Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySprobuj polizac mu czolo jesli jest slone to moze byc ze ktos go uczarowal bylo jeszcze kilka sposobow ale musze sobie przypomnie i koniecznie czerwona wstazke kup do wozka lozeczka
To moje dziecko je i spi teraz lezy kolo mnie i dostal jakiegos adhd bo tak mu rece i nogi chodza naprawde wspolczuje wam dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 04:38
-
nick nieaktualnyKika428 mały jeszcze nie guga, wudaje z siebie przeróżne dźwięki po jedzeniu jedynie. U nas się zdarzył świadomy uśmiech ale tak to zazwyczaj sie śmieje od tak. Jeszcze czekam aż zacznie interesować się na tyle grzechotka az złapie ją w rączke. Co do brzuszka to u nas mały był od poczatku na prenanie dla wczesniakow,miał zaparcia i kolki wiec dawalismy mu sab simplex, pozniej dostawał hipp i super kupki szły ale niestety po 2 opak zrobiła się wysypka na buźce i szyi, ciagle mia£ katar i chrypał, z czasem sie prezyl przy jedzeniu wiec po namowie laryngolog ktora zasugerowala alergie pokarmowa kupilismy mu nutramigen, o masakra jakie to ohydno, Franek nie chcial nam wogole tego pic i bylismy zmuszeni kupic mu nan ha 1 iod tygodnia to podajemy. Niestety powrocily zaparcia i wrocilismy do kropli, katar jakby ciut mniejszy. Dzisiaj idziemy do neonatologa to zobaczymy co powie. Obawiam sie jednak ze bedziemy musieli przejsc na bebilon pepti, oby tylko to chcial jesc. A jak u Was z przybieraniem na masie??
-
nick nieaktualnyKurczę dziewczyny... Acik.. Strasznie Wam współczuje

Nie wiem od czego to zależy wszystko:( moze to te kolki tak go męczą? Ponoć chłopcy maja cześciej niż dziewczynki.
Mój żołnierz jak zasnal o 22:30 tak o 6 sie obudził na jedzenie. Następne karmienie o 9. Teraz oczywiście znów śpi.
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Acikk, bądź spokojna bo może się denerwujesz za bardzo i mały to czuje?
Dzulia, humor mi poprawiłaś bardzo
A jest tu któraś z mam które zostały mamą po raz pierwszy i były same, w sensie bez męża od początku albo tylko kilka dni?
Ja, maz mial wolne od 20.11 do 9.12, ja urodzilam cc 4.12 wyszlismy do domu 8.12, wiec mqz siedzial z nami tylko jeden dzien. 10.12 poszedl do pracy od 8 do 22 takze ten tego.
Acik ja tez ryczalam jak maz wychodzil i to nie jednego dnia a chyba tydzien. Zachowywalam sie jak dziecko
swieta i dwa dni przed swietami siedzial w domu i powiem Wam ze jak jest w domu 24 h to rozwala mi caky dzien
bo jak sama jestem a cora spi to ja robie obuad ogarniam sie sprzatam a jak on jest to byczymy sie w wyrku jak za dawnych czasow
-
Na spacerach jest raczej grzeczny. Ale przeważnie nie śpi tylko czuwa w wozeczku.alicja_ wrote:Acik - a na spacerze tez wyje?
Nie wiem co z tymi karmieniami bo naprawdę często się dopomina czasem co 2 godz i też nie wiem ile zjada bo ilości które rozpluwa bokami są masakryczne.
ale nie chce zrobic z dziecka sumo a wydaje mi sie ze się już gruby robi... Załamana trochę jestem 
Alicja Ty masz nagrodę za ciężka ciążę i okropny porod
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
Ja dzis moze wyjde i od razu zostane sama, na szczescie maz pracuje tylko w dzien w 8 h trybie pracy.
Dziewczyny czemu same mamy sobie nie radzic jak w szpitalu sobie radzimy to w domu tym bardziej, najwyzej bedzie burdel i bez obiadu
Gratulacje dla nowych mamus
-
Zrobili mi lewatywe, ale... to była główka i miałam takie odczucia.
Ciekawe czy dalej będzie to pamiętał na wizycie kontrolnej po połogu. Dodawałam ze był moim lekarzem prowadzącym?
Ja w ogóle podobno miałam dobre teksty na porodówce. Za dużo nie pamiętam, bo często tracilam przytomność. Mój Piotrek mi opowiadał, to czasami nie dowierzalam co ja mówiłam.
-
nick nieaktualnyDżulia dobra aparatka jestes

Acik byliscie ostatnio u lekarza wazyl Malego? Ile wazy bo nie pamietam.
Eve a bralas leki na ta prolaktyne w ciazy? Moja wczoraj znowu sie nie najadla wieczorem placz i susza w cyckach wiec zrobilismy 90ml mm i poszla spac na 5 godz, po 5 godz cycek i na cycku co dwie godz do teraz. Najwyzej bedziemy ja dokarmiali wieczorami.
Justyna jem duzo, normalne posilki a apetyt mam mega. Pije 2 butelki po 1,75l wody plus soki herbaty. Pije tez herbtke na laktacje, karmi probowalam 3 dni ale nie zauwazylam poprawy. Ja pokarm mam ranomi w dzien i jedziemy tylko na cycku tylko wieczorem Mala chyba potrzebuje duzo bo wysysa wszystko -
nick nieaktualny
-
Ja się melduje nadal w dwupaku... A poza tym od rana moja mała zachowuje się jak ośmiornica, co chwilę się wierci, wypycha itd. jakby miała skórę rozerwać...

Dzulia no nieźle mu pojechała, ale jak się w takich sytuacjach kontrolować...
pewnie niejedno już usłyszał i to nie od Ciebie jednej
-
nick nieaktualny
-
Miałam podobnie. Na ktg szalała, w brzuchu tornado a 3 h wody chlusnely. Nie żebym robiła nadzieje, ale...lilianna wrote:Ja się melduje nadal w dwupaku... A poza tym od rana moja mała zachowuje się jak ośmiornica, co chwilę się wierci, wypycha itd. jakby miała skórę rozerwać...
jeszcze nie dawno się doszukiwalam symptomów porodu.
-
Dżulia wrote:Miałam podobnie. Na ktg szalała, w brzuchu tornado a 3 h wody chlusnely. Nie żebym robiła nadzieje, ale...
jeszcze nie dawno się doszukiwalam symptomów porodu.
No wiesz- nadzieja podobno umiera ostatnia
A powiedz mi jeszcze tobie czop wcześniej odszedł i mialas skurcze, bo juz nie pamietam a nie chce mi sie tylu stron przerzucac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:17