Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wazy 3750 a Julia 4250g

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    W ogoke to jak wygladaja wasze posilki? Bo u mnie to jest istna monotonia.. ciagle to samo -.-

Ja staram się jeść wszystko, unikam tylko smażonych i mocno wzymających.
    Na śniadania zazwyczaj jem owsiankę na mleku lub kanapki (chleb pełnoziarnisty +szynka/ser żółty/ser biały/jajko/duuuużo warzyw)

Obiady gotuję sama więc zależy ile mam czasu. Często gotuje na 2 dni: pomidorówka, rosół, kasza+pulpety, ziemniaczki+gulasz, pieczony kurczak, pieczona ryba, makaron ze szpinakiem, makaron z serem na słodko/z jabłkami, czyli mniej więcej wszystko. + oczywiście zawsze duuużo surówki.

Kolacja: jajecznica, kanapki, tosty z szynką, czasem jorurt z płatkami jak nie jestem bardzo głodna.

Zawsze jeszcze na przekąski jem owoce.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kasia wazy 3750 a Julia 4250g

Ale musiały być malutkie jak sie urodziły, skoro maja po prawie 2 miesiacach tyle co mój synek przy urodzeniu :) Ale miałaś okruszki :) :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie:

jedna pierś mi się ładnie opróżnia po karmieniu a druga jest cieżka, nabrzmiała, twarda nawet po karmieniu. Czy to zastój? Co robić?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 grudnia o godzinie 7.07 na świat przyszła Liliana . Poród sn:-). Juz myślałam że na grudzień się niezalapie

Madzisek, nick nieaktualny, Ola_45, Moniusia89, justyna14, Nadulka, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny, m@rzenie, Dżulia, nick nieaktualny, Piegus, iNso87, nick nieaktualny, cytrynówka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik cudne te Twoje laski,tata bedzie mial co robic odganiajac kawalerow ;)
    Lips zdjecie jest wiec masz dowod,ze byl wystrojony :)
    My wlasnie ze spaceru wrocilismy,dzis nie wieje az tak bardzo wiec trzeba korzystac. Zaraz mamy przyjdc health visitor I bedzie wazenie malego. Ciekawa jestem ile nabral,ja go wazylam razem ze mna zobaczyny na ile zblizony poomiar wyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips a boli ta piers? Ja jak mialam zastoj to bolalo i guzki wyczuwalam reka. Moze nie ze wszystkich kanalikow sciaga pokarm, sprobuj nakarmic z pod pachy moze.

Co do jedzenia ja jem wszystko oprocz orzechow surowego czosnku i cebuli i poki co cytrusow, po orzechac Mala dostala wysypki, cytrusow jeszcze nie probowalam a czosnek i cebula zmieniaja smak mleka. Tak to jem i smazone i surowke z kapusty i na wigilii kapuste jadlam i czekolade juz wcinam- oczywiscie nie cala tabliczke ale na 2-3 kawalki sobie pozwole. Mala kupki robi ladne dzis w nocy az 5 :-o , jedynie gazy ma ale miala je nawet jak scislo trzymalam sie diety. Od niedzieli zaczne probowac cytrusy. Mysle ze to kwestia sprobowania, dopoki nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala czy dziecku szkodzi czy nie, moze byc tak ze Ty uwazasz na smazone czy na kapuste a jakbys zjadla to dziecku wcale by nie zaszkodzilo.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

śliczności ale to zapewne słyszysz :) gdzie ubierasz małe? w sensie jaki sklep? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Słodkosci :* :* :*

Dziewczyny myslicie ze przy kp mozna pic sok swiezo wyciskany z marchewki?

ja jem/pije wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim nowym mamusiom :*
    Nadrobic was to nie lada wyczyn :D

U nas póki co dobrze karmienie + przewijanie + spanie :) czas leci strasznie szybko.
    Wczoraj była położna i zdjęła szwy z brzucha i juz coraz lepiej funkcjonuje. Trochę ciężko podnieść się w nocy ale daje rade :)
    Wszystko w urzędach załatwione nawet becikowe wiec na pełnych obrotach :)
    A teraz mam pytanko jak mały przy wyjściu ze szpitala miał 3920 a 3 dni później ważył 3980 czy nie za mało przybrał ? Karmimy się mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    śliczności ale to zapewne słyszysz :) gdzie ubierasz małe? w sensie jaki sklep? :P
    Akurat te ciuszki co na zdjeciach to z Zary.wiekszosc tam kupuje albo z stron internetowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 13:49

• lilianna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, ur. 31.12. godz. 10:25. 3450g, 58cm :-) porod sn.

Jak dojdę do siebie to napisze co i jak ,ale najważniejsze ze mała jest juz z nami.

Poza tym gratuluję kolejnym mamusiom :-)

Moniusia89, Ola_45, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, Madzisek, moniek90, nick nieaktualny, m@rzenie, Dżulia, nick nieaktualny, Piegus, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa Lilianna gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 21:29

• lips Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)

Tak, piers boli i mam w niej strasznie duzo mleka. Az sika. Moze powinnam troche odciagnc przed karmieniem ? Bo maly az nie nadarza przelykac.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna gratuluje wkoncu sie doczekalas :)

Flakonik jak zwykle male sa boskie :)

Ankaa mysle ze to dobry przyrost 20g na dobe tak tu cos dziewczyny pisaly :):

A ja sie chyba rozstane z M jak nic nie zrozumie wychodze juz z siebie ale nie bede sie denerwowac w ten ostatni dzien roku :/

cytrynówka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czesc dziewczyny. Gratuluje nowym mamusiom.
    My spedzamy czas we Wroclawiu. Najpierw dwa dni w Kudowie Zdroj a potem Wroclaw. Dziewczynki super zniosly kilkugodzinna podroz autem. Grzeczne sa bardzo. W nowym miejscu myslalam ze beda problemy a jest wszystko ok. One sa zaciekawione wszystkim co nowe.

Flakonik ja mieszkam blisko Kudowy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamuski :-) ciekawe czy jeszcze ktoras zalapie sie na grudzien 2015 :-)

Lips to moze sciagnij troche przed karmieniem. Ja rano tez mam duzo mleka ze az mala sie krztusi :-S

Co robicie mamuśki w te sylwestrowa noc? :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ja tancuje w domu z synkiem :) maz ma nocny dyzur w pracy :) No i nie wiem czy Sylwester z Polsatem czy z jedynka :D tyle propozycji :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:50

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spedzamy we trojke szampan sie chlodzi i tez dylemat polsat czy dwojka :D

‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ