X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie wiem, wiem za to ze chce mnie wykończyć psychicznie :) może serii ktoś go uczarowal bo tj niemożliwe...
    Eve to u Ciebie juz wogole hardkor a juz myślałam ze tylko moj ma takie jazdy...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj polizac mu czolo jesli jest slone to moze byc ze ktos go uczarowal bylo jeszcze kilka sposobow ale musze sobie przypomnie i koniecznie czerwona wstazke kup do wozka lozeczka

To moje dziecko je i spi teraz lezy kolo mnie i dostal jakiegos adhd bo tak mu rece i nogi chodza naprawde wspolczuje wam dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 04:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 mały jeszcze nie guga, wudaje z siebie przeróżne dźwięki po jedzeniu jedynie. U nas się zdarzył świadomy uśmiech ale tak to zazwyczaj sie śmieje od tak. Jeszcze czekam aż zacznie interesować się na tyle grzechotka az złapie ją w rączke. Co do brzuszka to u nas mały był od poczatku na prenanie dla wczesniakow,miał zaparcia i kolki wiec dawalismy mu sab simplex, pozniej dostawał hipp i super kupki szły ale niestety po 2 opak zrobiła się wysypka na buźce i szyi, ciagle mia£ katar i chrypał, z czasem sie prezyl przy jedzeniu wiec po namowie laryngolog ktora zasugerowala alergie pokarmowa kupilismy mu nutramigen, o masakra jakie to ohydno, Franek nie chcial nam wogole tego pic i bylismy zmuszeni kupic mu nan ha 1 iod tygodnia to podajemy. Niestety powrocily zaparcia i wrocilismy do kropli, katar jakby ciut mniejszy. Dzisiaj idziemy do neonatologa to zobaczymy co powie. Obawiam sie jednak ze bedziemy musieli przejsc na bebilon pepti, oby tylko to chcial jesc. A jak u Was z przybieraniem na masie??

• mnk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4:50 a ja wpieprzam brzoskwinie... :0

alicja_, cytrynówka, kijanka_88, ZieloneOliwki, Moniusia89, genoweffa lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny... Acik.. Strasznie Wam współczuje :(
    Nie wiem od czego to zależy wszystko:( moze to te kolki tak go męczą? Ponoć chłopcy maja cześciej niż dziewczynki.

Mój żołnierz jak zasnal o 22:30 tak o 6 sie obudził na jedzenie. Następne karmienie o 9. Teraz oczywiście znów śpi.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik - a na spacerze tez wyje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk, bądź spokojna bo może się denerwujesz za bardzo i mały to czuje?

Dzulia, humor mi poprawiłaś bardzo :P

A jest tu któraś z mam które zostały mamą po raz pierwszy i były same, w sensie bez męża od początku albo tylko kilka dni?

Ja, maz mial wolne od 20.11 do 9.12, ja urodzilam cc 4.12 wyszlismy do domu 8.12, wiec mqz siedzial z nami tylko jeden dzien. 10.12 poszedl do pracy od 8 do 22 takze ten tego.

Acik ja tez ryczalam jak maz wychodzil i to nie jednego dnia a chyba tydzien. Zachowywalam sie jak dziecko :-D swieta i dwa dni przed swietami siedzial w domu i powiem Wam ze jak jest w domu 24 h to rozwala mi caky dzien :-D bo jak sama jestem a cora spi to ja robie obuad ogarniam sie sprzatam a jak on jest to byczymy sie w wyrku jak za dawnych czasow :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Acik - a na spacerze tez wyje?
    Na spacerach jest raczej grzeczny. Ale przeważnie nie śpi tylko czuwa w wozeczku.
    Nie wiem co z tymi karmieniami bo naprawdę często się dopomina czasem co 2 godz i też nie wiem ile zjada bo ilości które rozpluwa bokami są masakryczne.:/ ale nie chce zrobic z dziecka sumo a wydaje mi sie ze się już gruby robi... Załamana trochę jestem :(
    Alicja Ty masz nagrodę za ciężka ciążę i okropny porod :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:48

Ola_45, lilianna, Pchelkaa, Nadulka, genoweffa lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis moze wyjde i od razu zostane sama, na szczescie maz pracuje tylko w dzien w 8 h trybie pracy.
    Dziewczyny czemu same mamy sobie nie radzic jak w szpitalu sobie radzimy to w domu tym bardziej, najwyzej bedzie burdel i bez obiadu :)

Gratulacje dla nowych mamus :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili mi lewatywe, ale... to była główka i miałam takie odczucia.
    Ciekawe czy dalej będzie to pamiętał na wizycie kontrolnej po połogu. Dodawałam ze był moim lekarzem prowadzącym? :-P
    Ja w ogóle podobno miałam dobre teksty na porodówce. Za dużo nie pamiętam, bo często tracilam przytomność. Mój Piotrek mi opowiadał, to czasami nie dowierzalam co ja mówiłam. ;)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki rozpakowane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia dobra aparatka jestes :-D

Acik byliscie ostatnio u lekarza wazyl Malego? Ile wazy bo nie pamietam.

Eve a bralas leki na ta prolaktyne w ciazy? Moja wczoraj znowu sie nie najadla wieczorem placz i susza w cyckach wiec zrobilismy 90ml mm i poszla spac na 5 godz, po 5 godz cycek i na cycku co dwie godz do teraz. Najwyzej bedziemy ja dokarmiali wieczorami.

Justyna jem duzo, normalne posilki a apetyt mam mega. Pije 2 butelki po 1,75l wody plus soki herbaty. Pije tez herbtke na laktacje, karmi probowalam 3 dni ale nie zauwazylam poprawy. Ja pokarm mam ranomi w dzien i jedziemy tylko na cycku tylko wieczorem Mala chyba potrzebuje duzo bo wysysa wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio któraś z Was pisała ze wyleciało jej coś długiego, jakby pozostałość po łożysku. Miałam wczoraj to samo. Zaczęłam od nowa krwawić i boli mnie brzuch. Czy TA osoba była z tym u lekarza?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje nadal w dwupaku... A poza tym od rana moja mała zachowuje się jak ośmiornica, co chwilę się wierci, wypycha itd. jakby miała skórę rozerwać... :-\

Dzulia no nieźle mu pojechała, ale jak się w takich sytuacjach kontrolować... :-) pewnie niejedno już usłyszał i to nie od Ciebie jednej :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję w dwupaku. Moja mała się dziś nie wierci ale wczoraj jak byłam w kinie to myślałam że z brzucha wyskoczy... liliana a Ty masz jakiś wstępny termin na wywołanie jakby co?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutro mam wizytę u gina to powinien mi coś zaproponować jeżeli nie będzie widać żadnego postępu... Narazie kazał spokojnie czekać, bo termin wg. OM mam na 30grudnia :-)
    A u Ciebie jak? Tobie wyznaczył już coś?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja się melduje nadal w dwupaku... A poza tym od rana moja mała zachowuje się jak ośmiornica, co chwilę się wierci, wypycha itd. jakby miała skórę rozerwać...
    Miałam podobnie. Na ktg szalała, w brzuchu tornado a 3 h wody chlusnely. Nie żebym robiła nadzieje, ale... :-P jeszcze nie dawno się doszukiwalam symptomów porodu.

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Miałam podobnie. Na ktg szalała, w brzuchu tornado a 3 h wody chlusnely. Nie żebym robiła nadzieje, ale... :-P jeszcze nie dawno się doszukiwalam symptomów porodu.

No wiesz- nadzieja podobno umiera ostatnia :-)

A powiedz mi jeszcze tobie czop wcześniej odszedł i mialas skurcze, bo juz nie pamietam a nie chce mi sie tylu stron przerzucac? :-P :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:17

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ