Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
Zastanawiam się nad taką zmianą:
Teraz karmię: 8,11,14,17,20,24,4 (czyli w dzień co 3h a w nocy co 4h),
Chcę karmić: 8,11,14,17,20,2 (czyli w dzień co 3h a w nocy co 6h).
Czy te 6h w nocy nie będzie za długą przerwą? Flakonik co sądzisz?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Megi, ja jestem zakochana we Franiu!
Dziewczyny nie smutajcie.bedziecie mialy mlodsze dzieci i bedziecie mogly korzystac naszych cennych porad
A tak wgl to teraz kolej na 69mamusiektora nia zostanie?
MeGi2986, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
ZieloneOliwki wrote:cytrynówka, jakbym swojego męża widziała jak próbuje mnie rozbawić
Ja wczoraj przez chwilę miałam takiego doła, że usiadłam przy stole i mówię mężowi że będę zaraz płakać. On mnie pyta co się stało a ja siedzę, głowa spuszczona i mówię że nie wiem, że po prostu chce mi się płakać...
To bardzo ciekawe, wlasnie naczytalam sie wiele o tych humorach, rowniez i Was czytam jak sie to zmienia... i zaczynam sie martwic, ze moze ze mna cos nie tak, bo ja nie mam czegos takiego. Pytalam M czy zauwazyl roznice w moim zachowaniu, ale On tez potwierdzil, ze mam tylko nerwa jak jestem zmeczona, ale tez nie jest inny niz przed porodem;p
Czy ja mam za malo hormonow?
Co brac na hormony ? (zart) -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Dziewczyny,
Zastanawiam się nad taką zmianą:
Teraz karmię: 8,11,14,17,20,24,4 (czyli w dzień co 3h a w nocy co 4h),
Chcę karmić: 8,11,14,17,20,2 (czyli w dzień co 3h a w nocy co 6h).
Czy te 6h w nocy nie będzie za długą przerwą? Flakonik co sądzisz?
Ja po5godz wybudzam . o 1w nkcy jedza a potem budze po 6.
No ale moje jedza mniej niz twoja. Bo jedza 6razy po 100-110mlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 18:33
-
Flakonik wrote:
Dziewczyny nie smutajcie.bedziecie mialy mlodsze dzieci i bedziecie mogly korzystac naszych cennych porad
A tak wgl to teraz kolej na 69mamusiektora nia zostanie?
Ja próbuję czytać posty mamusiek, ale dla mnie to póki co kosmos i czarna magia i nie umiem z nich korzystać i czegoklwiek zapamiętać.
Boję się, że jak my zaczniemy pytać np. o kolor kupy albo o bolące sutki, to połowa z mamuś sobie pomyśl "dżizaaaas, przecież 35 stron temu wałkowałyśmy ten temat" i nic nie napisze hahabo każdy możliwy temat noworodkowy będzie już przegadany tysiąc razy
Ale też nie ma się co dziwić, że 18go grudnia już nie za wiele grudniówek zostało w dwupakach
damy jakoś radę
Skarpetki w reniferki super pomysł, też chyba się zaopatrzę na wszelki wypadekDżulia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A wytrzymie ci te 6godz? Nie wybudza sie sama? Ty ja wybudzasz?
Ja po5godz wybudzam . o 1w nkcy jedza a potem budze po 6.
No ale moje jedzą mniej niz twoja. Bo jedza 6razy po 100-110ml
W dzień muszę wybudzać co 3 godziny.
W nocy jak karmimy co 4h to jest różnie - raz się budzi, a raz muszę wybudzać. Ale raczej częściej wybudzam.
No właśnie chciałabym przejść do 6 razy dziennie tak jak jest napisane na opakowaniu mleka ,a nie 7.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 18:39
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Mama julka jakbyś mi polała to bym Ci za darmoszkę posprzątała
Oki doki, jakoś się byśmy dogadały
Megi i Franek jeszcze pajaca ma w misie. Wszystko do siebie pasuje
Flakonik, jak dobrze pójdzie będę 80!MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycytrynówka wrote:Ja próbuję czytać posty mamusiek, ale dla mnie to póki co kosmos i czarna magia i nie umiem z nich korzystać i czegoklwiek zapamiętać.
Boję się, że jak my zaczniemy pytać np. o kolor kupy albo o bolące sutki, to połowa z mamuś sobie pomyśl "dżizaaaas, przecież 35 stron temu wałkowałyśmy ten temat" i nic nie napisze hahabo każdy możliwy temat noworodkowy będzie już przegadany tysiąc razy
Ale też nie ma się co dziwić, że 18go grudnia już nie za wiele grudniówek zostało w dwupakach
damy jakoś radę
Skarpetki w reniferki super pomysł, też chyba się zaopatrzę na wszelki wypadekte same tematy ciążowe były wałkowe wielokrotnie i teraz też tak będzie, na pewno nie zostanie to bez odzewu
cytrynówka, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:No chyba że znowu się spotkamy na forum dla przyszłych mamusiek, która juz rozważa kolejnego bobasa
???
i nie chodzi tu o nagrodę dzidziusia, ale o ten męczący, nieprzespany i pełen oczekiwania ostatni miesiąc