Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie przy pierwszym dziecku bylo tak,ze maz w nocy wstawal,przewijal i podawal malego,a po karmieniu odbijal i odkladal do lozeczka Teraz jest troszke inaczej bo Maskiu spi w koszu mojzesza tuz obok mnie wiec nie budze meza, ewentualnie czasem wstanie do Gabrysia jesli ma zly sen(synek oczywiscie)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDżulia, a może jak Cię zszywali to Ci genitalia męskie przyspawali?

Bo sunia jest bardzo absorbująca, a do tego skacze jak się chce bawić i mocno gryzie jak się bawi. No i rodzinie męża już wytłumaczylśmy że jej nie oddamy, ale jego rodzina ze wsi wczoraj przyjechała, a tam pies w domu to jakieś nieporozumienie, bo tylko na łańcuchu do pilnowania podwórka może być, a nie w mieszkaniu i to jeszcze przy niemowlaku...
Ale Ci zazdroszczę cholera, bez kitu ale ja mam objawy przedporodowe wszystkie z możliwych a nic się nie dzieje, wiedziałam że tak będzie ze Wy wszystkie bezobjawowe urodzicie, a ja na końcu
-
nick nieaktualnyJa też mam dosc kp ale dalej karmię i dokarmiam mm. Wkurza mnie bo nigdy nie wiem ile mała zjada z piersi. W szpitalu doradca laktacyjny kazala mi ważyć małą przed i po kp i wiedziałam ile zjadła. Raz 40ml innym 20ml ehh. Odciągam też różnie. Raz 20 czasem 50 a wczoraj rekord 100ml.
W szpitalu jak bylam i powiedzialam, ze mala zjada 90ml mm po piersi (mala miala 3tyg wtedy) to dostalam zjebe, ze malej zoladek rozciagne. Potem ja zwazyli i stwierdzili, ze slabo przybiera. Halo? Gdybym karmila ja mniej to chyba w ogole by nie przybierala w takim razie:/ Niby kp alekazali mi karmic co 3-3,5h ... Dziwne bo przeciez daje piers wiec czemu niena rzadanie? Dostalam tez zalecenie dokarmiac 60ml mm po kp.
Pociesza mnie fakt, ze doradca w szpitalu powiedziala, ze wystarczy 100ml mleka mamy by dziecko dostalo chroniaca je przed infekcjami dawke przeciwcial.
Mala rzadko robi kupki. 2 razy juz aplikowalam jej czopka. Jestem na bebiko ale w szpitalu dawali jej bebilon comfort i bylo to samo. Zglaszalam problem to uslyszalam, ze wszystko jest w normie jesli dziecko jest spokojne i moze rob8c nawet raz na tydzien! I badz tu czlowieku madry... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale ja tak bardzo chciałam być prawdziwą grudniówką i to jeszcze świąteczną...pati_zuzia wrote:Oliwki nawet jak urodzisz w styczniu i tak bedziesz grudniowka, od nas tak latwo sie nie uwolnisz wiec nawet nie probuj

no trudno, widocznie byłam niegrzeczna w tym roku i prezentu nie będzie, pierwsze święta będą wspólne wielkanocne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj je tak z 20 min minimum i caly czas smoczek 0 albo 0-3 i to niewazne czy 60 czy 90 ml. Raz dalismy mu z wiekszym przeplywem i zjadl w 5 minut ale pozniej ile sie nacierpial przez bol brzuszka....alicja_ wrote:Dziewczyny na MM - Jak długo Wasze dzieci jedzą np. 100ml ?
Moja je 120ml przez pół godziny. Ciągnie i ciągnie i mało chyba jej leci. Kupiłam nowe smoczki do butelek z większym przepływem, ale są od 3 miesiąca. Dałam jej dziś w tym nowym smoczku i butle wypiła jakoś w 5-7 minut. Nie wiem czy to dobrze. Których smoczków używać? Nie za szybki ten nowy?
Alicja a jak zaczelas dawac malej 120 mlto od razu zjadala co 3h taka ilosc czy stopniowo?? Bo moj po wczesniejszej 120 teraz po ok 4h zjadl tylko 80 ml. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zauważyłam ze maly coraz dluzej potrafi skupic na mnie wzrok jak do niego cos paplam i zdarza mu sie wtedy usmiechnac. No i dla mnie tez zauwazalne jest ze lezac na brzuszku juz potrafi na kilka sekund utrzymac glowke i ladnie nia przekrecac z jednej na druga strone. No i coraz czesciej łapie obiema raczkami za butle i wie jak trzymac zeby sobie jesc. Ale moj to wczesniak i tak naprawde 22.12 miał sie dopiero rodzicMi$ia26 wrote:Moj je okolo 20 min 80 ml ciumka sobie powoli robi przerwy my mamy smoczek z jedna dziurka

Mamusie ktore maja miesieczne i wieksze dzidziusie zauwazylyscie u maluszkow skok rozwojowy ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 20:21

Jeszcze wyczaruj, że jutro będę rodzić i będzie git