Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego w Nowym Roku, żeby nasze maleństwa były zdrowe, spokojne i kochane, my cierpliwe i pełne miłości a nasze drugie połówki świata po za nanmi nie widzą. Tego sobie i wam życzę.
Grdniówkom z ostatnich dni gratuluje pociech.
Mama Julka trzymam kciuki za udaną i sprawną akcję porodową.
Megi trzymam kciuki za zdrówko Franka musi być dobrze.
Flakonik spełnienia urodzinowych marzeń.
Mama-julka, akira, ZieloneOliwki, pati_zuzia, MeGi2986, Nadulka, Matleena, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tzw. uśmiech społeczny pojawia się w 4 miesiacu życia. teraz to tylko mimowolne grymasy.Acikk wrote:Mamusie powiedzicie kiedy mogę liczyć na jakis usmiech że strony mojego syna bo tak mi smutno że on taki smutny

Piegus - mnie tez jest zimno. Spie pod welniana koldra plus na to koc. W nocy sie poce i zmieniam pizame. Wiążę to z karmieniem piersia. W ciazy spałam odkryta i ciagle bylo mi goraco.
Dziewczyny po cc, krwawicie jeszcze? U mnie juz leci 4. tydzien z krwawieniem. Troche, wydaje mi sie, ze za dlugo
Zycze Wam dziewczyny i waszym maleśntwom zdrowia i spelnienia marzen w Nowym Roku !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 08:44
kwiatakacji, MeGi2986 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Ja sylwestra spedzilam z lozeczkiem
obudzilam się o 23:45 i postalismy z mężem przytuleni w oknie oglądając fajerwerki Tobi nam słodko spał
muszę go nawet pochwalić za dzisiejszą noc bo posłał 2x po 3 h i ponad dwie teraz się szykują znowu 3 h:)
Flakonik spełnienia marzeń
Mama Julka nie bój się wywoływania u mnie spoko poszło
a oprócz wód wszystko miałam farmakologiczne.
Acikk i przestraszył się Antek groźby ?
-
nick nieaktualnyakira wrote:
Piegus - mnie tez jest zimno. Spie pod welniana koldra plus na to koc. W nocy sie poce i zmieniam pizame. Wiążę to z karmieniem piersia. W ciazy spałam odkryta i ciagle bylo mi goraco.
Dziewczyny po cc, krwawicie jeszcze? U mnie juz leci 4. tydzien z krwawieniem. Troche, wydaje mi sie, ze za dlugo
Ja przez dwa pierwsze tygodnie po porodzie pocilam sie (sory za wyrazenie) jak swinia, w nocy to prysznic zdarzalo mi sie brac, ale to chyba hormony bo teraz juz jest ok.
Co do krwawienia po cc, ja od ok 5 dni plamie, tzn sluz taki brazowy ale to tylko przy zalatwianiu sie.
akira lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Gratuluję ostatnim grudniowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne
Dziewczyny potrzebuję porady. Karmię tylko piersią, moja dieta jest bardzo biedna, właściwie jem tylko kanapki z pieczonym mięskiem, rosół, ziemniaki z mięsem albo z rybą pieczoną, czasem trochę miodu lub dżemu i jabłka. Mała ma problemy z brzuszkiem od prawie dwóch tygodni. Krzyczy po kilka godzin dziennie. Wczoraj był płacz od 13 do 1 w nocy
a do tego kilka dni temu wyskoczyły jej takie czerwone szorstkie krostki na policzku, taka w sumie nieduża plamka. Wczoraj i 3 dni temu wypilam karmi, a dzisiaj ma już cały policzek i czoło w tych krostach:-( co to może być?
ZieloneOliwki, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
tradzik niemowlecy... a na brzuszek sab simplex krople lub delicol a co do mkarmienia ja jadlam wszystko oprocz kalafiora miodu i winogron bo mieli kolki ale krople pomogaly pozdrawiam mama 2 dzieci i zaraz trzecigo sloneczka
Negra, m@rzenie, Nadulka lubią tę wiadomość
-
miód to silny alergen wiec z tegobym zrezygnowała całkowicie na rzecz wprowadzania jakis warzywm@rzenie wrote:Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Gratuluję ostatnim grudniowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne
Dziewczyny potrzebuję porady. Karmię tylko piersią, moja dieta jest bardzo biedna, właściwie jem tylko kanapki z pieczonym mięskiem, rosół, ziemniaki z mięsem albo z rybą pieczoną, czasem trochę miodu lub dżemu i jabłka. Mała ma problemy z brzuszkiem od prawie dwóch tygodni. Krzyczy po kilka godzin dziennie. Wczoraj był płacz od 13 do 1 w nocy
a do tego kilka dni temu wyskoczyły jej takie czerwone szorstkie krostki na policzku, taka w sumie nieduża plamka. Wczoraj i 3 dni temu wypilam karmi, a dzisiaj ma już cały policzek i czoło w tych krostach:-( co to może być?
m@rzenie lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Miod moze byc przyczyna. Ja jem praktycznie wszystko (eliminuje tylko najwieksze alergeny, czyli miod, orzechy, cytrusy oraz czosnek i cebule, bo zmieniaja smak mleka) i jest OK. Póki co z zadnych kropelek nie korzystalysmy. Zdarzyły sie 2 dni, kiedy bardzo płakala i myslałam juz, ze to poczatek kolek. U nas sprawdza sie woombie. Mamy ten z ogonkiem http://otulacz.pl/sklep/modswad/otulacz-modswad-metro-bambusowy-noworodek-3-6kg/ Mała spi w nim jak aniolek.m@rzenie wrote:Dziewczyny potrzebuję porady. Karmię tylko piersią, moja dieta jest bardzo biedna, właściwie jem tylko kanapki z pieczonym mięskiem, rosół, ziemniaki z mięsem albo z rybą pieczoną, czasem trochę miodu lub dżemu i jabłka. Mała ma problemy z brzuszkiem od prawie dwóch tygodni. Krzyczy po kilka godzin dziennie. Wczoraj był płacz od 13 do 1 w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 10:52
m@rzenie lubi tę wiadomość

-
Mi$ia26 wrote:Acikk daj spokoj ja niewiem jaka pozniej mu dawke bede robila jak on juz je 120ml i zrobil mu sie drugi podbrodek
Taki juz z jiego pulpecik 
U nas to samo 120 Co 3 godziny upomina się jakby jakis zegarek w dupie miał
i też juz na takie pucki i drugi podbrodek
jak to liczyłam to u nas wychodzi 8 karmien na dobe
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas 7 ale ma 3 4 godzinne przerwy od 20 do 12 pozniej do 4 i do 8 @ale jest tak czasem ze dopomina sie po 3.5h i wtedy dostaje a w dzien je co 3 Acikk jest o tydzien starszy
Kacprowi zdarzy sie tez zjesc 80ml w ciagu dnia przy krotkich przerwach
Takie nasze glodomorki ja stwierdzam ze moj nadrabia zavta diete cukrzycowa
-
nick nieaktualny

?