Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    może spróbuj pić wapno?
    Piłam 3 razy dziennie zanim tutaj trafiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój najpiękniejszy prezencik chwile po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:24

Dżulia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, emilka24, nick nieaktualny, Madzisek, Matleena, iNso87, m@rzenie, Nadulka, akira, nick nieaktualny, Klara87, Moniusia89, lilianna, Ola_45, bella88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości :(
    Mleka mam duzo i ciągle bola mnie cycki... Macie jakies rady co zrobic by pokarm jakoś sam zaniknal ? Na razie odciagam ale nie wiem jak i ile zeby to zmniejszyć...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16f08cf98768.jpg

Zuzinka :-)

ja tez mam problem z karmieniem..nie mam zadnego nawalu mala dzisiaj co chwile plakala i co chwile na cycu, pozniej dostalam laktataor chcialam sprawdzic ile leci... a am tyle co kot naplakal :/ zobacze jka ta noc i nie wiem czy nie zaczne ja dokarmiac butelka :(

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, m@rzenie, Nadulka, nick nieaktualny, lilianna, Ola_45 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia,mnie tez swedzi i trafilam na obserwacje do szpitala, wyszlam tylko na swieta. Ja dostaje sylimarol i ursopol, swiad ustapil, teraz troche wraca, ale tez jadlam mniej dietetycznie. Alat i aspat oraz bilirubine mialam w normie, tylko fosfataza skacze. Sylimarol kupisz bez recepty, gdyby sami nie chcieli Ci dac. Myje sie praktycznie sama woda, smaruje emolientem. Jest lepiej.Dieta typowo watrobowa, choc objawy nietypowe (nie swedza stopy i dlonie, bardziej rece i dekolt).
    Przepraszam za wtracenie w watek,podczytuje ostatnio, bo wszystko wskazuje na to, ze przez swedzenie moge byc grudniowa, nie styczniowa :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny rezygnuje z karmienia piersią ;( małemu się odmieniło i jak juz wcześniej pisałam zaczynał się zloscic przy cycu zamiast pojadac i się uspakajac. Walczyłam tydzień ale przystawienia do cyca kończyły się tym że ja byłam cala podrapana a mały czerwony z wściekłości :(
    Mleka mam duzo i ciągle bola mnie cycki... Macie jakies rady co zrobic by pokarm jakoś sam zaniknal ? Na razie odciagam ale nie wiem jak i ile zeby to zmniejszyć...

ja mam owrotnie mala ladnie by jadla....ale chba nie bardzo ma co..:(( ja kilka razy przy poprzedniej corce odciagnelam i jakos samo zaniklo chociaz nie obylo sie bez bolesnych goracych piersi itd

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapalismy w cieplejszej wodzie i nie ma roznicy. Chyba po prostu tego za bardzo nie lubia.

Jutro wyjezdzamy do Wro.mam nadzieje ze jakos zniosa podroz

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja mam owrotnie mala ladnie by jadla....ale chba nie bardzo ma co..:(( ja kilka razy przy poprzedniej corce odciagnelam i jakos samo zaniklo chociaz nie obylo sie bez bolesnych goracych piersi itd
    Mój też ładnie jadł... Aż nagle z dnia na dzień mu przeszło mimo iz nie znał butelki to nie chciał ciagnac nagle... I jak zaczęliśmy dokarmiac to już tym bardziej nie chce...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamuniom, piękne prezenty dostałyście w tym roku :)

A jak mamusie nierozpakowane się czujecie??

Inso pisałaś że Laura była na nutramigenie, powiedź czy bez problemu go piła?? Bo mój jedna butelke wypił ale tylko 40ml a drugiej już nie chciał, wypluwał, wiercił się. Mąż spróbował to strasznie słone te mleko i chyba temu on go nie chce pic. Wiec kupilismy nan ha i to mu posmakowalo, nawet pije 90-120 ml gdzie hipp ledwo 80 ml i nie ulewa, nie prezy sie juz tak jak wczesniej. W poniedziałek idziemy do neonatologa to zobaczymy co powie.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U mnie podobnie, tylko ze moja nie przybierała na moim pokarmie, zacznij stopniowo na przemian karmić, odciągaj laktatorem do butelki i dawaj na przemian z modyfikowanym w ciagu dnia, bo dziecko tez musi sie przyzwyczaic, pozniej ściągaj do uczucia ulgi w piersiach i przechodz na samo modyfikowane, sciągaj coraz rzadziej i pokarm sam zacznie zanikać :-) Ja miałam tez duzo pokarmu, bardzo duzo, ciagle łapałam gorączki od piersi bo jakieś zastoje miałam, i myslalam ze sam pokarm nie zniknie, a zanika :-) mam juz bardzo mało, nie sciagam juz laktatorem, a mała przeszła na modyfikowane :-) Właśnie sącze pierwsze piwko po tak długim czasie :P hi hi :P

Acikk, Ola_45 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nic... A ja taka nastawiona bylam na dzis;D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:20

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, iNso87, nick nieaktualny, m@rzenie, Acikk, Nadulka, Madzisek, emilka24, akira, justyna14, nick nieaktualny, cytrynówka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moniusia89, Klara87, Klara87, lilianna, Ola_45, niania.ogg lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena ale masz slodziaczka- płaczka :)
    Mama musi wiedzieć że synka ma obok a nie :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:19

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    moja jak się przy cycku złości lub wije i nie chce dobrze łapać to oznacza kupke w drodze, lub bączka lub ze odbić jej się chce. Jak masz pokarm to nie rezygnuj tak łatwo. Jak dziecko nie chce chwycić za pierś tylko otwiera buźkę i tak nerwowo szuka to znaczy że coś mu dolega i zanim pojje trzeba mu pomóc np pozbyć się gazów.

akira, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    moja jak się przy cycku złości lub wije i nie chce dobrze łapać to oznacza kupke w drodze, lub bączka lub ze odbić jej się chce. Jak masz pokarm to nie rezygnuj tak łatwo. Jak dziecko nie chce chwycić za pierś tylko otwiera buźkę i tak nerwowo szuka to znaczy że coś mu dolega i zanim pojje trzeba mu pomóc np pozbyć się gazów.
    Justunka to ze się pręży i wije to nic. U nas każde przystawienia na glodnego konczyly się takim wrzaskiem i histeria ze niczym juz nie szło uspokoić potem. Maly zaczął zle łapać cycka wg mnie ale można to jeszcze jakoś nauczyć tego łapanie??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ