X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, dzisiaj, po ponad 40h porodu sn, który i tak skończył się cc, urodziła się Amelia. Waga 3910g 57 cm :) poród straszny, nikomu takiego nie życzę..

ZieloneOliwki, Flakonik, Dżulia, Mi$ia26, Mama-julka, Madzisek, Matleena, kwiatakacji, lilianna, MeGi2986, pati_zuzia, Pchelkaa, iNso87, justyna14, Piegus, Nadulka, niania.ogg lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)

Wlasnie miałam ktg na którym piękne skurcze, regularne.
    Dali mi teraz czopki dwa na zniwelowanie bólu i skurczy bo szyjka nic nie ruszyła.
    Byle do jutra...

Mama Julka 4,5 to już w zupełności !!
    Nie chce wygrać tego konkursu haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieee no, dajecie czadu dziewczyny... nie pędźcie tak, grudzień się jeszcze nie skończył! :P

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Ale miałam tylko tak rano potem juz nie było a u Ciebie jak to wyglądało?

Mi to wieczorem. Poczulam nagle mokre ale lecialy tak po trochu i duzo ich nie bylo. Tylko ze ja juz mialam podbarwione na rozowo.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami,Martusia,magdalena gratulacje :)

Jak mozecie ,znajdziecie chwilke to napiszcie wiecej o porodzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia wrote:
    Hej wszystkim nieoczekiwanie na świat przyszła Liliana. Miała zostać wyjęta 24 grudnia przez cc ale na święta chciała być już z nami. Urodziła się 21.12.2015. Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za pozostałe szczęśliwe rozwiązania :)
    Gratki. A ile coreczka wazy i mierzy? I o ktorej przyszla na swiat? :)
    To teraz swieta chyba w szpitalu. Czy wypuszcza was jeszcze przed?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mama julka albo rodzi, bo w końcu za dwa dni ma termin, albo wpadła w szał świątecznych przygotowań ;>

Wiesz, z takimi gabarytami to wszystko idzie dwa razy wolniej to też czasu za bardzo na forum się nie ma ;-)

Tamtego syna przenosiłam dwa dni. Dzień przed po obiedzie zrobiłam się śpiąca. Spalam gdzies 12 h. Obudził mnie odgłos "pyk", wstałam i wody poleciały, itd. Także mam nadzieję, że jak nagle zrobię się senna to poród będzie kwestią doby :-D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny GRATULUJĘ!!! Wreszcie tulicie swoje maleństwa :-)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:57

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom !

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa Twoja dzidzia chyba bardziej niezdecydowana niż Sarka od Alicji a to juz niezły wyczyn :D albo oszukujesz z tymi objawami :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po kąpieli jestem, ból podbrzusza trochę się uspokoił, krzyż mnie boli ale może mały się tak jakoś dziwnie ułożył po prostu, po tym wczorajszym wierceniu?
    Jak ja bym tak chciała, leżeć i usłyszeć "pyk"... :D
    Dziś tyle zrobiłam od rana że jak miałby Kuba wyjść to już by wylazł. Posprzątałąm mieszkanie, odkurzyłam, umyłam podłogi, pojechałam do rodziców i lepiłam z nimi pierogi a później robiliśmy seromak. Jak wróciłam to jeszcze upiekłam sernik, zrobiłam "tatar" ze śledzia, ugotowałam barszcz czerwony i teraz zdycham... kładę się spać, żeby być wypoczęta na jutrzejsze obżeranie, tylko to mi pozostało :D

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:14

d69c20mmk9myteud.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mama-julka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Mi dali synka od razu po przewiezieniu na salę pooperacyjną. :)

ja dostałam Antka po 2h od cc na około 3h (leżał ze mną).

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom:-* :-)

Korzystajac z chwili spokoju ;-) chcialam zyczyc Wam zdrowych, Wesołych Świąt spędzonych w gronie najbliższych, dużo zdrówka i sił do wychowania dzieciaczków. I Naszym kochanym ciężaróweczkom oczywiście szczesliwego rozwiazania :-)

U Nas przygotowania do swiat pelna para, ubralismy choinke, peezenty popakowane, upieklam 3 placki dzis kremem je przeloze, chata ogarnieta zostalo podlogi pomyc. Powiem Wam ze ciezko mi sie zorganizowac od kiedy jest córcia, ale daje rade ;-)

pati_zuzia, Mama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowiec w piekarniku juhu

Pchelkaa lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak.. Jeśli chodzi o mój poród. Zaczęło się 21 grudnia od odejścia czopa, lekkich plamień a nawet plamień żywą krwią i lekkich bóli w krzyżach. Więc jak to rodząca pierwszy raz, zadzwoniłam do mojego lekarza i za jego radą, pojechałam do szpitala bo się wystraszyłam. Tam oczywiście mnie zostawili bo stwierdzili że to początki porodu.. Zostawili mnie noc na porodówce, z rozwarciem na 1 cm, z już mega bólami przez które nie mogłam spać nawet.. i tak oto spędziłam pierwszą noc na przeciwbólowych zastrzykach. Czyli słaba, nie wyspana. Rano obchod lekarzy był, po badaniu stwierdzili że z tego będzie poród bo "coś się dzieje".. no i oczywiście przenieśli mnie na patologię ciąży, żebym nie zajmowała porodówki. Także poszłam dalej umierać z bólu na oddział. Bolało znowu cały dzień, od rana do 19.00 na przeciwbólowych i skurcze coraz częstsze. Ale że były one z krzyża, to nawet ktg ich nie zapisywało.. Aż w końcu lekarz przy badaniu stwierdził rozwarcie na 4 cm. I że pójdziemy powoli na porodówkę.. no i zaczęła się kolejna ciężka noc. Przebicie pęcherza z wodami co było dużym błędem! I czekanie aż zacznie się więcej dziać do samego rana..także kolejna noc nie przespana z ogromnymi bólami, gorszymi niż były, z mega depresją że już nie dam rady, wymiotami i omdleniami z wycieńczenia i błaganiem lekarzy żeby zrobili mi już cięcie.. Oczywiście nie chcieli! Mimo że moja mała była już ponad 12 godzin bez wód w brzuszku. Za to podali mi kroplówkę z oxy i wiecie co? Ta kroplówka właśnie, zahamowała całą akcję porodową. Wyciszyła skurcze zamiast je spowodować. No i w końcu decyzja zbawienna dla mnie o cc..
    I TERAZ TAK, CO NAJLEPSZE: raz, że okazało się że moja córcia przy porodzie ważyła 3910g! A miała ważyć 3500 co najwyżej.. więc lekarz powiedział że nawet nie dałabym rady jej urodzić naturalnie bo jestem za drobna. Szkoda tylko że kazał mi się tyle męczyć, ponad 40h rodząc sn.. A dwa, to moja córka była źle wstawiona do kanału więc i tak by nie wyszła.. Dziewczyny na prawdę nikomu nie życzę przeżyć tego co ja..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena321
    Wspolczuje porodu :/ tyle się biedna meczyłas ..., ale juz masz swoja nagrodę przy sobie :*

Chyba ten cały czop odchodzi bo mam dość żywej krwi na bieliźnie i skurcze mocniejsze..

‹‹ 2188 2189 2190 2191 2192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ