Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:wiecie co, ale wstyd...
czekałam na kuriera z apteki gemini.
nie wiem czemu ubzdurało mi się, że mam na sobie krótkie spodenki, a otworzyłam drzwi w gaciach ! jeszcze gdyby jakoś wyglądały. a to prawie pantalony babci . boże.
Nie przejmuj sie, ja zaledwie 1,5 tyg karmie piersia a ze młoda czesto wisi na cycku czasami do konca sie nie ubieram i otworzylam kurierowi ze stanikiem na wierzchu
dobrze ze cycek zakryty byl troche.
Justyna z pokarmem super
naprawde u mnie wrzucenie na luz duzo dalo
w nocy budze sie z mokra koszula a Mała budzi sie ok polnocy, po 3, o 7 i spi do ok 9-10.
Dzis byla polozna, Irencia wazy 4250g
czyli w tydz przybrala 380g
ale sama zauwazylam ze policzki ma pućkowte
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
ha ha rewelka, miałam to samo z moją mamą
codziennie telefony z tym samym pytaniem
Teraz jest jeszcze gorzej
ciagle pyta czy ma przyjsc mi pomóc, i ciągle jakieś ''złote rady'' przez moje hormony sie z nia nawet kłóce bo mi narzuca jak zajmować się własnym dzieckiem -.- Więc tak jak dziewczyny pisały że mają takie teściowe, to u mnie teściowa sie nie wtrąca a moja mama za to jak taka typowa teściowa, dlatego widuje małą raz na tydzień chociaz ma 5minut do nas
Mam dość narzucania mi Kp, narzucania ze dziecko ma spać w łóżeczku (bo śpi z nami
) itd.
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
nick nieaktualny
-
Hehe fajnie się teraz czyta forum, dwa tematy przewodnie królują, u mamusiek karmienia, u wyczekujacych nerwówka kiedy w końcu się uda rozpakować... tak jakby dwa osobne światy się zrobiły... dodatkowo załamuje mnie to, ile styczniówek juz jest rozpakowanych, a ja dalej nic
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochana ale Ty masz ten brzuszek To ja myślałam że mam ogromny ale Twój to mistrzostwo świata A dzidziuś dużo waży ?lilianna wrote:I pospamuje jeszcze troche

To mój aktualny brzuchal

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5872870ae859.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77b531a77060.jpg -
nick nieaktualny_nick00 wrote:Kobietki piszę po radę. Otóż w ta niedziele mamy chrzciny bratanicy. Byliśmy świeżo po urodzeniu w odwietkach z prezentem. I moja mama i dużo innych osób uważa, że jako, że się było z prezentem w odwiedzinach to na chrzciny idzie się już tylko z wódka. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie??
Oj u Nas to odwiedziny swoja droga a chrzciny swoja. My jak w lipcu bylismy u blozniakow w odwiedzinach to dalismy im zabawki a we wrzesniu chrzciny byly i dalismy im kase- u Nas tak sie robi.
A propo chrzcin, myslalyscie juz kiedy bedziecie chrzcic Maluszki? My zastanawiamy sie nad Wielkanoca, chociaz srednio mi sie widzi robic chrzciny w swieta. -
Marik wrote:Kochana ale Ty masz ten brzuszek To ja myślałam że mam ogromny ale Twój to mistrzostwo świata A dzidziuś dużo waży ?
Mała tydzień temu wazyla 2950
Gin mówił ze jak w terminie będę rodzic to powinna ważyć gdzieś 3600...
A propos chrzcin ja myślałam je zrobic w pierwsza niedziele marca. U nas akurat w kościele chrzcza w pierwsze niedziele miesiąca. A dodatkowo akurat 6marca w niedzielę mój M* ma 30lat to prawie dwie imprezy w jednym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:40
-
Marta0912 wrote:Byłam w urzędzie i skierowano mnie do Ośrodka Pomocy Społecznej. Tam dostałam dokumenty do wypełnienia. Główne kryterium to jest dochód, który nie może przekroczyć 1922zł na osobę wliczając w to narodzone dziecko. Jest 12 miesięcy na zgłoszenie. No i jeszcze trzeba zaświadczenie, że korzystało się z opieki lek. po 10 tyg. ciąży. W piątek mam zamiar złożyć dokumenty.
A to netto, czy brutto 1922 zł ma być?
-
Juz podjęliśmy decyzję, że damy pieniądze i wódkę tatusiowi. Tez mi wydawało się to za skromnie. Dzięki za radyPchelkaa wrote:Oj u Nas to odwiedziny swoja droga a chrzciny swoja. My jak w lipcu bylismy u blozniakow w odwiedzinach to dalismy im zabawki a we wrzesniu chrzciny byly i dalismy im kase- u Nas tak sie robi.
A propo chrzcin, myslalyscie juz kiedy bedziecie chrzcic Maluszki? My zastanawiamy sie nad Wielkanoca, chociaz srednio mi sie widzi robic chrzciny w swieta.
My juz mamy zaklepane w Kościele - chrzest 27.12 o 12:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-