Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Mój najpiękniejszy prezencik chwile po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:24
Dżulia, Flakonik, pati_zuzia, MeGi2986, Mama-julka, emilka24, kwiatakacji, Madzisek, Matleena, iNso87, m@rzenie, Nadulka, akira, genoweffa, Klara87, Moniusia89, lilianna, Ola_45, bella88, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości

Mleka mam duzo i ciągle bola mnie cycki... Macie jakies rady co zrobic by pokarm jakoś sam zaniknal ? Na razie odciagam ale nie wiem jak i ile zeby to zmniejszyć... -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16f08cf98768.jpg
Zuzinka
ja tez mam problem z karmieniem..nie mam zadnego nawalu mala dzisiaj co chwile plakala i co chwile na cycu, pozniej dostalam laktataor chcialam sprawdzic ile leci... a am tyle co kot naplakal
zobacze jka ta noc i nie wiem czy nie zaczne ja dokarmiac butelka
Flakonik, pati_zuzia, MeGi2986, Mama-julka, kwiatakacji, iNso87, m@rzenie, Nadulka, genoweffa, lilianna, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Dzulia,mnie tez swedzi i trafilam na obserwacje do szpitala, wyszlam tylko na swieta. Ja dostaje sylimarol i ursopol, swiad ustapil, teraz troche wraca, ale tez jadlam mniej dietetycznie. Alat i aspat oraz bilirubine mialam w normie, tylko fosfataza skacze. Sylimarol kupisz bez recepty, gdyby sami nie chcieli Ci dac. Myje sie praktycznie sama woda, smaruje emolientem. Jest lepiej.Dieta typowo watrobowa, choc objawy nietypowe (nie swedza stopy i dlonie, bardziej rece i dekolt).
Przepraszam za wtracenie w watek,podczytuje ostatnio, bo wszystko wskazuje na to, ze przez swedzenie moge byc grudniowa, nie styczniowa
genoweffa lubi tę wiadomość

-
Acikk wrote:Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości

Mleka mam duzo i ciągle bola mnie cycki... Macie jakies rady co zrobic by pokarm jakoś sam zaniknal ? Na razie odciagam ale nie wiem jak i ile zeby to zmniejszyć...
ja mam owrotnie mala ladnie by jadla....ale chba nie bardzo ma co..
( ja kilka razy przy poprzedniej corce odciagnelam i jakos samo zaniklo chociaz nie obylo sie bez bolesnych goracych piersi itd
-
nick nieaktualny
-
Mój też ładnie jadł... Aż nagle z dnia na dzień mu przeszło mimo iz nie znał butelki to nie chciał ciagnac nagle... I jak zaczęliśmy dokarmiac to już tym bardziej nie chce...KASIAG24 wrote:ja mam owrotnie mala ladnie by jadla....ale chba nie bardzo ma co..
( ja kilka razy przy poprzedniej corce odciagnelam i jakos samo zaniklo chociaz nie obylo sie bez bolesnych goracych piersi itd -
nick nieaktualnyGratuluję nowym mamuniom, piękne prezenty dostałyście w tym roku

A jak mamusie nierozpakowane się czujecie??
Inso pisałaś że Laura była na nutramigenie, powiedź czy bez problemu go piła?? Bo mój jedna butelke wypił ale tylko 40ml a drugiej już nie chciał, wypluwał, wiercił się. Mąż spróbował to strasznie słone te mleko i chyba temu on go nie chce pic. Wiec kupilismy nan ha i to mu posmakowalo, nawet pije 90-120 ml gdzie hipp ledwo 80 ml i nie ulewa, nie prezy sie juz tak jak wczesniej. W poniedziałek idziemy do neonatologa to zobaczymy co powie. -
U mnie podobnie, tylko ze moja nie przybierała na moim pokarmie, zacznij stopniowo na przemian karmić, odciągaj laktatorem do butelki i dawaj na przemian z modyfikowanym w ciagu dnia, bo dziecko tez musi sie przyzwyczaic, pozniej ściągaj do uczucia ulgi w piersiach i przechodz na samo modyfikowane, sciągaj coraz rzadziej i pokarm sam zacznie zanikaćAcikk wrote:Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości

Mleka mam duzo i ciągle bola mnie cycki... Macie jakies rady co zrobic by pokarm jakoś sam zaniknal ? Na razie odciagam ale nie wiem jak i ile zeby to zmniejszyć...
Ja miałam tez duzo pokarmu, bardzo duzo, ciagle łapałam gorączki od piersi bo jakieś zastoje miałam, i myslalam ze sam pokarm nie zniknie, a zanika
mam juz bardzo mało, nie sciagam juz laktatorem, a mała przeszła na modyfikowane
Właśnie sącze pierwsze piwko po tak długim czasie
hi hi
Acikk, Ola_45 lubią tę wiadomość
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:20
pati_zuzia, aannkkaa, kwiatakacji, Dżulia, iNso87, revvelka, m@rzenie, Acikk, Nadulka, Madzisek, emilka24, akira, justyna14, Pchelkaa, cytrynówka, Mama-julka, ZieloneOliwki, genoweffa, MeGi2986, Moniusia89, Klara87, Klara87, lilianna, Ola_45, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moja jak się przy cycku złości lub wije i nie chce dobrze łapać to oznacza kupke w drodze, lub bączka lub ze odbić jej się chce. Jak masz pokarm to nie rezygnuj tak łatwo. Jak dziecko nie chce chwycić za pierś tylko otwiera buźkę i tak nerwowo szuka to znaczy że coś mu dolega i zanim pojje trzeba mu pomóc np pozbyć się gazów.Acikk wrote:Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości

akira, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justunka to ze się pręży i wije to nic. U nas każde przystawienia na glodnego konczyly się takim wrzaskiem i histeria ze niczym juz nie szło uspokoić potem. Maly zaczął zle łapać cycka wg mnie ale można to jeszcze jakoś nauczyć tego łapanie??justyna14 wrote:moja jak się przy cycku złości lub wije i nie chce dobrze łapać to oznacza kupke w drodze, lub bączka lub ze odbić jej się chce. Jak masz pokarm to nie rezygnuj tak łatwo. Jak dziecko nie chce chwycić za pierś tylko otwiera buźkę i tak nerwowo szuka to znaczy że coś mu dolega i zanim pojje trzeba mu pomóc np pozbyć się gazów.