X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rozpakowana.
    Mi od paru dni tak szaleje, wczoraj myślałam że pępkiem wyjdzie i cooo? Tylko nadzieje mi robi! :(

A no właśnie, bo ja mam stresa dziewczyny, że nie dam sobie rady. Mąż przy dobrych wiatrach będzie miał tydzień wolnego, o ile w ogóle się uda. A ja taka zielona w tych sprawach będę i boję się że nie ogarnę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to mam mały problem. Zwolnienie mam do tp czyli do jutra. A wizytę jak nie urodzę mam dopiero 4 stycznia, więc trochę za późno będzie... PRzychodnia jest zamknięta, lekarz na urlopie i dlatego. Nie ma raczej opcji na załatwienie zwolnienia, nie? Internista chyba nie może? Najlepszą opcją byłoby urodzić 30 grudnia? :D

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki, każda z nas ma wątpliwości ze sobie nie poradzi... Ale ja wierze ze każda z nas znajdzie w sobie ta sile i instynkt sie w nas obudzi. Tyle juz przeszlysmy i tyle potrafimy znieść bolu ze napewno wszystko będzie dobrze :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly terrorysta dal mi pospac dzis 4 godziny padam na twarz :/

Oliwki u mnie tez maly szalal przez 3 godz i nagle chlus wody poszly a jak sie urodzi bedziesz wiedziala co robic ja tez bylam zielona a nagle wiedzialam jak sie zajac malym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Ostatnio któraś z Was pisała ze wyleciało jej coś długiego, jakby pozostałość po łożysku. Miałam wczoraj to samo. Zaczęłam od nowa krwawić i boli mnie brzuch. Czy TA osoba była z tym u lekarza?

TA osoba z tego co kojarze to Justyna14, ale chyba u lekarza nie byla. Taka sytuacje miala tez Inso

revvelka lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Kika428 mały jeszcze nie guga, wudaje z siebie przeróżne dźwięki po jedzeniu jedynie. U nas się zdarzył świadomy uśmiech ale tak to zazwyczaj sie śmieje od tak. Jeszcze czekam aż zacznie interesować się na tyle grzechotka az złapie ją w rączke. Co do brzuszka to u nas mały był od poczatku na prenanie dla wczesniakow,miał zaparcia i kolki wiec dawalismy mu sab simplex, pozniej dostawał hipp i super kupki szły ale niestety po 2 opak zrobiła się wysypka na buźce i szyi, ciagle mia£ katar i chrypał, z czasem sie prezyl przy jedzeniu wiec po namowie laryngolog ktora zasugerowala alergie pokarmowa kupilismy mu nutramigen, o masakra jakie to ohydno, Franek nie chcial nam wogole tego pic i bylismy zmuszeni kupic mu nan ha 1 iod tygodnia to podajemy. Niestety powrocily zaparcia i wrocilismy do kropli, katar jakby ciut mniejszy. Dzisiaj idziemy do neonatologa to zobaczymy co powie. Obawiam sie jednak ze bedziemy musieli przejsc na bebilon pepti, oby tylko to chcial jesc. A jak u Was z przybieraniem na masie??
    Tez zamówiłam juz Sab simplex bo juz nie wiem co robic proboje juz wszystkiego, u nas waga początkowa 1970g a ostatnio jak był wazony czyli 23 grudnia ważył 3270g i miał 49cm następna wizytę mam jutro to zobaczmy ile urósł ale położna powiedziała ze duzo przybiera i zeby mu nie zwiększać dawki mleka.. Ale co zrobic jak on chce czasem wystarczy mu 90 a czasem domaga sie wiecej ostatnio wypił 100 i dalej chciał dorobiłam 40 i tez wszystko wypił ale to jednorazowo akurat ale normalnie pije mi ok 100/110. Nasz jeszcze nie wydaje z siebie dźwięków jedynie jak sie naje to zdycha :) a co do zabawki to jak mu ja wcisnę taka grzechotkę z dwoma kulami na końcu to trzyma ale nieświadomie i bije sie nia po głowie ale trzyma dopóki mu nie wypadnie :P ale tak jak mowie nawet o tym nie wie pewnie A jak u was z waga? Ile mały wypija? Moj to tez straszny głodomor tak mi sie marzy zeby jadł co 4h zwłaszcza w nocy a on co 3 z zegarkiem w ręku a nawet i szybciej chce czasem, proboje go smoczkiem przetrzymac, woda ale mało to pomaga :/

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka, mama julka- jak u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Jeszcze jutro mam wizytę u gina to powinien mi coś zaproponować jeżeli nie będzie widać żadnego postępu... Narazie kazał spokojnie czekać, bo termin wg. OM mam na 30grudnia :-)
    A u Ciebie jak? Tobie wyznaczył już coś?

No ja mam iść 2 stycznia na wywołanie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzisiaj mam KTG i jeszcze w czwartek. Więc właściwie to czekam do soboty. Myślę ze wcześniej się nic nie wydarzy.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja zamień się :(
    Moje dziecko jest wrzeszczacym potworem albo ja beznadziejna matka.
    Obgryza pięści domagając się jedzenie a jak dostaje to ciągnie i pluje na boki. Smoczek ani woda nie wchodzi w grę. Śpi w dzień może ze 2 godziny przez pozostały czas wyje. Albo wrzeszczy. Albo placze. Teraz wyje od 21. Niedługo sąsiedzi gdzieś zadzwonia i mi go opieka społeczna zabierze bo pomyślą ze rzucam nim i sciany.
    Acikk pisałam Ci już, że to gazy ii dopóki dziecku nie ulżysz albo sobie samo nie ulży to niestety będzie niespokojne i płaczliwe. Moja wczoraj po masażu z 15 bąków pod rząd puściła i kupke i odleciała na 3 godziny a potem znów nerwówka. Niestety tak to jest i czy kp czy na mm dziecko jak ma mieć problem z gazami to będzie miało. A po mm może dodatkowo mieć problem ze zrobieniem kupki. Proponuję masować brzuszek, uginać nóżki i do brzuszka dociskać, odbijać po każdym jedzeniu a nawet zmianie pieluszki i często kłaść na brzuszku.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Ostatnio któraś z Was pisała ze wyleciało jej coś długiego, jakby pozostałość po łożysku. Miałam wczoraj to samo. Zaczęłam od nowa krwawić i boli mnie brzuch. Czy TA osoba była z tym u lekarza?
    to byłam ja i iNSo i żadna z nas nie była.U mnie po tym też krwawienie większe ale tylko dzień a teraz znów lekko plamię. Brzuch bolał dwa dni i przestał.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa jak byliśmy i lekarza to jeszcze mały na cycu był i przybrał wtedy tyle ile powinien a teraz mamy iść dopiero jak skończy miesiac i boje się by za duzo mam nie przybiera na tym mm.

Justyna uwierz ze próbuje wszystkiego, mały dostaje kropelki, kładę to na brzuszku na sobie bo na łóżku nie bardzo chce. Beka jak stary chłop po jedzeniu :) wiec już mi sie pomysły wyczerpuja.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:19

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, Inso dzięki za informacje. Bo już myślałam o wizycie u lekarza. Ale poczekam może przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 14:27

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    No ja mam iść 2 stycznia na wywołanie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzisiaj mam KTG i jeszcze w czwartek. Więc właściwie to czekam do soboty. Myślę ze wcześniej się nic nie wydarzy.

Trzymam kciuki, moze cos sie wcześniej zacznie i urodzisz np. 1stycznia :-) nadzieję zawsze warto miec ;-)

Marik lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    A w ogóle to mam mały problem. Zwolnienie mam do tp czyli do jutra. A wizytę jak nie urodzę mam dopiero 4 stycznia, więc trochę za późno będzie... PRzychodnia jest zamknięta, lekarz na urlopie i dlatego. Nie ma raczej opcji na załatwienie zwolnienia, nie? Internista chyba nie może? Najlepszą opcją byłoby urodzić 30 grudnia? :D
    Nie dostaniesz już zwolnienia i będziesz musiała brać już urlop macierzyński po terminie.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka, to akurat nie prawda. Ginekolog może wystawić jeszcze zwolnienie, a jak urodzę to automatycznie jest przerywane. Rozmawiałam w tym temacie z moim lekarzem nawet.

Zbieram się na KTG, trzymajcie kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 11:50

MeGi2986, lilianna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:11

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

revvelka, Acikk, MeGi2986, justyna14, Nadulka, pati_zuzia, lilianna, Moniusia89, Madzisek, ZieloneOliwki, Mama-julka, bella88, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po w miarę przespanej nocce od rana znowu wrzaski... I znowu jest południe a ja dalej w piżamie bo jeszcze nie udało mi sie małego odłożyć...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ