X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:01

genoweffa, pati_zuzia, Mama-julka, moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu takie nasze sylwestrowe selfi :Z
    Chłopczyk raczej zainteresowany :P4jqf6u.jpg

kijanka_88, pati_zuzia, Piegus, Nadulka, genoweffa, Marta0912, aannkkaa, emilka24, ZieloneOliwki, lilianna, Pchelkaa, kwiatakacji, Mama-julka, Matleena, moniek90, Suerte, MeGi2986, alicja_, KASIAG24 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusua my ogólnie mamy problemy z brzuszkiem i nie jest to wina mleka, teraz mały jeszcze leki bierze wiec ciężko mi powiedzieć :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    A mnie w sylwestra złapał babyblues... Hormony szaleja, mama dorzucila bo nie rozumie że chce się ogarnąć bo na razie tylko śpię albo karmie... I oczywiście przerobila na swoje że jestem super ważną i trzeba się na listę odwiedzin wpisywać... Ehhh

Ale syneczek jest cudowny, nawet jeżeli mam już dość po 2 h karmieniu... Czy wasze maluchy też tak maja że nie śpią? My mamy tak że ok 2 h karmienia na przemian z przebieraniem pieluch i zajmowaniem się Tobim bo jest absorbujacy później pośpi 2 h 2 razy mu się udało 3 h, karmie piersią ale to na prawdę nie jest łatwe... A On ma dopiero 7 dni. Mąż pomaga jak tylko może ale w dzień pracuje więc zostaje sama, to się wyżaliłam. Hormony są przerabane.

Mam bardzo podobnie, też mnie złapało. U nas Tobi też jest bardzo absorbujący, śpi 1,5 godziny, może 2 i domaga się jedzenia. Ma swoje pory czuwania i trzeba się nim zajmować. Przez ciągłe karmienie strasznie bolą mnie sutki, nie są poranione ani nic, po prostu są obolałe przez co mam nawet trudności żeby zasnąć. :( I łapię się na myślach, że nie chcę go przystawiać, że już mam dosyć. Okropne uczucie :/ Macierzyństwo to ogromne poświęcenie, ale w pewnych momentach mnie to przerasta.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik sylwester w takim towarzystwie to co Ci wiecej trzeba ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Acik sylwester w takim towarzystwie to co Ci wiecej trzeba ;)
    Jeszcze mężu by się przydał bo nie ma z kim szampana wypić antkowi nie dam w butli chociaż może by lepiej spał :D

pati_zuzia, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zdeterminowane w karmieniu piersią wielki szacun dla Was :) ja zrezygnowalam pewnie za szybko ale niestety nie byłam wystarczająco zawzieta. No ale dwa dni przeplakalam jak mały mnie drapal i całe dnie się zloscil przy cycu. I się poddalam także szacun dla Was :):*

Piegus lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie powiedzicie kiedy mogę liczyć na jakis usmiech że strony mojego syna bo tak mi smutno że on taki smutny :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żyję nadzieją, że jutro będzie lepiej i moje cycki się zahartują. :P Ale coś czuję, że jeszcze trochę poczekam.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko spi 15 min i marudzi juz mysle ze mi ta wiedzma go urzekla bo nawet M zauwazyl jak mocno go dzis bujala w lezaczku :/ Acikk moj dzis raz sie usmiechnal jak do niego mowilam takze chyba juz wkrotce mozemy liczyc na usmiechy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa, Lilianna gratuluję :)

Dziewczynki życzę Wam aby Nowy Rok przyniósł Wam spełnienie marzeń, aby w Waszych domach nigdy nie zabrakło miłości i szacunku, no i żeby Wasze pociechy były zdrowe i dały Wam odpocząć od siebie :)

Mi$ia26, pati_zuzia, Mama-julka, moniek90, Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Mam bardzo podobnie, też mnie złapało. U nas Tobi też jest bardzo absorbujący, śpi 1,5 godziny, może 2 i domaga się jedzenia. Ma swoje pory czuwania i trzeba się nim zajmować. Przez ciągłe karmienie strasznie bolą mnie sutki, nie są poranione ani nic, po prostu są obolałe przez co mam nawet trudności żeby zasnąć. :( I łapię się na myślach, że nie chcę go przystawiać, że już mam dosyć. Okropne uczucie :/ Macierzyństwo to ogromne poświęcenie, ale w pewnych momentach mnie to przerasta.

Na sutki mi mówiły położne że najlepiej wietrzyc bo mnie też bolą i staram się zawsze po jedzeniu zostać trochę z gołym cycem żeby wchłonęło się to co zostało bo podobno to najlepszy lek.

Acikk no co Ty Ja mam dziecko tydzień a się zastanawiam chociaż nad dokarmianiem bo obawiam się że moje cycki tego nie wytrzymaja, ale trzymam się tego co Pati Zuzia napisała że będzie lepiej. Nasz Tobi często przy cycu się uśmiecha :) czasem tak fajnie tylko jeden kącik usta brwi do góry jak jakiś Alvaro

Piegus lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, życzę Wam cudownych, radosnych chwil.Samych pogodnych dni, zdrowia dla Was i Waszych Rodzin. Spełnienia w macierzyństwie i dużo, dużo miłości :)

Mama-julka, moniek90, Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka to moj tez tak się uśmiecha ale mam na myśli te świadome uśmiechy na widok mamy :D

Co do karmienia to powiem Wam ze mam dość każdy mnie pyta czy karmie a jak mowie ze nie to : ale jak to ??? Dlaczego ??? Nie masz pokarmu ??? A może sutki masz nie takie ??? No kurwa nie mam ochoty nikomu się tłumaczyć dlaczego tak a nie inaczej postępuje ze swoim dzieckiem !!

pati_zuzia, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Na sutki mi mówiły położne że najlepiej wietrzyc bo mnie też bolą i staram się zawsze po jedzeniu zostać trochę z gołym cycem żeby wchłonęło się to co zostało bo podobno to najlepszy lek.

Dzięki za radę, tylko nie wiem jak z niej skorzystać, bo jest mi wiecznie zimno. Nie wiem czy to normalne. W domu jest ciepło, ja mam na sobie więcej warstw niż synek, a i tak siedzę jeszcze pod kocem. Mój mąż po domu chodzi tylko na bieliźnie, bo inaczej nie daje rady. Nie wiem czy mi to da ukojenie, bo z tego zimna to mnie te brodawki bolą jeszcze bardziej. Ale spróbuję. Smaruję do tego lanoliną i czuję lekką różnicę. Plus co jakiś czas odciągam laktatorem, żeby mieć choć trochę dłuższą przerwę w karmieniu.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus mi też zimno nawet w nocy zapoce się jak głupia ale kołdra pod szyję bo mi zimno :) a jak smarujesz lanolina to też najlepiej dać wyschnać bo inaczej " kisisz " tak mówiły położne.

Acikk a nie możesz powiedzieć że mały ma alergie na Twoje mleko? Od razu by się zamknęli

Acikk, Piegus, pati_zuzia lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:50

l22ntv73ogvn473k.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Piegus mi też zimno nawet w nocy zapoce się jak głupia ale kołdra pod szyję bo mi zimno :) a jak smarujesz lanolina to też najlepiej dać wyschnać bo inaczej " kisisz " tak mówiły położne.

O kurcze, to nie wiedziałam, myślałam, że mogę je posmarować i się ubrać i nic się nie stanie. Dzięki za informację ;)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka dobre ale pewnie wtedy by było "napewno zjadlas cos nie tak, przejdź na suchary i wodę!"
    Tak jakbym chciała dziecku własnemu krzywdę zrobic...
    Ale pieprze to najważniejsze ze mężu jest ze mna :) tzn trochę ubolewa ze nie karmie ale przy ludziach mnie popiera i ucina temat :)
    A w koncu to tylko nasze dziecko :)
    Ale i tak najlepsi tesciowie "taak bo jesz chemię bla bla " a na święta maz wyciągnął album ze swoimi zdjęciami z chrzcin gdzie miał niecały miesiąc a tam zdjęcie jak teściowa karmi butla, myślałam ze mnie rozdupi spytalam tylko co to za chemię jadla ze maz na butli i juz więcej się nie odezwala na temat mojego karmienia :D
    A tesciu do mnie ale bo lukaszek nie chciał ciągnąć cyca a ja na to no to juz wiem po kim antek to ma :D i czesc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 20:36

Mama-julka, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk zapomniał wół jak cieleciem był :p a z tym że coś zjadłaś i jedz suchary to prawda o tym nie po myślałam.

Ciężkie jest życie matek wszędzie dobre rady... I brak zrozumienia.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ