X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk tez mi polozna kazala stymulowac i duzo sie kochac i spacerowac, ale jakos weny brak troche pomyziam i zaraz mnie to denerwuje i daje sobie spokoj... no nie wiem moze sie dzisiaj bardziej zmobilizuje :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    My po wizycie siostry srodowiskowej, maly wazy juz 3260 a 4 dni temu 3095 wiec rosnie ladnie, niech rosnie :) wiecie co czlowiek przy drugim dziecku jest bardziej zrelaksowany, przy najmniej ja,bo wiele rzeczy jest oczywistych i sie nie przejmujesz az tak, zreszta tak samo jak z ciaza ;) to tak jak z ta historyjka o dziecku co polkenlo pieniazka jak mam reaguje przy pierwszym drugim i tzrecim dziecku ;)
    też mam takie odczucie :) wiesz jak nosić, przewijać karmić, jak wyglądają kupy i czego mniej więcej się spodziewać. Do Polki podchodzimy z większym luzem , za to Olek to był mega wychuchany :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • evvik Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Wiecie ze do stymulacji brodawek jest specjalna instrukcja?:D

Położne zalecają stymulację brodawek zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał – powoduje ona wydzielanie oksytocyny. Należy każdą pierś masować oddzielnie, chwycić brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni – rolować i delikatnie wyciągać przez 2 minuty. Po 3 minutowej przerwie trzeba powtórzyć masaż i tak do uzyskania 20 minutowego cyklu. Jeśli nie udaje się wywołać skurczy warto zwiększyć czas masowania do 3 minut, a czas do odpoczynku do 2 minut. Stymulację kończymy jeśli skurcze występują co 3 minuty i trwają minutę lub dłużej.

http://www.bliskodziecka.com.pl/naturalne-metody-wywolywania-porodu/ Tu wiecej jakby ktos chcial;D

Najlepiej oddac sie w rece M :) mniej pracy a i M szczesliwy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Wreszcie udalo mi sie was nadgonić :)
    Ostatnio miałam straszne problemy z organizacja czasu w domu, Wojtek w dzień często sie budzi z krzykiem, bo jest tak glodny a pije malutko w ciagu dnia, nie więcej niż 60ml, a zdarzalo sie sporo ponad 100 ;)

Pytanie do mam karmiących mm. Czy kazda zmianę mleka musze skonsultować z pediatra?? Jak to jest u was?? Mój synuś ma problem z kupka :( nie zrobil nic przez 2 dni, wczoraj wieczorem narobil troszeczkę w pieluszke i nadal sie meczy... Chciałabym kupic jakies mleko na zaparcia i kolki. Jakich mlek wy używacie??? Ja mysle o hipp
    My jak zmienialismy to kontaktowalam to z poloznymi i lekarzem.
    Przeszlismy z enfamilu na profutura bebilon i jest ok teraz.

Widze ze tu wiekszosc z was jest na tym hipp i tez nie na problemow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Pytanie do dziewczyn które karmią mm. Czym przepajacie maluszka, ile i jak często?
    Ja nie podaje nic oprocz mm bo nic nim nie dolega.

bella88 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:39

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia gratulacje ;)

Genoweffa sliczna corcia <3

Tesciowie jutro wylatuja,maz ich odwozi na lotnisko rano a potem jedzie do Warszawy na 2dni. A moi rodzice sa chorzy wiec nie przyjda. Takze do poniedzialku bede sobie musiala radzic calkiem sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 15:09

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 – Karmie MM. A Ty?

Mi$ia26 – Ja pasa poporodowego używałam praktycznie od razu jak wróciłam ze szpitala do domu:)

Suerte – Jak moje dziecko jest najedzone i przewinięte i nie chce spać to daje jej smoczek i włączam na youtube dzwięk suszarki. Zasypia :D

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja nie podaje nic oprocz mm bo nic nim nie dolega.

ja podaje ok 100 ml płynu dziennie

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Genoweffa śliczna jest Twoja dzidzia! A jaka duża wygląda jak miesieczne dziecko ;) Normalnie masz już odchowane ;) Mi doktor wróży, że przy porodzie będzie 4100 więc Cię chyba nie pobiję; )

Nigdy nie wiadomo :) Wg usg robionego w dniu porodu mała miała ważyć 4300g, także masz szansę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars2345 – Gratulacje:)

Acikk – Ja normalnie z młodą jeżdze do sklepu. Byliśmy też kilka razy na obiedzie w restauracji i spoko – dziecka tak jak by nie było :D Cały czas spała :D Niech się młoda uodparnia :D

Flakonik – Faktycznie MM w Polsce to zakazany owoc. Dobrze, że nie jest na recepte:D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Alicja tylko Twoja na juz 4 tyg a moj dopiero 2 i kiedy pierwszy raz gdzieś byliście ale nie na spacerze tylko właśnie w sklepie, restauracji itp :P

My dziś odbyliśmy pierwszy spacer w koncu :) teraz będziemy tylko wydluzac spacerki :D

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No tak Alicja tylko Twoja na juz 4 tyg a moj dopiero 2 i kiedy pierwszy raz gdzieś byliście ale nie na spacerze tylko właśnie w sklepie, restauracji itp :P

My dziś odbyliśmy pierwszy spacer w koncu :) teraz będziemy tylko wydluzac spacerki :D
    my na pierwszy spacer wybieramy się w niedziele :)

Acikk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zaraz mnie szlag trafi z naszą zajebistą służbą zdrowia :/
    Chore to jest, żeby na nfz z dzieckiem czekać miesiącami na wizytę!! Neurolog najbliższy termin czerwiec 2016, teraz muszę iść z małym do laryngologa bo ma nieżyt nosa już ponad 2 tygodnie i nic mu nie pomaga więc dzwonie do poradni a tam jak nie w lutym to w kwietniu 2016r no żesz kurwa to moje dziecko ma się męczyć do lutego??? Powalone to wszystko :/ oczywiście nie będziemy czekać i pójdziemy prywatnie, ale kurwica bierze że płaci się te posrane składki i to niemało a i tak trzeba iść prywatnie i to już kolejna poradnia do której mimo skierowania nie pójdziemy na nfz. Wiadomo nikt na dziecku oszczędzać nie będzie, ale pare set zł miesięcznie na lekarzy wydawać to też nie lekko, tym bardziej że maluszek wymaga leczenie u kilku specjalistów. I w tym momencie współczuję rodzicom którzy mają naprawdę ciężką sytuację finansową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:31

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ciężarówki, gdzie jesteście? Aż mi się płakać chce jak czytam o spacerach, mleczkach, pieluszkach, a ja nie mogę się doczekać porodu i jeszcze do tego walczę z tym swędzeniem :( :( :(
    jesteśmy, a raczej ja jeszcze jestem.
    szczerze mówiąc ja omijam czasami wpisy mamusiek. Nie zawsze, ale jak mam kryzys i wiem, że mnie to rozwali bardziej to omijam. Może to nie ładnie z mojej strony, ale nic na to nie poradzę, że czasami mi ciężko pogodzić się z tym, że jeszcze się męczę.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    jesteśmy, a raczej ja jeszcze jestem.
    szczerze mówiąc ja omijam czasami wpisy mamusiek. Nie zawsze, ale jak mam kryzys i wiem, że mnie to rozwali bardziej to omijam. Może to nie ładnie z mojej strony, ale nic na to nie poradzę, że czasami mi ciężko pogodzić się z tym, że jeszcze się męczę.

Nie tylko Ty tak masz :) Ja też często omijam, albo czytam "po łebkach" :) I damy radę, też kiedyś urodzimy :) (mam dziwnie dobry humor, ciekawe co mi go zepsuje, do wieczora jeszcze dużo czasu...)

MamaUli lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ciocie - a ja mam dziś 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 09:04

Dżulia, rewelka, Flakonik, alicja_, Mama-julka, moniek90, Matleena, hala123, MeGi2986, aannkkaa, Acikk, cytrynówka, akira, Madzisek, Klara87, KASIAG24, Marik, kwiatakacji, Nadulka, pati_zuzia, m@rzenie, genoweffa, justyna14, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

ślicznotka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 16:33

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ