Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zieloneoliwki, zostało coś z tej podłogi ?
Ja raz próbowałam na kolanach i było mi tak niewygodnie przez brzuch, że olałam
Kasia normalne że odbija się na najbliższych bo oni są pod rękąna mnie mama się obraziła i już nie dzwoni codziennie i się nie pyta głupio "jak się czuje".
-
rewelka wrote:Najgorzej później się doczłapać z zakupami na 3 piętro... ale idę, przewietrzę się trochę chociaż.
dobrze, że za marzenia nie karają.rewelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydodam że po południu poszłąm jeszcze na pieszo do Biedronki a później piekłam ten sernik
rewelka, zostało zostało, mnie tam brzuch już nie rusza nawet jak podłogi nie widzę jak sprzątamObniżył się trochę to oddychać mogę chociaż
Ja się na dziś z Kubą umawiałam i nic! I mama do mnie już dzwoniłą z zapytaniem czy Kubuś wychodzi... grrr, teraz to ja się z nim umawiam na urodziny Tatusia- 28.12 -
rewelka wrote:Zieloneoliwki, zostało coś z tej podłogi ?
Ja raz próbowałam na kolanach i było mi tak niewygodnie przez brzuch, że olałam
Kasia normalne że odbija się na najbliższych bo oni są pod rękąna mnie mama się obraziła i już nie dzwoni codziennie i się nie pyta głupio "jak się czuje".
na mnie chyba tesciowa bo juz wczoraj po ktg nie dzwonila
jej rada wtorkowa" to zostan juz w czwartek w szpitalu"... po co mam lezec w szpitalu skoro lekarze decyduja ze nie ma takiej potzreby..aaa no i "to co bedziesz tak jezdzila tam co dwa dni?".no i pytania a z dzieckiem wszytsko ok nie owiniete pepowina a ile masz rozwarcia a to a tamto .... chyba wyczula moj niesmaczony ton i dopuscila...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:18
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Ja do bratowej zwykle na 4 piętro właziłam z dwiema przerwami, ostatnio zacisnęłam zęby i prawie wbiegłam, tak mnie ta końcówka ciąży motywuje
wczoraj pięć razy myłam podłogę w kuchni na kolanach. Najpierw czyściłam fugi, później szorowałam płytki cifem z wybielaczem, później płynem do mycia naczyń dwa razy i na koniec wodą z płynem do podłogi
Na mnie te wszystkie zbiegi przyspieszające w 1 ciąży w ogóle nie zadziałały, a w 2 nie miałam na to siły.
Najbardziej zmotywował mnie szpital. Za pierwszym razem coś się ruszyło w nocy po przyjęciu na patologię, a teraz już po paru godzinach -
ZieloneOliwki wrote:dodam że po południu poszłąm jeszcze na pieszo do Biedronki a później piekłam ten sernik
rewelka, zostało zostało, mnie tam brzuch już nie rusza nawet jak podłogi nie widzę jak sprzątamObniżył się trochę to oddychać mogę chociaż
Ja się na dziś z Kubą umawiałam i nic! I mama do mnie już dzwoniłą z zapytaniem czy Kubuś wychodzi... grrr, teraz to ja się z nim umawiam na urodziny Tatusia- 28.12
jestes niemozliwa haha skad Ty masz tyle energi??!!
Dzulia haha no racja nawet i ja polasilabym sie na bieganie po schodach -
nick nieaktualnyZieloneOliwki szalejesz normalnie z tym sprzataniem skad ty masz tyle energii
Genoweffa sliczna dziecinka gratulacje
Acikk widzisz jam synek mysli o tobie zebys sie wyspala
I tyle dalam rade przeczytac od wczoraj maly mafudny chyba teskni za dziadkami a jutro przyjezdza moja mama i brat
Dziewczyny karmiace MM co ile jedza wasze dzieciaczki i jak je przestawiliscie na godziny bo moj je co 3-3.5 godz ? I co myslicie o mleku Bebilon Pronutragenoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa Was podziwiam, że tak walczycie dzielnie, oby chcoiaż Wam to pomogło. Ja się poddałam po wczorajszej wizycie... Już nie wierzę w to ze urodzę przed terminem ...Nastawiam się na tego 2 stycznia choć boję się wywoływania. Ale z drugiej strony przenoszę tylko kilka dni, dobrze, że doktor nie każe mi chodzić dłużej... W sumie to mi adrenalina opadła bo wiem że tak raz dwa sie nie zacznie. wiec kończę z robotą bo na mnie to nie działa wogóle, ani ciepłe kąpiele ani sexik ;)no nic trudno
-
nick nieaktualny
-
Misia moja Madzia tez tak je chyba ze jest aktywna to z reguly po 2,5 godz jest glodna. Ja na poczatku dawalam Malej wlasnie to mleko ale jej nie pasowalo. Bardzo ja brzuszek bolal, kupki nie mogla przez dwa dni zrobic. Ona plakala a ja razem z nia bo sie dziecinka strasznie meczyla. Dopiero zmiana na hipp przyniosla po dwoch dniach ulge i teraz jest juz ok:) ale moze Twojemu synkowi podpasuje, kto wie:)
-
Poszłam wróciłam, i wody nie odpłynęły
trzeba zaraz jeszcze w mieszkaniu trochę ogarnąć, bo jutro jedziemy po choineczkę
:D
Zieloneoliwki, właśnie Ty nam wszystkim energie zabrałaś... weź się podziel chociaż troszkę... bo mi to się nic nie chce.
Kasia połóż się na korytarzu w szpitalu, co będziesz tak jeździła -
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Dziewczyny karmiace MM co ile jedza wasze dzieciaczki i jak je przestawiliscie na godziny bo moj je co 3-3.5 godz ? I co myslicie o mleku Bebilon Pronutra
bella88 wrote:Pytanie do dziewczyn które karmią mm. Czym przepajacie maluszka, ile i jak często? -
nick nieaktualnyGenoweffa na Ciebie to nie zadziałał szpital tylko Ty juź musiałaś rodzić, bo byłaś mocno przeterminowana
Wcale nie mam tak dużo energii, trochę się zmuszam żeby nie być taką rozlazłą ropuchą bo wtedy czuję się w ogóle do niczego.genoweffa lubi tę wiadomość
-
Wiecie ze do stymulacji brodawek jest specjalna instrukcja?
Położne zalecają stymulację brodawek zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał – powoduje ona wydzielanie oksytocyny. Należy każdą pierś masować oddzielnie, chwycić brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni – rolować i delikatnie wyciągać przez 2 minuty. Po 3 minutowej przerwie trzeba powtórzyć masaż i tak do uzyskania 20 minutowego cyklu. Jeśli nie udaje się wywołać skurczy warto zwiększyć czas masowania do 3 minut, a czas do odpoczynku do 2 minut. Stymulację kończymy jeśli skurcze występują co 3 minuty i trwają minutę lub dłużej.
http://www.bliskodziecka.com.pl/naturalne-metody-wywolywania-porodu/ Tu wiecej jakby ktos chcial;DMatleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy po wizycie siostry srodowiskowej, maly wazy juz 3260 a 4 dni temu 3095 wiec rosnie ladnie, niech rosnie
wiecie co czlowiek przy drugim dziecku jest bardziej zrelaksowany, przy najmniej ja,bo wiele rzeczy jest oczywistych i sie nie przejmujesz az tak, zreszta tak samo jak z ciaza
to tak jak z ta historyjka o dziecku co polkenlo pieniazka jak mam reaguje przy pierwszym drugim i tzrecim dziecku
iNso87, justyna14, Flakonik, genoweffa lubią tę wiadomość