X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia gratulacje :)

nikicia86 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Znowu cos mi sie zle ogarnia, kasia ty masz termin na 21 z usg czy om? Bo suwaczekmasz na dzien wczesniej niz ja a ja terminowo na 14 mialam:D

ja mam z om na 13 wg belly wg lekarza na 15 a z tych usg na poczatku 21 :-)

nie urodzilam chociaz skurcze daja o sobie znac ciekawe czy sie rozkreci w koncu, rano odszedl mi czop z krwia ale nie jaram sie bo 3 grudnia tez mi odchodzil i dalej nie rodze :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Noo wiadomix :D Ja to jeszcze musze czekac aż przestanie boleć i lecieć krew masakra najdłuższy okres życia i to jeszcze z podpaskami, koszmar :P

Dokładnie!
    Ja od wczoraj już zamiast krwi mam beżową wydzielinę, więc mam nadzieje, że zmierzamy ku końcowi :D
    Ciekawe kiedy dostane okres :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia, gratulacje! :)
    rewelka, chciałam powiedzieć że niektóre tu nie czekały w ogóle na swoją kolej :P

Mama julka- justyna14 cały tydzień przed porodem zasuwała w pocie czoła sprzątając i malując, może coś z tego będzie :D też dzisiaj biorę się za szorowanie łazienki na błysk i odkurzanie po kątach i mycie podłóg :P
    Nie jestem jakoś szczególnie przywiązana do świąt więc mi bez różnicy czy spędziłabym je w szpitalu czy w domu ;) Marik, przecież cesarka to duża ingerencja w organizm, co ta Twoja rodzinka? Moja mama się ucieszyła jak usłyszała że się Kuba obrócił i będzie sn :P

justyna14, Matleena, nikicia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    swoja droga zobaczcie jak z tyym czopem jest mowia i isza zejak odchodzi podbarwiony krwia to lada dzien zacznie sie porod... u mmnie odchodzic zaczal brunatny 3 grudnia a ja dalej niie rodze...juz w nic nie wierzee

Z tym czopem to jest różnie :D
    U mnie później też odchodził podbarwiony krwią i NIC.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Hey,
    Gratulacje dla kolejnych Mamuś, która teraz do rodzenia pierwsza w kolejce?

Ja wczoraj miałam kiepski dzień, w nocy nie spałam od 12 do 5 i potem cały dzień byłam ledwo żywa. Dzisiaj na szczęście udało mi się przespać całą noc więc i czuję się lepiej od razu.
    Ja mam teraz wizytę w Czwartek i pewnie każe mi przyjść za tydzień, czyli 24 jak się nic nie ruszy, a potem to nie wiem co dalej. Ale wolała bym czekać w domu niż iść do szpitala na wywołanie. Z córcią czekałam 15 dni ale w sumie dobrze na tym wyszłyśmy, urodziłam sn, poród był szybki i lekki. Warto poczekać moim zdaniem aż się samo zacznie, o ile oczywiście jest wszystko dobrze z dzieckiem, łożyskiem i tp.

niesmialo mowie, ze chyba ja? :P

mysle, ze jak sie samo nie rozkreci to jutro mnie zostawia no chyba ze uznaja ze nic nie ruszylo i moge pochodzic do soboty ew poniedzialku

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja wiem wiem u mnie juz przed wstrzymaniem akcji mowili ze to krwisty czop byl :D takze w nic juz nie wierze i nic mnie nie zdziwi :P

alicja_ lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mielismy ciezka noc,ale nie przez Maksia a Gabrysia. Biedactwo mi sie rozchorowalo. Kaszle,ma katar I w nocy robilam mu inchalacje,bo kropelki I aspirator nie pomagal. Przez katar spac nie mogl,katar wywolywal kaszel I tak na okraglo. Plus do tego wysypka na rekach I nogach I troszke buzi. Niby osluchowo czysto I jak mu nie przejdzie do niedzieli to znowu mamy isc do lekarza. Msm nadzieje,ze ta noc byla taka kryzysowa I bedzie teraz lepiej,bo zazwyczaj tak u nas jest. Zobaczymy oby przeszlo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych Mam! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młoda wczoraj caały dzień nie spała.. Padła dopiero o 24. Troche bałam się, że to kolki się zaczynają, ale ponoć jak są kolki to ani branie na ręce ani smoczek nie uspokajają dziecka.
    U nas młoda brana na ręce od razu się uspokaja i siedzi zadowolona. Wydaje mi się, że rośnie mały cwaniaczek, bo pielucha czysta, brzuszek nakarmiony a jest płacz - czyli pewnie chodzi o branie na ręce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - jak u Ciebie? Dawno nie pisałaś.
    Jak dziewczynki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki moja mama miała 3 cesarki a teściowa cieżki poród wiec teraz jest nagonka... ręce opadają

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Hey,
    Gratulacje dla kolejnych Mamuś, która teraz do rodzenia pierwsza w kolejce?.

Dziś mój dzień. Podoba mi się ta data, ale cicho wszędzie, głucho wszędzie...

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie moja oliwka zaczela strasznie ulewac. Co robic? Jest to bardzo meczace zarowno dla niej jak i dla mnie. Boje sie ja zostawiac sama jak spi czy lezy.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    ZieloneOliwki moja mama miała 3 cesarki a teściowa cieżki poród wiec teraz jest nagonka... ręce opadają

Może akurat Ty przejdziesz poród sn jak z płatka? A tak się zapytam - masz siostrę co rodziła albo bliskie ciotki? Ja miałam porównanie, np. moja mama dobry poród (bo dopiero potem komplikacje po z winy szpitala) i jej siostry też raz - dwa rodziły. Moja siostra rodziła po mnie dwa razy - pierwszy długi, a drugi raz szybko i prawie bezboleśnie, główka w kanale, a ona specjalnie tego nie czuła, tylko położna zobaczyła, że wychodzi he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Kochane mamusie moja oliwka zaczela strasznie ulewac. Co robic? Jest to bardzo meczace zarowno dla niej jak i dla mnie. Boje sie ja zostawiac sama jak spi czy lezy.

Jak karmisz mm to jest to kwestia zmiany mieszanki bo sa takie na ten problem. Poza tym dziecka nie kładzie się od razu, czekasz i może się odbije. Dziecko musi trochę wyżej leżeć, pod ukosem, najlepiej na boku. Na plecach bałabym się zostawić. Jak to wszystko zawiedzie to pozostaje wizyta u lekarza bo może to być refluks żołądka.

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia, gratulacje :)

annna85, nikicia86 lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa mąż ma wolne do 4 stycznia, więc trochę jeszcze z nami będzie. A ja czuję się zmęczona, ale generalnie dobrze. Trochę odczuwam szew bo byłam nacięta ale myślę, że szybko się zagoi rana. Super, że u Was wszystko w porządku  a jak z pokarmem? Bo u nas też malutko było a wczoraj i dziś już się pojawił i dajemy radę bez dokarmiania, co mnie mega cieszy 

Acikk super sesja 

Nikicia gratulacje 

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka z Polą ok, jadła i spała :)

7w3d 💔
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia gratulacje;)

‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ