Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam pytanie do mamus karmiacych mm. Otóż nastawiona byłam na kp ale stres w szpitalu zrobil swoje i pokarm mi zanikl, malutka przez pobyt w inkubatorze polubila butelkę co tez mialo jakis wpływ. Zatem pomimo moich chęci do kp przeszlismy na mm. W szpitalu karmiona byla bebilonem i dobrze go tolerowala zatem po wyjsciu zakupiliśmy Bebilon. Nie chcielismy ryzykowac z innym mlekiem w czasie świąt. Mala zjada ok. 60 ml co 3h. Niestety problem jest z kupka..robi tylko wieczorem po kapieli. W czasie dnia jest marudna i sie pręży i puszcza baczki. Nie wiem czy to normalne czy jednak pomyslec o zmianie mleka? Dodam jeszcze, ze w szpitalu brala antybiotyk co mogło jakos wplynac na jej trawienie. Jestem poczatkujaca w mm także liczę na Waszą pomoc.

-
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:Mam pytanie do mamus karmiacych mm. Otóż nastawiona byłam na kp ale stres w szpitalu zrobil swoje i pokarm mi zanikl, malutka przez pobyt w inkubatorze polubila butelkę co tez mialo jakis wpływ. Zatem pomimo moich chęci do kp przeszlismy na mm. W szpitalu karmiona byla bebilonem i dobrze go tolerowala zatem po wyjsciu zakupiliśmy Bebilon. Nie chcielismy ryzykowac z innym mlekiem w czasie świąt. Mala zjada ok. 60 ml co 3h. Niestety problem jest z kupka..robi tylko wieczorem po kapieli. W czasie dnia jest marudna i sie pręży i puszcza baczki. Nie wiem czy to normalne czy jednak pomyslec o zmianie mleka? Dodam jeszcze, ze w szpitalu brala antybiotyk co mogło jakos wplynac na jej trawienie. Jestem poczatkujaca w mm także liczę na Waszą pomoc.
Nasza zjada 90ml i roznie co 3h co 5 max 7h jesli masz problem z brzuszkiem polecam Sab simplex
-
Nasza je regularnie co 3h i 60ml..wiecej nie chce. Chcialabym tez troche zmienic godziny karmienia szczegolnie w nocy i nie wiem jak to zrobić.nikicia86 wrote:Nasza zjada 90ml i roznie co 3h co 5 max 7h jesli masz problem z brzuszkiem polecam Sab simplex

-
Mała śpi, to mam chwilę żeby opisać poród, ale w trakcie pisania zrezygnowałam, nie chciałabym kogoś przestraszyć. Napiszę więc tylko, że cc było z powodu odklejonego łożyska. Na szczęście rano przyjechaliśmy do szpitala z bólami co 5 minut (3 lekarzy i kilka położnych stwierdziło, że to tylko przepowiadające) i krwotoku dostałam w szpitalu, a nie w domu. Inaczej mogło skończyć się tragicznie, podwójnie tragicznie.
Po cesarce bardzo źle się czułam, pewnie ze względu na dużą utratę krwi i znieczulenie ogólne. Obie z Emilką miałyśmy anemię i podwyższone crp, dostawałyśmy antybiotyk dożylnie. Byłam bardzo słaba i brzuch bolał, ale od razu po pionizacji przynieśli mi małą i już cały czas się nią zajmowałam i karmiłam piersią. Na szczęście we wtorek wyniki badań bardzo się polepszyły, Emilka ładnie przybrała na wadze i wypisali nas do domu.
Z kp nie mam póki co żadnych problemów. Żadnego nawału, zastoju, bólu, popękanych brodawek itp. Mam dużo pokarmu, ale mała dobrze opróżnia piersi i wszystko jest ok
Później wrzucę jakieś zdjęcie
Idę, bo się obudziła
lilianna, kwiatakacji, revvelka, genoweffa lubią tę wiadomość

Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
nick nieaktualnyNa mm kupki mozna robic nawet co 2 dni i niby bedzie dobrze. Organizm Twojej niuni tez jwszcze sie rozwija. Ja jak mialam problemy z kupka u malego to zmieniłam mleko na hipp bio combiotic, kupki byly ladne i nie bylo problemow z prezeniem sie. Ale zwroc uwage czy sa jakies bole brzuszka o stalej porze bo to moze byc kolka. I tez na problemy z brzuszkiem polecam sab simplex.Aneczka86 wrote:Mam pytanie do mamus karmiacych mm. Otóż nastawiona byłam na kp ale stres w szpitalu zrobil swoje i pokarm mi zanikl, malutka przez pobyt w inkubatorze polubila butelkę co tez mialo jakis wpływ. Zatem pomimo moich chęci do kp przeszlismy na mm. W szpitalu karmiona byla bebilonem i dobrze go tolerowala zatem po wyjsciu zakupiliśmy Bebilon. Nie chcielismy ryzykowac z innym mlekiem w czasie świąt. Mala zjada ok. 60 ml co 3h. Niestety problem jest z kupka..robi tylko wieczorem po kapieli. W czasie dnia jest marudna i sie pręży i puszcza baczki. Nie wiem czy to normalne czy jednak pomyslec o zmianie mleka? Dodam jeszcze, ze w szpitalu brala antybiotyk co mogło jakos wplynac na jej trawienie. Jestem poczatkujaca w mm także liczę na Waszą pomoc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Matlena klada mnie na wywolanie w tym tygodniu chyba. Mialam wixyte 23 to juz dzwonila co szpitala mnie umawiac ale nie dalo rady i ide w poniedzialek i bede wiedziec kiedy mnie poloza. W nocy mialam cos dziwnego zas, poszlam do lazienki, normalnie sie wysikalam, wstaje i cos mi wylecialo. Jakby woda. Ale moze maks kieliszek. Az sie
Przestraszylam. I juz pozniej nic ;/ lipa:D -
U mnie to samo z kupkami, najpierw dawałam bebiko i miala jakieś zatwardzenia caly dzien bez kupy a jak wyszła to taka twarda, zmieniłam na Hipp bio, i daje raz dziennie rumianek też z hippa, i robi normalną kupke ale niestety teraz tylko raz dziennie, co kilka dni sie zdarzy ze zrobi dwa razy w ciagu dnia, a tak to tylko raz, i tez cały dzien nie chce spac bo ciagle stęka i sie budzi bo cos ją meczy brzuszek :-(najwidoczniej musi sie przyzwyczaić organizm do takiego mleka, myśle że najważniejsze że robi tą kupke, gdyby nie robiła dwa dni np to wtedy coś nie tak, ale najważniejsze ze jest codziennie :-)tylko po mleku z cyca dzieci robią kilka razy dziennie kupkiAneczka86 wrote:Mam pytanie do mamus karmiacych mm. Otóż nastawiona byłam na kp ale stres w szpitalu zrobil swoje i pokarm mi zanikl, malutka przez pobyt w inkubatorze polubila butelkę co tez mialo jakis wpływ. Zatem pomimo moich chęci do kp przeszlismy na mm. W szpitalu karmiona byla bebilonem i dobrze go tolerowala zatem po wyjsciu zakupiliśmy Bebilon. Nie chcielismy ryzykowac z innym mlekiem w czasie świąt. Mala zjada ok. 60 ml co 3h. Niestety problem jest z kupka..robi tylko wieczorem po kapieli. W czasie dnia jest marudna i sie pręży i puszcza baczki. Nie wiem czy to normalne czy jednak pomyslec o zmianie mleka? Dodam jeszcze, ze w szpitalu brala antybiotyk co mogło jakos wplynac na jej trawienie. Jestem poczatkujaca w mm także liczę na Waszą pomoc.
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
Ależ tu dzisiaj cichutko

u mnie znów tak jakby ból okresowy i takie dziwne uczucie w dole brzucha, czasem taki lekki ból podczas wstawiania czy chodzenia...
Mój M* zauważył że zrobiłam się ostatnio bardzo zgryzliwa, i mówił mi że chyba coś się zbliża...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj 20x chciałam wysłać wiadomość, ale się nie dało.
Nie urodziłam
Jednak syn chce mieć inna datę urodzin niż brat. Możliwe, że za bardzo sama się nakręciłam. Zresztą goście - pytania kiedy, wczoraj siostra to samo, a wiadomo, że potrzebny jest spokój.
Dżulia - syn dziękuje za życzenia.
Mam nadzieję że w nagrodę, że się tyle męczysz szybko poród się zacznie i szybko dzidzia wyjdzie
Trafiłaś do "Daleko od noszy", nie ma co