X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    U mnie pospane. Skóra tak niemiłosiernie swędzi, że nie jestem w stanie wytrzymać. Może nad ranem trochę przejdzie, zwykle w dzień jest lepiej.
    Matleena ja mam to samo. U mnie powód alergii/uczulenia nie znany. Albo nie toleruje nabiału, albo hormony szaleją albo.. okaże się później. Tylko u mnie nie swędzą dłonie i stopy. Najbardziej to brzuch, uda, łydki. Mam już takie rany na ciele. Strasznie to wygląda. Śpię ze szczotką do włosów, bo paznokciami robię sobie większą krzywdę.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie też różnie z tym budzeniem go :P noo nie powiem w nocy daje pospac ale za to w dzienjak nazbieramy w sumie ze 3 godziny snu to jest na tyle i to też takiego spania po 0,5-1 godz :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Acik ja wybudzalam Gabrysia przez na pewno pierwsze 2-3 miesiace,bo w nocy mleczko bardziej kaloryczne I lepiej przybiera na wadze. Maksia narazie nie musze bo mi przesypia najdluzej 3 godziny. A masz mozliwosc przedzwonic do pediatry badz poloznej?

Noo chyba zadzwonię do położnej :) ale byłam ciekawa jak i Was to wygląda :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg skurcze na poziomie 30, a wydają mi się naprawdę mocne. Mam nadzieję, że się rozkręci, bo ewentualne wywoływanie dopiero po Świętach. W karcie ciąży mam termin na 18.12, tak wyliczył gin z tego kółeczka.

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • akira Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara - trzymam kciuki !

Klara87 lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Całą noc mnie bolało podbrzusze, spać nie mogłam dzisiaj... :(

A u mnie trzeci dzień z rzędu gdy czuję ucisk na jajniki i mam nadzieję, że wreszcie ruszy. Wczoraj to nawet na leżąco.
    Może u Ciebie coś już też...

MamaMai zmień. Lekarz to samo powie. Tu dużo dziewczyn przeszło na Hipp bio combiotic, chyba dobrze nazwę pamiętam :-)

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai my mielismy ten sam problem. Zmienilan mleko na hipp bio combiotik i po dwoch dniach problem zginal:) z kazdym podaniem tego mleka Mala mniej plakala, mniej sie prezyla a teraz jak chce zrobic kupke to robi bez zadnego problemu:) takze u nas zmiana mleka pomogla:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Wreszcie udalo mi sie was nadgonić :)
    Ostatnio miałam straszne problemy z organizacja czasu w domu, Wojtek w dzień często sie budzi z krzykiem, bo jest tak glodny a pije malutko w ciagu dnia, nie więcej niż 60ml, a zdarzalo sie sporo ponad 100 ;)

Pytanie do mam karmiących mm. Czy kazda zmianę mleka musze skonsultować z pediatra?? Jak to jest u was?? Mój synuś ma problem z kupka :( nie zrobil nic przez 2 dni, wczoraj wieczorem narobil troszeczkę w pieluszke i nadal sie meczy... Chciałabym kupic jakies mleko na zaparcia i kolki. Jakich mlek wy używacie??? Ja mysle o hipp
    My zmienilismy mleko bez konsultacji bo Podawalismy mleko prenan dla wczesniakow i mial byc tylko do masy 3500 og, a ze maly wazy ponad 3400 a nam sie konczylo to nie szlismy z tym o porade. Teraz dajemy hipp bio combiotic i tak jak dziewczyny pisza jest znaczaca zmiana na plus jesli chodzi o kupki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik daj znac ci Ci powie pilozna :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Mnk a nie maja Ci zamiaru wywolaac? Bo z tego co widze po suwaczku jestes po terminie. Waga sie nie przejmuj bo to wiekszosc to woda zatrzymana w organizmie. Mowisz,ze bardzo spuchnieta jestes I ich to nie dziwi? Plus wysokie cisnienie. Mnie za kazdym razem pytali czy puchne itd. Co powiedzieli po usg? W ogole mowia cos o porodzie?

Beda wywolywac w 41tc po terminie z usg ktory wypada 23 a 14.12 mialam z om ;) no spuchlam strasznie jakos, tydzien temu bylam i mialam troche podwyzszone cisnienie i wlasnie mi mowila ze mam podejrzenia gestozy i ze w razie jakby jakies zaburzenia widzenia albo bol glowy to mam do niej dzwonic albo do szpitala. Glowa mnie pobolewala faktycznie dzien przed wizyta wieczorem. A po usg babeczka powiedziala ze wszystko jest w porzadku i ze nosze klocka;D

Matlena no zobacz co te dzieci robio z nas se... Kokony kuwa

Mama julka no pewnie tak:P pisalam juz ze w Pl sto razy lepsza opieka nad ciezarnymi :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Hej :-) Gratuluję kolejnym mamusiom :-)
    Dziewczyny, które karmią piersią co przygotowuje cię do jedzenia na wigilię i święta? Moja dietka na razie bardzo uboga jest i nie wiem na co sobie mogę pozwolić ;-)
    ja na święta do rodziców się wybieram, mama specjalnie dla mnie do kolacji rybkę upiecze, reszta rodzinki dostanie w standardzie smażoną. Po za tym pewnie niewiele zjem, bo większości składników sałatek nie je jeszcze.

m@rzenie lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej w domu po wczorajszym ktg skurczy brak rozwarcie na dobre 2 cm dalej i inso tak jak pisalysmy to mala mnie tak jezdzi po szyjce bo rozwarcie dalej od wtorku bez zmian... lekarz twierdzi ze samo sie lada chwila zacznie a jak nie to jutro na 10 kolejne ktg... juz mam dosc wpadam w depresje przedporodowa.. w nocy wstaje co kilka minut snia mi sie porody.... chyba OSZALEJE!!

Madzisek lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja dalej w domu po wczorajszym ktg skurczy brak rozwarcie na dobre 2 cm dalej i inso tak jak pisalysmy to mala mnie tak jezdzi po szyjce bo rozwarcie dalej od wtorku bez zmian... lekarz twierdzi ze samo sie lada chwila zacznie a jak nie to jutro na 10 kolejne ktg... juz mam dosc wpadam w depresje przedporodowa.. w nocy wstaje co kilka minut snia mi sie porody.... chyba OSZALEJE!!

Kiedy Cię kładą na oddział jak się samo nie zacznie?

Mi się właśnie ubzdurało w głowie, że jak pójdę na piechotę do sklepu to mi wody odejdą...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka chciałabym. Ale mam wrażenie że nic go nie rusza, nawet to sprzątanie... :P

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka nic nie wiem :/ we wtorek po ktg lekarka mowila ze jak nic nie ruszy to w czwartek zdecyduja czy mnie zostawic ale oczywiscie byl jakis dziwny inny lekarz ktory stwierdzil ze mozemy poczekac az sie samo zacznie i zapytal skad jestesmy przemyslal ze zdaze dojechac jak sie zacznie i mnie puscil powiedzial tylko tyle ze jak dalej nic to kolejne ktg jutro... moj lekarz jest za granica chcialam sie dzisiaj do niego dodzwonic i zapytac wlasnie jak on to widzi bo nie chce byc w swieta na oddziale i corka zeby beze mnie swieta spedzala:/ no ale na razie ma wylaczony telefon :(

a u Ciebie jak sytuacja?? kiedy Cie klada na oddzial??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki ja calymi dniami w zasadzie latam, tu do szkoly z mloda tu na zakupy z siatami sptarztam gotuje zaczelam skakac na pilce i nie rusza nic... takze jak nie przyjdzie TEN moment to "wypedzanie" nic Ci niestety nie da :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na nasza health visitor, zaraz powinna byc, to taka siostra srodowiskowa teraz bedziemy d niej chodzic na bilanse itd. :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia położna mi powiedziała ze jak mały w dzień mało śpi a nasz prawie wcale nie śpi w dzień to kiedyś musi to nadrobić i można spokojnie mu dac pospac te 5 godzin i obserwować :)

pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to z Tobą robią całkowicie inaczej niż ze mną, Ja sobie spokojnie w domu czekam, nie jeżdżę na KTG nic tylko we wtorek na wizycie byłam, i jak nic się nie zacznie to 23 na oddział i wtedy wypędzanie małego, więc pewnie będę miała świątecznego bobaska :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja myślę że próbować nie zaszkodzi, chociaż będę miała pewność że zrobiłam wszystko co mogłam :P

Dżulia lubi tę wiadomość

‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ