X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, przecież Franuś się cały czas chyba uśmiecha... :P

MeGi2986, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się wczoraj sam obrócił z pleckow na boczek :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki no Franko to smieszek ale zaczyna to robic swiadomie jako reakcja na cos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie nawet nieswiadomie usmiecha bardzo rzadko ;/ Kacper tez zaczyna przytrzymywac glowke na kilka sekund i lapie butelke obiema rekami :) Wlasnie go przetrzymujemy zeby zjadl po 3 godzinach i jest mega wkurzony i plaze :/

Oliwki moze wogole zamkne w domu i nigdy nie wypuszze chore kurwa a najlepsze ze ciotka ma tez syna z grudnia i jest iagle chory doslownie ciagle cos lapie :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia spokojnie kacperek jeszcze za malutki by się uśmiechać świadomie :) moj też się jeszcze nie uśmiecha, czekam na te jego uśmiechy bo też mi sie wydaje ze jest smutny i mi go tak żal :P ale to po prostu jeszcze czas :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co za depresja poplakalam się ze maz do pracy się zbiera :( a malutki śpi dziś od 13 z przerwami tylko na jedzenie aż się boje tej nocki :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Oliwki wg Twojego suwaczka jutro masz 39+6, ja tak urodziłam to może i Ty :D

Ja też tak mam na suwaczku i lipa... :-\
    Przydaloby się już urodzić, a objawów prawie zero- tylko lekkie ćmienie w dole brzucha jak na okres... :-\

Jeszcze tesciowa z hasłem dziś wyskoczyła że miała taka nadzieję że dziś w jej urodziny się urodzi- może lepiej że dziś już nie zdąży się urodzic, bo jakby miała mieć taki charakter jak tesciowa to przejeb* :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 20:42

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana chyba ze bedzie porod express :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez liczylam na porod ekspress o 22 w 1 dzien swiat i gowno, do tej pory chodze w dwupaku :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie zamowie ekspresowy poród i najlepiej taki mało bolesny jakby się dało :-P :-)

We wtorek mam wizytę i choć na to mam nadzieję że zaoszczedze to 150zl :-P

KASIAG24 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli ktoras mnie przebije w expresowym porodzie stawiam piwo :D!!

MeGi2986, lilianna, ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    jesli ktoras mnie przebije w expresowym porodzie stawiam piwo :D!!

Oj trudno będzie pobić ten rekord, ale próbować można ;-)

KASIAG24 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj zjadl ulal bo oczywiscie nie odbil i poszedl spac i tak od wczoraj spi az mnie to martwi :/ Acikk no wlasnie takie wrazenie ze mam takie smutne dziecko ale wiadomo ze jest malutki i jeszcse chwile poczekam na te usmiechy :)

Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 21:41

• milusia2012 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dziewczyny bardzo długo się nie udzielałam na forum. Na wczoraj wyznaczony tp z USG ale chyba zaczyna się coś dziać. Zauważyłam w nocy, że przy każdorazowym wstawaniu do wc majty mokre a dzisiaj przez cały dzień to samo. Przed godzinką zauważyłam śluz zabarwiony na różowo żadnych bóli i skurczy nie wiem co robić czy jechać już do szpitala czy czekać jeszcze. Pierwszy poród przebiegał całkiem inaczej były bóle i skurcze ale sluz był bez koloru

Aniolek 6.12.2010 8tc *
    Milusia 22.01.2012 :)
    Aniolek 22.11.2014 8tc*
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Dzulia, a swedzenie calkiem ustapilo?
    Nie jest uporczywe. Drapie się czasami, ale nie wiem czy to nie z przyzwyczajenia. Bo mi nawet one nie przeszkadza. Zobaczę za parę dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam na prawd wsyzstkie możliwe objawy... tj: odejście czopa już dawno, bardzo dużo śluzu, mocne napieranie na szyjkę, bóle krzyżowe, bóle podbrzusza, brzuch twardnieje, bolą mnie pachwiny no i co... i wielkie gie. Mały od kilku dni mocno szaleje w brzuchu, gdzieś w okolicach jajnika też mnie pobolewa. Yhh.. Ja ledwo śpię, bo tak mnie łapie rwa i jakieś skurcze w udach w nocy... Jutro na 13 mam ktg, może jakieś pół skurczu się łaskawie zapisze... Mąż ma jutro urodziny, mógłby mu Kuba zrobić prezent, no ale nie mam co liczyć :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dżulia, a może jak Cię zszywali to Ci genitalia męskie przyspawali? :P
    Zostałam obojniakiem ;-) może za to co mu powiedziałam przyszyl mi jajca. Byłam prawie cały czas podpięta pod ktg, bo mała miała puls 180-210. I w pewnym momencie zachciało mi się "coś". Pytałam lekarza z 3 razy czy mogę iść. Aż w końcu "kurwa puscisz mnie wreszcie chujcu się wysrac ".
    Szczerze mówiąc boje się nawet tam zobaczyć, przeraza mnie ten widok jajeczek. Nawet ginekolog się dziś śmiał ;p

ZieloneOliwki, Pati78, cytrynówka, pati_zuzia, Mi$ia26, MeGi2986, lilianna, Moniusia89, kijanka_88, Nadulka, aannkkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pitole Dżulia, serio mu tak powiedziałaś? :D Musiał mieć minę wartą miliony :P Nie zrobili Ci lewatywy jak wody wody odeszły, czy tylko Ci się wydawało że Ci się chce? :P

Ale się uśmiałam, ja pierdziele, jesteś numerem jeden Dżulia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa, popłakałam się ze śmiechu :D :D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, leżę i kwiczę, nie mogę przestać się śmiać, chyba mi wyobraźnia mocno zadziałała :D :D ledwo mężowi przeczytałam jak ładnie lekarzowi nawrzucałaś bo się nie mogłam wysłowić przez śmiech :D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

‹‹ 2207 2208 2209 2210 2211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ