Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:Ja nie czytam mamusiek, bo mi po prostu smutno. Na początku wszystkie się interesowały tym, która następna się rozpakuje a teraz te w ciąży są w mniejszości a wątek zdominowały tematy o karmieniu, przewijaniu, zrzucaniu wagi, diecie, wszystkim tylko nie ciąży. Czasem aż ciężko znaleźć wpisy ciężarnych. Trochę czuję się jak staraczka na wątku staraniowym gdzie dziewczyny gadają jak się czują w ciąży i siedzę i zamiast poczuć wsparcie dobijam się, że to ciągle przede mną.
Nie smutaj się jeszcze max 3 tygodnie i wszystkie będziemy już mamamii wtedy my będziemy pisały o karmieniu i kupkach, idź może na zakupy czy na spacer to humor Ci się poprawi, Ja nadal nie wiem czemu dziś mam taki dobry ( ale jeszcze jest czas żeby ktoś mnie wkurzył
)
-
nick nieaktualnyevvik wrote:mamusie, macie jeszcze swoje zycie? czy 100% malenstwo?
CIekawi mnie jak dlugo w Waszym przypadku bedzie taka koncentracja:)
Jak Wasze ciala? Zmieniaja sie? Jak kilogramy? duzo potracilyscie?
kochana zdecydowanie mam - bo Majka to aniołek i między karmieniami przy karminiu piersią jedynie już dwa dni po tym jak wróciłyśmy ze szpitala byłam na szopingu aby garderobe odświeżyćbył też fryzjer. waga spada ale pomału - ze szpitala wróciłam z połową tego co przybrałam (miałam pod koniec ciąży +20 kg) aktualnie dwa tygodnie po porodzi jest jeszcze 8 kg do stracenia ale chce aby to pomału wróciło do siebie aby skóra nie wisiała bo widzę że jest "tłuszczk" np. pod biustem no i oczywiście brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:58
-
nick nieaktualny
-
Noo Alicja bardzo, przecież możesz malej nakroic kiełbasy zeby sobie zjadła zostawić klucze i powiedzieć zeby nikomu nie otwierala i zostanie sobie sama a nie jakies opiekunki wymyslasz !!!
alicja_, kwiatakacji, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
alicja_ wrote:Kurde tak sobie pomyślałam, że pewnie wiele z Was pomyśli jaka to ze mnie wyrodna matka, że miesięczne dziecko zostawia z opiekunką...
mami3108, Moniusia89 – Gratulacje!!
Inso87 – Ja podaje MM Nan HA 1.
No, strasznie wyrodna, chyba zadzwonie na policje ;p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa rozpakowane mamuski tz czytam tak po łebkach, bo tak mi jakoś przykro.. tak im zazdroszcze !
Jejciu macie tak śliczne dzidziolki
Acikk nie wygldasz jak po porodzie !:o a fura piękna!
Dziś cały dzień na nogach! Mam dość normalnie. Miałam dziś ktg i jest wszystko dobrze wiec czekamy do następnej wizyty w środę. Objadłam się pizza jak prosiak, tak jak ostatni prosiak i dobrze mi z tym.
A na kolacje ziem piergii popije barszczem taka mała wigilia. Juz się nastawiłam ze mały będzie świąteczny albo po świąteczny więc z tej okazji kupiłam sobie do szpitala skrapeki z reniferkiem żeby w razie co lepiej na duszy było jak będę leżeć w święta.
Nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi jak tekst " ale Cie wywaliło chyba juz czas rodzić" nie komentuje tego bo aż płonę jak o tym myślę.
Dobra jade do sklepu bo chleba nie mam.
Matleena bardzo Ci wspolczuje tego swedzenia!
Zielone oliwki dostajesz miano perfekcyjnej pani domu ! -
nick nieaktualnyDziewczynki w dwupaku, ale Was wzięło na smutki. Ja tam czytam wszystkie wpisy - w sumie wiem co mnie czeka, ale wolę sobie jeszcze dokładniej przypomnieć
Czytajcie dokładnie to będziecie wiedziały z czym się trzeba nam będzie zmierzyć
Matlenaa mnie nic nie swędzi, a i tak nie jestem wyspana. Jestem po tej samej stronie
Evvik gratuluję rozpoczęcia wreszcie bumelki.
Zieloneoliwki gdybyśmy mieszkały niedaleko siebie bym zaprosiła na sprzątanko do mnie. Byś połączyła przyjemne z pożytecznym bo bym Ci zapłaciła oczywiście
Oj, już nie pamiętam której mam dziękować za instrukcję masażu sutkówMałż przyjechał to będzie działał. Albo lepiej pojutrze bo jutro są wyprawiane urodziny syna. Jeden dzień nie zrobi różnicy, raczej
ZieloneOliwki, Matleena, kwiatakacji, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi jak tekst " ale Cie wywaliło chyba juz czas rodzić" nie komentuje tego bo aż płonę jak o tym myślę.
Dobra jade do sklepu bo chleba nie mam.
Łola Boga, ale obelgaJa już latem usłyszałam, że już niedługo poród
Matleena lubi tę wiadomość
-
Matleena wrote:
Pokłóciłam się z mężem i się poryczałam. Już mnie wszystko dobija. Hormony mi chyba skaczą.
Mi hormony i nerwy tak buzują, że obrazilam się dzisiaj na swojego kota, bo mnie drapnął w rękę i się poryczałammyłam gary i wyłam a mój mąż wziął kota na ręce i gadał zza niego "przepraszam Cię pańcia, nie chciałem drapnąć miau miauuu" łzy mi leciały z wkurwienia i śmiechu jednocześnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 18:24
ZieloneOliwki, MeGi2986, Matleena, rewelka, aannkkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycytrynówka wrote:Mi hormony i nerwy tak buzują, że obrazilam się dzisiaj na swojego kota, bo mnie drapnął w rękę i się poryczałam
myłam gary i wyłam a mój mąż wziął kota na ręce i gadał zza niego "przepraszam Cię pańcia, nie chciałem drapnąć miau miauuu" łzy mi leciały z wkurwienia o śmiechu jednocześnie...
Hehehe. Kot ma swojego prawnika -
nick nieaktualnyDokładnie też to tak odczuwam jak Matleena. Mamuśki się nami nie interesują bo już zapomniały jak to być czekającą ciężarówką, a my nir czytamy mamusiek bo dostajemy depresji...
Acikk, wózek super i też zwróciłam uwagę na dżinsy- nie miałam ich na sobie od kwietnia
Taaa, ja w sierpniu też usłyszałam że mam duży brzuszek to chyba niedługo rozwiązaniealicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcik wow jaka figura u mnie brzucho wisi jak u dojnej krowy
Alicja chcialabym mu unormowac godziny bo je o roznych godzinachWogole jakis marudny sie zrobil od wczoraj i nie polezy spokojnie tylko marudzi i placze i budzi sie z placzem
Acikk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycytrynówka, jakbym swojego męża widziała jak próbuje mnie rozbawić
Ja wczoraj przez chwilę miałam takiego doła, że usiadłam przy stole i mówię mężowi że będę zaraz płakać. On mnie pyta co się stało a ja siedzę, głowa spuszczona i mówię że nie wiem, że po prostu chce mi się płakać...I płakałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 18:29
alicja_, cytrynówka, Matleena, MeGi2986, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny