X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOlwiki ja mam czuja, ze Ciee zlapie tak znienacka jak mnie :P wiem jaka jestes poirytowana ale ejszcze troche i bedziesz miala maluszka ze soba i noce tez beda nie do konca przespane :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamus karmiacych mm. Otóż nastawiona byłam na kp ale stres w szpitalu zrobil swoje i pokarm mi zanikl, malutka przez pobyt w inkubatorze polubila butelkę co tez mialo jakis wpływ. Zatem pomimo moich chęci do kp przeszlismy na mm. W szpitalu karmiona byla bebilonem i dobrze go tolerowala zatem po wyjsciu zakupiliśmy Bebilon. Nie chcielismy ryzykowac z innym mlekiem w czasie świąt. Mala zjada ok. 60 ml co 3h. Niestety problem jest z kupka..robi tylko wieczorem po kapieli. W czasie dnia jest marudna i sie pręży i puszcza baczki. Nie wiem czy to normalne czy jednak pomyslec o zmianie mleka? Dodam jeszcze, ze w szpitalu brala antybiotyk co mogło jakos wplynac na jej trawienie. Jestem poczatkujaca w mm także liczę na Waszą pomoc.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia ja też długo walczylam z alergią, uczuleniem, jak zwał tak zwał. Dermatolog przepisala mi w końcu tabletki o nazwie Xyzal, pomogły już po łyknięciu pierwszej i do tej pory to dziadostwo nie wróciło :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Mam pytanie do mamus karmiacych mm. Otóż nastawiona byłam na kp ale stres w szpitalu zrobil swoje i pokarm mi zanikl, malutka przez pobyt w inkubatorze polubila butelkę co tez mialo jakis wpływ. Zatem pomimo moich chęci do kp przeszlismy na mm. W szpitalu karmiona byla bebilonem i dobrze go tolerowala zatem po wyjsciu zakupiliśmy Bebilon. Nie chcielismy ryzykowac z innym mlekiem w czasie świąt. Mala zjada ok. 60 ml co 3h. Niestety problem jest z kupka..robi tylko wieczorem po kapieli. W czasie dnia jest marudna i sie pręży i puszcza baczki. Nie wiem czy to normalne czy jednak pomyslec o zmianie mleka? Dodam jeszcze, ze w szpitalu brala antybiotyk co mogło jakos wplynac na jej trawienie. Jestem poczatkujaca w mm także liczę na Waszą pomoc.

Nasza zjada 90ml i roznie co 3h co 5 max 7h jesli masz problem z brzuszkiem polecam Sab simplex :-)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Nasza zjada 90ml i roznie co 3h co 5 max 7h jesli masz problem z brzuszkiem polecam Sab simplex :-)
    Nasza je regularnie co 3h i 60ml..wiecej nie chce. Chcialabym tez troche zmienic godziny karmienia szczegolnie w nocy i nie wiem jak to zrobić.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:21

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała śpi, to mam chwilę żeby opisać poród, ale w trakcie pisania zrezygnowałam, nie chciałabym kogoś przestraszyć. Napiszę więc tylko, że cc było z powodu odklejonego łożyska. Na szczęście rano przyjechaliśmy do szpitala z bólami co 5 minut (3 lekarzy i kilka położnych stwierdziło, że to tylko przepowiadające) i krwotoku dostałam w szpitalu, a nie w domu. Inaczej mogło skończyć się tragicznie, podwójnie tragicznie.

Po cesarce bardzo źle się czułam, pewnie ze względu na dużą utratę krwi i znieczulenie ogólne. Obie z Emilką miałyśmy anemię i podwyższone crp, dostawałyśmy antybiotyk dożylnie. Byłam bardzo słaba i brzuch bolał, ale od razu po pionizacji przynieśli mi małą i już cały czas się nią zajmowałam i karmiłam piersią. Na szczęście we wtorek wyniki badań bardzo się polepszyły, Emilka ładnie przybrała na wadze i wypisali nas do domu.

Z kp nie mam póki co żadnych problemów. Żadnego nawału, zastoju, bólu, popękanych brodawek itp. Mam dużo pokarmu, ale mała dobrze opróżnia piersi i wszystko jest ok :)

Później wrzucę jakieś zdjęcie ;)

Idę, bo się obudziła :)

lilianna, kwiatakacji, revvelka, genoweffa lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Na mm kupki mozna robic nawet co 2 dni i niby bedzie dobrze. Organizm Twojej niuni tez jwszcze sie rozwija. Ja jak mialam problemy z kupka u malego to zmieniłam mleko na hipp bio combiotic, kupki byly ladne i nie bylo problemow z prezeniem sie. Ale zwroc uwage czy sa jakies bole brzuszka o stalej porze bo to moze byc kolka. I tez na problemy z brzuszkiem polecam sab simplex.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka może sobie poród wywróżyła na dziś ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena klada mnie na wywolanie w tym tygodniu chyba. Mialam wixyte 23 to juz dzwonila co szpitala mnie umawiac ale nie dalo rady i ide w poniedzialek i bede wiedziec kiedy mnie poloza. W nocy mialam cos dziwnego zas, poszlam do lazienki, normalnie sie wysikalam, wstaje i cos mi wylecialo. Jakby woda. Ale moze maks kieliszek. Az sie
    Przestraszylam. I juz pozniej nic ;/ lipa:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    U mnie to samo z kupkami, najpierw dawałam bebiko i miala jakieś zatwardzenia caly dzien bez kupy a jak wyszła to taka twarda, zmieniłam na Hipp bio, i daje raz dziennie rumianek też z hippa, i robi normalną kupke ale niestety teraz tylko raz dziennie, co kilka dni sie zdarzy ze zrobi dwa razy w ciagu dnia, a tak to tylko raz, i tez cały dzien nie chce spac bo ciagle stęka i sie budzi bo cos ją meczy brzuszek :-(najwidoczniej musi sie przyzwyczaić organizm do takiego mleka, myśle że najważniejsze że robi tą kupke, gdyby nie robiła dwa dni np to wtedy coś nie tak, ale najważniejsze ze jest codziennie :-)tylko po mleku z cyca dzieci robią kilka razy dziennie kupki :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:40

d69c20mmk9myteud.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu dzisiaj cichutko :-)
    u mnie znów tak jakby ból okresowy i takie dziwne uczucie w dole brzucha, czasem taki lekki ból podczas wstawiania czy chodzenia...
    Mój M* zauważył że zrobiłam się ostatnio bardzo zgryzliwa, i mówił mi że chyba coś się zbliża... :-P

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie strona wchodzi :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myslalam,zetylko mi sie cos dzieje,ze nie chce mi otworzyc :) i jak tu zyc bez Was, nie da sie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj 20x chciałam wysłać wiadomość, ale się nie dało.

Nie urodziłam :-/ Jednak syn chce mieć inna datę urodzin niż brat. Możliwe, że za bardzo sama się nakręciłam. Zresztą goście - pytania kiedy, wczoraj siostra to samo, a wiadomo, że potrzebny jest spokój.

Dżulia - syn dziękuje za życzenia.
    Mam nadzieję że w nagrodę, że się tyle męczysz szybko poród się zacznie i szybko dzidzia wyjdzie :-) Trafiłaś do "Daleko od noszy", nie ma co :-)

‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ