Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoniusia GRATULUJĘ!!! Dużo zdrówka dla Mikaila
Żeby jak najszybciej był przy Tobie.
Mnk co to za podejście u CiebieTutaj byłabyś na wywołaniu jak nic.
Alisss co u Ciebie?
Klara uspokoiło się pewnie ze stresuPowodzenia i żebyś migusiem urodziła
Klara87, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś
Zieloneoliwki mi taki glutowaty śluz już dawno leciał, teraz mam taki jakby płodny cały czas, czop u mnie był bardziej zwarty.
Klara może to i lepiej że Cię zostawili, już jesteś po terminie to może zaczną wywoływać
My pewnie będziemy szczepić tym 5w1 i ogólnie z kalendarzem zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami i rotawirusami.
Mnk na pewno ta waga dobra była? Bo to aż dziwne że tyle w tydzień.
Marik to Ci się ta szyjka " skróciła"... -
Dziewczyny a co sądzicie o Jedzeniu pieczarek przy KP?
U nas wczoraj była położna i jak mały w poniedziałek spadł nam do wagi 3405 tak wczoraj ważył 3735jestem przeszczęśliwa
w trzy dni nadrobił wagę jaką powinien osiągnąć w dwa tygodnie więc moja męczennika z odciaganiem mleka po karmieniu nie poszła na marne
-
nick nieaktualnyMadzisek to ladnie Maly przybral
U Nas znowu problem z kupkato chyba jednak nie makowiec zaszkodzil. Robie masaz, cieple okaldy ale gucio to pomaga. Strasznie jest patrzec jak Twoje dziecko cierpi- placze a Ty nic nie mozesz zrobic.
Annielica a te czopki co dalas Kornelce na wyproznienie to od jakiego wieku? Ja podalam mojej herbatke koperkowa ale efektu brak.
Jaki rozm papmpersow nosza Wasze maluchy?
My zaczelismy od 1, ale po tygodniu zauwazylam ze jak Mala zrobi siusiu w nocy lezac to plecki ma mokre (na poczatku myslalam ze sie poci) i kupka tak samo wyszla raz wiec przeszlismy na pampersy 2 pochodzila w nich 5 dni i wczoraj jak zrobila ta kupke ok 15 po wielkich meczarniach to wyszla bokiem. Na noc uwaznie zapielam pampersa ale znowu plecki mokre. Czy mozliwe zeby juz 3 trzeba bylo kupowac??
hala123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁoj matko! I doczekałam się
Witam w 40 tydzieniu ciąży
Pchelkaa zostań przy dwójkach. To musiał być przypadek. Przy trójce może przeciekac w nogach.Pchelkaa, Marik, ZieloneOliwki, MeGi2986, cytrynówka, lilianna, pati_zuzia, Dżulia, Marta0912, kwiatakacji, Matleena, moniek90, alicja_, aneczka1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam pytanko do mamus które KP. Ile dziecko moze spac bez przerwy bo moj jak w dzień domaga się co 2 godziny tak juz druga noc z rzędu przespal mi prawie 6 godzin i nie wiem czy powinnam to budzić czy moge mu dac spac tyle w nocy skoro w dzień śpi po godzinie... Dzisiaj juz to obudziłam bo karmilam o 23 to o4:30 się zastanawiałam czy żyje i obudziłam go zmiana pieluchy. Budzikow żadnych nie mam na karmienia bo sam się budził ale teraz druga noc juz tak dlugo spał. Pomóżcie plis
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWreszcie udalo mi sie was nadgonić
Ostatnio miałam straszne problemy z organizacja czasu w domu, Wojtek w dzień często sie budzi z krzykiem, bo jest tak glodny a pije malutko w ciagu dnia, nie więcej niż 60ml, a zdarzalo sie sporo ponad 100
Pytanie do mam karmiących mm. Czy kazda zmianę mleka musze skonsultować z pediatra?? Jak to jest u was?? Mój synuś ma problem z kupkanie zrobil nic przez 2 dni, wczoraj wieczorem narobil troszeczkę w pieluszke i nadal sie meczy... Chciałabym kupic jakies mleko na zaparcia i kolki. Jakich mlek wy używacie??? Ja mysle o hipp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:12
-
nick nieaktualny
-
Madzisek wrote:Dziewczyny a co sądzicie o Jedzeniu pieczarek przy KP?Madzisek wrote:U nas wczoraj była położna i jak mały w poniedziałek spadł nam do wagi 3405 tak wczoraj ważył 3735
jestem przeszczęśliwa
w trzy dni nadrobił wagę jaką powinien osiągnąć w dwa tygodnie więc moja męczennika z odciaganiem mleka po karmieniu nie poszła na marne
Acik - ja wybudzam. 6h snu ciurkiem dla noworodka to za duzo. nastepuje spadek glukozy i mozg nie jest odpowiednio odzywiany. Budzilabym wiec jeszcze przez kilka najblizszych tygodni.
Mamusie - zalatwialyscie juz becikowe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:25
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Ja mam pytanko do mamus które KP. Ile dziecko moze spac bez przerwy bo moj jak w dzień domaga się co 2 godziny tak juz druga noc z rzędu przespal mi prawie 6 godzin i nie wiem czy powinnam to budzić czy moge mu dac spac tyle w nocy skoro w dzień śpi po godzinie... Dzisiaj juz to obudziłam bo karmilam o 23 to o4:30 się zastanawiałam czy żyje i obudziłam go zmiana pieluchy. Budzikow żadnych nie mam na karmienia bo sam się budził ale teraz druga noc juz tak dlugo spał. Pomóżcie plis
Mi położna mówiła, że dziecko nie powinno spać dłużej niż 5 godzin.
A z drugiej strony fajnie że tyle śpi bo i ty sie możesz wyspać -
Acikk wrote:Ja mam pytanko do mamus które KP. Ile dziecko moze spac bez przerwy bo moj jak w dzień domaga się co 2 godziny tak juz druga noc z rzędu przespal mi prawie 6 godzin i nie wiem czy powinnam to budzić czy moge mu dac spac tyle w nocy skoro w dzień śpi po godzinie... Dzisiaj juz to obudziłam bo karmilam o 23 to o4:30 się zastanawiałam czy żyje i obudziłam go zmiana pieluchy. Budzikow żadnych nie mam na karmienia bo sam się budził ale teraz druga noc juz tak dlugo spał. Pomóżcie plis
nawet zmiana pieluszki nie pomogła
-
nick nieaktualnyAcik ja wybudzalam Gabrysia przez na pewno pierwsze 2-3 miesiace,bo w nocy mleczko bardziej kaloryczne I lepiej przybiera na wadze. Maksia narazie nie musze bo mi przesypia najdluzej 3 godziny. A masz mozliwosc przedzwonic do pediatry badz poloznej?