X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście w szpitalu skurcze się uspokoiły, a w domu były już co 4-5 minut. Doktor stwierdził, że dopiero się rozkręca i jeszcze to potrwa. Myślałam, że w takim razie puszczą mnie do domu, ale nie :/

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

rewelka, Madzisek, Pchelkaa, m@rzenie, pati_zuzia, Marik, ZieloneOliwki, MeGi2986, akira, lilianna, Dżulia, Nadulka, bella88, iNso87, Matleena, Flakonik, niania.ogg lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia GRATULUJĘ!!! Dużo zdrówka dla Mikaila :-) Żeby jak najszybciej był przy Tobie.

Mnk co to za podejście u Ciebie :-/ Tutaj byłabyś na wywołaniu jak nic.

Alisss co u Ciebie?

Klara uspokoiło się pewnie ze stresu :-/ Powodzenia i żebyś migusiem urodziła :-D

Klara87, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    Gratuluję kolejnym Mamusiom :)
    U nas cisza, jestem już jeden dzień przeterminowana. Moja Pani gin każe czekać, teraz mam wizyty 21 i 28 i jak nie urodzę to 1.01.2016 na wywołanie.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś :)

Zieloneoliwki mi taki glutowaty śluz już dawno leciał, teraz mam taki jakby płodny cały czas, czop u mnie był bardziej zwarty.

Klara może to i lepiej że Cię zostawili, już jesteś po terminie to może zaczną wywoływać

My pewnie będziemy szczepić tym 5w1 i ogólnie z kalendarzem zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami i rotawirusami.

Mnk na pewno ta waga dobra była? Bo to aż dziwne że tyle w tydzień.

Marik to Ci się ta szyjka " skróciła"...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o Jedzeniu pieczarek przy KP?

U nas wczoraj była położna i jak mały w poniedziałek spadł nam do wagi 3405 tak wczoraj ważył 3735 :-D jestem przeszczęśliwa :-) w trzy dni nadrobił wagę jaką powinien osiągnąć w dwa tygodnie więc moja męczennika z odciaganiem mleka po karmieniu nie poszła na marne :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Gratuluję kolejnym mamusiom :-)
    Dziewczyny, które karmią piersią co przygotowuje cię do jedzenia na wigilię i święta? Moja dietka na razie bardzo uboga jest i nie wiem na co sobie mogę pozwolić ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to ladnie Maly przybral :-)
    U Nas znowu problem z kupka :-( to chyba jednak nie makowiec zaszkodzil. Robie masaz, cieple okaldy ale gucio to pomaga. Strasznie jest patrzec jak Twoje dziecko cierpi- placze a Ty nic nie mozesz zrobic.
    Annielica a te czopki co dalas Kornelce na wyproznienie to od jakiego wieku? Ja podalam mojej herbatke koperkowa ale efektu brak.

Jaki rozm papmpersow nosza Wasze maluchy?
    My zaczelismy od 1, ale po tygodniu zauwazylam ze jak Mala zrobi siusiu w nocy lezac to plecki ma mokre (na poczatku myslalam ze sie poci :-D ) i kupka tak samo wyszla raz wiec przeszlismy na pampersy 2 pochodzila w nich 5 dni i wczoraj jak zrobila ta kupke ok 15 po wielkich meczarniach to wyszla bokiem. Na noc uwaznie zapielam pampersa ale znowu plecki mokre. Czy mozliwe zeby juz 3 trzeba bylo kupowac??

hala123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoj matko! I doczekałam się :-/

Witam w 40 tydzieniu ciąży :-P

Pchelkaa zostań przy dwójkach. To musiał być przypadek. Przy trójce może przeciekac w nogach.

Pchelkaa, Marik, ZieloneOliwki, MeGi2986, cytrynówka, lilianna, pati_zuzia, Dżulia, Marta0912, kwiatakacji, Matleena, moniek90, alicja_, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :)
    My juz jestesmy w domciu:) Julcia jest przekochana:)

pati_zuzia, MeGi2986, Dżulia, Nadulka, kwiatakacji, moniek90, aneczka1983 lubią tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Julcia jest przekochana:)

Hmmm, ciekawe skąd ja to wiem :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia gratulacje :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanko do mamus które KP. Ile dziecko moze spac bez przerwy bo moj jak w dzień domaga się co 2 godziny tak juz druga noc z rzędu przespal mi prawie 6 godzin i nie wiem czy powinnam to budzić czy moge mu dac spac tyle w nocy skoro w dzień śpi po godzinie... Dzisiaj juz to obudziłam bo karmilam o 23 to o4:30 się zastanawiałam czy żyje i obudziłam go zmiana pieluchy. Budzikow żadnych nie mam na karmienia bo sam się budził ale teraz druga noc juz tak dlugo spał. Pomóżcie plis :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka, u mnie czop odchodził z krwią, skąd te gluty to pojęcia nie mam.

Całą noc mnie bolało podbrzusze, spać nie mogłam dzisiaj... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udalo mi sie was nadgonić :)
    Ostatnio miałam straszne problemy z organizacja czasu w domu, Wojtek w dzień często sie budzi z krzykiem, bo jest tak glodny a pije malutko w ciagu dnia, nie więcej niż 60ml, a zdarzalo sie sporo ponad 100 ;)

Pytanie do mam karmiących mm. Czy kazda zmianę mleka musze skonsultować z pediatra?? Jak to jest u was?? Mój synuś ma problem z kupka :( nie zrobil nic przez 2 dni, wczoraj wieczorem narobil troszeczkę w pieluszke i nadal sie meczy... Chciałabym kupic jakies mleko na zaparcia i kolki. Jakich mlek wy używacie??? Ja mysle o hipp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom :)

• akira Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Dziewczyny a co sądzicie o Jedzeniu pieczarek przy KP?
    ja bym zjadla. Przdwczoraj pomylilam sie i zjadalam surowke z kapusty. Na szczescie malej nic nie bylo.
    Madzisek wrote:
    U nas wczoraj była położna i jak mały w poniedziałek spadł nam do wagi 3405 tak wczoraj ważył 3735 :-D jestem przeszczęśliwa :-) w trzy dni nadrobił wagę jaką powinien osiągnąć w dwa tygodnie więc moja męczennika z odciaganiem mleka po karmieniu nie poszła na marne :-)
    Gratulacje!! U nas tez wzrost wagi, wazymy juz 2900g :-)

Acik - ja wybudzam. 6h snu ciurkiem dla noworodka to za duzo. nastepuje spadek glukozy i mozg nie jest odpowiednio odzywiany. Budzilabym wiec jeszcze przez kilka najblizszych tygodni.

Mamusie - zalatwialyscie juz becikowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:25

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja mam pytanko do mamus które KP. Ile dziecko moze spac bez przerwy bo moj jak w dzień domaga się co 2 godziny tak juz druga noc z rzędu przespal mi prawie 6 godzin i nie wiem czy powinnam to budzić czy moge mu dac spac tyle w nocy skoro w dzień śpi po godzinie... Dzisiaj juz to obudziłam bo karmilam o 23 to o4:30 się zastanawiałam czy żyje i obudziłam go zmiana pieluchy. Budzikow żadnych nie mam na karmienia bo sam się budził ale teraz druga noc juz tak dlugo spał. Pomóżcie plis :)

Mi położna mówiła, że dziecko nie powinno spać dłużej niż 5 godzin.
    A z drugiej strony fajnie że tyle śpi bo i ty sie możesz wyspać ;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Acikk moj tez przeważnie wstaje raz w nocy na jedzenie. Wczorsj wieczorem zajxl o 20.00 a potem budził sie o 2.40 i dopiero rano o 7.50. Polozna mowila ze w nocy przerwy mogą być dłuższe. Poprzedniej nocy próbowałam małego budzic wcześniej na karmienie ale moje próby spełzły na niczym :) nawet zmiana pieluszki nie pomogła :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja wybudzalam Gabrysia przez na pewno pierwsze 2-3 miesiace,bo w nocy mleczko bardziej kaloryczne I lepiej przybiera na wadze. Maksia narazie nie musze bo mi przesypia najdluzej 3 godziny. A masz mozliwosc przedzwonic do pediatry badz poloznej?

‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ