Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchaj, dla mnie nie ma problemu, mozemy rodzic razem w poniedzialek:D ja to sie dziwie ze jeszcze nas stad nikt nie wygonil jak my juz styczniowki:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie najgorzej ze nie dopytalam czy mam brac torbe bo mnie zostawia czy dadza mi tylko czopki i odesla do domu :D

Awww matlenka jaki slodziak uroczy aww! W ogole nie wyglada na takiego duzego :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:13

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Sluchaj, dla mnie nie ma problemu, mozemy rodzic razem w poniedzialek:D ja to sie dziwie ze jeszcze nas stad nikt nie wygonil jak my juz styczniowki:D

Jestem z niedzieli i nie chcę rodzić w niedzielę :-D Ale 02.01.2016 też mi się podoba :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa właśnie miałam pisac z taki malutki wygląda :) ale może mi sie tak zdaje bo moj już taki wielki o.O

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nawet nadzieje mialam na 1 stycznia, ze moze moje dziecko pierwsze sie urodzi w tym kraju w tym roku i dupa:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:01

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest już mój Staś na świecie :) urodził się o 15:45 waży 3930g i ma 57cm, kocham go nad życie :)

nick nieaktualny, Ola_45, Piegus, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, m@rzenie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, Moniusia89, moniek90, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, justyna14 lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się macie w nowym roku? :)
    My wczoraj mieliśmy nianie, więc trochę poszaleliśmy ;-)

Acikk – Ja już używam jakiś czas tamponów i jest ok :)
    Acik a ten Twoje kropelki to są konkretnie na co? Na kolke czy na brzuszek?
    Moja ostatnio troszkę się męczyła z bąkami więc dałam jej esputikon i spoko :D

Flakonik najlepsze życzenia ode mnie i Sarki! ;*

• lilianna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki trafił mi sie mały glodomor i juz dziś położne dały mi mleko do dokarmienia. Jutro prawdopodobnie idziemy do domu i obawiam sie ze lepiej bym miała w domu w zapasie jakies mleko awaryjne- jakie polecacie po doświadczeniach u swoich maluszkow? :-)

Wielkie gratulacje dla nowych mam. Kciuki zaciśnięte za wszystkie z akcja porodowa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 20:25

Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka to moj tez tak się uśmiecha ale mam na myśli te świadome uśmiechy na widok mamy :D

Co do karmienia to powiem Wam ze mam dość każdy mnie pyta czy karmie a jak mowie ze nie to : ale jak to ??? Dlaczego ??? Nie masz pokarmu ??? A może sutki masz nie takie ??? No kurwa nie mam ochoty nikomu się tłumaczyć dlaczego tak a nie inaczej postępuje ze swoim dzieckiem !!

skąd ja to znam!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas to samo 120 Co 3 godziny upomina się jakby jakis zegarek w dupie miał :P i też juz na takie pucki i drugi podbrodek :P jak to liczyłam to u nas wychodzi 8 karmien na dobe

Moja Sarka też ma drugi podbródek bo też wcina po 120 :D
    A miała być modelka..... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 ja dostałam okres 22 grudnia. Wczoraj mi się skończył. Jak się karmi MM a nie KP to przychodzi wcześniej – więc możliwe.
    Też hamowałam laktacje farmakologicznie.

ZieloneOliwki – Na mnie też przez pierwsze dni źle działal bromergon.
    Po 3 dniu przeszło.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No nie wierze :D

Dziewczyny help!!!

Z brzuszkiem juz u nas raczej ok. Mały ładnie puszcza bąki nie prezy się tak nie napina i wogole. Ale kurwa on wogole nie spi !!! Potrafi przez cały dzień nie przespać 5 min !!! Sam też nie chce leżeć więc trzeba go nosić bo jak go odloze to marudzi aż zacznie plakac.nie pomaga noszenie tulenie, cały czas oczy jak 5 zł. Nawet na spacerze nie usypia jestem zmęczona :( ma któras tak??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie wiem co mam mu zrobić juznic na niego nie działa szumy nie dzialaja tylko noszenie na okrogla i to muszę chodzić bo jak siade to płacze :( mam dość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik a myślałaś może o temperaturze w pokoju?
    To też może być problemem. W dzień spi w tym samym miejscu co w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

He he, to dobre. Napewno się wyrobi ;-) Ale wiesz, sa jeszcze modelki XXL <taki żarcik>

Cytrynówka GRATULUJĘ!!! Masz noworocznego synka :-D

Acikk no nie pomogę. Mój ze spaniem nie miał problemów, a już byłam pewna że na spacerze będzie spać. Twój syn to prawdziwy ewenement :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Już nie wiem co mam mu zrobić juznic na niego nie działa szumy nie dzialaja tylko noszenie na okrogla i to muszę chodzić bo jak siade to płacze :( mam dość
    Sposob na moja Oliwke jest taki: pielusia na glowke, a konkretnie na twarz, smokol, klade na boczku i mala odlatuje. Mialam tak samo jak Ty nic nie pomagalo, noszenie, bujanie ciagle ryk az wpadlam na pomysl z pielucha i podzialalo. Moze maluszkowi byc za zimno badz za coeplo i tez bedzie niespokojne, musisz sama wyczuc co moze byc nie tak! A ile kup dziennie robi? Bo moze za malo i zmiana mleka by pomogla....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no problem w tym ze w dzień gdziekolwiek go nie pomoże to nie śpi.

Ide się powiesic. Nie nadaje się na matkę nie mam cierpliwości do swojego dziecka. Nigdy więcej dzieci.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd się urodził nie widziałam nic w tv bo nie mam kiedy spojrzeć na dłużej niż 5 min. W nocy się nie wysypiam bo maly przesypua nie więcej niż 2 godziny i to dopiero po polnocy. I jestem taka matka jaka zawsze mówiłam ze nie bede - niepomalowana nieuczesana bo nie mam kiedy tego zrobic. Mam depresję i chce mi sie wyć do księżyca ;( myślałam ze jak bedzie lepiej z tym brzuszkiem to w koncu będzie normalnie. Ale nie jest ;(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ