X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja no ja juz przeszłam całkowicie na mm od 3 dni juz bez cyca i mam nadzieje ze uda mi sie małego jakoś ustawić, teraz były swieta zamieszanie jeździliśmy po rodzinie wiec nie było szans na ustawianie ale teraz już mam nadzieje ze uda się nam pomału jakoś stały rytm wprowadzic. Też bym chciała by jadł o takich godzinach jak Twoja, spróbuję wprowadzic :D

Co do sylwestra to ja w tym roku spędzam sama z synkiem :) maz idzie do pracy na 18-6 rano :) i nie chce nikogo więcej może moi rodzice przyjdą na chwile i tyle :) wogole mam dość ludzi po tych świętach mały jest caly rozwalony ciągle jakis niespokojny, chce tylko świętego spokoju :) Nowy Rok planuje przespać jeśli oczywiście mały pozwoli :)

Trzymam kciuki żeby się udało! Moja generalnie raczej miała problem z wybudzaniem, a nie z tym, że za wcześnie była głodna. Chociaż kilka razy się też zdarzyło i jak mi się po 2h wybudziła to starałam się tą godzinę przeciągnąc jakoś.

Teraz fajnie, bo nawet jak idę na pazury albo do dentysty to tak ustawiam żeby zmieścić się między karmieniami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny a w czym przechowujecie mm bo strasznie mnie wkurw.. Te torebki które są w kartonikach ale nie wiem czy można takie mleko przesypac do czegos bo na opakowaniu pisze zeby szczelnie zamykać torebkę po użyciu ::D

Ja mam MM pakowane w metalowy kubełek więc nie mam problemu :D Na szczęście :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aha ja kupowałam sab simplex z tej stronyhttp://sposoby-na-kolke.pl/ polecam :)
    Dziekuje juz zamowilam :) Wole miec na wszelki :)

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku moje słoneczko dzisiaj skończyło niesiac :) kiedy to minęło nawet nie wiem ;-)
    My cały czas walczymy o karmienie piersią ale jestem coraz bliższa całkowitemu przejściu na mm bo strasznie mi ciężko jak mały płacze bo nie dojada z piersi, wkurza mnie to ściąganie tylko 30 ml z cycków mimo picia femaltikeru a do tego po ściąganiu Strasznie bolą mnie całe piersi :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia ja tez się boje dzisiejszej nocy bo dotychczas zmienialismy sie z mężem do wstawania jak małemu cos niepasilo a teraz zostaje sama na placu boju :D haha może wroca nocne rozmowy na forum :P

Ja właśnie wstaje do małej o tej 4/5 nad ranem i potem mam problem z zaśnięciem.
    Zazwyczaj wtedy nadrabiam forum, facebooka i pocztę :D Jakoś leci :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    u mnie nie ma szans na stałe godziny (Mały je 12-13 razy lacznie 700 ml) bo ma straszną potrzebę ssania, a za nic nie zaspokaja go dydek :( i czasem co pół godziny woła znowu :( nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

Spróbuj dać wody, wody z glukozą lub herbatki.
    Je MM czy KP? Jak MM to trochę za często.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte moze daj mu dynamiczny smoczek moj jak jest glodny a chce go przetrzymac to mu taki daje i jeszcze wode z glukoza a jak chce go uspokoic to dostaje drugi uspokajajacy i widze roznice w ssaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia gratulacje ;D też bym chciała taki poród kilka godzin i po krzuku ;D Jak się czujesz po tamtej stronie? ;D
    Oliwki się nie odzywają... wiedziałam że urodzą przede mną ;D Oliwki daj znak życia ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A tak z przyziemnych spraw wypilam wczoraj drina z ballantains brasil :D
    I sie nie podzielilas :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia gratulacje!:) Maleństwo śliczne! <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzę Dziewczyny! Od wczoraj wieczór nie mogłam nic napisać bo serwer nie działa przecież, a potem nie było nas w domu :P Wczoraj u teściów jakiś dziwny ból mnie złapał i wszystkich na nogi postawiłam, ale nic poza tym. Dzisiaj 4km spaceru zrobiliśmy, ale ja Wam mówię że będę jedną z ostatnich, a już na pewno styczniówką ;) trudno się mówi, odliczam 10 dni do wywołania :)

Dżulia, gratulacje, super że tak szybko poszło!! Dzidzia Ci chciała oszczędzić swędzenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na MM - Jak długo Wasze dzieci jedzą np. 100ml ?
    Moja je 120ml przez pół godziny. Ciągnie i ciągnie i mało chyba jej leci. Kupiłam nowe smoczki do butelek z większym przepływem, ale są od 3 miesiąca. Dałam jej dziś w tym nowym smoczku i butle wypiła jakoś w 5-7 minut. Nie wiem czy to dobrze. Których smoczków używać? Nie za szybki ten nowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, wytłumacz najbliższym że nauczysz się wszystkiego ale na weszystko potrzeba czasu.. Powiedz że jesteś matką po raz pierwszy, ale masz swój instynkt i żeby Ci nie narzucali co masz robić a co nie i w ogóle, bo Cię to dobija....

Taaak, któaś pytała czy się najadłam :P nażarłąm się jak świnia, wyglądam jakbym miała trojaczki! Śmiałam się że jakbym zaczęła teraz rodzić to położne by wesoło miały po tym moim jedzeniu :D

No i wczoraj oczywiście mądrowanie- a dobrze bo pojesz, a wstrzymuj do nowego roku, a lepiej już w styczniu jak urodzisz, a co z psem zrobicie może go gdzieś oddajcie i w ogóle i w szczególe i mnie szlak trafiał, grrrr....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je okolo 20 min 80 ml ciumka sobie powoli robi przerwy my mamy smoczek z jedna dziurka :)

Mamusie ktore maja miesieczne i wieksze dzidziusie zauwazylyscie u maluszkow skok rozwojowy ??

Wogole to moje dziecie malo sie usmiecha tylko przez sen i taki jakis smutny mi sie wydaje :(

Oliwki u nich nie dziala zadne gadanie bo oni wiedza lepiej mojemu juz plakalam ze mam dosyc ale on twierdzi ze babcia jest starsza kobieta i trzeba jej ustapic ale juz jej nie raz powiedzialam co mysle a ona dalej swoje to zaczelam ja ignorowac jak gada stwierdzila nawet ze swoja corunia ze moje dziecko powinno wyjsc na dwor kurwa na wiosne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 19:25

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta strona jest cudowna. Przed porodem miałam tyle w sobie emocji, nie mogłam ich określić a teraz czuję taka przyjemna pustkę i szczęście :-D i nie ważne ze boli krocze i piersi, że jem na stojąco bo "jajka" mi się zrobiły. W sensie tak mi spuchly wargi sromowe że przypominają męskie jaja.

ZieloneOliwki, genoweffa, lula.91, alicja_ lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nierozpakowane trzymam za was kciuki! Jestem dalej z wami.

ZieloneOliwki, lilianna lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki dlaczego macie psa niby oddać?

‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ