Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKosciol Chrzescijan Dnia SiódmegoMatleena wrote:Aaaa, to ok
A z czystej ciekawości, można wiedzieć jakie? Ja to podziwiam ludzi innych wyznań w naszym kraju. Mam kilku znajomych właśnie różnych wyznań i moim zdaniem mają naprawdę ciężko w tym naszym pseudokatolickim kraju, gdzie wszyscy niby są Wyznania Rzymskokatolickiego, a do kościoła mało kto chodzi.
-
nick nieaktualnyNie mamyMatleena wrote:I to jest własnie jedno z tych wyznań, o którym nie wiem nic. A macie Boże Narodzenie, Wielkanoc i Komunię?
takze wy tu i swietach a ja nie obchodze z mezem swiat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 20:44
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Nie mamy
takze wy tu i swietach a ja nie obchodze z mezem swiat 
O kurcze, to niezle, nawet sie nie zaglebialam w inne religie i myslalam ze wszystkie obchodza swieta
. Ale Matleena ma racje w Naszym kraju wiekszosc uwaza sie za katolikow, przyjmuje sakramenty, a do kosciola chodzi od wielkiego dzwonu, a 3/4 osob w domu sie nie modli i polowa pewnie ksiedza po koledzie nie przyjmuje
ale wynika to pewnie z tego ze religia przechodzi z pokolenia na pokolenie, rzadko sie zdarza aby czlowiek dorosly zmienil wyznanie- chociaz w dzisiejszych czasach jest to coraz czesciej spotykane.
-
Flakonik wrote:Inne wyznanie chrzescijanskie. Chcemy zeby dzieci same zadecydowaly jak beda swiadome do jakiej religi ,wyznanja chca nalezec. Chcemy dac im wybor.
I to jest fajne, bo każdy powinien wybierać za siebie, ale niestety presja jest za duża
-
W tym kraju to na wszystko jest presja zauważyłam, na wiare, na karmienie piersią
Wczoraj weszłam na strone Hipp zeby poczytać o tym mleku modyfikowanym 1 , i najpierw ujrzałam dłuuugą regułke o karmieniu piersią a na końcu trzeba zaakceptować że ''Oświadczam, że dobrowolnie chcę przeczytać informację o mleku początkowym'' ha ha ha 
Karmienie mlekiem modyfikowanym 1 to zakazany owoc chyba, powinno być karane
http://hipp.pl/wyjatkowe-mleko-hipp-combiotikR-na-wzor-natury/produkty/listing-produktow/mleko-poczatkowe-hipp-bio-combiotikR-5/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:14
Flakonik, Marta0912, annielica lubią tę wiadomość
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:nikt bo Mama julka sobie rezerwację zrobiła

edit: lilianna, mnie się od kilku dni marzy położyć spać i obudzić się na siusiu i widzieć jak wody odchodzą
Widzę, że blokuję miejsce, już ostatni raz. Nie nastawiam się więcej na konkretny dzień. Na KTG mały się tylko dużo ruszał i nic poza tym
Matlenaa to Ty dobra jesteś! Myślałam, że ja jedyna śpiąca do południa
-
nick nieaktualnyOla_45,Suerte mam to samo baby blues na całego. I też mi się płakać chce na myśl, że moje życie nie jest już lajtowe i wygodnickie. U mnie duży powód to problemy z kp. Miotam się ciągle czy nie dokarmiam za dużo, za mało. Mąż mnie bardzo wspiera i jest nadwyraz wyrozumiały ale to jakoś nie pomaga. Czasami mam ochotę wyjść i nie wrócić. Mam nadzieję, że to kwestia hormonów i minie. Chciałabym się umieć cieszyć z macierzyństwa.
My dokarmiamy mm , na wieczór i w nocy dajemy po 60 ml w dzień jak jest potrzeba 30ml.
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarik wrote:To ja powiem co obstawiam
nr 1 Oliwki bo szaleje ze sprzątaniem jak dzika, nie ma czopa i tak dalej
nr 2 Lilianna
nr 3 Marik - bo nie dzieje się nic
Ja bym tylko nie chciała przenosić ...pogodzIłam się ze na święta nic z tego, a teraz marzę żeby urodzić w terminie Jako że moje sprzątania i latania nic nie dają to oficjalnie się poddaję
I w tej chwili się obraziłam, że jestem poza podium
Lilianna, bez kitu, ale pomyślałam co za armata (brzuch) i ten super odstający pepek
Aannkkaa to po Wigilii mały by ważył 4500 jak nic
Jesteś strzeżona przez lekarza
-
nick nieaktualnyJa rozumiem ze nic nie zastapi mleka matki ale kobiety powinny miec wybor. W koncu zyjemy w XXI wieku. Te Mm to nie jest przeciez trucizna. A niektorzy chyba wciaz uwazaja ze to szkodliwe dla dziecka. Po tym co niejtore z was opisywaly co przezyly w szpitalu. Normalnie terror laktacyjny jak dla mnie .
Ciesze sie ze trafilan na ogarniete babki i lekarzy bi jakby mnie ktos zmuszal na sile do KP ze moje dziecko bedzie szczesliwe i zdrowe to chyba byn cos zrobila...
Wedlug mnie jak juz pisalam kiedys to mama powinna miec wybor. Mama wie co dla dziecka bedzie najlepsze i tego zawsze kazda z nas chce
kwiatakacji, pati_zuzia, pati_zuzia, Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Identycznie jak u mnie, depresja przez kp !!! Ja np jak widze kobiety które karmią butelką to łzy mi sie cisną że ja musze z tymi cyckami na wierzchu ciagle bo kazdy mnie naciska...zamiast sie cieszyć takim maluszkiem to wyczekuje kiedy ona skonczy miesiac zebym mogła przejsc na mmkwiatakacji wrote:Ola_45,Suerte mam to samo baby blues na całego. I też mi się płakać chce na myśl, że moje życie nie jest już lajtowe i wygodnickie. U mnie duży powód to problemy z kp. Miotam się ciągle czy nie dokarmiam za dużo, za mało. Mąż mnie bardzo wspiera i jest nadwyraz wyrozumiały ale to jakoś nie pomaga. Czasami mam ochotę wyjść i nie wrócić. Mam nadzieję, że to kwestia hormonów i minie. Chciałabym się umieć cieszyć z macierzyństwa.
My dokarmiamy mm , na wieczór i w nocy dajemy po 60 ml w dzień jak jest potrzeba 30ml.
Bo mój powiedział nawet ze mam karmić ją do miesiąca
moja mama to juz wgl porównuje mnie ze znajomą która karmi juz 3 miesiace i wgl ppoprzednie dziecko tez długo karmiła...i ciagle mi narzuca ze jak ja moge zabierać dziecku to co najlepsze ze jestem egoistką
i jeszcze położna raz w tygodniu na siłe zmusza do karmienia i mi ją przystawia i pozniej cały dzien mam rozregulowany i zdołowany przez to..bo na butelce dziecko ma mniej wiecej swoje godziny a jak raz ja tylko przystawie to ciagle pozniej chce i płacze cały dzień
Jeszcze teraz problemy z brzuszkiem sie zaczynają jak tatuś wrócił do pracy a ja zostałam sama z nią... Nooo to sie wyżaliłam, ale w każdym bądź razie, wiem co czujesz, psychicznie w łeb idzie dostać, czuje sie jak w pudełku zamknięta i tylko ciagle w biegu jem, i powtarzam te same czynnosci, i jeszcze hemoroidy mnie męczą, ciągle krwawie ze skrzepami i jestem osłabiona
Chciałabym odzyskać już dawną siebie..
kwiatakacji, Ola_45 lubią tę wiadomość
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
nick nieaktualnyAlbo to ze mleko nr 2 i 3 normalbie reklamuja wszedzie ale nr 1 to jakby zakazany owoc. Dobrze ze w ogole jest legalne...
Poziomka strasznie mi przykro to co przezywasz. Zapewne tez bym sie czula tak jak ty gdyby mnje wszyscy wokol zmuszali
troche smutne ze niektorzy nawet nje probuja zrozumiec drugiej strony
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:
Lilianna, bez kitu, ale pomyślałam co za armata (brzuch) i ten super odstający pepek
Oby tylko ten brzuch "wsysło"
urósł strasznie, no ale cóż poradzić...
A ty się nie przejmuj że nie ma cię na podium, bo pewnie przed nami zdazysz się rozpakowac
-
nick nieaktualnylilianna wrote:Oby tylko ten brzuch "wsysło"
urósł strasznie, no ale cóż poradzić...
A ty się nie przejmuj że nie ma cię na podium, bo pewnie przed nami zdazysz się rozpakowac

Ja już się.lękam co będzie z brzuchem. Flaka będę mieć jak nic no i dietka mnie czeka, o ćwiczeniach nie wspominając.
Aaaa to będę pierwsza - pierwsza
Oki
-
nick nieaktualnycytrynówka wrote:moja koleżanka karmiła piersią przez 23 miesiące i w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, że można inaczej... i ciągle życzy mi, abym miała piersi pełne mleka i tym podobne życzenia... o_O
Czekaj, czekaj... Raz w lidlu babka mówiła, chyba do kolegi, że kp 5 lat? Jakaś babka w USA (był program o tym) to wywalała cycka dla 9-latki. To dopiero paranoja