X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie:
    Bo moj mały powinien jeść ok 22 ale śpi i teraz nie wiem czy to budzić czy zostawić, szkoda mi go budzić jak się tak meczyl caly dzień nawet oczka nie zmruzyl... :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia nieźle :D normalnie jak w średniowieczu :D
    Dopiszę sobie gdzieś że noszę soczewki i tyle, jak nie zapomnę to zapytam czy przy ewentualnym wywoływaniu mogę je mieć, a okulary wezmę ze sobą. Ja zakładam wieczorami okulary, też nie lubię bardzo ;)

Kładę się spać dziewczynki, choć ta niepewność mnie tak dobija że pewnie nie zasnę ale pobudka po 5 jutro. Trzymajcie kciuki żeby wywołali jednak i żeby szybko poszło, a nierozpakowanym życzę dziś znów porodów ;)

pati_zuzia, MeGi2986, Marta0912 lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RATUNKU CO DAJECIE NA DOLEGLIWOSCI BRZUSZKOWE MALUSZKOM???????????

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny pytanie:
    Bo moj mały powinien jeść ok 22 ale śpi i teraz nie wiem czy to budzić czy zostawić, szkoda mi go budzić jak się tak meczyl caly dzień nawet oczka nie zmruzyl... :(
    Jeśli duzo dzis nie spał to nie budź :-) Ja jak moja sie przeciągnie w nie spaniu to jej nie budze, bo wiem ze potrzeba jej tego snu, a jedzonko moze poczekać troche dłuzej, zawsze ten brzuszek troszke odpocznie :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Ja nic nie polecam bo u nas nic nie działa (chyba ze to nie problemy brzuszkowe)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Ja mojej dawałam rumianek hippa , jest jeszcze z tej samej serii herbatka z kopru włoskiego tez mozna dawać tygodniowemu maluszkowi, czasem tez jej daje ''spokojny brzuszek'' dla kobiet karmiacych bo mozna dac dwie łyżeczki do mleka dziecku też, noo a tak to zawieszam ją na ramieniu albo tatuś i wtedy jej lepiej, nie marudzi nawet :P można tez masować brzuszek moze cos pomoże

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę dalszą częścią fotek Naszej kruszynki z sesji noworodkowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:05

Acikk, Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, Mama-julka, MeGi2986, mandarynkaa, Moniusia89, Marta0912, emilka24, iNso87, Pchelkaa, ZieloneOliwki, Dżulia, lilianna, justyna14, Nadulka, Chichibi, genoweffa, bella88, Piegus, m@rzenie, Matleena, aannkkaa, maya34, Flakonik lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my poloznej mowilismy ze maly jest taki od dwoch dni malo ruchliwy to powiedziala ze serduszko ladnie bije i wszystko zalezy od serduszka, jesli wlasnie ladnie bije to mam sie nie przejmowac ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:

My koperek włoski lub rumianek (HIPP) masaż brzuszka i termofor...
    To narazie daje ulge a nam przespane noce:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja zamowilam sab simplex, czekam az przyjda, bo co wieczor kolka :( jak to podajecie?

A gdzie zamówiłas? Tam sie daje kropelki 10-15 do mleka

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:

Na dolegliwości brzuszkowe polecam BAAARDZO kropelki Bobotik Forte. ALe.... dodawanie 6 kropli do każdej butelki z mlekiem, lub jak ktoś karmi piersią to na łyżeczce. Na ulotce jest napisane 3 kropelki, ale Bobotik skład ma taki sam jak niemiecki Sab simplex tylko bobotik forte podawany jest w małych dawkach, wystarczy je zwiększyć do 6 kropli i wtedy będzie to samo co Sab Simplex. Dużo osób tak robi, dużo tez pisze o tym w necie i każdy poleca. My już zaczynamy druga buteleczkę i odkąd je stosuję córcia nie ma żadnych dolegliwości. Na dodatek kropelki nie wchłaniają się do organizmu dziecka tylko wydalane sa razem z kupką. Naprawdę polecam.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki trzymam kciuki! :-)

Justyna ten masaz z pierwszego filmiku dziala! Juz przy drugim powtorzeniu Mala takie baki walila ze szok, jak stara baba, i od razu odleciala :-)

justyna14, MeGi2986, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh, ciężka noc była. Zwarta i gotowa zaraz wyruszam do kliniki. Oby coś się z tego dziś wykluło ;) Całą noc bolał mnie brzuch, z samego rana już mnie nieźle przeczyściło dołem ze stresu :P Gdyby mnie dziś nie wypuścili do domu, to odezwę się jak tylko będę miała możliwość. Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 06:52

pati_zuzia, Mi$ia26, cytrynówka, iNso87, lilianna, justyna14, MeGi2986, Moniusia89, genoweffa lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Wiecie może czy można rodzić w soczewkach kontaktowych ? :P
    Ja noszę soczewki i przez to ze poród u mnie tak szybko się rozpoczął i skończył to nie zdążyłam zdjąć. Zgłaszalam położnej ze nie zdjęłam, ale powiedziała ze trudno

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielone oliwki powodzenia!
    Ja też robiłam ten masaż z pierwszego filmiku i u nas ani jednego bączka, za to dzisiaj mała jadła w nocy co 4 h.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wyladowałam na patologii. Zamontowali mi cewnik Foleya... Oby coś ruszyło, bo oszaleje z tą rurką między nogami przysięgam.

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Ja tez wyladowałam na patologii. Zamontowali mi cewnik Foleya... Oby coś ruszyło, bo oszaleje z tą rurką między nogami przysięgam.
    Ja mam mieć montowany ten cewnik dzisiaj Boli to ?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 2216 2217 2218 2219 2220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ