X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik a jak spi z Toba to tez taki niespokojny jest?
    Naszej corci ewidentnie brakuje bliskosci. Jak spi z Nami w nocy to przesypia cala noc bez otwarcia oczu, tylko na spiocha cycek i zmiana pieluchy co 4-5 godz. Za to w dzien masakra, spac jej sie chce, ale jak tylko odkladam do lozeczka to 10-15 min i zaczyna poplakiwac wybudza sie, wiec znow na rece przytulam miziam- spi wiec ja odkladam i za 5- 10 min to samo. Czasami 7 razy potrafie ja odkladac. Probowalam nir brac na rece tylko stac obok lozeczka i miziac i spiewac ale to nic nie daje- chyba za malutka jest na takie metody :-S ale przeciez nie poloze sie z nia na 2 godz w ciagu dnia :-S

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk, no to Ci powiem że bardzo długo zwlekają kurcze z tym wywoływaniem...
    Ja się tak zestresowałam że chyba zaraz sama urodzę, ciśnienie mam ze 220 :P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dzięki Justyna poogladam jak uda mi sie juniora odlozyc bo tak tylko jedna ręką z tel. Z Wami pisze ;)
    Justyna ale on płacze prawie bez przerwy, tylko noce są spokojne też tak miałaś z olkiem ? Dziś mały od 10 nawet na minutę nie usnal :/
    u nas płakał zawsze z godzinę po jedzeniu i czasem nawet w nocy. U ciebie musi być jakaś istotna różnica między dniem a nocą że w nocy jest ok a w dzień ryk. Ile razy je w nocy a ile w dzień albo co ile? bo może w dzień go przekarmiasz?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez wyladowalam w szpitalu bo sie ktg nie podobało leżę z 2 kobietami które się zupełnie nic nie odzywają ... ogólnie to nie wiele wiadomo

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:20

e-ness lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem. Tezet chce zebym troche posciemniala i dzisiaj jechala to moze mnie przyjma i wywolaja szybciej. Ale co ja moge

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u nas płakał zawsze z godzinę po jedzeniu i czasem nawet w nocy. U ciebie musi być jakaś istotna różnica między dniem a nocą że w nocy jest ok a w dzień ryk. Ile razy je w nocy a ile w dzień albo co ile? bo może w dzień go przekarmiasz?
    W dzień co 3 godziny staram się żeby jadl, w nocy czasem przespi 4 a czasem 3 po jedzeniu.
    Pchelkaa co do spania że mna to śpi osobno w nocy w kołysce że mna w sypialni i śpi spokojnie.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik a próbowałaś otulania, niektóre dzieci muszą mieć mocno ściśnięte rączki, wtedy czują się bezpiecznie i nie wybudza ich to takie "wzdrygiwanie się" to się jakoś tam nazywa fachowo w książce, ale nie pamiętam. Jeszcze w ciąży zaopatrzyłam się w książkę Harveya Karpa i tam właśnie było o otulaniu.
    Miałam to samo z pierwszym Synkiem, przez pierwsze cztery miesiące było noszenie na rękach, i nawet wtedy płakał, i on nie miał kolek, niektóre niemowlęta są poprostu trudne

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Acik nie wiem co Ci poradzic :-( ciaze mialas spokojna z Antekiem ale za to teraz daje popalic. Najgorsze ze widac ze dziecku cos dolega ale nie wiadomo co mu jest :-(

• lilianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki- ważne że zaczynają coś działać w twoim temacie :-)

Marik- to dobrze że będziesz teraz pod opieką jakby co :-)

Może uda wam się urodzic szybciutko. Ja czekam dalej, nawet poprasowalam- a nóż coś by się ruszyło.... A jeżeli nie to jutro wizyta i dowiem się co dalej... Choć na cuda nie licze... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik, Zieloneoliwki widzę że zostawicie mnie :-/

Dżulia masz Ty języczek ciety he he. Nie wyobrażam sobie walnąć takim tekstem do mojego prowadzącego doktorka :-)

Mnk bym zwariowała już dawno. Masakra jak nic. Żeby czasami do marca nie czekali z porodem :-P

Mnie czeka jeszcze jedno KTG pojutrze i 01.01 do szpitala bo będzie to 7 dni po terminie i już. Położnej dziś się pytałam po KTG jak to u nas w szpitalu wygląda - będzie badanie i próby.

Zieloneoliwki problem Twojego L4 się wyjaśnił bo idziesz do szpitala. Ja dziś miałam wypisane 26.12-01.01.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczynki naprawdę psychika mi siada bo jak ja mam być szczęśliwa mama skoro moje dziecko jest ciągle nieszczęśliwe i cierpi :(
    Pol dnia dziś przeplakalam :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna obejrzalam wszystkie filmiki i kurcze moja cora wlasnie skonczyla 3 tyg i bardzo sie prezy w brzuszku sie przelewa nozki podkula ale spi w nocy spokojnie w dzien tez o ile jestem obok. No i nie placze, ale boje sie ze to dopiero poczatek. Bede robila ten masaz na wszelki wypadek ;-) dzieki :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Tak na mm, dostaje Hipp Bio, nie przegrzewa się, więc to chyba nie potówki :-( A jeszcze jakieś objawy są tej skazy?
    Dzisiaj bylismy u neonatologa i tez zaczepilam temat alergii pokarmowej bo wydaje mi sie ze maly moj ja ma. Przede wszystkim objawia sie wysypka na brwiach, za usami badz na brzuszku. Ale nam odradil jakakolwiek zmiane nleka twraz jestesmy na nan ha bo jak to stwierdzil to moze byc takze reakcja na nagla zmiane mleka. Fakt my nie robilismy stopniowej zmiany tylko od razu. Jego zdaniem zanim sie stwierdzi faktycznie alergie trzeba poczekac az te objawy beda nasilone. Podchodze do tego sceptycznie ale fakt bie bede leciala juz po mleko dla alergikow tylko jeszcze przeczekam az Franek troszke dojrzeje.
    A charczy tez, ale to tak jak ktoras z dziewczyn pisala to moze byc pokarm ktory moze sie cofnac.
    Dzisiaj dowiedzialam sie tez ze dzieci czesto jak sie preza podczas karmienia albo po to nie z bolu brzuszka tylko maja odruch zeby robic kupke. Z bolu by plakaly.
    Ale jak to my mamuski, i tak bedziemy sie obawiac ze to moze jednak cos niedobrego.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj zasnal... Na Pol godziny i znowu melodia od poczatku przecież on mi umrze ze zmęczenia jak bedzie tylko płakał...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk nie gadaj tak!! Na pewno jest jaki$ sposób na to aby Wam pomoc.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:20

MeGi2986 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:16

MeGi2986 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dzisiaj bylismy u neonatologa i tez zaczepilam temat alergii pokarmowej bo wydaje mi sie ze maly moj ja ma. Przede wszystkim objawia sie wysypka na brwiach, za usami badz na brzuszku. Ale nam odradil jakakolwiek zmiane nleka twraz jestesmy na nan ha bo jak to stwierdzil to moze byc takze reakcja na nagla zmiane mleka. Fakt my nie robilismy stopniowej zmiany tylko od razu. Jego zdaniem zanim sie stwierdzi faktycznie alergie trzeba poczekac az te objawy beda nasilone. Podchodze do tego sceptycznie ale fakt bie bede leciala juz po mleko dla alergikow tylko jeszcze przeczekam az Franek troszke dojrzeje.
    A charczy tez, ale to tak jak ktoras z dziewczyn pisala to moze byc pokarm ktory moze sie cofnac.
    Dzisiaj dowiedzialam sie tez ze dzieci czesto jak sie preza podczas karmienia albo po to nie z bolu brzuszka tylko maja odruch zeby robic kupke. Z bolu by plakaly.
    Ale jak to my mamuski, i tak bedziemy sie obawiac ze to moze jednak cos niedobrego.
    Jak myślisz ile czekać z tą wysypką? bo ja to mleczko wprowadziłam po bebiko, jakoś półtora tygodnia temu, najpierw widziałam u niej lekka wysypke na brzuchu, no a od kilku dni ma tez za uszami właśnie i na twarzy troche.. i charczy tez ! ale to nie od ulewania bo charczy nawet jak nie uleje, przez sen najczesciej..moja ma ciagle odruchy do robienia kupki, bo robi raz dziennie i strasznie mocno dusi za nim zrobi :-( ciagle sie budzi w ciagu dnia, tylko noce ładnie przesypia, a w ciagu dnia stęka i marudzi, widać ze ewidentnie męczy ją ten brzuszek..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, z tego co zrozumiałam to termin masz na jutro tak? I już Ci chcą wywoływać poród? Nie będą czekać jeszcze 2 tyg? Bo przecież nawet do 42tyg to jest norma jak się urodzi? Ja mam termin na 30 grudnia, na KTG cisza i spokój, zero praktycznie skurczy...i ciągle czekam na jakiś znak rozpoczynającego się porodu a tu nic :(. Ja dopiero 5 stycznia idę do mojego gina i mooooooże wtedy dopiero mnie wyśle na wywołanie...o ile w ogóle.
    Co do zwolnienia to miałam prawie jak Ty...lekarz ostatnio wypisał mi do 24 grudnia...także teraz po świętach, dzisiaj właśnie byłam u mojej rodzinnej i wypisała mi do 5 stycznia bo wtedy ide do gina jakby nic się nie działo.

Dziewczyny a jak to jest w tym zwolnieniem po terminie porodu? Bo przecież wszytskie papiery z macierzyńskim załatwia szpital...a skoro będzie już po terminie, a porodu ani widu ani słychu to jak siwe wtedy załatwia te papiery??? Trzeba samemu z wielkim brzuchem za tym latać??

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ