Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Tez musze zaczac tak robic bo jego pory jedzenia sa nie stale i troche to meczace a do tego potrafi przespac bez jedzenia w nocy nawet 7 godz i sie nie obudzi od jutra walczymy z porami jedzenia

Mi położna powiedziała, że jak dzidzia będzie już ładnie przybierać na wadze to można te noce odpuścić - tj. przestać wybudzać. Ja taką decyzję podjełam jak miała niecałe 4tygodnie - jakoś wtedy to było mniej więcej. Zresztą pisałam wtedy też na forum w tej sprawie.
A co do stałych pór w dzień to na prawdę to jest wygoda. Możemy sobie zaplanować kolacje w restauracji z dzidzia - tak, zeby spała, albo jakieś wyjście czy gości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 16:42
-
nick nieaktualny
-
No właśnie ja bym też chciała zeby moj jadł i stałych porach i nie wiem jak to zrobic, bo czasem wrzeszczy juz po dwóch a czasami cztery ładnie przespi
to nie wiem, próbować go przemeczyc do tych trzech i wybudzax też po trzech czy jak... 
Dziewczynki mały od 3 dni jest tylko na mm i robi ładnie kupę 2-3 razy na dobe ale ta kupa taka gęsta jest w porównaniu z tym co wcześniej i mam wrażenie ze się meczy bardzo zanim zrobi można cos zaradzić na to czy musi się pomeczyc skoro robi? -
nick nieaktualnyAcikk tez mam problem z tymi stalymi porami raz jak malego chcialam przemeczyc to strasznie plakal i wymieklam a ja az sie boje jutra bo nie moge sie dobudzic do malego a M tez wraca do pracy i depresja mnie dopada na sama mysl ze bede sama ale jakos trzeba bedzie dac rade

Moj tez rpbi gesta kupke zolta i wydaje mi sie ze dobrze ale tez ciezej ja robi i czasem jak sie spina to placze bo go brzuszek boli ale wiekszych problemow narazie nie mamy chce zamowic kropelki sab simplex ale jakby ktoras podrzucila link do strony bylabym wdzieczna bo wole to co sprawdzoneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:07
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:No właśnie ja bym też chciała zeby moj jadł i stałych porach i nie wiem jak to zrobic, bo czasem wrzeszczy juz po dwóch a czasami cztery ładnie przespi
to nie wiem, próbować go przemeczyc do tych trzech i wybudzax też po trzech czy jak... 
Dziewczynki mały od 3 dni jest tylko na mm i robi ładnie kupę 2-3 razy na dobe ale ta kupa taka gęsta jest w porównaniu z tym co wcześniej i mam wrażenie ze się meczy bardzo zanim zrobi można cos zaradzić na to czy musi się pomeczyc skoro robi?
Z tymi porami karmienia to nie wiem czy przy KP jest tak samo jak przy MM.
Wydaje mi się, że przy MM jest trochę łatwiej, bo jednak MM nie jest takie lekkostrawne i dzidzia spokojnie te 3 godziny wytrzymuje. Przy KP może nie wytrzymać aż tyle i zacząć się domagać wcześniej, a wtedy cały harmonogram dnia leci na łeb na szyje.
Jeżeli zdecydujesz się zostać przy MM i bedziesz chciała te pory ustabilizować to mój sposób się sprawdził tj. wybudzałam co te 3h nawet gdy Sarka chciała jeszcze spać.
Oczywiście nie mówię, że jest to jakaś super sprawdzona metoda ale u mnie zadziałało i jest na prawdę dobrze.
Myśle, że kupa 2-3 razy na dobę jest w porządku. Przy MM zawsze będzie bardziej gęsta niż przy KP. -
nick nieaktualnyTo super tak regularniealicja_ wrote:Mała je teraz po 120ml. Idealnie tak jak jest napisane na opakowaniu tj. 6 razy na dobę po 120ml (4 miarki).
Je o: 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 22:00 i w nocy tylko raz się budzi ok. godz. 4-5.
A jak Franek w nocy?
U nas Franek na początku też tak ładnie jadł, teraz kurcze rzadko wytrzymuje 3h zazwyczaj budzi się wcześniej i zjada właśnie ok 110 ml z 3 miarek. W nocy tak samo się budzi i potrafi zjeść z przerwami nawet 130-140 ml. Dlatego zaczęliśmy mu dawać 120 z 4 miarek i zobaczymy ile wytrzyma, narazie śpi. Chcielibyśmy żeby właśnie te przerwy się zwiększyły, szczególnie w nocy. Więc widzę że w dzień pilnujesz żeby się najadła na zapas nocny
Dżulia serdeczne gratulacje !!
Acikk może spróbuj mu dodatkowo w ciągu dnia podać troszkę wody, albo herbatki koperkowej. Choć niby na mm tak już jest z tym opróżnianiem że troszkę ciężej może iść. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:To super tak regularnie

U nas Franek na początku też tak ładnie jadł, teraz kurcze rzadko wytrzymuje 3h zazwyczaj budzi się wcześniej i zjada właśnie ok 110 ml z 3 miarek. W nocy tak samo się budzi i potrafi zjeść z przerwami nawet 130-140 ml. Dlatego zaczęliśmy mu dawać 120 z 4 miarek i zobaczymy ile wytrzyma, narazie śpi. Chcielibyśmy żeby właśnie te przerwy się zwiększyły, szczególnie w nocy. Więc widzę że w dzień pilnujesz żeby się najadła na zapas nocny
Dżulia serdeczne gratulacje !!
Acikk może spróbuj mu dodatkowo w ciągu dnia podać troszkę wody, albo herbatki koperkowej. Choć niby na mm tak już jest z tym opróżnianiem że troszkę ciężej może iść.
W dzień tak pilnuje bo jednak chce zachować te 6 karmień w ciągu doby - tak jak zaleca producent na opakowaniu. Jak bym zrobiła w dzień co 4 godziny to niestety bym musiała wybudzać ja w nocy też co 4 godziny.
Rozpracowałam już wszystkie konfiguracje i ta okazała się najlepsza
Mój mąż to się ze mnie śmieje, że dziecko jak by było w wojsku 
A Ty dajesz kochana jakieś herbatki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo i ja spróbuję Twojej metody tylko zobaczę najpierw jak mój głodmorek pośpi po pierwszej porcjialicja_ wrote:W dzień tak pilnuje bo jednak chce zachować te 6 karmień w ciągu doby - tak jak zaleca producent na opakowaniu. Jak bym zrobiła w dzień co 4 godziny to niestety bym musiała wybudzać ja w nocy też co 4 godziny.
Rozpracowałam już wszystkie konfiguracje i ta okazała się najlepsza
Mój mąż to się ze mnie śmieje, że dziecko jak by było w wojsku 
A Ty dajesz kochana jakieś herbatki?
Czasami próbuję mu podać choć odrobinkę herbatki z koperku lub rumianku, ale on nie chce ich pić niestety, więc na siłę też nie zmuszam. Jak wypije 5ml to jest maks. Próbowałam czasem podać przed mlekiem, ale nawet na głodnego się buntował. Teraz się scwaniaczył i jak podaje mu butlę to najpierw wystawia języczek i próbuje co mu tam daje
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
nick nieaktualnyMy na sylwestra zostajemy w domku
proponowałam dla męża żeby mama się zajęła małym a my moglibyśmy wyjść gdzieś, się zrelaksować, ale stwierdził że mały jest za mały żeby go komuś podrzucać a on w tym roku nie potrzebuje innego towarzystwa więc dla mnie też taka opcja pasuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMegi to moj jak dawalam mu wody bo tak mi radzila polozna to wypluwal i nie bylo mowy zeby sie napil cho troche i jak jej powiedzialam to kazala doda glukozy i maly czasem da sie oszukac i troche pociagnie z herbatka natomiast nie ma problemu

My musimy narazie odpusic werendowanie bo malemu zdarzylo sie kilka razy kaszlnac i wolimy poobserwowac go pare dni
No u nas bedziemy wybudzac na jedzenie o 18 zobaczymy jak pojdzie
Alicja tez skorzystam z twojego sposobu
U nas sylwester bedzie z malym i Polsatem
U nas za bardzo nie ma kto z nim zostac i wogole pierwszy jego sylwester chcemy spedzic we trojke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:29
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trochę zaspamuje.
Cześć ciotki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44
Mi$ia26, Ola_45, MeGi2986, pati_zuzia, emilka24, lilianna, Madzisek, bella88, revvelka, Acikk, Mama-julka, Suerte, alicja_, justyna14, ZieloneOliwki, Nadulka, genoweffa, Matleena, rewelka, Marta0912, akira, kwiatakacji, Pchelkaa, m@rzenie, aannkkaa lubią tę wiadomość