Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:U mnie pospane. Skóra tak niemiłosiernie swędzi, że nie jestem w stanie wytrzymać. Może nad ranem trochę przejdzie, zwykle w dzień jest lepiej.
-
pati_zuzia wrote:Acik ja wybudzalam Gabrysia przez na pewno pierwsze 2-3 miesiace,bo w nocy mleczko bardziej kaloryczne I lepiej przybiera na wadze. Maksia narazie nie musze bo mi przesypia najdluzej 3 godziny. A masz mozliwosc przedzwonic do pediatry badz poloznej?
Noo chyba zadzwonię do położnejale byłam ciekawa jak i Was to wygląda
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Całą noc mnie bolało podbrzusze, spać nie mogłam dzisiaj...
A u mnie trzeci dzień z rzędu gdy czuję ucisk na jajniki i mam nadzieję, że wreszcie ruszy. Wczoraj to nawet na leżąco.
Może u Ciebie coś już też...
MamaMai zmień. Lekarz to samo powie. Tu dużo dziewczyn przeszło na Hipp bio combiotic, chyba dobrze nazwę pamiętam -
MamaMai my mielismy ten sam problem. Zmienilan mleko na hipp bio combiotik i po dwoch dniach problem zginal:) z kazdym podaniem tego mleka Mala mniej plakala, mniej sie prezyla a teraz jak chce zrobic kupke to robi bez zadnego problemu:) takze u nas zmiana mleka pomogla:)
-
nick nieaktualnyMama_Mai wrote:Wreszcie udalo mi sie was nadgonić
Ostatnio miałam straszne problemy z organizacja czasu w domu, Wojtek w dzień często sie budzi z krzykiem, bo jest tak glodny a pije malutko w ciagu dnia, nie więcej niż 60ml, a zdarzalo sie sporo ponad 100
Pytanie do mam karmiących mm. Czy kazda zmianę mleka musze skonsultować z pediatra?? Jak to jest u was?? Mój synuś ma problem z kupkanie zrobil nic przez 2 dni, wczoraj wieczorem narobil troszeczkę w pieluszke i nadal sie meczy... Chciałabym kupic jakies mleko na zaparcia i kolki. Jakich mlek wy używacie??? Ja mysle o hipp
-
nick nieaktualny
-
pati_zuzia wrote:Mnk a nie maja Ci zamiaru wywolaac? Bo z tego co widze po suwaczku jestes po terminie. Waga sie nie przejmuj bo to wiekszosc to woda zatrzymana w organizmie. Mowisz,ze bardzo spuchnieta jestes I ich to nie dziwi? Plus wysokie cisnienie. Mnie za kazdym razem pytali czy puchne itd. Co powiedzieli po usg? W ogole mowia cos o porodzie?
Beda wywolywac w 41tc po terminie z usg ktory wypada 23 a 14.12 mialam z omno spuchlam strasznie jakos, tydzien temu bylam i mialam troche podwyzszone cisnienie i wlasnie mi mowila ze mam podejrzenia gestozy i ze w razie jakby jakies zaburzenia widzenia albo bol glowy to mam do niej dzwonic albo do szpitala. Glowa mnie pobolewala faktycznie dzien przed wizyta wieczorem. A po usg babeczka powiedziala ze wszystko jest w porzadku i ze nosze klocka;D
Matlena no zobacz co te dzieci robio z nas se... Kokony kuwa
Mama julka no pewnie tak:P pisalam juz ze w Pl sto razy lepsza opieka nad ciezarnymi
-
m@rzenie wrote:Hej
Gratuluję kolejnym mamusiom
Dziewczyny, które karmią piersią co przygotowuje cię do jedzenia na wigilię i święta? Moja dietka na razie bardzo uboga jest i nie wiem na co sobie mogę pozwolićm@rzenie lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
ja dalej w domu po wczorajszym ktg skurczy brak rozwarcie na dobre 2 cm dalej i inso tak jak pisalysmy to mala mnie tak jezdzi po szyjce bo rozwarcie dalej od wtorku bez zmian... lekarz twierdzi ze samo sie lada chwila zacznie a jak nie to jutro na 10 kolejne ktg... juz mam dosc wpadam w depresje przedporodowa.. w nocy wstaje co kilka minut snia mi sie porody.... chyba OSZALEJE!!
Madzisek lubi tę wiadomość
-
KASIAG24 wrote:ja dalej w domu po wczorajszym ktg skurczy brak rozwarcie na dobre 2 cm dalej i inso tak jak pisalysmy to mala mnie tak jezdzi po szyjce bo rozwarcie dalej od wtorku bez zmian... lekarz twierdzi ze samo sie lada chwila zacznie a jak nie to jutro na 10 kolejne ktg... juz mam dosc wpadam w depresje przedporodowa.. w nocy wstaje co kilka minut snia mi sie porody.... chyba OSZALEJE!!
Kiedy Cię kładą na oddział jak się samo nie zacznie?
Mi się właśnie ubzdurało w głowie, że jak pójdę na piechotę do sklepu to mi wody odejdą... -
nick nieaktualny
-
rewelka nic nie wiem
we wtorek po ktg lekarka mowila ze jak nic nie ruszy to w czwartek zdecyduja czy mnie zostawic ale oczywiscie byl jakis dziwny inny lekarz ktory stwierdzil ze mozemy poczekac az sie samo zacznie i zapytal skad jestesmy przemyslal ze zdaze dojechac jak sie zacznie i mnie puscil powiedzial tylko tyle ze jak dalej nic to kolejne ktg jutro... moj lekarz jest za granica chcialam sie dzisiaj do niego dodzwonic i zapytac wlasnie jak on to widzi bo nie chce byc w swieta na oddziale i corka zeby beze mnie swieta spedzala:/ no ale na razie ma wylaczony telefon
a u Ciebie jak sytuacja?? kiedy Cie klada na oddzial?? -
nick nieaktualny
-
Kasia to z Tobą robią całkowicie inaczej niż ze mną, Ja sobie spokojnie w domu czekam, nie jeżdżę na KTG nic tylko we wtorek na wizycie byłam, i jak nic się nie zacznie to 23 na oddział i wtedy wypędzanie małego, więc pewnie będę miała świątecznego bobaska
-
nick nieaktualny