Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie wiem, wiem za to ze chce mnie wykończyć psychicznie :) może serii ktoś go uczarowal bo tj niemożliwe...
    Eve to u Ciebie juz wogole hardkor a juz myślałam ze tylko moj ma takie jazdy...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj polizac mu czolo jesli jest slone to moze byc ze ktos go uczarowal bylo jeszcze kilka sposobow ale musze sobie przypomnie i koniecznie czerwona wstazke kup do wozka lozeczka

To moje dziecko je i spi teraz lezy kolo mnie i dostal jakiegos adhd bo tak mu rece i nogi chodza naprawde wspolczuje wam dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 04:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 mały jeszcze nie guga, wudaje z siebie przeróżne dźwięki po jedzeniu jedynie. U nas się zdarzył świadomy uśmiech ale tak to zazwyczaj sie śmieje od tak. Jeszcze czekam aż zacznie interesować się na tyle grzechotka az złapie ją w rączke. Co do brzuszka to u nas mały był od poczatku na prenanie dla wczesniakow,miał zaparcia i kolki wiec dawalismy mu sab simplex, pozniej dostawał hipp i super kupki szły ale niestety po 2 opak zrobiła się wysypka na buźce i szyi, ciagle mia£ katar i chrypał, z czasem sie prezyl przy jedzeniu wiec po namowie laryngolog ktora zasugerowala alergie pokarmowa kupilismy mu nutramigen, o masakra jakie to ohydno, Franek nie chcial nam wogole tego pic i bylismy zmuszeni kupic mu nan ha 1 iod tygodnia to podajemy. Niestety powrocily zaparcia i wrocilismy do kropli, katar jakby ciut mniejszy. Dzisiaj idziemy do neonatologa to zobaczymy co powie. Obawiam sie jednak ze bedziemy musieli przejsc na bebilon pepti, oby tylko to chcial jesc. A jak u Was z przybieraniem na masie??

• mnk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4:50 a ja wpieprzam brzoskwinie... :0

nick nieaktualny, cytrynówka, kijanka_88, nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny... Acik.. Strasznie Wam współczuje :(
    Nie wiem od czego to zależy wszystko:( moze to te kolki tak go męczą? Ponoć chłopcy maja cześciej niż dziewczynki.

Mój żołnierz jak zasnal o 22:30 tak o 6 sie obudził na jedzenie. Następne karmienie o 9. Teraz oczywiście znów śpi.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik - a na spacerze tez wyje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk, bądź spokojna bo może się denerwujesz za bardzo i mały to czuje?

Dzulia, humor mi poprawiłaś bardzo :P

A jest tu któraś z mam które zostały mamą po raz pierwszy i były same, w sensie bez męża od początku albo tylko kilka dni?

Ja, maz mial wolne od 20.11 do 9.12, ja urodzilam cc 4.12 wyszlismy do domu 8.12, wiec mqz siedzial z nami tylko jeden dzien. 10.12 poszedl do pracy od 8 do 22 takze ten tego.

Acik ja tez ryczalam jak maz wychodzil i to nie jednego dnia a chyba tydzien. Zachowywalam sie jak dziecko :-D swieta i dwa dni przed swietami siedzial w domu i powiem Wam ze jak jest w domu 24 h to rozwala mi caky dzien :-D bo jak sama jestem a cora spi to ja robie obuad ogarniam sie sprzatam a jak on jest to byczymy sie w wyrku jak za dawnych czasow :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Acik - a na spacerze tez wyje?
    Na spacerach jest raczej grzeczny. Ale przeważnie nie śpi tylko czuwa w wozeczku.
    Nie wiem co z tymi karmieniami bo naprawdę często się dopomina czasem co 2 godz i też nie wiem ile zjada bo ilości które rozpluwa bokami są masakryczne.:/ ale nie chce zrobic z dziecka sumo a wydaje mi sie ze się już gruby robi... Załamana trochę jestem :(
    Alicja Ty masz nagrodę za ciężka ciążę i okropny porod :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:48

Ola_45, lilianna, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis moze wyjde i od razu zostane sama, na szczescie maz pracuje tylko w dzien w 8 h trybie pracy.
    Dziewczyny czemu same mamy sobie nie radzic jak w szpitalu sobie radzimy to w domu tym bardziej, najwyzej bedzie burdel i bez obiadu :)

Gratulacje dla nowych mamus :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili mi lewatywe, ale... to była główka i miałam takie odczucia.
    Ciekawe czy dalej będzie to pamiętał na wizycie kontrolnej po połogu. Dodawałam ze był moim lekarzem prowadzącym? :-P
    Ja w ogóle podobno miałam dobre teksty na porodówce. Za dużo nie pamiętam, bo często tracilam przytomność. Mój Piotrek mi opowiadał, to czasami nie dowierzalam co ja mówiłam. ;)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki rozpakowane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia dobra aparatka jestes :-D

Acik byliscie ostatnio u lekarza wazyl Malego? Ile wazy bo nie pamietam.

Eve a bralas leki na ta prolaktyne w ciazy? Moja wczoraj znowu sie nie najadla wieczorem placz i susza w cyckach wiec zrobilismy 90ml mm i poszla spac na 5 godz, po 5 godz cycek i na cycku co dwie godz do teraz. Najwyzej bedziemy ja dokarmiali wieczorami.

Justyna jem duzo, normalne posilki a apetyt mam mega. Pije 2 butelki po 1,75l wody plus soki herbaty. Pije tez herbtke na laktacje, karmi probowalam 3 dni ale nie zauwazylam poprawy. Ja pokarm mam ranomi w dzien i jedziemy tylko na cycku tylko wieczorem Mala chyba potrzebuje duzo bo wysysa wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio któraś z Was pisała ze wyleciało jej coś długiego, jakby pozostałość po łożysku. Miałam wczoraj to samo. Zaczęłam od nowa krwawić i boli mnie brzuch. Czy TA osoba była z tym u lekarza?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje nadal w dwupaku... A poza tym od rana moja mała zachowuje się jak ośmiornica, co chwilę się wierci, wypycha itd. jakby miała skórę rozerwać... :-\

Dzulia no nieźle mu pojechała, ale jak się w takich sytuacjach kontrolować... :-) pewnie niejedno już usłyszał i to nie od Ciebie jednej :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję w dwupaku. Moja mała się dziś nie wierci ale wczoraj jak byłam w kinie to myślałam że z brzucha wyskoczy... liliana a Ty masz jakiś wstępny termin na wywołanie jakby co?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutro mam wizytę u gina to powinien mi coś zaproponować jeżeli nie będzie widać żadnego postępu... Narazie kazał spokojnie czekać, bo termin wg. OM mam na 30grudnia :-)
    A u Ciebie jak? Tobie wyznaczył już coś?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja się melduje nadal w dwupaku... A poza tym od rana moja mała zachowuje się jak ośmiornica, co chwilę się wierci, wypycha itd. jakby miała skórę rozerwać...
    Miałam podobnie. Na ktg szalała, w brzuchu tornado a 3 h wody chlusnely. Nie żebym robiła nadzieje, ale... :-P jeszcze nie dawno się doszukiwalam symptomów porodu.

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Miałam podobnie. Na ktg szalała, w brzuchu tornado a 3 h wody chlusnely. Nie żebym robiła nadzieje, ale... :-P jeszcze nie dawno się doszukiwalam symptomów porodu.

No wiesz- nadzieja podobno umiera ostatnia :-)

A powiedz mi jeszcze tobie czop wcześniej odszedł i mialas skurcze, bo juz nie pamietam a nie chce mi sie tylu stron przerzucac? :-P :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:17

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ