X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:17

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso a ja zaczynam :-D

Maatlena a robisz masaz na te gazy? Ja robie masaz Malej ten z filmiku co Justyna wrzucila i jest o 100 razy lepiej. Do tej pory córcia prezyla sie przy cycku stekala odrywala sie od cycka mnie bolesnie ciagajac za brodawke. Teraz gdy tak robi odstawiam ja klade na kocyku i masuje brzuszek przy drugim powtorzeniu wali baki jak nie wiem i znowu przustawiam po czym zasypia jak Aniol i w snie kupke wali :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 06:40

iNso87, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk jak Twój facet chce być przy porodzie i jest pewny ze chce to nie wahaj się, wiadomo ze nie urodzi za Ciebie ale dla mnie obecność meza była nieoceniona :) No i teraz ciągle powtarza ze jestem jego bohaterka :)
    I

Pchelkaa, justyna14, pati_zuzia, Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Hej dziewczyny, błagam, pomóżcie... dzisiaj dałam małemu po raz pierwszy mm z hipp bio. Wlałam do niego 15 kropli espumisanu (bo tak dzisiaj zalecił pediatra) i Adaś co chwilę rzyga :( to nie jest zwykłe ulewanie tylko fontanna mleka :( jak myślicie-czy to wina źle dobranego mm czy tego że podałam tam dosyć dużą dawkę espumisanu? zaraz pora kolejnego karmienia i nie wiem co robić...
    aliss u nas kilka razy się też tak zdarzyło Olkowi jak był mały i nie była to wina espumisanu, po prostu czasem tak jest i też byłam przerażona. Nie wiem, jak teraz sytuacja, ale nie odstawiaj espumisanu tylko zobacz czy na kolejną porcję zareaguje tak samo. Może po prostu za dużo mu na żołądku zalegało i tyle.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Przebudzilam sie, mysle sobie zobacze na pue decyzje z zusu, patrze a tam juz jest pozytywna decyzja czekam teraz tylko na date wyplaty :-)

Mnk u mnie maz byl przy porodzie co prawda nie zakonczyl sie on sn, ale maz duzo mi pomogl i widzial jak sie meczylam i jak wody leca ze mnie i jak sie posikalam przy skurczu i wiele wiele innych i nic miedzy Nami sie nie zmienilo na gorsze, jedynie tak jak dziewczyny pisza- na lepsze, bo chodzi za mna i caly czas zaczepia ze jestem seksi mamuska i jestem jego bohaterka:-)

Aa no i myslimy juz nad rodzenstwem Irenki ;-)

Dziewczyny a na wizyte do gina isc jak calkowiecie przestane juz krwawic tak? Bo na wypisie mam ze po 4 tyg od porodu a ja nadal plamie i nie wiem czy isc juz w przyszlym tyg czy zaczekac tydzien.

Ala a Ty w Zakopanem juz? Jak tak to jak Sarka podroz zniosla? :-)

Madzia cos sie nie odzywa, ciekawe jak sobie radzi.
    Genowefa a Ty sama caly czas z dwojka maluchow czy masz kogos do pomocy z doskoku?
    do gina powinno się iść po upływie połogu, czyli najwcześniej po 6 tyg.

7w3d 💔
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi
    Dużo zdrówka dla synka! Trzymam mocno kciuki, aby wszystko się ułożyło jak najlepiej dla Was.
    A mieliście jakieś wskazania do badania usg główki i wit. D, czy to były rutynowe badania, bo ja pierwszy raz nich słyszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:14

tb73hdge49irrilb.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:17

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Cytrynówka doskonale wiem co czujesz. Ja tez miałam oksytocyne podawaną dwa razy tylko ze mnie bylo to dzień po dniu. Czemu tobie robią przerwę? Skurcze miałaś?

Niby były, ale nieregularne i szczerze to ja ich w ogóle nie czułam, mimo że wskakiwaly na ktg powyżej 100.
    A przerwę robią, żeby w macicy powstały receptory reagujące w końcu porządnie na oksytocynę, no i liczą, że samo może coś ruszy...

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Urodziłam Marianke sn 3360 o godz 20 40 porod po baloniku przebyciu pęcherza i na oksytocynie najbardziej traumatyczne doświadczenie w moim życiu Nigdy więcej, k rzyczalam jak opetana od 3 cm po prostu wyłam z bólu i k rzyczalam mężowi żeby mnie dobił Nie wierzę że to się skończyło dodatkowo popekalam i cielimnie także wszystko czulam a potem szylina żywca ze czulam igle i wszystko teraz ledwo żyje ... choć mała warta wszystkiego

Gratuluję dzieciątka i współczuję tak traumatycznego przeżycia. Nie podali Ci znieczulenia do szycia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ah i ja od 1 stycznia wracam do pracy z chodakowską ;-) trzeba zgubić te kilogramy co zostały i jeszcze trochę dodatkowych ;-)

ja to samo! :D
    Właśnie sie zastanawiam od którego programu zacząć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Bedzie sie dzialo chyba w gabinetach lekarskich i pielęgniarskich :p

Oczywiście, a dla pacjentów kto by miał czas :-D :-P

Marik GRATULUJĘ!!!

Mnk współczuję tego opieszalstwa. Poradzisz z dzieckiem sobie napewno. Teraz myślisz że to trudne, ale instynktownie będziesz wiedziała co i jak :-D W razie co my jesteśmy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Przebudzilam sie, mysle sobie zobacze na pue decyzje z zusu, patrze a tam juz jest pozytywna decyzja czekam teraz tylko na date wyplaty :-)

Mnk u mnie maz byl przy porodzie co prawda nie zakonczyl sie on sn, ale maz duzo mi pomogl i widzial jak sie meczylam i jak wody leca ze mnie i jak sie posikalam przy skurczu i wiele wiele innych i nic miedzy Nami sie nie zmienilo na gorsze, jedynie tak jak dziewczyny pisza- na lepsze, bo chodzi za mna i caly czas zaczepia ze jestem seksi mamuska i jestem jego bohaterka:-)

Aa no i myslimy juz nad rodzenstwem Irenki ;-)

Dziewczyny a na wizyte do gina isc jak calkowiecie przestane juz krwawic tak? Bo na wypisie mam ze po 4 tyg od porodu a ja nadal plamie i nie wiem czy isc juz w przyszlym tyg czy zaczekac tydzien.

Ala a Ty w Zakopanem juz? Jak tak to jak Sarka podroz zniosla? :-)

Madzia cos sie nie odzywa, ciekawe jak sobie radzi.
    Genowefa a Ty sama caly czas z dwojka maluchow czy masz kogos do pomocy z doskoku?
    Kochana my byliśmy w Zakopanem od 23 do 26 grudnia! :) Już wróciliśmy - było super. Sarka kocha jeździć samochodem, więc nawet nie kwęknęła. Raz musiałam ją tylko obudzić na karmienie. Szybko wyskoczyłam na stacji podgrzac butle i podałam w aucie :)

Wow:) Już myślicie nad rodzenstwem? Czyli w ogóle nie bedziesz myśleć o zabezpieczeniach na początku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A w ogóle to okazało się że na brzuchu nie mam rozstępów, za to na udach jest ich sporo. Waga na razie -9kg, zostało minimum 11kg do zrzucenia. Brzuch dalej ciążowy.

W ogóle jak długo Wam ten brzuch schodził i jak długo goiło się nacięcie?

Kurcze mi dość długo goiło się nacięcie. Tak na prawdę dopiero z tydzień temu przestało o sobie przypominać.
    Jedyne co to jak dotykam w tym miejscu to czuje takie zgrubienie - nie wiem czy to dobrze i czy tak już zostanie?

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:41

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Dziewczyny nakarmilam mała o 21, zjadła że smakiem 120 ml, jakoś po 22 zasnela. W nocy słyszę jak poplakuje ja patrze na zegarek a tam 5. Wytrzymała 8 h. Myślicie że tak jej pasuje czy mam ją następnym razem wzbudzić po tych 4 h?

Ja od 4 tygodnia też przestałam wybudzać.Moja codziennie dostaje butle o 22 (je 120ml) i budzi sie o 6 na następne karmienie. Czyli tak jak u Ciebie - 8h. Rownież zaczeło się tak dziać od 4 tygodnia. W dzień za to nadrabiamy i karmimy co 3h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Niby były, ale nieregularne i szczerze to ja ich w ogóle nie czułam, mimo że wskakiwaly na ktg powyżej 100.
    A przerwę robią, żeby w macicy powstały receptory reagujące w końcu porządnie na oksytocynę, no i liczą, że samo może coś ruszy...

Trzymam kciuki, żeby w końcu coś ruszyło!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Mi też, pamiętam, że długo się goiło.
    Miałam przez długi czas zgrubienie, nie mam pojęcia kiedy się spłyciło.

Dzięki za odpowiedź. :) W takim razie będę czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja zabezpieczac sie nie bedziemy, bedziemy uwazali poprostu na poczatku a jak bedzie bubu to bedzie :-)

Kurcze Wy o cwiczeniach mowicie a ja po cc chyba musze dluzej zaczekac z tym szwem?

Justyma no niby polog 6 tyg ale ja mam sie zglosic na obejrzenie szwow i usg zrostow macicy po 4 tyg, mam nadzieje ze nie bede musiala jeszvze raz isc za 2 tyg.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja to samo! :D
    Właśnie sie zastanawiam od którego programu zacząć :D
    Ja poprzednio zaczynałam od skalpela i stopniowo wyprowadzałam nowe :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, a czy po cc nie trzeba dłużej czekać? My z mężem też chcieliśmy dość szybko postarać się o drugie maleństwo, a jak zapytałam w szpitalu jak to wygląda po cesarce to powiedzieli, że rok poczekać i dopiero wtedy zacząć starania...

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ