Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWreszcie Was nadrobiłam
Miałam jakieś 30 stron do tyłu
aneczka1983- Gratulacje
mnk – Te testy na wyciek wód nazywają się gineintymaTest PH.
Flakonik – U mnie na tyle mleka jest napisane, że do 1 miesiaca dziecko ma jeść 90ml 7 razy dziennie a od początku 2 miesiaca do 3 miesiaca dziecko ma jeść 120ml 6 razy dziennie.
Moja je teraz 7 razy dziennie po 80-110.
Od przyszłego tygodnia chce z 7 karmień zrobić 6.
Przypomnisz Flakonik jaki masz rozkład godzin, że wychodzi Ci 6 karmień?
Flakonik – Ja się decyduje na szczepienie 6w1. Bedziemy szczepić w połowie stycznia. Ja nie czytam o tym NIC w internecie. Ufam mojej Pani doktor – komuś trzeba.
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Ciężarówki, gdzie jesteście? Aż mi się płakać chce jak czytam o spacerach, mleczkach, pieluszkach, a ja nie mogę się doczekać porodu i jeszcze do tego walczę z tym swędzeniem
Matleenanie płacz ja właśnie w tej chwili wysłalam moj ostatni raport
jestem wreszcie na maciezynskim
, mozemy rodzic...
Badzioch wisi, chodzic sie nie da, w nocy nogi wykreca tak, ze sie budze, czyli wszystko idzie zgodnie z planem hehe... M chowa sie po katach ;p i dostarcza kolejne Pomelo do jedzenia. Jedyna zachciewajka podczas calej ciazy, ciesze sie, ze to nie czekolada
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:No tak Alicja tylko Twoja na juz 4 tyg a moj dopiero 2 i kiedy pierwszy raz gdzieś byliście ale nie na spacerze tylko właśnie w sklepie, restauracji itp
My dziś odbyliśmy pierwszy spacer w koncuteraz będziemy tylko wydluzac spacerki
Pierwszy raz byliśmy jak miała 2 tygodnie i 1 dzieńTo była sobota i nasz dzień wyglądał tak: 5 godzin sesji zdjęciowej 50km od domu, potem zakupy w dużym supermarkecie i później obiad w sushi
Młoda wszedzie z nami - była bardzo grzeczna, a tak na prawdę cały dzień nas nie było w domu
Acikk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi$ia26 - Ale czemu chcesz przestawiać godziny? Przecież 3-3.5 godz to jest bardzo dobrze – wręcz książkowo
bella88 – Mi mówili żeby przepajać wodą pomiędzy karmieniami. Ale nie za często nam to wychodzi bo młoda nie przepada za wodą.
Kupy ma już dobre i robi je często więc nie mam parcia na to przepajanie.
Menka – Ale śliczności! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Wreszcie Was nadrobiłam
Miałam jakieś 30 stron do tyłu
aneczka1983- Gratulacje
mnk – Te testy na wyciek wód nazywają się gineintymaTest PH.
Flakonik – U mnie na tyle mleka jest napisane, że do 1 miesiaca dziecko ma jeść 90ml 7 razy dziennie a od początku 2 miesiaca do 3 miesiaca dziecko ma jeść 120ml 6 razy dziennie.
Moja je teraz 7 razy dziennie po 80-110.
Od przyszłego tygodnia chce z 7 karmień zrobić 6.
Przypomnisz Flakonik jaki masz rozkład godzin, że wychodzi Ci 6 karmień?
Flakonik – Ja się decyduje na szczepienie 6w1. Bedziemy szczepić w połowie stycznia. Ja nie czytam o tym NIC w internecie. Ufam mojej Pani doktor – komuś trzeba.
20,1,6,10,14,17godz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Menka, śliczna jest
Pokłóciłam się z mężem i się poryczałam. Już mnie wszystko dobija. Hormony mi chyba skaczą. Też zaczęłam czytać po łebkach, bo mnie to dobija. Mam wrażenie, że nigdy moje męczarnie się nie skończą.
A lekarz nic Ci nie daje na to swędzenie? przecież to się wykończyć można...
Evvik też czytamgratulacje końca pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 16:48
-
nick nieaktualnyevvik wrote:mamusie, macie jeszcze swoje zycie? czy 100% malenstwo?
CIekawi mnie jak dlugo w Waszym przypadku bedzie taka koncentracja:)
Jak Wasze ciala? Zmieniaja sie? Jak kilogramy? duzo potracilyscie?
Piersi troche zmalaly bo nie karmie.
Na razie sie koncentruje na coreczkach
Nie mam ochoty nigdzie sama eychodzic bez nich -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevvik wrote:mamusie, macie jeszcze swoje zycie? czy 100% malenstwo?
CIekawi mnie jak dlugo w Waszym przypadku bedzie taka koncentracja:)
Jak Wasze ciala? Zmieniaja sie? Jak kilogramy? duzo potracilyscie?
Ja przez pierwsze 2-3 tygodnie nie miałam swojego życia. Od ponad tygodnia powoli wszystko się systematyzuje.
Dziś siedzę na uczelni od 15 do 18, a jutro wieczorem wychodzimy z mężem na romantyczną kolację - sami.
Ja figurę mam taką samą jak przed ciążą, ale chyba ze 2 kg mi gdzieś zostało.Flakonik lubi tę wiadomość