X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    może spróbuj pić wapno?
    Piłam 3 razy dziennie zanim tutaj trafiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój najpiękniejszy prezencik chwile po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:24

Dżulia, Flakonik, pati_zuzia, MeGi2986, Mama-julka, emilka24, kwiatakacji, Madzisek, Matleena, iNso87, m@rzenie, Nadulka, akira, genoweffa, Klara87, Moniusia89, lilianna, Ola_45, bella88, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości :(
    Mleka mam duzo i ciągle bola mnie cycki... Macie jakies rady co zrobic by pokarm jakoś sam zaniknal ? Na razie odciagam ale nie wiem jak i ile zeby to zmniejszyć...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16f08cf98768.jpg

Zuzinka :-)

ja tez mam problem z karmieniem..nie mam zadnego nawalu mala dzisiaj co chwile plakala i co chwile na cycu, pozniej dostalam laktataor chcialam sprawdzic ile leci... a am tyle co kot naplakal :/ zobacze jka ta noc i nie wiem czy nie zaczne ja dokarmiac butelka :(

Flakonik, pati_zuzia, MeGi2986, Mama-julka, kwiatakacji, iNso87, m@rzenie, Nadulka, genoweffa, lilianna, Ola_45 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia,mnie tez swedzi i trafilam na obserwacje do szpitala, wyszlam tylko na swieta. Ja dostaje sylimarol i ursopol, swiad ustapil, teraz troche wraca, ale tez jadlam mniej dietetycznie. Alat i aspat oraz bilirubine mialam w normie, tylko fosfataza skacze. Sylimarol kupisz bez recepty, gdyby sami nie chcieli Ci dac. Myje sie praktycznie sama woda, smaruje emolientem. Jest lepiej.Dieta typowo watrobowa, choc objawy nietypowe (nie swedza stopy i dlonie, bardziej rece i dekolt).
    Przepraszam za wtracenie w watek,podczytuje ostatnio, bo wszystko wskazuje na to, ze przez swedzenie moge byc grudniowa, nie styczniowa :-)

genoweffa lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości :(
    Mleka mam duzo i ciągle bola mnie cycki... Macie jakies rady co zrobic by pokarm jakoś sam zaniknal ? Na razie odciagam ale nie wiem jak i ile zeby to zmniejszyć...

ja mam owrotnie mala ladnie by jadla....ale chba nie bardzo ma co..:(( ja kilka razy przy poprzedniej corce odciagnelam i jakos samo zaniklo chociaz nie obylo sie bez bolesnych goracych piersi itd

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapalismy w cieplejszej wodzie i nie ma roznicy. Chyba po prostu tego za bardzo nie lubia.

Jutro wyjezdzamy do Wro.mam nadzieje ze jakos zniosa podroz

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja mam owrotnie mala ladnie by jadla....ale chba nie bardzo ma co..:(( ja kilka razy przy poprzedniej corce odciagnelam i jakos samo zaniklo chociaz nie obylo sie bez bolesnych goracych piersi itd
    Mój też ładnie jadł... Aż nagle z dnia na dzień mu przeszło mimo iz nie znał butelki to nie chciał ciagnac nagle... I jak zaczęliśmy dokarmiac to już tym bardziej nie chce...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamuniom, piękne prezenty dostałyście w tym roku :)

A jak mamusie nierozpakowane się czujecie??

Inso pisałaś że Laura była na nutramigenie, powiedź czy bez problemu go piła?? Bo mój jedna butelke wypił ale tylko 40ml a drugiej już nie chciał, wypluwał, wiercił się. Mąż spróbował to strasznie słone te mleko i chyba temu on go nie chce pic. Wiec kupilismy nan ha i to mu posmakowalo, nawet pije 90-120 ml gdzie hipp ledwo 80 ml i nie ulewa, nie prezy sie juz tak jak wczesniej. W poniedziałek idziemy do neonatologa to zobaczymy co powie.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U mnie podobnie, tylko ze moja nie przybierała na moim pokarmie, zacznij stopniowo na przemian karmić, odciągaj laktatorem do butelki i dawaj na przemian z modyfikowanym w ciagu dnia, bo dziecko tez musi sie przyzwyczaic, pozniej ściągaj do uczucia ulgi w piersiach i przechodz na samo modyfikowane, sciągaj coraz rzadziej i pokarm sam zacznie zanikać :-) Ja miałam tez duzo pokarmu, bardzo duzo, ciagle łapałam gorączki od piersi bo jakieś zastoje miałam, i myslalam ze sam pokarm nie zniknie, a zanika :-) mam juz bardzo mało, nie sciagam juz laktatorem, a mała przeszła na modyfikowane :-) Właśnie sącze pierwsze piwko po tak długim czasie :P hi hi :P

Acikk, Ola_45 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nic... A ja taka nastawiona bylam na dzis;D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:20

pati_zuzia, aannkkaa, kwiatakacji, Dżulia, iNso87, revvelka, m@rzenie, Acikk, Nadulka, Madzisek, emilka24, akira, justyna14, Pchelkaa, cytrynówka, Mama-julka, ZieloneOliwki, genoweffa, MeGi2986, Moniusia89, Klara87, Klara87, lilianna, Ola_45, niania.ogg lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena ale masz slodziaczka- płaczka :)
    Mama musi wiedzieć że synka ma obok a nie :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:19

MeGi2986 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    moja jak się przy cycku złości lub wije i nie chce dobrze łapać to oznacza kupke w drodze, lub bączka lub ze odbić jej się chce. Jak masz pokarm to nie rezygnuj tak łatwo. Jak dziecko nie chce chwycić za pierś tylko otwiera buźkę i tak nerwowo szuka to znaczy że coś mu dolega i zanim pojje trzeba mu pomóc np pozbyć się gazów.

akira, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moja jak się przy cycku złości lub wije i nie chce dobrze łapać to oznacza kupke w drodze, lub bączka lub ze odbić jej się chce. Jak masz pokarm to nie rezygnuj tak łatwo. Jak dziecko nie chce chwycić za pierś tylko otwiera buźkę i tak nerwowo szuka to znaczy że coś mu dolega i zanim pojje trzeba mu pomóc np pozbyć się gazów.
    Justunka to ze się pręży i wije to nic. U nas każde przystawienia na glodnego konczyly się takim wrzaskiem i histeria ze niczym juz nie szło uspokoić potem. Maly zaczął zle łapać cycka wg mnie ale można to jeszcze jakoś nauczyć tego łapanie??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ