X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    wiecie co, ale wstyd...
    czekałam na kuriera z apteki gemini.
    nie wiem czemu ubzdurało mi się, że mam na sobie krótkie spodenki, a otworzyłam drzwi w gaciach ! jeszcze gdyby jakoś wyglądały. a to prawie pantalony babci . boże.

Nie przejmuj sie, ja zaledwie 1,5 tyg karmie piersia a ze młoda czesto wisi na cycku czasami do konca sie nie ubieram i otworzylam kurierowi ze stanikiem na wierzchu :-D dobrze ze cycek zakryty byl troche.

Justyna z pokarmem super :-) naprawde u mnie wrzucenie na luz duzo dalo :-) w nocy budze sie z mokra koszula a Mała budzi sie ok polnocy, po 3, o 7 i spi do ok 9-10.

Dzis byla polozna, Irencia wazy 4250g :-) czyli w tydz przybrala 380g :-) ale sama zauwazylam ze policzki ma pućkowte ;-)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha rewelka, miałam to samo z moją mamą :D codziennie telefony z tym samym pytaniem :D Teraz jest jeszcze gorzej :D ciagle pyta czy ma przyjsc mi pomóc, i ciągle jakieś ''złote rady'' przez moje hormony sie z nia nawet kłóce bo mi narzuca jak zajmować się własnym dzieckiem -.- Więc tak jak dziewczyny pisały że mają takie teściowe, to u mnie teściowa sie nie wtrąca a moja mama za to jak taka typowa teściowa, dlatego widuje małą raz na tydzień chociaz ma 5minut do nas :D Mam dość narzucania mi Kp, narzucania ze dziecko ma spać w łóżeczku (bo śpi z nami :P ) itd.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka właśnie tego też się obawiam że zacznie mi narzucać swoje złote rady, i będzie wydzwaniać codziennie... Wcześniej były w ciąży a nie rozumieją co i jak...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj pierwszy raz u lekarza. Z Hanią wszystko w porządku :) Waży już 3930g, czyli od wyjścia ze szpitala przybrała prawie 600g :) A już się bałam że karmiąc piersią głodzę dziecko.

Flakonik, Mama-julka lubią tę wiadomość

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe fajnie się teraz czyta forum, dwa tematy przewodnie królują, u mamusiek karmienia, u wyczekujacych nerwówka kiedy w końcu się uda rozpakować... tak jakby dwa osobne światy się zrobiły... dodatkowo załamuje mnie to, ile styczniówek juz jest rozpakowanych, a ja dalej nic :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    I pospamuje jeszcze troche :-)

To mój aktualny brzuchal :-P :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5872870ae859.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77b531a77060.jpg
    Kochana ale Ty masz ten brzuszek To ja myślałam że mam ogromny ale Twój to mistrzostwo świata A dzidziuś dużo waży ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Kobietki piszę po radę. Otóż w ta niedziele mamy chrzciny bratanicy. Byliśmy świeżo po urodzeniu w odwietkach z prezentem. I moja mama i dużo innych osób uważa, że jako, że się było z prezentem w odwiedzinach to na chrzciny idzie się już tylko z wódka. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie??

Oj u Nas to odwiedziny swoja droga a chrzciny swoja. My jak w lipcu bylismy u blozniakow w odwiedzinach to dalismy im zabawki a we wrzesniu chrzciny byly i dalismy im kase- u Nas tak sie robi.

A propo chrzcin, myslalyscie juz kiedy bedziecie chrzcic Maluszki? My zastanawiamy sie nad Wielkanoca, chociaz srednio mi sie widzi robic chrzciny w swieta.

• lilianna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Kochana ale Ty masz ten brzuszek To ja myślałam że mam ogromny ale Twój to mistrzostwo świata A dzidziuś dużo waży ?

Mała tydzień temu wazyla 2950 :-) Gin mówił ze jak w terminie będę rodzic to powinna ważyć gdzieś 3600...

A propos chrzcin ja myślałam je zrobic w pierwsza niedziele marca. U nas akurat w kościele chrzcza w pierwsze niedziele miesiąca. A dodatkowo akurat 6marca w niedzielę mój M* ma 30lat to prawie dwie imprezy w jednym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:40

3i49p07wxglh0lzs.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Byłam w urzędzie i skierowano mnie do Ośrodka Pomocy Społecznej. Tam dostałam dokumenty do wypełnienia. Główne kryterium to jest dochód, który nie może przekroczyć 1922zł na osobę wliczając w to narodzone dziecko. Jest 12 miesięcy na zgłoszenie. No i jeszcze trzeba zaświadczenie, że korzystało się z opieki lek. po 10 tyg. ciąży. W piątek mam zamiar złożyć dokumenty.

A to netto, czy brutto 1922 zł ma być?

p19udqk3vbg012ck.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netto

natasza666 lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:00

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Oj u Nas to odwiedziny swoja droga a chrzciny swoja. My jak w lipcu bylismy u blozniakow w odwiedzinach to dalismy im zabawki a we wrzesniu chrzciny byly i dalismy im kase- u Nas tak sie robi.

A propo chrzcin, myslalyscie juz kiedy bedziecie chrzcic Maluszki? My zastanawiamy sie nad Wielkanoca, chociaz srednio mi sie widzi robic chrzciny w swieta.
    Juz podjęliśmy decyzję, że damy pieniądze i wódkę tatusiowi. Tez mi wydawało się to za skromnie. Dzięki za rady :-)

My juz mamy zaklepane w Kościele - chrzest 27.12 o 12:15 :-)

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna super masz brzuszek :-) jak go zobaczylam az zatesknilam za swoim :-)

lilianna lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Lilianna super masz brzuszek :-) jak go zobaczylam az zatesknilam za swoim :-)

Wielgachny brzuszek :-P
    Ja narazie tęsknie ale za spaniem na brzuchu :-P :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick to sie uwineliscie z chrzcinami, ja bym nie dala ogarnac w tak krotkim czasie nauk, imprezy, tych przygotowan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny pewnie w lutym. Chociaż zastanawiamy się nad 10 stycznia. Tylko nie wiem czy to wszystko ogarnę, bo po drodze jeszcze święta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore karmia buteka ie wasze dzieci zjadaly majac tydzien ???

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:53

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Dziewczyny ktore karmia buteka ie wasze dzieci zjadaly majac tydzien ???

moje jak mialy tydz to jedna 20-30ml a druga ok.40ml

‹‹ 2130 2131 2132 2133 2134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ