X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Mi się właśnie ubzdurało w głowie, że jak pójdę na piechotę do sklepu to mi wody odejdą...

haha:D rozśmieszyło mnie to troszkę, nie będę ukrywała. Ale jak to trochę głębiej przemyślałam, to zdałam sobie sprawę, że mam podobnie. Mi nadzieję daje nawet sms. Nie wiem czemu mam w głowie, że tam mi napiszą "za godzinę zaczniesz rodzić".

Co ta ciąża robi z człowiekiem. Mój stwierdził, że nie powinno być 9 miesiąca ciąży. Narzekałybyśmy wtedy w ósmym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Antos chce,zeby mama sie wyspala w nocy :) nie bedziesz miec problemu z nocnym karmieniem w pozniejszym czasie, bo moja kolezanka ma prawie roczna coreczke i jeszcze ja cycka w nocy :) no ale to juz byl jej wybor chyba, jabym sie nie zdecydowala :D

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Kasia to z Tobą robią całkowicie inaczej niż ze mną, Ja sobie spokojnie w domu czekam
    można tak? na spokojnie?
    oddaj troszkę cierpliwości, bo moje zapasy już się wyczerpały.:P

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżula wcale się nie dziwię że Cię to rozśmieszyło bo to głupie... ale chyba się zbiorę w sobie i się przejdę, a samochodu nie chce mi się ciągać, i Ja teoretycznie to już w 10 miesiącu (chyba) :D
    Nie powiem to z smsem też niezłe, ale mogłyby przychodzić takie powiadomienia, a nie czekamy na cud jak głupie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    można tak? na spokojnie?
    oddaj troszkę cierpliwości, bo moje zapasy już się wyczerpały.:P

Trochę na wkur** ale czasami mam i dobry humor :P

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    No widzisz Antos chce,zeby mama sie wyspala w nocy :) nie bedziesz miec problemu z nocnym karmieniem w pozniejszym czasie, bo moja kolezanka ma prawie roczna coreczke i jeszcze ja cycka w nocy :) no ale to juz byl jej wybor chyba, jabym sie nie zdecydowala :D
    Też mam taka koleżankę... No ale u nas to jeszcze niewiadomo jak bedzie może to jednorazowe wybryki z tym spaniem :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Dżula wcale się nie dziwię że Cię to rozśmieszyło bo to głupie... ale chyba się zbiorę w sobie i się przejdę, a samochodu nie chce mi się ciągać
    ale jak to ZieloneOliwki napisała" próbować nie zaszkodzi, chociaż będę miała pewność że zrobiłam wszystko co mogłam"

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i u mnie dopiero 38+6 dni. W 40tygodniu to ja już do Was z psychiatryka pisać będę :P
    podziwiam wytrwałych ;)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    ale jak to ZieloneOliwki napisała" próbować nie zaszkodzi, chociaż będę miała pewność że zrobiłam wszystko co mogłam"

Najgorzej później się doczłapać z zakupami na 3 piętro... ale idę, przewietrzę się trochę chociaż.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wierz mi, ze wcale nam sie nie usmiecha jezdzic co drugi dzien na ktg bo wiem co powiedza... ale takie sa ich zalecenia na Łubinowej :/ tez wolalabym zeby mi powiedzieli konkretna date jak sie nic nie bedzie dzialo... a tak to nie wiem nic :(

dzisiaj taka ladna pogoda, ze chyba jak wroce z mala ze szkoly to umyje okna i przyniose ozdoby na choinke przynjamniej mi dzien zleci :P

ZieloneOliwki jak najbardziej Cie rozumiem i popieram :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Przedstawiam Wam moją mała/wielką Olkę :)

Gratulację dla wszystkich nowych mamusiek.
    Jak większość po porodzie aktualnie nie dam rady nadrobić forum. Zwłaszcza, że małej często boli brzuszek, w związku z czym nie śpi ona i nie śpię ja.
    Karmię piersią i najwyraźniej ma ten sam problem z trawieniem laktozy co Grześ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:13

KASIAG24, lilianna, rewelka, Dżulia, Klara87, bella88, Mama-julka, Madzisek, Marik, Mi$ia26, pati_zuzia, MeGi2986, m@rzenie, iNso87, moniek90, Matleena, Flakonik, alicja_, akira, aannkkaa, kwiatakacji, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wspolczuje moja mama mieszka na 4 pietrze jak mam wchodzic to az mi slabo :P dobrze, ze u mnie w bloku jest winda bo jakbym miala na 8 pietro isc z buta z zakupami to chyba zamieszkalabym w samochodzie :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    rewelka wierz mi, ze wcale nam sie nie usmiecha jezdzic co drugi dzien na ktg bo wiem co powiedza... ale takie sa ich zalecenia na Łubinowej :/ tez wolalabym zeby mi powiedzieli konkretna date jak sie nic nie bedzie dzialo... a tak to nie wiem nic :(

Nie dziwię Ci się, bo to tak idzie zdurnieć, cały czas to samo słyszeć.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Hej Dziewczyny.
    Przedstawiam Wam moją mała/wielką Olkę :)

c703fcb21558a882.jpg
    a0b78663a75758b7.jpg

Gratulację dla wszystkich nowych mamusiek.
    Jak większość po porodzie aktualnie nie dam rady nadrobić forum. Zwłaszcza, że małej często boli brzuszek, w związku z czym nie śpi ona i nie śpię ja.
    Karmię piersią i najwyraźniej ma ten sam problem z trawieniem laktozy co Grześ.

ale sliczna istotka !! gratuluje !!

genoweffa lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reewelka wlasnie o to chodzi, ze nie wiem nic i chyba to najbardziej mnie doprowadza do szalu+ ciaggle telefony i pytania czy urodzilam czy mnie ziostawili na oddziale a jak nie to kiedy zostawia itd....

jeszcze szefowej siostra urodzila dzisiaj a miala na 2 stycznia termin ehhh zalamac sie idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:06

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do bratowej zwykle na 4 piętro właziłam z dwiema przerwami, ostatnio zacisnęłam zęby i prawie wbiegłam, tak mnie ta końcówka ciąży motywuje :D wczoraj pięć razy myłam podłogę w kuchni na kolanach. Najpierw czyściłam fugi, później szorowałam płytki cifem z wybielaczem, później płynem do mycia naczyń dwa razy i na koniec wodą z płynem do podłogi :P

• lilianna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zabieram za sprzątanie, chociaż i tak to na moja mała nie działa... Z mamą sie nawet wczoraj smialysmy ze pewnie na dziadka czeka aż wróci z delegacji na święta by cala rodzina byla w komplecie na jej urodzinki :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia haha no zebys nie wpadla w jakas depresje przedporodowa bo u mne to chyba sie juz zaczyna :/ 3 noc z rzedu snia mi sie porody !! i wstaje co kilka minut :( a jestem taka wsciekla, ze wszystko sie odbija na najblizszychg....

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja do bratowej zwykle na 4 piętro właziłam z dwiema przerwami, ostatnio zacisnęłam zęby i prawie wbiegłam, tak mnie ta końcówka ciąży motywuje :D wczoraj pięć razy myłam podłogę w kuchni na kolanach. Najpierw czyściłam fugi, później szorowałam płytki cifem z wybielaczem, później płynem do mycia naczyń dwa razy i na koniec wodą z płynem do podłogi :P

juz bym z tej podlogio nie wstala hahaha

podziwiam Cie za wytrwalosc i checi :D ja raz oblecialam cale mieszkanie na kolanach po czym powiedzialam, ze to byl pierwszy i ostatni raz :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide zregenerowac sily bo o 14:30 jade po corke do szkoly i musze sie nastawic psychicznie zeby nie zabic mamusiek, ktore zaczna sie smiac ze ja dalej chodze zamiast rodzic!!wrrrrrrr

jeszcze tak wspominajac moj pierwszy porod jak ja bymn chciala to powtorzyc ehhh 4 dni przed terminem na spokojnie odeszly mi wody i mialam taki fajny ten porod ahhh milo powspominac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:13

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ