Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kochana tekst Twojego M okropnyMi$ia26 wrote:Justyna wczoraj ostatnio zaczelam sie denerwowac jak maly placze i niechce jesc nie moge sie dobudzic ostatnio nawet go nie uslyszlam moj M wstal do niego niewiem czy to hormony ale czuje sie do kitu w dzien jest ok ale boje sie tych nocy i porankow
Do tego chodza i mi mowia ze przywyczailam malego do rak bo tylko u mnie jest w miare spokojny i zasypia a ja sie tylko kloce i z M i z jego babcia bo ciagle mowia do mnie tak jakbym zle cos robila albo ze mleko jest wedlug nich za gorae a po co mu czapka w domu a tak go nie trzymaj bo tego nie lubi mam ochote wyjsc i nie wrocic a do tego M wypalil z tekstem ostatnio ze jak mi sie nie podoba to moge isc w pizdu
Inie czuje jeszcze takiej fali milosci do malego kocham go bardzo ale wiem ze to jeszcze nie to co powinno byc 
współczuję, a co do super porad wszystkich w koło to u mnie przy Olku też tak było, że każdy był mądrzejszy i też była zła i wściekła i na nich i na siebie aż w końcu powiedziałam, że to ja jestem matką tego okruszka i ja wiem co dla niego najlepsze i koniec. Postawiłam na swoim zawsze i nawet jak się myliłam to miałam do tego prawo bo to moje pierwsze dziecko i doświadczenia i błędy też moje. Nikt się alfą i omegą nie rodzi. Pamiętaj o tym że ty jesteś matką i na pewno krzywdy własnemu dziecku nie zrobisz. A instynkt masz tylko może jesteś nie wyspana stąd te problemy w nocy. Poproś swojego M, żeby dziś w nocy on podawał Ci dziecko do karmienia do łóżka i odkładał je do łóżeczka i żeby on przewijał, a Ty odpoczniesz trochę.
pati_zuzia, Suerte lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
moja też ta robi ale to nie wina pokarmu tylko gazów, kupki lub odbić jej się chce a ni może i wije się i pręży i łapie i puszcza.Eve_84 wrote:Pchelkaa, ja sie leczyłam na hiperprolatynemie i brałam bromergon. U mnie ponad 3 tygodnie od porodu i od kilku dni mam problem z karmieniem. Pokarmu mam dużo, piersi pełne ale Mała tak jakby sie nie najadala. Budzi sie cześciej i denerwuje sie przy cycu. Czy jest możliwe ze pokarm jest niewystarczający, nie ilośc a jakość?7w3d 💔
-
Ola_45 wrote:To normalne ze przy kp dziecko robi kupke raz na kilka dni?
moj tak malo robi, praktycznie lekko brudzi pieluszke. Pryka czesto ale to za malo wedlug mnie.
Normalne. Moja córka robiła raz na tydzień. Mleko matko jest lekkostrawne
Czasem robiła takie bączki z kupą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 15:24

-
jak nie ma problemów z brzuszkiem to wszystko ok, po prostu mleko matki jest w większości przyswajalne.Ola_45 wrote:To normalne ze przy kp dziecko robi kupke raz na kilka dni?
moj tak malo robi, praktycznie lekko brudzi pieluszke. Pryka czesto ale to za malo wedlug mnie.7w3d 💔 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
Ale sie dzis wkurzylam, leze jeszcze w szpitalu bo jakis lekarz ktory jest na zastepstwie nie mial mnie napisanej na karteczce... Zwyklej odrecznej karteczce, a jaki obchod zrobil... Na malego nawet sie za bardzo nie spojrzal... Grrr caly czas mi sie plakac chce bo sie nastawilam ze wyjdziemy, a do tego jutro nie jest pewne, i nie wiadomo czy maz bedzie mogl wyjsc zeby nas zabrac ( nowa praca) niby moglabym z bracmi albo z tata ale co maz to maz
do tego na sali mam matke z super placzacym dzieckiem... Wczoraj pol nocy przeplakala i Tobi sie rozbudzal wiec zaraz do cyca chcial...
Odnosnie kupki to urodzil sie 24 a juz zrobil chyba 5 albo 6 i tylko na piersi jestesmy na razie
i w ogole jest cudowny i kochany i ma super wloski geste i dlugie 
Musialam sie wygadac... -
Hej
27.12 o godzinie 2.15 po 4 h porodu przyszła na świat Julia. 57 cm, 3350 g. Pękłam we wszystkie strony, bez znieczulenia naturalnie
Mama-julka, justyna14, Madzisek, KASIAG24, revvelka, Mi$ia26, MeGi2986, rewelka, Piegus, alicja_, cytrynówka, lula.91, Pati78, bella88, pati_zuzia, lilianna, emilka24, iNso87, Pchelkaa, Suerte, Nadulka, ZieloneOliwki, m@rzenie, genoweffa, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
szuka nerwowo zeby sie uspokoic a nie najeść pewnie więc lepiej dać smoczek i wymasować brzuszek, spróbować odbić . a dopiero potem na spokojnie do piersi przystawic.Ola_45 wrote:Justyna - no wlasnie od jakiegos czasu coraz czesciej zdarza mu sie marudzic podczas karmienia,prezy sie wtedy i denerwuje, puszcza piers,odpycha sie a pozniej szuka jej znowu i tak w kolko. Dzisiaj tak mialam chyba ze 3h rano

Ola_45 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Alicja a ile Wasza Sara teraz zjada na porcję tego mleka?? Bo Franek hipp jadł zazwyczaj 80, rzadko 90 ml. A nana zjada nam już 110 i to co 3h i będziemy mu zwiększać do 120 z 4 miarek żeby choć do 4h przerwy dojść.
Mała je teraz po 120ml. Idealnie tak jak jest napisane na opakowaniu tj. 6 razy na dobę po 120ml (4 miarki).
Je o: 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 22:00 i w nocy tylko raz się budzi ok. godz. 4-5.
A jak Franek w nocy? -
nick nieaktualnyJustyna moj to nie umie jeszcze przebfrac malego
jakos musze da rade a przez jego tekst plakalam pol nocy ale tak ma ze nie przemysli powie a pozniej zaluje
A juz zdarxylam sie pokocic o te ich rady pare razy ale nie dociera do tych pustych glow co mowie 
Dziewczyny ile spia wasze maluchy bo moj prawie non stop i niewiem czy sie martwic czy nie
Dzulia gratuluje jak sie czujesz porod super szybki
Kasia24 ja to nie mam sily na nic chodze non stop w pizamie w domu syf az mi czasem wstyd ale naprawde sily brak a brzuh obwisly i w rozstepach i trzeba cos z tym zrobic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzulia gratulacje:D wiedzialam ze wszystkie mnie przegonicie:D oliwki pewnie tez juz rodza. A ja jutro bede wiedziec kiedy ide na wywolanie. Mam nadzieje ze sie pospiesza do konca roku ;/ powoli mam dosc, jest mi juz ciezko, czuje sie taka naciskana na dol a maly podobno nie jest jeszcze w kanale wiec cos czuje ze bedzie tragicznie
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Alicja jak zrobilas ze je ci malutka o stalych porach bo moj to roznie i musze go wybudza a chcialabym zeby jadl o stalych porach ??
Kacper je raz 120 raz 80ml a ma niecale 3 tyg
Od początku ją wybudzałam o stałych porach. Po jakimś czasie się przyzwyczajała i teraz już raczej sama się wybudza w dzień co te 3 godziny, a jeżeli nie - to ja ją wybudzam. Bardzo tego pilnuje. Jedyny wyjątek kiedy jej nie budzę na karmienie to noc (od jakiś niecałych dwóch tygodni).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 16:35
Mi$ia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny