Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziekuje wszystkim za zyczenia:* tak duzo ze musza sie spelnic

Acikk az nie moge uwierzyc ze Ty, taka z poczuciem humoru piszesz takie rzeczy, nie umiem Ci nic doradzic niestety bo takich problemow nie mam. Ale prosze nie poddawaj sie, pamietaj ze po burzy jest zawsze slonce:* Jesli Twoj synek spi tylko 2h i to tylko w nocy to moim zdaniem to jest za malo i ja bym to skonsultowala z lekarzem czy polozna. Moze oni znalezli by na to sposob.
Mama-julka, Pola_27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk współczuję Ci i niestety nie mam pomysłu co może być przyczyną, że nie śpi
Mnie czasami też już cierpliwości brak i witki opadają. Czasami mała fajnie śpi, a innego dnia wyje przez cały dzień, że nic zrobić nie mogę.
Cytrynówka, gratuluję
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Acikk herbatka dla kobiet karmiacych spokojny brzuszek baby mama med, tam jest melisa, mozna podawac od 2 tygodnia dziecku dwie małe łyżeczki do 5ml mleka, jak moja miala problem ze spaniem, to po tym zasypiałaAcikk wrote:Już nie wiem co mam mu zrobić juznic na niego nie działa szumy nie dzialaja tylko noszenie na okrogla i to muszę chodzić bo jak siade to płacze
mam dość
Ale mimo wszystko bym to skonsultowała z lekarzem, bo nie jest to normalne ze tak mało śpi, cos musi mu dolegać skoro tak się dzieje, dziecko potrzebuje więcej snu niz dorosły a nawet dorosły nie da rady funkcjonować spiac 2h, noo i Ty się wykończysz psychicznie, bo ja wiem jak moja mniej spi i marudzi to szału mozna dostać a co dopiero tak cały czas..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 21:44
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
nick nieaktualnyCytrynowka gratulacje

Matlena slodziaka malego masz
Acik jestes najwspanialsza mama na swiecie, chociazby ze to wytrzymujesz. Bylo juz tak,ze spal, moze cos zmienilo sie w zwyczajach czy cos? MAcie rutyne jakas, bo takie dzieciaczki lubia rutyne. Nie wiem co Ci doradzic. A nie masz od kogo pozyczyc chusty,zeby sprawdzic czy to sie sprawdzi,albo owijanie?
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygenoweffa wrote:Acikk współczuję Ci i niestety nie mam pomysłu co może być przyczyną, że nie śpi
Mnie czasami też już cierpliwości brak i witki opadają. Czasami mała fajnie śpi, a innego dnia wyje przez cały dzień, że nic zrobić nie mogę.
Cytrynówka, gratuluję
Polubiłam przez przypadek, nawet przed czytaniem machełam, ale przez te "opadające witki" to nie mam się czego wstydzić
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk kochana wiem co czujesz moj co prawda malo nie spi ale jak juz nie spi to ciagle marudzi albo placze i przez gadanie kazdego dookola zaczelam myslec ze go przyzwyczailam do rak co go odloze to placze marudzi prostuje sie tez jak chodze to jest ok a jak usiade to mu nie pasuje i tez zaczelam sie denerwowac na wlasne dziecko boze co ze mnie za matka
mysle ze to przez kupki niby rano zrobil 2 ale to tyle
Jestem zalamqna juz sie obudzil w lozeczku i marudzi wiec trzeba go wziasc 
I tak jak dziewcsyny radza zadzwon do lekarza bo twoj Antos bardzo malo spi
Musimy dac rade i to przetrzymac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 22:06
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Alicja no problem w tym ze w dzień gdziekolwiek go nie pomoże to nie śpi.
Ide się powiesic. Nie nadaje się na matkę nie mam cierpliwości do swojego dziecka. Nigdy więcej dzieci.
Nie mów nawet takich słów!!!
A ile masz ogólnie temperatury w domu? W czym go kładziesz do spania?
Kurcze z tym noszeniem najgorzej. Oby się za bardzo nie przyzwyczaił, bo jak będzie starszy to będzie Ci go coraz ciężej nosić. -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Odkąd się urodził nie widziałam nic w tv bo nie mam kiedy spojrzeć na dłużej niż 5 min. W nocy się nie wysypiam bo maly przesypua nie więcej niż 2 godziny i to dopiero po polnocy. I jestem taka matka jaka zawsze mówiłam ze nie bede - niepomalowana nieuczesana bo nie mam kiedy tego zrobic. Mam depresję i chce mi sie wyć do księżyca ;( myślałam ze jak bedzie lepiej z tym brzuszkiem to w koncu będzie normalnie. Ale nie jest ;(
A czy mąż nie mogłby Cie jeden dzień zwolnić?
-
Acikk musisz jakos sie z tym uporać. Do lekarza zadzwon bo to faktycznie dziwne ze tyle nie śpi. Musi mu cos przeszkadzać w spaniu. Ja tez sie wsciekalam jak Pola marudzila i nie chciała spać. Okazalo sie ze ma gazy w jelitkach i przez to nie może zasnąć. A przytulać tez sie chce kiedy jej cos dolega, bo wtedy czuje sie bezpieczna. Gdzie będzie dziecku lepiej jak nie w ramionach mamy? Poradź sie lekarza bo Antoś nie robi Ci na złość. Sam nie wie co się z nim dzieje. Trzeba mu pomoc
będzie dobrze, musisz być silna 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Podajemy espumisan ale nie zawsze pomaga. Szukamy innych kropel. Generalnie pilnujemy żeby malej sie porządnie odbilo. Po jedzeniu trzymam ja na ramieniu okolo pól godziny żeby jej sie wszystko ładnie w żołądku ulozylo. Nie klade jej zaraz po jedzeniu, nie zmieniam pieluchy. Pilnuje żeby pila spokojnie, wtedy nie polknie tyle powietrza. No i ograniczam jej ilość wrażeń. Niestety mimo to zdarzają sie bole brzuszka, ale sporadycznie. Espumisan do każdego mleka.
Acikk bo tak teraz myślę....mówilas ze maly dużo je. Może nie moze spać bo mu sie mleko cofa co przelyku? Trzymaj bo na ramieniu jakiś czas po karmieniu i może wypróbuj klin do łóżeczka żeby spal wyżej? My używaliśmy przez jakiś czas ale mala go potem nie chciała i szukala plaskiego. Może Antkowi tez przez jakiś czas pomoże? -
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Alicja jakie dajesz kropelki i jak czesto ??
Esputicon. Lekarka powiedziała żeby dawać 3xdziennie po 5 kropel.
Wczoraj dawałam i wydawało mi się, że młodej ulżyło, a dziś już bez jesteśmy. Nie chce jej tym futrować codziennie, więc będę stosować doraźnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Na razie jedziemy po kolei wszystkie stare części, aż dojdziemy do nowej. Ale ściąga mój mąż, a skąd to nie wiem. Chyba tym programem Jdownloader.
Mój mąż bardzo chce zobaczyć, a narazie nie mamy jak się wybrać do kina - dlatego pytam.
Gdybyście dotarli do tej najnowszej części to daj proszę znać gdzie można zobaczyć
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH