Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Mama-julka, jak to wzrasta? A nie maleje? Mój wczoraj w nocy tak wariował, że aż zaczęłam się martwić.
Tak czytałam w necie - wzrasta przed porodem. A normalnie, gdy dają tę tabelkę to jest napisane że 5 ruchów i mniej to źle.
Acikk ja kp z diety wyłączyłam napewno warzywa wzdymające typu groch, kapusta, owoce pestkowe. Nie zalecają drastycznej diety eliminacyjnej dlatego by dziecko nie było alergikiem
Lips mnie by wzięliła ch... ra od tego czekania. Masz rację - ile można czekać. -
Matleena wrote:Dziewczyny,które miały masaż szyjki, też Was po nim bolał brzuch?
Ja miałam takie konkretne gmeranie ręką przez gina i po nim to aż mnie zginało w pół, do tego na wkladce znalazłam rano gluta z brązowym plamieniem, już się ucieszyłam, że to czop, no ale to się działo w zeszły poniedziałek i ciiiisza
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Acikk, zapomniał wół jak cielęciem był
przypomnij sobie w jaką depresję wpadałaś, że jeszcze nie urodziłaś 
Łatwo się mówi jak już się jest po.
Dziewczyny,które miały masaż szyjki, też Was po nim bolał brzuch?
Bolał, oj bolał - jak na okres.
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Aha wiecie co apropos wspólnych porodów z mężem i tego czy potem coś się zmieni w łóżku po takich doznaniach estetycznych to mój juz lazi za mna i pyta kiedy będzie mógł znowu sprawdzić czy tam dalej tak cieplutko u mnie i tylko mie zaczepia jaką jestem seksi mamuska więc raczej przypuszczam że nie będzie miał problemu

mój to samo
A ja narazie czekam na wizytę u ginekologa, żeby przepisał jakaś antykoncepcje, bo panicznie boje się wpadki. -
alicja_ wrote:mój to samo

A ja narazie czekam na wizytę u ginekologa, żeby przepisał jakaś antykoncepcje, bo panicznie boje się wpadki.
Noo wiadomix
Ja to jeszcze musze czekac aż przestanie boleć i lecieć krew masakra najdłuższy okres życia i to jeszcze z podpaskami, koszmar
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Matleena wrote:To nie pocieszyłaś mnie. Ja to już powoli wpadam w jakąś depresję przedporodową. Ciągle wydaje mi się,że nigdy nie urodzę

Ja się już poddałam, na nic się nie nastawiam, dzisiaj u lekarza powiedziałam, że może mnie nawet w święta na oddział położyć, jeśli tylko spędzę je już z synem na zewnątrz... nie dał się namówić
więc wracam do skakania na piłce i staram się znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji- lubię swoje niepogryzione sutki
-
nick nieaktualnycytrynówka wrote:... i staram się znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji- lubię swoje niepogryzione sutki

He he, to bardzo wielkie pocieszenie bo nie wspominam tego najlepiej, tzn. karmienia że łzami w oczach bo boli że hej...
Piłki nie mam to chyba powyginam się przy siadzie krawieckim
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam pierwszy masaż szyjki ponad tydzien temu, 2 dni potem jakieś brązowe gluty, ból brzucha i cisza. Teraz w poniedziałek też miałam i znów to samo, ale mam nadzieje że tym razem się coś ruszy...czuje bardoz mocny nacisk na miednice, w dole brzucha, małego to już czuje prawie w piczy, do tego wierci sie stasznie i najgorsze noga prawa mi jakby drętwieje, słabnie, jakby na nerw uciskał, może się wreszcie doczekam...
-
Matleena wrote:Acikk, zapomniał wół jak cielęciem był
przypomnij sobie w jaką depresję wpadałaś, że jeszcze nie urodziłaś 
Łatwo się mówi jak już się jest po.
Dziewczyny,które miały masaż szyjki, też Was po nim bolał brzuch?
ja mialam 2 grudnia masaz + odklejanie bieguna pecherza, po tym plamilam odchodzil mi czop i caly wieczor mnie bolal brzuch nawet kilka razy bardzooo! ze przeklinalam
pozniej ucichlo;/
po dziisiejszym ktg jestem w domu rozwarcie na 2 cm skurcze lipne znowu odkleila ten dolny biegun i jak nic dalej sie nie rozkreci to w czwartek na 19 kolejne ktg i decyzja czy zostaje juz na oddziale... normalnie mam DOSC -
rada Pani doktor do meza zeby sam dzialal dzisiaj tomoze wroce jeszcze w nocy, ale nic sie na to nie zapowiada skurcze jak skurcze lapia mnie co chwile ale nie sa bolesne... jutro pojde na zajecia z polozna aktywne moze jak poskacze na pilce to cos ruszy
-
nick nieaktualnyJa chyba też miałam masaż szyjki... chyba...
bo ja wcale o niego nie prosiłam ale lekarz podczas badania tak mocno mnie tam uciskał że myślałam że umrę na tym fotelu. Trwało to chwilkę i skomentował tylko "muszę Panią trochę pomęczyć skoro chce Pani wcześniej urodzić" Ale to było tydzień temu i nadal nic, nawet brzuch niespecjalnie mnie bolał po tym masażu...
Dziewczyny też macie ochotę wyłączyć nieraz telefon albo rzucić nim o ścianę jak co chwile ktoś dzwoni albo pisze czy już urodziłyście? Mnie normalnie h... strzela! Termin mam na poniedziałek a od rana co chwilę ktoś dzwoni! A w ogóle to najlepsze jest jak idę se po mieście i spotykam znajomych...
- Oooo, cześć! urodziłaś już?
- Taaa jasne, urodziłam, zostawiłam małego w domu, po czym sobie spaceruje z połkniętym balonem w brzuchu!
Niech to się wreszcie skończy...
Matleena, alicja_ lubią tę wiadomość
-
aliss na mnie to juz patrza zpolitowaniem !! az mam occhote ich wyzabijac!!masakra chpdze zla zmeczona mecza mnie mdlosci dzisiaj ciagle kibel jeszcze:/
powiem Wam, ze u mnie po tym odklejaniu pecherza jakby cos do przodu brzuch mi staje jak szalony co chwile moze sie rozkreci w koncu... -
Ja słyszę w kółko pytanie "jak się czujesz? " ... albo słyszę jak mój mąż na okrągło odpowiada na to pytanie przez telefon i dodaje , że ciągle czekamy... Roznosi mnie nerw na tą ludzką ciekawość. Głównie pytają osoby, które dotychczas interesowało tylko to ile przytyłam w ciąży i czy dużo rzygalam