X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:18

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie dam rady nadrobić wątku, ale serdecznie gratuluję kolejnym mamusiom :)

Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale w szpitalu skończył mi się pakiet internetowy, a później w domu ciężko było mi znaleźć czas.

Emilka jest już z nami :) Urodziła się w terminie wyliczonym przez gina - 18.12.2015 o 23:05, z wagą 3500g i długością 56cm :) Poród przez cc. Od środy jesteśmy w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 15:54

Flakonik, iNso87, emilka24, MeGi2986, pati_zuzia, lilianna, Moniusia89, Mama-julka, Matleena, Nadulka, Madzisek, kwiatakacji, genoweffa, aannkkaa, Piegus lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie podali. Kazali iść do dermatologa dopiero po porodzie i czekać na cud, że poród szybko się rozpocznie i szybko będę mogła się umówić na wizytę u dermatologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczynki nie przepadaja za kapiela w wanience. Nie krzycza ale marudza prxy kapieli. A probowalam juz roznie je wkladac do wanienki. Tak reaguja jak sie je wklada.
    Moja przyjaviolka polecila mi zeby sprobowala w tym soecjalnym wiaderku do kapieli. Ale trovhe mnie to przeraza.
    Uzywa ktoras?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara gratulacje! Pochwal nam sie coreczka :)

Klara87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna miałam to samo! Dlugiiiii pasek? Gluta? Krwistego? Tez właśnie o takich jakby wymiarach tez sie wystraszylam,to bylo tydzien temu. Potem znowu krwawiłam. Dzis dopiero mam powiedzmy tyle co kot napłakał...nie wiem co tobylo..

Gratuluje nowym Mamusiom!!;D
    może to tylko skrzep taki ale ta krew po wyciągnięciu go mnie nieźle nastraszyła. a byłaś z po tym na wizycie u gina? bo nie wiem czy iść czy nie, bo już dzis wszystko ok jak na razie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!

eee, nie urodziłam Mama julka. Żadnych innych objawów, boli mnie podbrzusze, pachwiny, dziś mocno kłuje szyjka i brzuch się napinał kilka razy ale nic poza tym. Czytam ale już depresji dostaję powoli jak patrzę jak się ciężarówki wykruszają.

Marik, Evvik jak u Was?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna i jak się czujesz?? Nic sie juz nie dzieje? Przyznam szczerze,ze teraz siedzę i mysle od rana czy i u mnie wszystko ok..:/ nie pomyślałam pare dni temu,ze moglo to być resztka lozyska..hmm tez miałam klucia w podbrzuszu i czasem mam,szczególnie jak wysiusiam sie. Daj znać co i jak u Ciebie. U mnie dzis dalej juz prawie nic nie leci. Moze to zwiastun,ze juz zaraz koniec.. ;)
    a u mnie pierwsza myśl, że to część łożyska bo przy Olku miałąm je w 3 częściach a teraz niby całe ale jakoś długo je oglądali, więc ... nie wiem już sama

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Jestem w szpitalu czekam na wyniki. Potraktowali mnie jak psychicznie chorą. Lekarz do mnie "pani (tu podał moje nazwisko) ja nie jestem czarodziejem. Nie mam magicznej kuli, która mi powie co pani jest. Tańczyć na około pani tez nie będę ". Nigdy więcej tu nie wrócę.
    co za ch...e.! sory, ale jak tak można lekceważąco podchodzic do kobiety w zaawansowanej ciąży

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co za ch...e.! sory, ale jak tak można lekceważąco podchodzic do kobiety w zaawansowanej ciąży
    A później jakby się coś wydarzyło to by wielkie oczy zrobili i mieli tylko "przepraszam" do powiedzenia...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Moje dziewczynki nie przepadaja za kapiela w wanience. Nie krzycza ale marudza prxy kapieli. A probowalam juz roznie je wkladac do wanienki. Tak reaguja jak sie je wklada.
    Moja przyjaviolka polecila mi zeby sprobowala w tym soecjalnym wiaderku do kapieli. Ale trovhe mnie to przeraza.
    Uzywa ktoras?
    popróbuj z temperaturą wody, często to 38 st C to z dużo lub za mało, np nasza Pola lubi mieć stopień lub dwa cieplej bo w 38 st broda jej się trzęsie z zimna.

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym mamusiom :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    A później jakby się coś wydarzyło to by wielkie oczy zrobili i mieli tylko "przepraszam" do powiedzenia...
    dokładnie! przecież tu nie o nasze widzi misie chodzi, ale skoro kobiecie w ciąży coś "dokucza" to znaczy, że w organizmie coś się dzieje, czyli wpływ na dziecko może mieć. No i jeszcze nic nie przepisać, tylko radź sobie sama, po prostu świetna diagnoza i lekarze. Trafiła na dupków!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No właśnie nie wiem bo nie byłam,ale tak jak napisałam wczesniej to bylo tydzien temu i narazie jest ok..
    u mnie też dziś ok, teraz już nawet nie czuję żeby mnie w podbrzuszu kuło. Ale staram się dziś wypoczywać, bo nastraszyła mnie wczoraj mama, że za dużo robię i zeby się to źle nie skończyło. I mam zakaz od męża dźwigania więc tylko Polę mogę na ręce wziąć, Olka już nie :/ może trochę racji mają. Zobaczę jutro jak u mnie będzie, jak ok, to też chyba na razie poczekam z wizytą.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Justyna, że mnie to już chyba niewiele może zdziwić...
    Szkoda tylko że niepoważnie podszedł do tematu, bo mógł powiedzieć że nie wie co i jak i skierować do dermatologa... No, ale w końcu święta są to z czym ciężarna do niego- w domu powinna siedzieć a on ma ból tyłka że na dyżur musiał przyjechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 16:30

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjęli mnie na patologie tylko dlatego ze rozwarcie się powiększylo i może coś z tego będzie. Tylko nie wiadomo kiedy czy dziś czy za tydzień, bo skurczy nie mam. Ale na swędzenie mam sobie sama poradzić, bo oni nic nie zrobią.:(

Matleena lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwalił mnie lekarz tekstem: "o co prosiła pani mikołaja? Widocznie ktoś nie zasłużył na nagrodę." kur*a bardzo śmieszne. W poniedziałek będzie mój lekarz prowadzący to sobie z nim porozmawiam.

• mnk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dupa blada... Już nawet nie mam nadziei ze maly dzis wyjdzie bo juz za pozno zeby sie dzisiaj rodzil eh. Tezet tez sie nastawil na dzis bo ma urodziny i chcial prezent i go dziecko wyciulalo:D i mamy jeszcze rocznice dzis. Marcel pewnie mysli ze za duzo tego wszystkiego i dlatego nie wychodzi :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 2196 2197 2198 2199 2200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ