X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:53

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    40ml mojego mleka :P
    To moj mojego zjada o wiele wiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Aaaa, to ok :) A z czystej ciekawości, można wiedzieć jakie? Ja to podziwiam ludzi innych wyznań w naszym kraju. Mam kilku znajomych właśnie różnych wyznań i moim zdaniem mają naprawdę ciężko w tym naszym pseudokatolickim kraju, gdzie wszyscy niby są Wyznania Rzymskokatolickiego, a do kościoła mało kto chodzi.
    Kosciol Chrzescijan Dnia Siódmego ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    I to jest własnie jedno z tych wyznań, o którym nie wiem nic. A macie Boże Narodzenie, Wielkanoc i Komunię?
    Nie mamy ;) takze wy tu i swietach a ja nie obchodze z mezem swiat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 20:44

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nie mamy ;) takze wy tu i swietach a ja nie obchodze z mezem swiat ;)

O kurcze, to niezle, nawet sie nie zaglebialam w inne religie i myslalam ze wszystkie obchodza swieta :-D . Ale Matleena ma racje w Naszym kraju wiekszosc uwaza sie za katolikow, przyjmuje sakramenty, a do kosciola chodzi od wielkiego dzwonu, a 3/4 osob w domu sie nie modli i polowa pewnie ksiedza po koledzie nie przyjmuje ;-) ale wynika to pewnie z tego ze religia przechodzi z pokolenia na pokolenie, rzadko sie zdarza aby czlowiek dorosly zmienil wyznanie- chociaz w dzisiejszych czasach jest to coraz czesciej spotykane.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Inne wyznanie chrzescijanskie. Chcemy zeby dzieci same zadecydowaly jak beda swiadome do jakiej religi ,wyznanja chca nalezec. Chcemy dac im wybor.

I to jest fajne, bo każdy powinien wybierać za siebie, ale niestety presja jest za duża :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym kraju to na wszystko jest presja zauważyłam, na wiare, na karmienie piersią :D Wczoraj weszłam na strone Hipp zeby poczytać o tym mleku modyfikowanym 1 , i najpierw ujrzałam dłuuugą regułke o karmieniu piersią a na końcu trzeba zaakceptować że ''Oświadczam, że dobrowolnie chcę przeczytać informację o mleku początkowym'' ha ha ha :D
    Karmienie mlekiem modyfikowanym 1 to zakazany owoc chyba, powinno być karane :D

http://hipp.pl/wyjatkowe-mleko-hipp-combiotikR-na-wzor-natury/produkty/listing-produktow/mleko-poczatkowe-hipp-bio-combiotikR-5/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:14

Flakonik, Marta0912, annielica lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nikt bo Mama julka sobie rezerwację zrobiła :P

edit: lilianna, mnie się od kilku dni marzy położyć spać i obudzić się na siusiu i widzieć jak wody odchodzą :D

Widzę, że blokuję miejsce, już ostatni raz. Nie nastawiam się więcej na konkretny dzień. Na KTG mały się tylko dużo ruszał i nic poza tym :-)

Matlenaa to Ty dobra jesteś! Myślałam, że ja jedyna śpiąca do południa :-D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:54

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45,Suerte mam to samo baby blues na całego. I też mi się płakać chce na myśl, że moje życie nie jest już lajtowe i wygodnickie. U mnie duży powód to problemy z kp. Miotam się ciągle czy nie dokarmiam za dużo, za mało. Mąż mnie bardzo wspiera i jest nadwyraz wyrozumiały ale to jakoś nie pomaga. Czasami mam ochotę wyjść i nie wrócić. Mam nadzieję, że to kwestia hormonów i minie. Chciałabym się umieć cieszyć z macierzyństwa.
    My dokarmiamy mm , na wieczór i w nocy dajemy po 60 ml w dzień jak jest potrzeba 30ml.

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    To ja powiem co obstawiam
    nr 1 Oliwki bo szaleje ze sprzątaniem jak dzika, nie ma czopa i tak dalej
    nr 2 Lilianna
    nr 3 Marik - bo nie dzieje się nic ;D
    Ja bym tylko nie chciała przenosić ...pogodzIłam się ze na święta nic z tego, a teraz marzę żeby urodzić w terminie Jako że moje sprzątania i latania nic nie dają to oficjalnie się poddaję

I w tej chwili się obraziłam, że jestem poza podium :-P

Lilianna, bez kitu, ale pomyślałam co za armata (brzuch) i ten super odstający pepek :-D

Aannkkaa to po Wigilii mały by ważył 4500 jak nic ;-) Jesteś strzeżona przez lekarza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem ze nic nie zastapi mleka matki ale kobiety powinny miec wybor. W koncu zyjemy w XXI wieku. Te Mm to nie jest przeciez trucizna. A niektorzy chyba wciaz uwazaja ze to szkodliwe dla dziecka. Po tym co niejtore z was opisywaly co przezyly w szpitalu. Normalnie terror laktacyjny jak dla mnie .
    Ciesze sie ze trafilan na ogarniete babki i lekarzy bi jakby mnie ktos zmuszal na sile do KP ze moje dziecko bedzie szczesliwe i zdrowe to chyba byn cos zrobila...
    Wedlug mnie jak juz pisalam kiedys to mama powinna miec wybor. Mama wie co dla dziecka bedzie najlepsze i tego zawsze kazda z nas chce :)

kwiatakacji, pati_zuzia, pati_zuzia, Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ola_45,Suerte mam to samo baby blues na całego. I też mi się płakać chce na myśl, że moje życie nie jest już lajtowe i wygodnickie. U mnie duży powód to problemy z kp. Miotam się ciągle czy nie dokarmiam za dużo, za mało. Mąż mnie bardzo wspiera i jest nadwyraz wyrozumiały ale to jakoś nie pomaga. Czasami mam ochotę wyjść i nie wrócić. Mam nadzieję, że to kwestia hormonów i minie. Chciałabym się umieć cieszyć z macierzyństwa.
    My dokarmiamy mm , na wieczór i w nocy dajemy po 60 ml w dzień jak jest potrzeba 30ml.
    Identycznie jak u mnie, depresja przez kp !!! Ja np jak widze kobiety które karmią butelką to łzy mi sie cisną że ja musze z tymi cyckami na wierzchu ciagle bo kazdy mnie naciska...zamiast sie cieszyć takim maluszkiem to wyczekuje kiedy ona skonczy miesiac zebym mogła przejsc na mm :O Bo mój powiedział nawet ze mam karmić ją do miesiąca :/ moja mama to juz wgl porównuje mnie ze znajomą która karmi juz 3 miesiace i wgl ppoprzednie dziecko tez długo karmiła...i ciagle mi narzuca ze jak ja moge zabierać dziecku to co najlepsze ze jestem egoistką :/ i jeszcze położna raz w tygodniu na siłe zmusza do karmienia i mi ją przystawia i pozniej cały dzien mam rozregulowany i zdołowany przez to..bo na butelce dziecko ma mniej wiecej swoje godziny a jak raz ja tylko przystawie to ciagle pozniej chce i płacze cały dzień :/ Jeszcze teraz problemy z brzuszkiem sie zaczynają jak tatuś wrócił do pracy a ja zostałam sama z nią... Nooo to sie wyżaliłam, ale w każdym bądź razie, wiem co czujesz, psychicznie w łeb idzie dostać, czuje sie jak w pudełku zamknięta i tylko ciagle w biegu jem, i powtarzam te same czynnosci, i jeszcze hemoroidy mnie męczą, ciągle krwawie ze skrzepami i jestem osłabiona :D Chciałabym odzyskać już dawną siebie..

kwiatakacji, Ola_45 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo to ze mleko nr 2 i 3 normalbie reklamuja wszedzie ale nr 1 to jakby zakazany owoc. Dobrze ze w ogole jest legalne...

Poziomka strasznie mi przykro to co przezywasz. Zapewne tez bym sie czula tak jak ty gdyby mnje wszyscy wokol zmuszali :( troche smutne ze niektorzy nawet nje probuja zrozumiec drugiej strony

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka karmiła piersią przez 23 miesiące i w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, że można inaczej... i ciągle życzy mi, abym miała piersi pełne mleka i tym podobne życzenia... o_O

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Lilianna, bez kitu, ale pomyślałam co za armata (brzuch) i ten super odstający pepek :-D

Oby tylko ten brzuch "wsysło" :-P :-) urósł strasznie, no ale cóż poradzić...

A ty się nie przejmuj że nie ma cię na podium, bo pewnie przed nami zdazysz się rozpakowac ;-) :-D

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Oby tylko ten brzuch "wsysło" :-P :-) urósł strasznie, no ale cóż poradzić...

A ty się nie przejmuj że nie ma cię na podium, bo pewnie przed nami zdazysz się rozpakowac ;-) :-D

Ja już się.lękam co będzie z brzuchem. Flaka będę mieć jak nic no i dietka mnie czeka, o ćwiczeniach nie wspominając.

Aaaa to będę pierwsza - pierwsza ;-) Oki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    moja koleżanka karmiła piersią przez 23 miesiące i w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, że można inaczej... i ciągle życzy mi, abym miała piersi pełne mleka i tym podobne życzenia... o_O

Czekaj, czekaj... Raz w lidlu babka mówiła, chyba do kolegi, że kp 5 lat? Jakaś babka w USA (był program o tym) to wywalała cycka dla 9-latki. To dopiero paranoja :-)

‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ