Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*
    Najbardziej się boje ze źle się wbiją, zakładania cewnika.. tragedia :(
    Jakoś dam rade najważniejsze żeby mały był po drugiej stronie. Mój najpiękniejszy prezent <3
    Tez się boje bólu jak juz znieczulenie puści.
    A po jakim czasie maluszki były z wami po CC ?

• Piegus Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Mi dali synka od razu po przewiezieniu na salę pooperacyjną. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia a masz jeszcze pokarm ?

Matlenaa u mnie był na początku ból jak na okres nie za mocny po prostu bolało :)
    Mam jakies resztki ale nie daje malemu bo niechce go meczyc bo zaraz po moim mleku plakal z glodu :(

• mnk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz sie ze nie musisz rodzic sn takiego bobasa bo ja narazie z 4 kg nie mam szans na cesarke:D w sumie ja sie ciesze no ale przerwza mnie ta waga hah. I babka na usg jak zobaczyla moja mine przerazona to powiedziala ze 4 kg latwiej urodzic niz 3... Chciala pocieszyc a nie wyszlo. Trzymam kciuki ;-*

Matlenka nie dosc ze ty masz falszywki to jeszczr nas tym karmisz wstydz sie:D teraz jak urodzisz to nikt ci nie uwierzy:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:56

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nienajadanie się malucha przy kp, to ja też mam z tym problem. Karmiłam mojego nawet co godzinę a i tak jakby ciągle się domagał i dokarmiałam go mm. Nie wiedziałam już o co chodzi. I dziś mieliśmy pierwszą wizytę u pediatry, to przez pół godziny chyba pracowaliśmy nad moimi cyckami. Wyszło, że mam zastoje i guzki, gdzie gromadził się pokarm bardziej wartościowy. Mój synek ściągał tylko to mleko, które jest mało kaloryczne i dlatego był taki nienajedzony. :( Teraz każde karmienie będzie z mężem, bo wszystko trzeba w środku rozmasować. Jak wróciliśmy do domu to nakarmiliśmy małego i śpi już prawie 3 godziny. :) Cieszę się, że trafiliśmy do tej babki, bo żaden doradca laktacyjny w szpitalu nic mi na ten temat nie powiedział i bym się tak bujała z zastojami nie wiadomo ile czasu. :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Jestesmy w szpitalu z powodu ciśnienia i mikrosomi płodu dziś na wizycie waga dziecka wskazała 4770g a tu w szpitalu 4900/5000 g wiec chyba konkurs na największe dziecko rozstrzygnięty. Jutro rano cesarskie cięcie.. boje się jak nie wiem. Skurczy dostałam co się na ktg pisza i odczuwam. Dziewczyny po CC czy jest tak strasznie ?bo ja sikam w majdy ze strachu..

Cos Ty :-) ja bardzo dobrze wspominam cc. Przy znieczuleniunna spokojnie bo to chyba najwazniejsze, a ogolnie to moglahym rodzic dzis drugi raz. Jak dla mnie bol niewielkimi pionizacja extra po 10 godz. Bedzie dobrze, nie mysl o najgorszym :-* trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakładanie cewnika boli ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Dzięki dziewczyny :*
    Najbardziej się boje ze źle się wbiją, zakładania cewnika.. tragedia :(
    Jakoś dam rade najważniejsze żeby mały był po drugiej stronie. Mój najpiękniejszy prezent <3
    Tez się boje bólu jak juz znieczulenie puści.

Ja zakladania cewnika nie czulam jako bol tylko lekkie szczypanie. Zdejmowania wcale nie czulam.
    Jak znieczulenie zacznie puszczac to mozesz poprosic o cos przeciwbolowego, ja poprosilam raz na noc zeby lepiej sie spalo. Przez najblizsze 3-4 godz po cc nie podnos glowy bo pozniej bedzie Cie baaardzo bolala.
    Cc mialam o 14, a Mala przyniesli mi o 15:20, maz od razu byl ze mna, sale mialam pojedyncza wiec duzy komfort. Jak mi corke przyniesli od razu ja polozna pomogla przystawic do piersi, corcia zostala z Nami do ok 18, bo pozniej poszlam spac zmeczona bylam bardzo. W nocy czesto Mala przynosili, a o polnocy wstalam powoli, ok 5 rano prysznic i Mala ze mna juz byla caly czas :-)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:59

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka licze że u mnie będzie tak jak u Ciebie :) od razu mi lepiej na duszy :)
    Grunt to dobre nastawienie :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mam jakies resztki ale nie daje malemu bo niechce go meczyc bo zaraz po moim mleku plakal z glodu :(
    Ale sam Ci się stracił? Bo mi tak cycki nabija że musze odciagac bo mały nie chce sciagac

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:47

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Pchełka licze że u mnie będzie tak jak u Ciebie :) od razu mi lepiej na duszy :)
    Grunt to dobre nastawienie :D

Zebys wiedziala, nastawienie psychiczne duuzo daje. Wiem ze ciezko powiedziec ale podejdz do tego na spokojnie, stres nie pomoze. Ja to spanikowana bylam, bo probowali wywolac sn o 14:15 lekar badal rozwarcie- brak postepu i mowi zeby wypelnic zgode i ankiete na cc bo jesli nic nie ruszy przez 4-5godz to cc. Wyszedl za drzwi po czym za 5 min telefon ze jednak teraz cc, bo nie ma co czekac :-o wiec ja w szoku. Meza wyprosili na chwile zeby cewnik zalozyc, po zalozeniu cewnika (trwalo to ze 3 min) polosna mowi: pomoge Pani przejsc na sale (5 krokow obok byla sala do cc) ja wchodze na ta sale a tak juz lekarze w maskrach, anastezjolog ja zdziwko bo przeciez z mezem mialam sie zobqczyc :-o i tak o 14:30 lezalam juz na stole, a Mala zobaczylam o 14:37 :-)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:47

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, jestem wykończona.. Mały to istny aniołek. Ale mi plecy wysiadaja. Mam problem z załatwianiem się i z sikaniem.. Wszystko naraz..

Anka nie bój żaby! Masz czas żeby się przyzwyczaić do myśli o cc niektóre z nas nie miały czasu i jednak cc okazało się ostatecznościa.. Ja osobiście słabo pamiętam to wszystko. Miałam dwa razy cewnikowanie.. Między skurczami, bo nie czułam pełnego pęcherza i drugi raz ten cewnik na stałe do cc. Dasz radę ! Trzymam kciuki za każda z Was. :) i te które poród mają przed sobą i mamuśki już rozpakowane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jak wasze nadprogramowe kg? byłam dzisiaj w szoku gdy weszłam na wagę..z 15 kg na plusie zostały mi 2 po 10 dniach od porodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu mi lepiej :) takie opisy porodu to ja mogę sluchac
    Ja dziś dopiero się dowiedziałam o tym że cesarka wiec ciemna jestem bo bardziej na sn byłam nastawiona :)
    Mam nadzieję ze rano ordynator nie zmieni zdania bo on ma humory a to dziś zadecydował lekarz który ma dyżur :)
    Kurde dalej czuje skurcze muszę liczyć co ile mam
    Jeszcze raz dziękuje za dobre opisy cc :*

‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ