X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lilianna, mam Cię sprowadzić na ziemię? :P

Bardzo proszę, każda opinia jest cenna ;-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Bardzo proszę, każda opinia jest cenna ;-)
    a więc moja droga, krzyż i brzuch pobolewa mnie od połtorą tygodnia, a czop odszedł w zeszły wtorek. I to by było na tyle, skurczy na ktg zero, rozwarcie bez zmian :P Więc nie ma co się łudzić że poród blisko.... :(

lilianna lubi tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:59

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzisiaj na ostatnich zajeciach aktywnych w szkole rodzenia :P poszlam poskakac na pilce i sie porozciagac polozna powiedziala ze mi sie buzia zmienila cokolwiek miala na mysli troche dziwnie to brzmialo :O :D a oczywiscie na wstepie im oczy wyszly na wiierzch ze ja nie urodzilam dalej a dwie kolezanki z terminem na styczen urodzily! masakra wszystkich ich przechodze:P

a u mnie skurczy dalej brak tzn takich sensownych bo brzuch ie spina co pewien czas mocno , odchodza gluciki dalej takie bezowe teraz szyjka mnie kkluje a jak mala sie rusza to az sie zginam no i bol w pachwinie przy choddzeniu staje sie nie do ogarniecia, prawie puscilam pawia i kilka razy oczywiscie lecialam na "drugie" do kibelka - ot taka moja dzisiejsza analiza z ktorej i tak nic nie wynika hehe

Aliss zaswiadczenie z Us sie czeka tzn u nas tydzien sie czeka po zlozeniu wniosku i odbiera sie osobiscie :_)

alisss871 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    a więc moja droga, krzyż i brzuch pobolewa mnie od połtorą tygodnia, a czop odszedł w zeszły wtorek. I to by było na tyle, skurczy na ktg zero, rozwarcie bez zmian :P Więc nie ma co się łudzić że poród blisko.... :(

No ja na ktg byłam w poniedziałek i też nic nie pokazało...
    Tak się zastanawiałam bo dziś praktycznie cały dzień leże i pojawił się ten lekki ból okresowy... Tak bym chciała żeby raz a pożądnie mnie zebrało i szybko poszło ale to tylko marzenia :-P :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Ktos jeszcze? Wczoraj ani dzis nikt nie urodzil? ;)
    nikt bo Mama julka sobie rezerwację zrobiła :P

edit: lilianna, mnie się od kilku dni marzy położyć spać i obudzić się na siusiu i widzieć jak wody odchodzą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:19

lilianna, Matleena, Mama-julka lubią tę wiadomość

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki piszę po radę. Otóż w ta niedziele mamy chrzciny bratanicy. Byliśmy świeżo po urodzeniu w odwietkach z prezentem. I moja mama i dużo innych osób uważa, że jako, że się było z prezentem w odwiedzinach to na chrzciny idzie się już tylko z wódka. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie??

74863f63c6.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna uwazam ze taki lekki bole okresowe nic nie znacza. Ja takie bole mam juz od miesiaca. Teraz mi sie dopiero zaczynaja takie porzadne bole sciskajace w dole brzucha takie ze az musze zeby zaciskac z bolu. I podejrzewam ze dopiero tskie bole swiadcza o zblizajacym sie porodzie. Wszystko co bylo wczesniej to tylko takie straszaki. Na twoim miejscu bym sie nie nastawiala.

Franus jes super slodki , uwielbiam te jego zdjecia :) do schrupania :)

Fkakonik, twoje coreczki sa cudne:)

lilianna, MeGi2986 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Czy te zaświadczenia dali Tobie od ręki? czy trzeba składać wniosek i czekać?

trzeba wypełnić podanie. Z tym, że w ZUS-ie od ręki było zaświadczenie, a w urzędzie skarbowym po trzech dniach do odbioru.
    Najlepiej to najpierw pójść do ośrodka opieki społecznej i tam dostanie się odpowiednie dokumenty. No i trzeba wydrukować zaświadczenie https://www.um.warszawa.pl/sites/default/files/wzor_zaswiadczenia_becikowe.pdf
    i z tym pójść do swojego lekarza ginekologa, żeby wypełnił.

Ja muszę zdążyć to oddać jeszcze w tym roku, bo dochody w ubiegłym roku mieliśmy mniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick, szczerze mówiąc pierwsze słyszę o czymś takim. Ja bym normalnie poszła z prezentem, niekoniecznie jakimś drogim ale z preezentem. I nie rozumiem dlaczego z wódką? Przecież to chrzciny dziecka a nie imieniny cioci...
    Jak męża siostrze urodziło się maleństwo, to dostali od nas prezent zaraz po urodzinach i na chrzciny również.

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi, że też mi to było dziwne i wolałam się upewnić bo coś to jakieś stare zwyczaje :-D

74863f63c6.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    edit: lilianna, mnie się od kilku dni marzy położyć spać i obudzić się na siusiu i widzieć jak wody odchodzą :D

Ja nawet od kilku dni chodzę do ubikacji po 2-3razy za "drugą" potrzebą i tez wmawiałam juz sobie ze sie organizm sam oczyszcza, przygotowuje itp. ale jak widać nic z tego...

Ale chyba u kazdej na finiszu każdy objawy wygląda podejrzenie i juz by sie chciało rodzic... :-)

I tak jak pisze lips u mnie pewnie to tylko takie straszaki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:32

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Właśnie o to chodzi, że też mi to było dziwne i wolałam się upewnić bo coś to jakieś stare zwyczaje :-D
    tzn. wódkę oczywiście możecie kupić dla pana domu jak to się mówi, my tak zawsze robimy, ale w końcu to chrzciny dziecka i na pewno poszłabym przede wszystkim z prezentem :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:52

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:

też uważam że z wódką głupio. Myślę, że nawet mały prezent ale trzeba dac.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:52

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Megi Franio jest przeslodki a te jego minki jedyne w swoim rodzaju :-)

Flakonik- twoje dziewczynki też robią boskie minki, modeleczki małe :-)

Mnie dziś brzuch i krzyże pobolewaja jak na okres... Śluz mam tak jak zawsze , czopu nie widać... Wątpie by były to jakieś obiecujące oznaki... A wam jak się wydaje? Takie pobolewanie coś zwiastuje już?

oj mnie ten brzuch też już pobolewa ale to chyba nic nie znaczy bo nic się nie dzieje i szyjka długa i zamknieta ;)

• lilianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    trzeba wypełnić podanie. Z tym, że w ZUS-ie od ręki było zaświadczenie, a w urzędzie skarbowym po trzech dniach do odbioru.
    Najlepiej to najpierw pójść do ośrodka opieki społecznej i tam dostanie się odpowiednie dokumenty. No i trzeba wydrukować zaświadczenie https://www.um.warszawa.pl/sites/default/files/wzor_zaswiadczenia_becikowe.pdf
    i z tym pójść do swojego lekarza ginekologa, żeby wypełnił.

Ja muszę zdążyć to oddać jeszcze w tym roku, bo dochody w ubiegłym roku mieliśmy mniejsze.

Mi osobiście w kwestii becikowego księgowa mowila tak ze jeśli urodzilabym do października 2015 to dochód podaje sie z pitu za rok 2013, a jeśli urodzę po październiku 2015 to analogicznie dochód podaje sie z pitu za rok 2014, wiec wobec powyższego nie ma znaczenia czy złożymy o becikowe w grudniu czy w styczniu po porodzie :-) przynajmniej mi tak tłumaczono... :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą ciekawę która następna Ja obstawiam Matleene.. także no ;D

• lilianna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki i marik- dzieli nas tylko dzien różnicy TP... ciekawe która z nas pierwsza sie rozpakuje :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ