X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia, a swedzenie calkiem ustapilo?

Martosza83 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moj też butle obraca ok 20 min a jak się denerwuje i trza robić przerwy to nawet dłużej :) mysle ze to dobrze ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszym dziecku bylo tak,ze maz w nocy wstawal,przewijal i podawal malego,a po karmieniu odbijal i odkladal do lozeczka Teraz jest troszke inaczej bo Maskiu spi w koszu mojzesza tuz obok mnie wiec nie budze meza, ewentualnie czasem wstanie do Gabrysia jesli ma zly sen(synek oczywiscie) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Nierozpakowane trzymam za was kciuki! Jestem dalej z wami.

No ja myślę :-D Jeszcze wyczaruj, że jutro będę rodzić i będzie git ;-)
    A z jajkami Ci się udało. Naśmiałam się he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki nawet jak urodzisz w styczniu i tak bedziesz grudniowka, od nas tak latwo sie nie uwolnisz wiec nawet nie probuj :P

ZieloneOliwki, MeGi2986, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, a może jak Cię zszywali to Ci genitalia męskie przyspawali? :P
    Bo sunia jest bardzo absorbująca, a do tego skacze jak się chce bawić i mocno gryzie jak się bawi. No i rodzinie męża już wytłumaczylśmy że jej nie oddamy, ale jego rodzina ze wsi wczoraj przyjechała, a tam pies w domu to jakieś nieporozumienie, bo tylko na łańcuchu do pilnowania podwórka może być, a nie w mieszkaniu i to jeszcze przy niemowlaku...

Ale Ci zazdroszczę cholera, bez kitu ale ja mam objawy przedporodowe wszystkie z możliwych a nic się nie dzieje, wiedziałam że tak będzie ze Wy wszystkie bezobjawowe urodzicie, a ja na końcu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dosc kp ale dalej karmię i dokarmiam mm. Wkurza mnie bo nigdy nie wiem ile mała zjada z piersi. W szpitalu doradca laktacyjny kazala mi ważyć małą przed i po kp i wiedziałam ile zjadła. Raz 40ml innym 20ml ehh. Odciągam też różnie. Raz 20 czasem 50 a wczoraj rekord 100ml.
    W szpitalu jak bylam i powiedzialam, ze mala zjada 90ml mm po piersi (mala miala 3tyg wtedy) to dostalam zjebe, ze malej zoladek rozciagne. Potem ja zwazyli i stwierdzili, ze slabo przybiera. Halo? Gdybym karmila ja mniej to chyba w ogole by nie przybierala w takim razie:/ Niby kp alekazali mi karmic co 3-3,5h ... Dziwne bo przeciez daje piers wiec czemu niena rzadanie? Dostalam tez zalecenie dokarmiac 60ml mm po kp.
    Pociesza mnie fakt, ze doradca w szpitalu powiedziala, ze wystarczy 100ml mleka mamy by dziecko dostalo chroniaca je przed infekcjami dawke przeciwcial.
    Mala rzadko robi kupki. 2 razy juz aplikowalam jej czopka. Jestem na bebiko ale w szpitalu dawali jej bebilon comfort i bylo to samo. Zglaszalam problem to uslyszalam, ze wszystko jest w normie jesli dziecko jest spokojne i moze rob8c nawet raz na tydzien! I badz tu czlowieku madry...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, zamknij Kacperka w klatce najlepiej do czerwca tylko ciekawe kto go potem z przeziębień i chorób będzie leczył... ;)

No to zostałyśmy nieliczne...
    Julka, Marik, umówmy się na jakiś wspólny termin :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wg Twojego suwaczka jutro masz 39+6, ja tak urodziłam to może i Ty :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Oliwki wg Twojego suwaczka jutro masz 39+6, ja tak urodziłam to może i Ty :D
    o tym samym ostatnio myślałam, zaglądałam na pierwszą stronę i patrzyłam w jakim terminie najwięcej porodów było :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    o tym samym ostatnio myślałam, zaglądałam na pierwszą stronę i patrzyłam w jakim terminie najwięcej porodów było :P
    I co wyedukowalas :D ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Oliwki nawet jak urodzisz w styczniu i tak bedziesz grudniowka, od nas tak latwo sie nie uwolnisz wiec nawet nie probuj :P
    ale ja tak bardzo chciałam być prawdziwą grudniówką i to jeszcze świąteczną...:(
    no trudno, widocznie byłam niegrzeczna w tym roku i prezentu nie będzie, pierwsze święta będą wspólne wielkanocne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I co wyedukowalas :D ?
    w 39tygodniu to dużo było 39+4 i 39+6 a potem to już od sasa do lasa:D

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki ty nie zapominaj o mnie:D jestem chyba teraz jedyna najbardziej przeterminowana z zerowymi objawami zreszta:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Oliwki ty nie zapominaj o mnie:D jestem chyba teraz jedyna najbardziej przeterminowana z zerowymi objawami zreszta:D
    Kochana, Ty to powinnaś już mieć wywoływany :P

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam dalej twardo czekam :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki może Sylwka odprawisz na porodowce :D ? Ja odprawie sylwka z Antkiem plan na sylwka jest taki ze mam nadzieje ze mały da mi spac :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny na MM - Jak długo Wasze dzieci jedzą np. 100ml ?
    Moja je 120ml przez pół godziny. Ciągnie i ciągnie i mało chyba jej leci. Kupiłam nowe smoczki do butelek z większym przepływem, ale są od 3 miesiąca. Dałam jej dziś w tym nowym smoczku i butle wypiła jakoś w 5-7 minut. Nie wiem czy to dobrze. Których smoczków używać? Nie za szybki ten nowy?
    Moj je tak z 20 min minimum i caly czas smoczek 0 albo 0-3 i to niewazne czy 60 czy 90 ml. Raz dalismy mu z wiekszym przeplywem i zjadl w 5 minut ale pozniej ile sie nacierpial przez bol brzuszka....
    Alicja a jak zaczelas dawac malej 120 mlto od razu zjadala co 3h taka ilosc czy stopniowo?? Bo moj po wczesniejszej 120 teraz po ok 4h zjadl tylko 80 ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, gratuluję, śliczne dzieciątko :)

Acikk, masz aniołka pod choinką :)

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moj je okolo 20 min 80 ml ciumka sobie powoli robi przerwy my mamy smoczek z jedna dziurka :)

Mamusie ktore maja miesieczne i wieksze dzidziusie zauwazylyscie u maluszkow skok rozwojowy ??
    Ja zauważyłam ze maly coraz dluzej potrafi skupic na mnie wzrok jak do niego cos paplam i zdarza mu sie wtedy usmiechnac. No i dla mnie tez zauwazalne jest ze lezac na brzuszku juz potrafi na kilka sekund utrzymac glowke i ladnie nia przekrecac z jednej na druga strone. No i coraz czesciej łapie obiema raczkami za butle i wie jak trzymac zeby sobie jesc. Ale moj to wczesniak i tak naprawde 22.12 miał sie dopiero rodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 20:21

‹‹ 2206 2207 2208 2209 2210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ