwsze spotkanie z synkiem. Trzymam kciuki za te, które jeszcze nie urodziły, życzę szczęśliwych porodów!

Flakonik lubi tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie MAtleena boli brzuch po badaniach u gina ostatnio nawet, bo już się nie patyczkuje :P
    A wiecie że mnie nikt nie pyta czy już urodziłam? :D Za to non stop mam pytania "jak się czujesz?" i już mnie szlak trafia, bo co trzeci dzień pisze do mnie na fb znajoma, która ma 5ciomiesięczne dziecko. Więc już sobie myślę że jej napiszę- a jak się kurwa mam czuć w 38 tygodniu ciąży, tak jak Ty kilka miesięcy temu...-

Siknęłam w pojemniczek i idę zaraz oddać do badania, mam nadzieję że dziś to ostatnie i poniedziałkowa wizyta będzie moją ostatnią do wizyty po połogu... Też się nei nastawiam na poród tak jak chciałam bo raczej nic z tego, teraz się modlę żeby urodzić w terminie :P

alisss871 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy tak narzekałyście w nocy to i Ja po narzekam... Byłam wczoraj u lekarza i co? Nico!! Szyjka trochę skrócona jak 4 tygodnie temu i tyle... Jak nie urodze to 23 do szpitala, więc jest bardzo prawdopodobne że Tobi urodzi się w święta co ma też w sumie plusy bo pojdziemy w sobotę z mężem po choinkę i jeszcze zdaze ubrać :)

Myślicie że w Lidlu w dzień zastanę karpia? W reklamie jest że dowożą codziennie.
    I śnił mi się sernik, to chyba znak, trzeba dziś upiec.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka, jeszcze trochę do świąt zostało to może i karpia nie wykupią :)

kurde, tak w święta Cię chcą położyć? Choć jakby mnie chcieli wziąć w święta na wywołanie to bym się nawet nie zastanawiała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! no i rzeczywiście czytałam że leniwe dziecko przed porodem to mit;) Mama-julka ma rację:) może być nawet bardziej aktywne. Tylko u mnie się to nie sprawdziło niestety...:P
    były takie dni że był bardzo ruchliwy ale nic to nie zmieniło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo wszystkim 11.12 na swiat przyszła moja kochana Mia 3320g i 55cm 10pkt. Miałam zrobioną cesarke przez swojego lekarza gdyż rozwarcie rosło a skurczy brak tzn były ale nie regularnie i mała nie chciała wyjść a na koniec jeszcze sie cofnela moj lekarz który prowadził mi całą ciążę specjalnie przyszedl i zrobił mi cesarke ale jestem mega zadowolona bo szwy mam wchlanialne a blizna wielkosci paznokcia Czujemy sie super po 3dniach w szpitalu do domku nas wypuscili i teraz ogarniamy sytuacje juz u siebie. Mała grzeczna ale mały nerwusek karmie ja piersia ale niestety dokarmiam butelka wiec zobaczymy jak dalej będzie :-) :-) pozdrawiamy i sciskamy was mocno

rewelka, pati_zuzia, ZieloneOliwki, KASIAG24, lilianna, Pchelkaa, justyna14, Klara87, annielica, Dżulia, Matleena, cytrynówka, Madzisek, m@rzenie, alisss871, niania.ogg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    kurde, tak w święta Cię chcą położyć? Choć jakby mnie chcieli wziąć w święta na wywołanie to bym się nawet nie zastanawiała :P

Co za desperacja he he. Ale pewnie będziesz mogła spokojnie delektować się kolacją wigilijną ;-)

Zaczynam myśleć, że z tą aktywnością dziecka to też lipa. Nie działa na mnie mycie podłogi na kolanach. Ale to dopiero pierwszy raz był. Brzuch lekko ćmił po paru godzinach.

Dziś idę na pierwsze KTG i tylko dla spokoju, że serce dobrze bije bo skurczów to napewno nie będzie :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia GRATULUJĘ!!!

nikicia86 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    rewelka, jeszcze trochę do świąt zostało to może i karpia nie wykupią :)

Tak bo będzie 41t już więc czas na wywołanie... Akurat swiatecznie wypada. Ty jeszcze masz czas więc daj urodzić koleżankom po terminie :p

Walka o karpia w

https://m.youtube.com/watch?v=GZqXkx3r_5UU

Nikicia gratulacje :)

nikicia86 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,
    Gratulacje dla kolejnych Mamuś, która teraz do rodzenia pierwsza w kolejce?

Ja wczoraj miałam kiepski dzień, w nocy nie spałam od 12 do 5 i potem cały dzień byłam ledwo żywa. Dzisiaj na szczęście udało mi się przespać całą noc więc i czuję się lepiej od razu.
    Ja mam teraz wizytę w Czwartek i pewnie każe mi przyjść za tydzień, czyli 24 jak się nic nie ruszy, a potem to nie wiem co dalej. Ale wolała bym czekać w domu niż iść do szpitala na wywołanie. Z córcią czekałam 15 dni ale w sumie dobrze na tym wyszłyśmy, urodziłam sn, poród był szybki i lekki. Warto poczekać moim zdaniem aż się samo zacznie, o ile oczywiście jest wszystko dobrze z dzieckiem, łożyskiem i tp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dosyć gadania mojej mamy co mam powiedzieć żeby była cesarka I jeszcze tesciowa ciągle dzwoni, że jak chcę cesarkę to żeby na wizycie w czwartek ustalić termin. Kurna czy ja komuś powiedziałam, Że chce cesarkę???? Nie! No a moja mama do mnie z tekstami, że ona wolałaby żebym miała cesarkę bo się martwi. Normalnie powinnam wyłączyć telefon i z nikim nie gadać Od początku się nastawiałąm na poród sn. Zresztą od kiedy życzenie pacjenta jest wskazaniem do cesarki U mnie nie ma wskazań do cesaraki i już A mama do mnie że jakby tak poskładać to może dr się zdecyduje Ale kurna co poskładać????

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to mama dość wszystkiego, mała ma w nosie wychodzenie A ja zaczynam miec wyrzuty ze ja wyganiałam bo w sumie zostały 2 tygodnie z kawałkiem i juz bybyła ze stycznia.... z drugiej strony 2 tygodnie temu miała 3300 to do stycznia tomogłaby pobic rekord dziecka genoweffy i jak ja potem urodzic Chyba mam kryzys przedporodowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Witamy siw z lozka z cycem w buzi:p a właściwie to juz chyba zaraz poza buzia i odlot będzie;)
    U Nas wczoraj 14dni juz minęło i z tej okazji wczoraj z rana odpadl pępuszek:)

Ja dalej walczę z prawa cycka:/ dalej jest tam jakas grudka,zapchany kanalik i masuje,ściągam,przystawiam częściej Mala,oblewam ciepla woda..i nic. Cholera a polozna dopiero w pn moze będzie. Musze dalej Ja masowc i "ciągać" chyba;)

Gratuluje Mamusiom ktorym nie gratulowalam Dzidziusiow! ;***
    Trzymam kciuki za te które w dwupakach jeszcze,żebyście zaczely juz rodzic!
    Z ta piersią to spróbuj grzać ciepłem z suszarki i w tym czasie masuj. Potem przystawiaj do niej Maleństwo. Mi to pomogło :)

‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ