Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia, a swedzenie calkiem ustapilo?

Martosza83 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moj też butle obraca ok 20 min a jak się denerwuje i trza robić przerwy to nawet dłużej :) mysle ze to dobrze ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszym dziecku bylo tak,ze maz w nocy wstawal,przewijal i podawal malego,a po karmieniu odbijal i odkladal do lozeczka Teraz jest troszke inaczej bo Maskiu spi w koszu mojzesza tuz obok mnie wiec nie budze meza, ewentualnie czasem wstanie do Gabrysia jesli ma zly sen(synek oczywiscie) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Nierozpakowane trzymam za was kciuki! Jestem dalej z wami.

No ja myślę :-D Jeszcze wyczaruj, że jutro będę rodzić i będzie git ;-)
    A z jajkami Ci się udało. Naśmiałam się he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki nawet jak urodzisz w styczniu i tak bedziesz grudniowka, od nas tak latwo sie nie uwolnisz wiec nawet nie probuj :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, a może jak Cię zszywali to Ci genitalia męskie przyspawali? :P
    Bo sunia jest bardzo absorbująca, a do tego skacze jak się chce bawić i mocno gryzie jak się bawi. No i rodzinie męża już wytłumaczylśmy że jej nie oddamy, ale jego rodzina ze wsi wczoraj przyjechała, a tam pies w domu to jakieś nieporozumienie, bo tylko na łańcuchu do pilnowania podwórka może być, a nie w mieszkaniu i to jeszcze przy niemowlaku...

Ale Ci zazdroszczę cholera, bez kitu ale ja mam objawy przedporodowe wszystkie z możliwych a nic się nie dzieje, wiedziałam że tak będzie ze Wy wszystkie bezobjawowe urodzicie, a ja na końcu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dosc kp ale dalej karmię i dokarmiam mm. Wkurza mnie bo nigdy nie wiem ile mała zjada z piersi. W szpitalu doradca laktacyjny kazala mi ważyć małą przed i po kp i wiedziałam ile zjadła. Raz 40ml innym 20ml ehh. Odciągam też różnie. Raz 20 czasem 50 a wczoraj rekord 100ml.
    W szpitalu jak bylam i powiedzialam, ze mala zjada 90ml mm po piersi (mala miala 3tyg wtedy) to dostalam zjebe, ze malej zoladek rozciagne. Potem ja zwazyli i stwierdzili, ze slabo przybiera. Halo? Gdybym karmila ja mniej to chyba w ogole by nie przybierala w takim razie:/ Niby kp alekazali mi karmic co 3-3,5h ... Dziwne bo przeciez daje piers wiec czemu niena rzadanie? Dostalam tez zalecenie dokarmiac 60ml mm po kp.
    Pociesza mnie fakt, ze doradca w szpitalu powiedziala, ze wystarczy 100ml mleka mamy by dziecko dostalo chroniaca je przed infekcjami dawke przeciwcial.
    Mala rzadko robi kupki. 2 razy juz aplikowalam jej czopka. Jestem na bebiko ale w szpitalu dawali jej bebilon comfort i bylo to samo. Zglaszalam problem to uslyszalam, ze wszystko jest w normie jesli dziecko jest spokojne i moze rob8c nawet raz na tydzien! I badz tu czlowieku madry...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, zamknij Kacperka w klatce najlepiej do czerwca tylko ciekawe kto go potem z przeziębień i chorób będzie leczył... ;)

No to zostałyśmy nieliczne...
    Julka, Marik, umówmy się na jakiś wspólny termin :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wg Twojego suwaczka jutro masz 39+6, ja tak urodziłam to może i Ty :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Oliwki wg Twojego suwaczka jutro masz 39+6, ja tak urodziłam to może i Ty :D
    o tym samym ostatnio myślałam, zaglądałam na pierwszą stronę i patrzyłam w jakim terminie najwięcej porodów było :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    o tym samym ostatnio myślałam, zaglądałam na pierwszą stronę i patrzyłam w jakim terminie najwięcej porodów było :P
    I co wyedukowalas :D ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Oliwki nawet jak urodzisz w styczniu i tak bedziesz grudniowka, od nas tak latwo sie nie uwolnisz wiec nawet nie probuj :P
    ale ja tak bardzo chciałam być prawdziwą grudniówką i to jeszcze świąteczną...:(
    no trudno, widocznie byłam niegrzeczna w tym roku i prezentu nie będzie, pierwsze święta będą wspólne wielkanocne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I co wyedukowalas :D ?
    w 39tygodniu to dużo było 39+4 i 39+6 a potem to już od sasa do lasa:D

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki ty nie zapominaj o mnie:D jestem chyba teraz jedyna najbardziej przeterminowana z zerowymi objawami zreszta:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Oliwki ty nie zapominaj o mnie:D jestem chyba teraz jedyna najbardziej przeterminowana z zerowymi objawami zreszta:D
    Kochana, Ty to powinnaś już mieć wywoływany :P

• mnk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam dalej twardo czekam :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki może Sylwka odprawisz na porodowce :D ? Ja odprawie sylwka z Antkiem plan na sylwka jest taki ze mam nadzieje ze mały da mi spac :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny na MM - Jak długo Wasze dzieci jedzą np. 100ml ?
    Moja je 120ml przez pół godziny. Ciągnie i ciągnie i mało chyba jej leci. Kupiłam nowe smoczki do butelek z większym przepływem, ale są od 3 miesiąca. Dałam jej dziś w tym nowym smoczku i butle wypiła jakoś w 5-7 minut. Nie wiem czy to dobrze. Których smoczków używać? Nie za szybki ten nowy?
    Moj je tak z 20 min minimum i caly czas smoczek 0 albo 0-3 i to niewazne czy 60 czy 90 ml. Raz dalismy mu z wiekszym przeplywem i zjadl w 5 minut ale pozniej ile sie nacierpial przez bol brzuszka....
    Alicja a jak zaczelas dawac malej 120 mlto od razu zjadala co 3h taka ilosc czy stopniowo?? Bo moj po wczesniejszej 120 teraz po ok 4h zjadl tylko 80 ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, gratuluję, śliczne dzieciątko :)

Acikk, masz aniołka pod choinką :)

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moj je okolo 20 min 80 ml ciumka sobie powoli robi przerwy my mamy smoczek z jedna dziurka :)

Mamusie ktore maja miesieczne i wieksze dzidziusie zauwazylyscie u maluszkow skok rozwojowy ??
    Ja zauważyłam ze maly coraz dluzej potrafi skupic na mnie wzrok jak do niego cos paplam i zdarza mu sie wtedy usmiechnac. No i dla mnie tez zauwazalne jest ze lezac na brzuszku juz potrafi na kilka sekund utrzymac glowke i ladnie nia przekrecac z jednej na druga strone. No i coraz czesciej łapie obiema raczkami za butle i wie jak trzymac zeby sobie jesc. Ale moj to wczesniak i tak naprawde 22.12 miał sie dopiero rodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 20:21

‹‹ 2206 2207 2208 2209 2210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ