X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mama-julka, jak to wzrasta? A nie maleje? Mój wczoraj w nocy tak wariował, że aż zaczęłam się martwić.

Tak czytałam w necie - wzrasta przed porodem. A normalnie, gdy dają tę tabelkę to jest napisane że 5 ruchów i mniej to źle.

Acikk ja kp z diety wyłączyłam napewno warzywa wzdymające typu groch, kapusta, owoce pestkowe. Nie zalecają drastycznej diety eliminacyjnej dlatego by dziecko nie było alergikiem :-P

Lips mnie by wzięliła ch... ra od tego czekania. Masz rację - ile można czekać.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziewczyny,które miały masaż szyjki, też Was po nim bolał brzuch?

Ja miałam takie konkretne gmeranie ręką przez gina i po nim to aż mnie zginało w pół, do tego na wkladce znalazłam rano gluta z brązowym plamieniem, już się ucieszyłam, że to czop, no ale to się działo w zeszły poniedziałek i ciiiisza :P

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Acikk, zapomniał wół jak cielęciem był ;) przypomnij sobie w jaką depresję wpadałaś, że jeszcze nie urodziłaś ;)
    Łatwo się mówi jak już się jest po.

Bolał, oj bolał - jak na okres.

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aha wiecie co apropos wspólnych porodów z mężem i tego czy potem coś się zmieni w łóżku po takich doznaniach estetycznych to mój juz lazi za mna i pyta kiedy będzie mógł znowu sprawdzić czy tam dalej tak cieplutko u mnie i tylko mie zaczepia jaką jestem seksi mamuska więc raczej przypuszczam że nie będzie miał problemu :D

mój to samo :D
    A ja narazie czekam na wizytę u ginekologa, żeby przepisał jakaś antykoncepcje, bo panicznie boje się wpadki.

• akira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Dzis nam odpadl juz pepuszek
    czym pielęgnowałaś pepek, że już odpadł? U nas nadal siedzi kikut.

doczytalam, ze niczym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 22:18

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    mój to samo :D
    A ja narazie czekam na wizytę u ginekologa, żeby przepisał jakaś antykoncepcje, bo panicznie boje się wpadki.

Noo wiadomix :D Ja to jeszcze musze czekac aż przestanie boleć i lecieć krew masakra najdłuższy okres życia i to jeszcze z podpaskami, koszmar :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    To nie pocieszyłaś mnie. Ja to już powoli wpadam w jakąś depresję przedporodową. Ciągle wydaje mi się,że nigdy nie urodzę :(

Ja się już poddałam, na nic się nie nastawiam, dzisiaj u lekarza powiedziałam, że może mnie nawet w święta na oddział położyć, jeśli tylko spędzę je już z synem na zewnątrz... nie dał się namówić ;) więc wracam do skakania na piłce i staram się znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji- lubię swoje niepogryzione sutki :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    ... i staram się znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji- lubię swoje niepogryzione sutki :D

He he, to bardzo wielkie pocieszenie bo nie wspominam tego najlepiej, tzn. karmienia że łzami w oczach bo boli że hej...
    Piłki nie mam to chyba powyginam się przy siadzie krawieckim :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp i tez jem w miare wszystkoo unikam tylko czosnku i cebuli, bo dzieci podobno nie lubia. :)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:04

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Acikk napisalam do Ciebie wiadomosc na priv, jak bedziesz miala jak to zerknij :)

Odpisalam sorki że tak pozno ale nie zaglądałam tam w te wiadomości :D

stars2345 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:49

cytrynówka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszy masaż szyjki ponad tydzien temu, 2 dni potem jakieś brązowe gluty, ból brzucha i cisza. Teraz w poniedziałek też miałam i znów to samo, ale mam nadzieje że tym razem się coś ruszy...czuje bardoz mocny nacisk na miednice, w dole brzucha, małego to już czuje prawie w piczy, do tego wierci sie stasznie i najgorsze noga prawa mi jakby drętwieje, słabnie, jakby na nerw uciskał, może się wreszcie doczekam...

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Acikk, zapomniał wół jak cielęciem był ;) przypomnij sobie w jaką depresję wpadałaś, że jeszcze nie urodziłaś ;)
    Łatwo się mówi jak już się jest po.

ja mialam 2 grudnia masaz + odklejanie bieguna pecherza, po tym plamilam odchodzil mi czop i caly wieczor mnie bolal brzuch nawet kilka razy bardzooo! ze przeklinalam :P pozniej ucichlo;/

po dziisiejszym ktg jestem w domu rozwarcie na 2 cm skurcze lipne znowu odkleila ten dolny biegun i jak nic dalej sie nie rozkreci to w czwartek na 19 kolejne ktg i decyzja czy zostaje juz na oddziale... normalnie mam DOSC

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rada Pani doktor do meza zeby sam dzialal dzisiaj tomoze wroce jeszcze w nocy, ale nic sie na to nie zapowiada skurcze jak skurcze lapia mnie co chwile ale nie sa bolesne... jutro pojde na zajecia z polozna aktywne moze jak poskacze na pilce to cos ruszy :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też miałam masaż szyjki... chyba... ;-) bo ja wcale o niego nie prosiłam ale lekarz podczas badania tak mocno mnie tam uciskał że myślałam że umrę na tym fotelu. Trwało to chwilkę i skomentował tylko "muszę Panią trochę pomęczyć skoro chce Pani wcześniej urodzić" Ale to było tydzień temu i nadal nic, nawet brzuch niespecjalnie mnie bolał po tym masażu...

Dziewczyny też macie ochotę wyłączyć nieraz telefon albo rzucić nim o ścianę jak co chwile ktoś dzwoni albo pisze czy już urodziłyście? Mnie normalnie h... strzela! Termin mam na poniedziałek a od rana co chwilę ktoś dzwoni! A w ogóle to najlepsze jest jak idę se po mieście i spotykam znajomych...
    - Oooo, cześć! urodziłaś już?
    - Taaa jasne, urodziłam, zostawiłam małego w domu, po czym sobie spaceruje z połkniętym balonem w brzuchu!

Niech to się wreszcie skończy...

Matleena, alicja_ lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss na mnie to juz patrza zpolitowaniem !! az mam occhote ich wyzabijac!!masakra chpdze zla zmeczona mecza mnie mdlosci dzisiaj ciagle kibel jeszcze:/

powiem Wam, ze u mnie po tym odklejaniu pecherza jakby cos do przodu brzuch mi staje jak szalony co chwile moze sie rozkreci w koncu...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszę w kółko pytanie "jak się czujesz? " ... albo słyszę jak mój mąż na okrągło odpowiada na to pytanie przez telefon i dodaje , że ciągle czekamy... Roznosi mnie nerw na tą ludzką ciekawość. Głównie pytają osoby, które dotychczas interesowało tylko to ile przytyłam w ciąży i czy dużo rzygalam :P

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoja droga zobaczcie jak z tyym czopem jest mowia i isza zejak odchodzi podbarwiony krwia to lada dzien zacznie sie porod... u mmnie odchodzic zaczal brunatny 3 grudnia a ja dalej niie rodze...juz w nic nie wierzee

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ