Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOliwki powodzenia !!!
Ja mam dzisiaj mieć założony cewnik a jutro mam iść na P orodowke Dzisiaj w nocy tłukły mnie skurcze Zaczynam mieć piętra Moja że miała być przy porodzie ale wychodzi ze dupa bo nie doleze tu do soboty . ..
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mam duży problem. Od 2 dni mój synek w nocy (dopiero około 21 godziny) zaczyna się prężyć i stękać przez sen. Wygląda to tak jakby chciał zrobić kupkę. Dodatkowo słychać straszne burczenie w brzuszku a bączki wogóle nie wychodzą... Kupki się pojawiają ale dosłownie tak jakby z przypadku (nie są duże tak jak na początku tylko tak jakby udało mu się coś zrobić i jest dosłownie kleks na pieluszce). Dodam jeszcze że w nocy karmie go na leżaco bo myślałam że to mu pomoże określić że jest noc. Po karmieniu wogóle mu się nie odbija ani nie ulewa (mogę chodzić z nim godzinę i nic to nie pomaga). Karmie piersią. Proszę poradźcie bo nie wiem co robić....
W dzień problem znika i wogóle się nie pręzy. -
Ok, poczytałam ilka stron wcześniejszych i wiem że polecacie :
-masaż brzuszka
-leżenie na brzuszku
-ruszanie nóżkami
-ciepłe okłady na brzuszek
-kropelki na kolki
-herbatki hippa
Będę napewno dziś próbować to wprowadzać.
Ale mam jeszcze jedno pytanie. Bo przeszukując neta znalazłam info że witamina K moze powodować bóle brzuszka. U mnie by się to zgadzało bo te bóle ma od 2 nocy a wit K podaję mu od 3 dni wieczorem (około 20, a zaczyna stękać około 21).
Myślicie że to dobry trop ? Zauważyłyście coś moze u swoih dzieciaczków?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Kochane, daaawno nie zaglądałam. U mnie silna deprecha poporodowa. Czy to w ogóle kiedyś minie? Chodze i płaczę jaka to zła matka ze mnie
Mam nadzieje ze jak hormony sie ustabilizują to bedzie mi lepiej. A przyczyna mojej depresji jest jedna - ciągły płacz mojego dziecka. Po szybkim przejrzeniu forum widzę, że Acik masz tez ten sam problem? Ja tez boje sie że niedługo sąsiedzi naślą na mnie opiekę społeczną
mały ciągle drze się w niebogłosy, czy jak go przebieram, kąpię, karmię... boże kiedy to minie...
jakby tego było mało karmię jedną piersią bo druga ma taką brodawkę, że mały w ogóle nie chwyta
położna dała mi kapturki na nią ale podczas karmienia nia jest taki nerw u małego że jestem bazradna i rycze razem z nim :(ahhh to macierzyństwo, miało być tak pięknie...
-
bardzo się cieszęPchelkaa wrote:Zieloneoliwki trzymam kciuki!

Justyna ten masaz z pierwszego filmiku dziala! Juz przy drugim powtorzeniu Mala takie baki walila ze szok, jak stara baba, i od razu odleciala
u nas też działa i masaż i jak na razie wykluczenie w mojej diecie nabiału bo dziś nocka ok i teraz też w miarę jest bo śpi sobie smacznie w łóżeczku
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Acikk wybudza się dziecko jak kiepsko przybiera na masie, jak ładnie rośnie i przybiera powyżej 100 g tygodniowo to nie wybudzaj, bo skoro dłużej śpi to widocznie potrzebuje. Ja swoją czasem wybudzam jak mi już cycki pękają od nadmiaru mleka a tak to śpi ile chce. Nie chce odciągać laktatrorem na razie bo będę miała jeszcze więcej tego mleka i już z laktatorem się nie rozstanę a tak to mam spokój na razie.
Jak tam dzisiejsza nocka u Was? Antek lepiej? Nadal tak płacze? Jak Ty psychicznie?
alisss a próbowałaś na tą pierś z której nie karmisz najpierw laktator a później dopiero dziecko przystawić? Bo laktator ładnie sutka wyciągnie to wtedy może maleństwo chwyci? Próbuj na wszystkie sposoby bo jeśli tylko jedną piersią karmisz to potem możesz mieć różnicę istotną w wielkości i kształcie piersi.
Jeśli dziecko przy kąpieli Ci płacze to popróbuj zmiany temperatury wody, np moja Pola lubi ciut cieplejszą, a Olkowi to obojętne bo on od początku uwielbiał się moczyć.
alisss871 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Marik wrote:cytrynówka wrote:Ja tez wyladowałam na patologii. Zamontowali mi cewnik Foleya... Oby coś ruszyło, bo oszaleje z tą rurką między nogami przysięgam.
Ja mam mieć montowany ten cewnik dzisiaj Boli to ?
Montują to z pomocą wziernika. Nie boli,ale jak napelniaja ten balonik solą fizjologiczną to masz wrażenie, że dostaniesz za moment okres I biegunkę jednocześnie
-
Marik wrote:cytrynówka wrote:Ja tez wyladowałam na patologii. Zamontowali mi cewnik Foleya... Oby coś ruszyło, bo oszaleje z tą rurką między nogami przysięgam.
Ja mam mieć montowany ten cewnik dzisiaj Boli to ?
Ja mialam i tez mnie nie bolalo nawet jak napelnial
pozniej jak lezalam tez nic mi nie bylo a nawet sie skurcze pojawily 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarik ja mialam cewnik Foleya, nie bolalo zakladanie i chodzenie z tym ustrojstwem ale bylo nieprzyjemne, chociaz jak zakladali to czekalam na jakis mega bol, a lekarz do mnie: juz, prosze wstac
ja chodzilam z tym cewnikiem 24 godz i nie wypadl sam, zatrzymal sie w pochwie ale dzieki niemu rozwarcie na 5 cm
ale co z tego skoro dalej nie chcialo ruszyc.
Aa i przy tym cewniku caly czas ze
Mnie leciala krew taka ciemna ze sluzem a jest sie przeciez bez majtek wiec to dla mnie bylo najgorsze, wiec recznik papierowy w reke i chodzilam
-
nick nieaktualnyDziewczyny a mierzyłyście swoim dzxieviom tempetaturę. Nasza ma cały czas 37.2 - 37.5. My naszej zmierzyliśmy bo ciągle wydaje nam się gorąca. No i okazało się, że wodę do kąpieli dawaliśmy niższą niż temperatura ciała i był płacz. Teraz dajemy stopień wyższą i małej się podoba.
Dzisiaj mała dalej walczy z kupką, bączki idą kupy nie ma. Ciężko się patrzy jak dziecko się męczy. Zastanawiałam się nad podaniem herbatki bo wiem,że przy karmieniu mm zalecają dopajanie ale przy kp już nie. Wie może któraś jak jest przy karmieniu mieszanym? -
nick nieaktualnyPchełkaa, Anielicaa piękne wasze maleństwa!!

Mamusie w szpitalu 3mam kciuki za szybki poród :*
Lips niestety nie pomogę bo nie podaję wit K.
Kwiatakacji ja mierzę małemu jak właśnie wydaję się ciepły. Nam lekarz zasugerował że najlepiej mierzyć na ciemiączku, ale zawsze mierzymy na skroniach i czole również. I temp zazwyczaj waha się 36.6 - 37.1 czasem 37.5.
My dzisiaj byliśmy na badaniach krwi małego, masakra jak on płakał
aż samej łzy mi poleciały, a mąż aż się gorzej poczuł jak zobaczył jak mu tą krew pobierają, jak naciskały bo nie chciała lecieć a musiały brać z żyły bo 3 próbówki potrzebne były. Narazie zmęczony śpi, ale czujnie bo lekko kocykiem dotknę rączkę to się kuli biedulek. Oby wyniki były prawidłowe.
Acikk jak się dziś czujesz?? Jak ANtoś??
-
nick nieaktualnyZielone Oliwki, Marik, Cytrynówka trzymam kciuki za szybkie porody. A co z mama julka?
Annielica cudna sesja.
Acikk,Aliss współczuję problemów z dzieciaczkami. Oby szybko przeszło.
Aliss ja też długo walczyłam z płaczem, smutkiem i poczuciem beznadziejności, ale minęło. Dużo pomogło mi wsparcie męża, ale na pewno to była huśtawka hormonalna.
Lips my wkładamy do huśtawki tak na około 10 minut nie więcej niż 3 razy dziennie. Z tym że nasza huśtawka ma opcję prawie poziomego leżenia.
Czy ktoraś z mam używa chusty albo nosidełka tula? Zastanawiamy się nad kupnem.
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość