Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
pati_zuzia wrote:My po wizycie siostry srodowiskowej, maly wazy juz 3260 a 4 dni temu 3095 wiec rosnie ladnie, niech rosnie
wiecie co czlowiek przy drugim dziecku jest bardziej zrelaksowany, przy najmniej ja,bo wiele rzeczy jest oczywistych i sie nie przejmujesz az tak, zreszta tak samo jak z ciaza
to tak jak z ta historyjka o dziecku co polkenlo pieniazka jak mam reaguje przy pierwszym drugim i tzrecim dziecku
wiesz jak nosić, przewijać karmić, jak wyglądają kupy i czego mniej więcej się spodziewać. Do Polki podchodzimy z większym luzem , za to Olek to był mega wychuchany
pati_zuzia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
mnk wrote:Wiecie ze do stymulacji brodawek jest specjalna instrukcja?
Położne zalecają stymulację brodawek zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał – powoduje ona wydzielanie oksytocyny. Należy każdą pierś masować oddzielnie, chwycić brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni – rolować i delikatnie wyciągać przez 2 minuty. Po 3 minutowej przerwie trzeba powtórzyć masaż i tak do uzyskania 20 minutowego cyklu. Jeśli nie udaje się wywołać skurczy warto zwiększyć czas masowania do 3 minut, a czas do odpoczynku do 2 minut. Stymulację kończymy jeśli skurcze występują co 3 minuty i trwają minutę lub dłużej.
http://www.bliskodziecka.com.pl/naturalne-metody-wywolywania-porodu/ Tu wiecej jakby ktos chcial;D
Najlepiej oddac sie w rece Mmniej pracy a i M szczesliwy
-
nick nieaktualnyMama_Mai wrote:Wreszcie udalo mi sie was nadgonić
Ostatnio miałam straszne problemy z organizacja czasu w domu, Wojtek w dzień często sie budzi z krzykiem, bo jest tak glodny a pije malutko w ciagu dnia, nie więcej niż 60ml, a zdarzalo sie sporo ponad 100
Pytanie do mam karmiących mm. Czy kazda zmianę mleka musze skonsultować z pediatra?? Jak to jest u was?? Mój synuś ma problem z kupkanie zrobil nic przez 2 dni, wczoraj wieczorem narobil troszeczkę w pieluszke i nadal sie meczy... Chciałabym kupic jakies mleko na zaparcia i kolki. Jakich mlek wy używacie??? Ja mysle o hipp
Przeszlismy z enfamilu na profutura bebilon i jest ok teraz.
Widze ze tu wiekszosc z was jest na tym hipp i tez nie na problemow. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoniusia gratulacje
Genoweffa sliczna corcia
Tesciowie jutro wylatuja,maz ich odwozi na lotnisko rano a potem jedzie do Warszawy na 2dni. A moi rodzice sa chorzy wiec nie przyjda. Takze do poniedzialku bede sobie musiala radzic calkiem sama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 15:09
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartosza83 – Karmie MM. A Ty?
Mi$ia26 – Ja pasa poporodowego używałam praktycznie od razu jak wróciłam ze szpitala do domu:)
Suerte – Jak moje dziecko jest najedzone i przewinięte i nie chce spać to daje jej smoczek i włączam na youtube dzwięk suszarki. Zasypia -
nick nieaktualnyMarik wrote:Genoweffa śliczna jest Twoja dzidzia! A jaka duża wygląda jak miesieczne dziecko
Normalnie masz już odchowane
Mi doktor wróży, że przy porodzie będzie 4100 więc Cię chyba nie pobiję; )
Nigdy nie wiadomoWg usg robionego w dniu porodu mała miała ważyć 4300g, także masz szansę
-
nick nieaktualnyStars2345 – Gratulacje:)
Acikk – Ja normalnie z młodą jeżdze do sklepu. Byliśmy też kilka razy na obiedzie w restauracji i spoko – dziecka tak jak by nie byłoCały czas spała
Niech się młoda uodparnia
Flakonik – Faktycznie MM w Polsce to zakazany owoc. Dobrze, że nie jest na recepte:D -
No tak Alicja tylko Twoja na juz 4 tyg a moj dopiero 2 i kiedy pierwszy raz gdzieś byliście ale nie na spacerze tylko właśnie w sklepie, restauracji itp
My dziś odbyliśmy pierwszy spacer w koncuteraz będziemy tylko wydluzac spacerki
justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:No tak Alicja tylko Twoja na juz 4 tyg a moj dopiero 2 i kiedy pierwszy raz gdzieś byliście ale nie na spacerze tylko właśnie w sklepie, restauracji itp
My dziś odbyliśmy pierwszy spacer w koncuteraz będziemy tylko wydluzac spacerki
Acikk lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyWiecie co zaraz mnie szlag trafi z naszą zajebistą służbą zdrowia
Chore to jest, żeby na nfz z dzieckiem czekać miesiącami na wizytę!! Neurolog najbliższy termin czerwiec 2016, teraz muszę iść z małym do laryngologa bo ma nieżyt nosa już ponad 2 tygodnie i nic mu nie pomaga więc dzwonie do poradni a tam jak nie w lutym to w kwietniu 2016r no żesz kurwa to moje dziecko ma się męczyć do lutego??? Powalone to wszystkooczywiście nie będziemy czekać i pójdziemy prywatnie, ale kurwica bierze że płaci się te posrane składki i to niemało a i tak trzeba iść prywatnie i to już kolejna poradnia do której mimo skierowania nie pójdziemy na nfz. Wiadomo nikt na dziecku oszczędzać nie będzie, ale pare set zł miesięcznie na lekarzy wydawać to też nie lekko, tym bardziej że maluszek wymaga leczenie u kilku specjalistów. I w tym momencie współczuję rodzicom którzy mają naprawdę ciężką sytuację finansową.
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Ciężarówki, gdzie jesteście? Aż mi się płakać chce jak czytam o spacerach, mleczkach, pieluszkach, a ja nie mogę się doczekać porodu i jeszcze do tego walczę z tym swędzeniem
szczerze mówiąc ja omijam czasami wpisy mamusiek. Nie zawsze, ale jak mam kryzys i wiem, że mnie to rozwali bardziej to omijam. Może to nie ładnie z mojej strony, ale nic na to nie poradzę, że czasami mi ciężko pogodzić się z tym, że jeszcze się męczę. -
Dżulia wrote:jesteśmy, a raczej ja jeszcze jestem.
szczerze mówiąc ja omijam czasami wpisy mamusiek. Nie zawsze, ale jak mam kryzys i wiem, że mnie to rozwali bardziej to omijam. Może to nie ładnie z mojej strony, ale nic na to nie poradzę, że czasami mi ciężko pogodzić się z tym, że jeszcze się męczę.
Nie tylko Ty tak maszJa też często omijam, albo czytam "po łebkach"
I damy radę, też kiedyś urodzimy
(mam dziwnie dobry humor, ciekawe co mi go zepsuje, do wieczora jeszcze dużo czasu...)
MamaUli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie ciocie - a ja mam dziś 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 09:04
Dżulia, rewelka, Flakonik, alicja_, Mama-julka, moniek90, Matleena, hala123, MeGi2986, aannkkaa, Acikk, cytrynówka, akira, Madzisek, Klara87, KASIAG24, Marik, kwiatakacji, Nadulka, pati_zuzia, m@rzenie, genoweffa, justyna14, Moniusia89 lubią tę wiadomość