Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego w Nowym Roku, żeby nasze maleństwa były zdrowe, spokojne i kochane, my cierpliwe i pełne miłości a nasze drugie połówki świata po za nanmi nie widzą. Tego sobie i wam życzę.
Grdniówkom z ostatnich dni gratuluje pociech.
Mama Julka trzymam kciuki za udaną i sprawną akcję porodową.
Megi trzymam kciuki za zdrówko Franka musi być dobrze.
Flakonik spełnienia urodzinowych marzeń.
nick nieaktualny, akira, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, Matleena, nick nieaktualny, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tzw. uśmiech społeczny pojawia się w 4 miesiacu życia. teraz to tylko mimowolne grymasy.Acikk wrote:Mamusie powiedzicie kiedy mogę liczyć na jakis usmiech że strony mojego syna bo tak mi smutno że on taki smutny

Piegus - mnie tez jest zimno. Spie pod welniana koldra plus na to koc. W nocy sie poce i zmieniam pizame. Wiążę to z karmieniem piersia. W ciazy spałam odkryta i ciagle bylo mi goraco.
Dziewczyny po cc, krwawicie jeszcze? U mnie juz leci 4. tydzien z krwawieniem. Troche, wydaje mi sie, ze za dlugo
Zycze Wam dziewczyny i waszym maleśntwom zdrowia i spelnienia marzen w Nowym Roku !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 08:44
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Ja sylwestra spedzilam z lozeczkiem
obudzilam się o 23:45 i postalismy z mężem przytuleni w oknie oglądając fajerwerki Tobi nam słodko spał
muszę go nawet pochwalić za dzisiejszą noc bo posłał 2x po 3 h i ponad dwie teraz się szykują znowu 3 h:)
Flakonik spełnienia marzeń
Mama Julka nie bój się wywoływania u mnie spoko poszło
a oprócz wód wszystko miałam farmakologiczne.
Acikk i przestraszył się Antek groźby ?
-
nick nieaktualnyakira wrote:
Piegus - mnie tez jest zimno. Spie pod welniana koldra plus na to koc. W nocy sie poce i zmieniam pizame. Wiążę to z karmieniem piersia. W ciazy spałam odkryta i ciagle bylo mi goraco.
Dziewczyny po cc, krwawicie jeszcze? U mnie juz leci 4. tydzien z krwawieniem. Troche, wydaje mi sie, ze za dlugo
Ja przez dwa pierwsze tygodnie po porodzie pocilam sie (sory za wyrazenie) jak swinia, w nocy to prysznic zdarzalo mi sie brac, ale to chyba hormony bo teraz juz jest ok.
Co do krwawienia po cc, ja od ok 5 dni plamie, tzn sluz taki brazowy ale to tylko przy zalatwianiu sie.
akira lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Gratuluję ostatnim grudniowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne
Dziewczyny potrzebuję porady. Karmię tylko piersią, moja dieta jest bardzo biedna, właściwie jem tylko kanapki z pieczonym mięskiem, rosół, ziemniaki z mięsem albo z rybą pieczoną, czasem trochę miodu lub dżemu i jabłka. Mała ma problemy z brzuszkiem od prawie dwóch tygodni. Krzyczy po kilka godzin dziennie. Wczoraj był płacz od 13 do 1 w nocy
a do tego kilka dni temu wyskoczyły jej takie czerwone szorstkie krostki na policzku, taka w sumie nieduża plamka. Wczoraj i 3 dni temu wypilam karmi, a dzisiaj ma już cały policzek i czoło w tych krostach:-( co to może być?
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
tradzik niemowlecy... a na brzuszek sab simplex krople lub delicol a co do mkarmienia ja jadlam wszystko oprocz kalafiora miodu i winogron bo mieli kolki ale krople pomogaly pozdrawiam mama 2 dzieci i zaraz trzecigo sloneczka
Negra, m@rzenie, Nadulka lubią tę wiadomość
-
miód to silny alergen wiec z tegobym zrezygnowała całkowicie na rzecz wprowadzania jakis warzywm@rzenie wrote:Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Gratuluję ostatnim grudniowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne
Dziewczyny potrzebuję porady. Karmię tylko piersią, moja dieta jest bardzo biedna, właściwie jem tylko kanapki z pieczonym mięskiem, rosół, ziemniaki z mięsem albo z rybą pieczoną, czasem trochę miodu lub dżemu i jabłka. Mała ma problemy z brzuszkiem od prawie dwóch tygodni. Krzyczy po kilka godzin dziennie. Wczoraj był płacz od 13 do 1 w nocy
a do tego kilka dni temu wyskoczyły jej takie czerwone szorstkie krostki na policzku, taka w sumie nieduża plamka. Wczoraj i 3 dni temu wypilam karmi, a dzisiaj ma już cały policzek i czoło w tych krostach:-( co to może być?
m@rzenie lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Miod moze byc przyczyna. Ja jem praktycznie wszystko (eliminuje tylko najwieksze alergeny, czyli miod, orzechy, cytrusy oraz czosnek i cebule, bo zmieniaja smak mleka) i jest OK. Póki co z zadnych kropelek nie korzystalysmy. Zdarzyły sie 2 dni, kiedy bardzo płakala i myslałam juz, ze to poczatek kolek. U nas sprawdza sie woombie. Mamy ten z ogonkiem http://otulacz.pl/sklep/modswad/otulacz-modswad-metro-bambusowy-noworodek-3-6kg/ Mała spi w nim jak aniolek.m@rzenie wrote:Dziewczyny potrzebuję porady. Karmię tylko piersią, moja dieta jest bardzo biedna, właściwie jem tylko kanapki z pieczonym mięskiem, rosół, ziemniaki z mięsem albo z rybą pieczoną, czasem trochę miodu lub dżemu i jabłka. Mała ma problemy z brzuszkiem od prawie dwóch tygodni. Krzyczy po kilka godzin dziennie. Wczoraj był płacz od 13 do 1 w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 10:52
m@rzenie lubi tę wiadomość

-
Mi$ia26 wrote:Acikk daj spokoj ja niewiem jaka pozniej mu dawke bede robila jak on juz je 120ml i zrobil mu sie drugi podbrodek
Taki juz z jiego pulpecik 
U nas to samo 120 Co 3 godziny upomina się jakby jakis zegarek w dupie miał
i też juz na takie pucki i drugi podbrodek
jak to liczyłam to u nas wychodzi 8 karmien na dobe
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas 7 ale ma 3 4 godzinne przerwy od 20 do 12 pozniej do 4 i do 8 @ale jest tak czasem ze dopomina sie po 3.5h i wtedy dostaje a w dzien je co 3 Acikk jest o tydzien starszy
Kacprowi zdarzy sie tez zjesc 80ml w ciagu dnia przy krotkich przerwach
Takie nasze glodomorki ja stwierdzam ze moj nadrabia zavta diete cukrzycowa
-
nick nieaktualny
?