Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya więc moja droga, krzyż i brzuch pobolewa mnie od połtorą tygodnia, a czop odszedł w zeszły wtorek. I to by było na tyle, skurczy na ktg zero, rozwarcie bez zmianlilianna wrote:Bardzo proszę, każda opinia jest cenna

Więc nie ma co się łudzić że poród blisko....
lilianna lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:59
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
ja bylam dzisiaj na ostatnich zajeciach aktywnych w szkole rodzenia
poszlam poskakac na pilce i sie porozciagac polozna powiedziala ze mi sie buzia zmienila cokolwiek miala na mysli troche dziwnie to brzmialo
a oczywiscie na wstepie im oczy wyszly na wiierzch ze ja nie urodzilam dalej a dwie kolezanki z terminem na styczen urodzily! masakra wszystkich ich przechodze:P
a u mnie skurczy dalej brak tzn takich sensownych bo brzuch ie spina co pewien czas mocno , odchodza gluciki dalej takie bezowe teraz szyjka mnie kkluje a jak mala sie rusza to az sie zginam no i bol w pachwinie przy choddzeniu staje sie nie do ogarniecia, prawie puscilam pawia i kilka razy oczywiscie lecialam na "drugie" do kibelka - ot taka moja dzisiejsza analiza z ktorej i tak nic nie wynika hehe
Aliss zaswiadczenie z Us sie czeka tzn u nas tydzien sie czeka po zlozeniu wniosku i odbiera sie osobiscie :_)
alisss871 lubi tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:a więc moja droga, krzyż i brzuch pobolewa mnie od połtorą tygodnia, a czop odszedł w zeszły wtorek. I to by było na tyle, skurczy na ktg zero, rozwarcie bez zmian
Więc nie ma co się łudzić że poród blisko.... 
No ja na ktg byłam w poniedziałek i też nic nie pokazało...
Tak się zastanawiałam bo dziś praktycznie cały dzień leże i pojawił się ten lekki ból okresowy... Tak bym chciała żeby raz a pożądnie mnie zebrało i szybko poszło ale to tylko marzenia
-
nick nieaktualnynikt bo Mama julka sobie rezerwację zrobiłaFlakonik wrote:
Ktos jeszcze? Wczoraj ani dzis nikt nie urodzil?

edit: lilianna, mnie się od kilku dni marzy położyć spać i obudzić się na siusiu i widzieć jak wody odchodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:19
lilianna, Matleena, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
Kobietki piszę po radę. Otóż w ta niedziele mamy chrzciny bratanicy. Byliśmy świeżo po urodzeniu w odwietkach z prezentem. I moja mama i dużo innych osób uważa, że jako, że się było z prezentem w odwiedzinach to na chrzciny idzie się już tylko z wódka. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie??
-
Lilianna uwazam ze taki lekki bole okresowe nic nie znacza. Ja takie bole mam juz od miesiaca. Teraz mi sie dopiero zaczynaja takie porzadne bole sciskajace w dole brzucha takie ze az musze zeby zaciskac z bolu. I podejrzewam ze dopiero tskie bole swiadcza o zblizajacym sie porodzie. Wszystko co bylo wczesniej to tylko takie straszaki. Na twoim miejscu bym sie nie nastawiala.
Franus jes super slodki , uwielbiam te jego zdjecia
do schrupania 
Fkakonik, twoje coreczki sa cudne:)
lilianna, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalisss871 wrote:Czy te zaświadczenia dali Tobie od ręki? czy trzeba składać wniosek i czekać?
trzeba wypełnić podanie. Z tym, że w ZUS-ie od ręki było zaświadczenie, a w urzędzie skarbowym po trzech dniach do odbioru.
Najlepiej to najpierw pójść do ośrodka opieki społecznej i tam dostanie się odpowiednie dokumenty. No i trzeba wydrukować zaświadczenie https://www.um.warszawa.pl/sites/default/files/wzor_zaswiadczenia_becikowe.pdf
i z tym pójść do swojego lekarza ginekologa, żeby wypełnił.
Ja muszę zdążyć to oddać jeszcze w tym roku, bo dochody w ubiegłym roku mieliśmy mniejsze. -
nick nieaktualnynick, szczerze mówiąc pierwsze słyszę o czymś takim. Ja bym normalnie poszła z prezentem, niekoniecznie jakimś drogim ale z preezentem. I nie rozumiem dlaczego z wódką? Przecież to chrzciny dziecka a nie imieniny cioci...
Jak męża siostrze urodziło się maleństwo, to dostali od nas prezent zaraz po urodzinach i na chrzciny również. -
ZieloneOliwki wrote:edit: lilianna, mnie się od kilku dni marzy położyć spać i obudzić się na siusiu i widzieć jak wody odchodzą

Ja nawet od kilku dni chodzę do ubikacji po 2-3razy za "drugą" potrzebą i tez wmawiałam juz sobie ze sie organizm sam oczyszcza, przygotowuje itp. ale jak widać nic z tego...
Ale chyba u kazdej na finiszu każdy objawy wygląda podejrzenie i juz by sie chciało rodzic...
I tak jak pisze lips u mnie pewnie to tylko takie straszaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:32
-
nick nieaktualnytzn. wódkę oczywiście możecie kupić dla pana domu jak to się mówi, my tak zawsze robimy, ale w końcu to chrzciny dziecka i na pewno poszłabym przede wszystkim z prezentem_nick00 wrote:Właśnie o to chodzi, że też mi to było dziwne i wolałam się upewnić bo coś to jakieś stare zwyczaje

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylilianna wrote:Megi Franio jest przeslodki a te jego minki jedyne w swoim rodzaju

Flakonik- twoje dziewczynki też robią boskie minki, modeleczki małe
Mnie dziś brzuch i krzyże pobolewaja jak na okres... Śluz mam tak jak zawsze , czopu nie widać... Wątpie by były to jakieś obiecujące oznaki... A wam jak się wydaje? Takie pobolewanie coś zwiastuje już?
oj mnie ten brzuch też już pobolewa ale to chyba nic nie znaczy bo nic się nie dzieje i szyjka długa i zamknieta
-
Marta0912 wrote:trzeba wypełnić podanie. Z tym, że w ZUS-ie od ręki było zaświadczenie, a w urzędzie skarbowym po trzech dniach do odbioru.
Najlepiej to najpierw pójść do ośrodka opieki społecznej i tam dostanie się odpowiednie dokumenty. No i trzeba wydrukować zaświadczenie https://www.um.warszawa.pl/sites/default/files/wzor_zaswiadczenia_becikowe.pdf
i z tym pójść do swojego lekarza ginekologa, żeby wypełnił.
Ja muszę zdążyć to oddać jeszcze w tym roku, bo dochody w ubiegłym roku mieliśmy mniejsze.
Mi osobiście w kwestii becikowego księgowa mowila tak ze jeśli urodzilabym do października 2015 to dochód podaje sie z pitu za rok 2013, a jeśli urodzę po październiku 2015 to analogicznie dochód podaje sie z pitu za rok 2014, wiec wobec powyższego nie ma znaczenia czy złożymy o becikowe w grudniu czy w styczniu po porodzie
przynajmniej mi tak tłumaczono... 
-
nick nieaktualny