Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja też charczy. Dziś mamy wizytę u lekarza. W szpitalu leżał obok nas chłopczyk 2 tygodniowy, który tylko tak charczał. Mama myślała, ze to jeszcze zalegająca maź płodowa itp. Gorączki nie miał, osłuchowo ok, a na zdjęciu wyszło zapalenie płuc. Dziewczynka 2 miesięczna z zapaleniem oskrzeli też bez gorączki, tyle, że u niej mocny katar był i kaszel. Podobno jakaś wirusówka panuje dlatego trochę się martwię...
Mam te kropelki sab simplex. Ale ulotka po niemiecku. Jak często i ile kropelek dajecie? Chcę dawać ;profilaktycznie bo znajoma poleciła i podobno po 2 tygodniach dopiero są efekty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:13
-
nick nieaktualnyHej, jestem po KTG w klinice która zakfalfikowała mnie do porodu. Mały dużo śpi, skurczy zero, a zapis miałam prawie półtorej godziny... LEkarz który zerknął na wynik KTG każe stawić mi się jutro rano na oddział na test oksytocynowy. Myślicie że wypuszczą mnie do domu, czy będą chcieli już wywoływać?
-
maluszki czasem taką "sapke" mają i mija samo, także jeśli chcesz możesz iść do pediatry skonsultować ale pewnie to to. Mój Olek też miał.revvelka wrote:Moja Hania od kilku dni charczy. W nosie nic nie ma a słychać jakby miała zatkany. Zapuszczam jej sól morska ale niewiele to daje. Macie może jakiś pomysł jak z tym walczyć?7w3d 💔
-
nick nieaktualnyZielone oliwki gdyby chodzilo o moj szpital to jak kazaliby sie stawic to bez dziecka na rekach bym nie wyszla. Wiec moze beda wywolywali

Eve ja wlasnie bralam do 5 msc bromergon bo lekarz pow mi ze nagly skok prolaktyny noze doprowadzic do poronienia. A czytalam w necie ze przez to moge miec problem teraz z rozkreceniem laktacji. Bo przeciez laktacja rozkreca sie juz w czasie ciazy a ja do 5 ms ja chamowalam tym bromkiem. Ehh, bede u lekarza to sie dowiem.
No ja tez zaraz bede musiala 68 zakladac
Mojej tez cos harczy e nosku ale tylko jak ja karmie na lezaco- wirc to ewidentnie pokarm. Kaszle ze 3 razy dziennie alr myslalam ze to moze sie oczyszcza jeszcze bo polozna pow mi ze to normalnr do 1 msc zycia, to mnie przestraszylyscie teraz. W domu mamy temp 20 st, codziennie 2x wietrzymy mieszkanie wiec mysle ze nie mamy suchego powietrza. -
nick nieaktualny
-
Acikk moim zdaniem zmiana mleka na niewiele się zda, skoro miał tak na Twoim mleku, teraz to samo na Bebiku to raczej na każdym innym też będzie miał. Musisz szukać sposobu żeby mu ulżyć z gazami i kupkami. Próbowałaś suszarką z daleka po brzuszku suszyć? na Olka to działało i się uspokajał. Albo ciepłą pieluszkę na brzuszek. Zaraz poszukam w necie jak dziecku masaż robić to Ci podeślę to co my stosowaliśmy, może pomoże. I głowa do góry, też przez to z Olkiem przeszłam, przeszło samo po 3 msc
to tzw kolka i u nas wszystkie preparaty na kolkę na g... się zdały.
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z usg mam na 23. A usg z ktorego mi wyliczyli termin i tak mialam chyba w 21 tc. Tak mysle ze to po tych polowkowych. Tlo bo mialam papier do urzedu z przewidywana data porodu wystawiony pod koniec wrzesnia a na usg bylam na poczatku sierpnia
wiec tak... Miesiaczki mialam regularne w miare wlasnie.
Marik lubi tę wiadomość
-
Inso ja to samo, tak mnie męczyło kp że przez to nie mogłam się cieszyć macierzyństwem, ciągle łzy i nerwy, czułam się jak uwiązana..
Wgl jak sie objawia skaza białkowa? Bo u mojej małej zauważyłam krostki na brzuszku taka wysypka, i za uszami i na twarzy troche, nie wiem co to, wygląda jak uczulenie, nic jej nie wprowadzałam nowego oprócz tego mleka, po którym robi raz dziennie kupe a tak to mi stęka cały czas..Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
Dzięki Justyna poogladam jak uda mi sie juniora odlozyc bo tak tylko jedna ręką z tel. Z Wami pisze

Justyna ale on płacze prawie bez przerwy, tylko noce są spokojne też tak miałaś z olkiem ? Dziś mały od 10 nawet na minutę nie usnal

A jeszcze jakieś objawy są tej skazy?