X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki, zostało coś z tej podłogi ?
    Ja raz próbowałam na kolanach i było mi tak niewygodnie przez brzuch, że olałam :P

Kasia normalne że odbija się na najbliższych bo oni są pod ręką :) na mnie mama się obraziła i już nie dzwoni codziennie i się nie pyta głupio "jak się czuje".

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Najgorzej później się doczłapać z zakupami na 3 piętro... ale idę, przewietrzę się trochę chociaż.
    gdyby działało to na tej zasadzie: "kto pierwszy ten w nagrodę rodzi", sądzę, że biłybyśmy się po drodze :D
    dobrze, że za marzenia nie karają.

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam że po południu poszłąm jeszcze na pieszo do Biedronki a później piekłam ten sernik :P
    rewelka, zostało zostało, mnie tam brzuch już nie rusza nawet jak podłogi nie widzę jak sprzątam :D Obniżył się trochę to oddychać mogę chociaż :P

Ja się na dziś z Kubą umawiałam i nic! I mama do mnie już dzwoniłą z zapytaniem czy Kubuś wychodzi... grrr, teraz to ja się z nim umawiam na urodziny Tatusia- 28.12 :P

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Zieloneoliwki, zostało coś z tej podłogi ?
    Ja raz próbowałam na kolanach i było mi tak niewygodnie przez brzuch, że olałam :P

Kasia normalne że odbija się na najbliższych bo oni są pod ręką :) na mnie mama się obraziła i już nie dzwoni codziennie i się nie pyta głupio "jak się czuje".

na mnie chyba tesciowa bo juz wczoraj po ktg nie dzwonila :P

jej rada wtorkowa" to zostan juz w czwartek w szpitalu"... po co mam lezec w szpitalu skoro lekarze decyduja ze nie ma takiej potzreby..aaa no i "to co bedziesz tak jezdzila tam co dwa dni?".no i pytania a z dzieckiem wszytsko ok nie owiniete pepowina a ile masz rozwarcia a to a tamto .... chyba wyczula moj niesmaczony ton i dopuscila...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 13:18

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja do bratowej zwykle na 4 piętro właziłam z dwiema przerwami, ostatnio zacisnęłam zęby i prawie wbiegłam, tak mnie ta końcówka ciąży motywuje :D wczoraj pięć razy myłam podłogę w kuchni na kolanach. Najpierw czyściłam fugi, później szorowałam płytki cifem z wybielaczem, później płynem do mycia naczyń dwa razy i na koniec wodą z płynem do podłogi :P

Na mnie te wszystkie zbiegi przyspieszające w 1 ciąży w ogóle nie zadziałały, a w 2 nie miałam na to siły.
    Najbardziej zmotywował mnie szpital. Za pierwszym razem coś się ruszyło w nocy po przyjęciu na patologię, a teraz już po paru godzinach :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dodam że po południu poszłąm jeszcze na pieszo do Biedronki a później piekłam ten sernik :P
    rewelka, zostało zostało, mnie tam brzuch już nie rusza nawet jak podłogi nie widzę jak sprzątam :D Obniżył się trochę to oddychać mogę chociaż :P

Ja się na dziś z Kubą umawiałam i nic! I mama do mnie już dzwoniłą z zapytaniem czy Kubuś wychodzi... grrr, teraz to ja się z nim umawiam na urodziny Tatusia- 28.12 :P

jestes niemozliwa haha skad Ty masz tyle energi??!!

Dzulia haha no racja nawet i ja polasilabym sie na bieganie po schodach :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wszystkim nam zabrała, a teraz sama tryska energią !:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki szalejesz normalnie z tym sprzataniem skad ty masz tyle energii :)

Genoweffa sliczna dziecinka gratulacje :)

Acikk widzisz jam synek mysli o tobie zebys sie wyspala :)

I tyle dalam rade przeczytac od wczoraj maly mafudny chyba teskni za dziadkami a jutro przyjezdza moja mama i brat :)

Dziewczyny karmiace MM co ile jedza wasze dzieciaczki i jak je przestawiliscie na godziny bo moj je co 3-3.5 godz ? I co myslicie o mleku Bebilon Pronutra

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam, że tak walczycie dzielnie, oby chcoiaż Wam to pomogło. Ja się poddałam po wczorajszej wizycie... Już nie wierzę w to ze urodzę przed terminem ...Nastawiam się na tego 2 stycznia choć boję się wywoływania. Ale z drugiej strony przenoszę tylko kilka dni, dobrze, że doktor nie każe mi chodzić dłużej... W sumie to mi adrenalina opadła bo wiem że tak raz dwa sie nie zacznie. wiec kończę z robotą bo na mnie to nie działa wogóle, ani ciepłe kąpiele ani sexik ;)no nic trudno

• bella88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które karmią mm. Czym przepajacie maluszka, ile i jak często?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa śliczna jest Twoja dzidzia! A jaka duża wygląda jak miesieczne dziecko ;) Normalnie masz już odchowane ;) Mi doktor wróży, że przy porodzie będzie 4100 więc Cię chyba nie pobiję; )

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moja Madzia tez tak je chyba ze jest aktywna to z reguly po 2,5 godz jest glodna. Ja na poczatku dawalam Malej wlasnie to mleko ale jej nie pasowalo. Bardzo ja brzuszek bolal, kupki nie mogla przez dwa dni zrobic. Ona plakala a ja razem z nia bo sie dziecinka strasznie meczyla. Dopiero zmiana na hipp przyniosla po dwoch dniach ulge i teraz jest juz ok:) ale moze Twojemu synkowi podpasuje, kto wie:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Pytanie do dziewczyn które karmią mm. Czym przepajacie maluszka, ile i jak często?

Ja przy mleku bebilon przepajalam koperkien z woda bo ja brzuszek bolal a teraz po zmianie mleka na hipp nie przepajam jest bo jest wszystko ok:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam wróciłam, i wody nie odpłynęły :) trzeba zaraz jeszcze w mieszkaniu trochę ogarnąć, bo jutro jedziemy po choineczkę :D:D

Zieloneoliwki, właśnie Ty nam wszystkim energie zabrałaś... weź się podziel chociaż troszkę... bo mi to się nic nie chce.

Kasia połóż się na korytarzu w szpitalu, co będziesz tak jeździła :P

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Dziewczyny karmiace MM co ile jedza wasze dzieciaczki i jak je przestawiliscie na godziny bo moj je co 3-3.5 godz ? I co myslicie o mleku Bebilon Pronutra
    Mój je właśnie co 3 - 3.5h zazwyczaj 24,3,6,9,12,15,18,21 itp. Czasem sam sobie przesuwa pory bo śpi dłużej albo szybciej zgłodnieje albo my namieszamy bo mamy wizytę u lekarza i damy wcześniej,to nawet jak jeden, dwa dni te godziny się zmienią to później i tak wraca do tego harmonogramu. Ja mu nie zmieniałam :)

bella88 wrote:
    Ja próbowałam wodą, herbatką koperkową czy rumiankową, niestety mały wypijał max 30 ml na dobę. Są dni że wogóle nie pije bo ciągle śpi i nawet przed jedzeniem nieważne jak będzie głodny to wypluwa wszystko.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:22

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa na Ciebie to nie zadziałał szpital tylko Ty juź musiałaś rodzić, bo byłaś mocno przeterminowana :P

Wcale nie mam tak dużo energii, trochę się zmuszam żeby nie być taką rozlazłą ropuchą bo wtedy czuję się w ogóle do niczego. :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka jutro chyba tak zrobie :D powiem, ze nigdzie sie nie ruszam jak w poniedzilek znowu mam jechac na to posrane ktg :D a moj doktorek dzisiaj caly dzien ma wylaczony tel, a wrrrr

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze do stymulacji brodawek jest specjalna instrukcja?:D

Położne zalecają stymulację brodawek zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał – powoduje ona wydzielanie oksytocyny. Należy każdą pierś masować oddzielnie, chwycić brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni – rolować i delikatnie wyciągać przez 2 minuty. Po 3 minutowej przerwie trzeba powtórzyć masaż i tak do uzyskania 20 minutowego cyklu. Jeśli nie udaje się wywołać skurczy warto zwiększyć czas masowania do 3 minut, a czas do odpoczynku do 2 minut. Stymulację kończymy jeśli skurcze występują co 3 minuty i trwają minutę lub dłużej.

http://www.bliskodziecka.com.pl/naturalne-metody-wywolywania-porodu/ Tu wiecej jakby ktos chcial;D

Matleena lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie siostry srodowiskowej, maly wazy juz 3260 a 4 dni temu 3095 wiec rosnie ladnie, niech rosnie :) wiecie co czlowiek przy drugim dziecku jest bardziej zrelaksowany, przy najmniej ja,bo wiele rzeczy jest oczywistych i sie nie przejmujesz az tak, zreszta tak samo jak z ciaza ;) to tak jak z ta historyjka o dziecku co polkenlo pieniazka jak mam reaguje przy pierwszym drugim i tzrecim dziecku ;)

iNso87, justyna14, Flakonik, genoweffa lubią tę wiadomość

‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ