Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Pchelkaa, a czy po cc nie trzeba dłużej czekać? My z mężem też chcieliśmy dość szybko postarać się o drugie maleństwo, a jak zapytałam w szpitalu jak to wygląda po cesarce to powiedzieli, że rok poczekać i dopiero wtedy zacząć starania...

Prawda. Bo istnieje zbyt duże ryzyko zagnieżdżenia się zarodka w bliźnie / zroście czy jak to sie mówi. Choć sa kobiety które zachodziły wcześniej i nic się złego nie stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Marik gratsy ;*

Ja jeszcze w dwupaku :P i wiecie, jak. Powinnam byc stuprocentowa grudniowka bo w koncu termin na polowe grudnia tak bede styczniowka ;/ w poniedzialek ide na wywolanie. Jak chcialam bez znieczulenia tak bede musiala brac bo cos czuje ze w moim brzuchu juz z 5 kg siedzi. Skoro dwa tygodnie temu mial 4 kg... Jestem zestresowana mocno, nogi mi znowu puchna, mam juz dosc:D a tak chcialam miec grudniowego dzidziusia i dupa, bo dzis to nawet nie ma szans, mi sie nawet brzuch nie opuscil. :(

Mnk, poniekąd wiem co czujesz. Też puchłam, dzidzia rosła jak na drożdżach, brzuch ogromny, a urodziłam 12 dni po terminie z OM i 6 dni po terminie z usg prenatalnego. Pozostaje mi tylko życzyć tak szybkiego porodu jak mój i zdrowej dzidzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Pchelkaa, a czy po cc nie trzeba dłużej czekać? My z mężem też chcieliśmy dość szybko postarać się o drugie maleństwo, a jak zapytałam w szpitalu jak to wygląda po cesarce to powiedzieli, że rok poczekać i dopiero wtedy zacząć starania...

O kurcze. Ja myslalam ze z pol roku po cc trzeba zaczekac i tyle. I slyszalam ze po cc drugi porod tez cc bo przy skurczach szwy sie wozejda i myslalam ze to jedyny powod, nie slyszalam o zagniezdzeniu w bliznie :-( bede musiala z ginem to przegadac. Siostra cioteczna 9 msc po cc zaszla i myslalam ze to spoko.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:50

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myslicie moge na to co jeszcze ze mnie wylatuje uzywac już tampony ? Bo juz mnie wpieprzaja te podpaski i majtki antygwałty :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    O kurcze. Ja myslalam ze z pol roku po cc trzeba zaczekac i tyle. I slyszalam ze po cc drugi porod tez cc bo przy skurczach szwy sie wozejda i myslalam ze to jedyny powod, nie slyszalam o zagniezdzeniu w bliznie :-( bede musiala z ginem to przegadac. Siostra cioteczna 9 msc po cc zaszla i myslalam ze to spoko.
    No mi właśnie mówili, że po takim czasie będę mogła spróbować sn, ale nie wiem co z tego wyjdzie, tak czy siak wolę zaczekać ten rok żeby mieć pewność, że wszystko będzie w porządku.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Genowefa a Ty sama caly czas z dwojka maluchow czy masz kogos do pomocy z doskoku?

Ogólnie jestem sama, ale gdyby się coś działo to mogę zadzwonić po teściów no i 2 koleżanki zaoferowały swoją pomoc. A o jednej z nich mogę powiedzieć, że ni rzuca słów na wiatr i na pewno pomoże w kryzysowej sytuacji.
    Póki nie jestem pewna, że młoda będzie spała minimum godzinkę bez płaczu, to robię zakupy przez internet i wszystko jakoś się kręci, choć wczoraj myślałam że trafię na Srebrzysko (tj. do wariatkowa). Jedno psoci, drugie płacze, a tu do kolędy trzeba się przygotować. I nie powiem, żebym wtedy nie klęła jak szewc. Jedno czego się boję, że Grześ opanuje bardzo dobrze te moje bluzgi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A w ogóle to okazało się że na brzuchu nie mam rozstępów, za to na udach jest ich sporo. Waga na razie -9kg, zostało minimum 11kg do zrzucenia. Brzuch dalej ciążowy.

W ogóle jak długo Wam ten brzuch schodził i jak długo goiło się nacięcie?

He he Matleena, ja zobaczyłam rozstępy na udach dopiero jak brzuch zniknął :P Niestety mam ich sporo i na brzuchu i na udach. Pozostaje smarować mazidłami, żeby były mniej widoczne.
    U mnie waga -16kg, zostało 5kg to wagi sprzed ciąży i kolejne 5kg, które zostało z poprzedniej. Także mam co gubić.

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Przebudzilam sie, mysle sobie zobacze na pue decyzje z zusu, patrze a tam juz jest pozytywna decyzja czekam teraz tylko na date wyplaty :-)

Mnk u mnie maz byl przy porodzie co prawda nie zakonczyl sie on sn, ale maz duzo mi pomogl i widzial jak sie meczylam i jak wody leca ze mnie i jak sie posikalam przy skurczu i wiele wiele innych i nic miedzy Nami sie nie zmienilo na gorsze, jedynie tak jak dziewczyny pisza- na lepsze, bo chodzi za mna i caly czas zaczepia ze jestem seksi mamuska i jestem jego bohaterka:-)

Aa no i myslimy juz nad rodzenstwem Irenki ;-)

Dziewczyny a na wizyte do gina isc jak calkowiecie przestane juz krwawic tak? Bo na wypisie mam ze po 4 tyg od porodu a ja nadal plamie i nie wiem czy isc juz w przyszlym tyg czy zaczekac tydzien.

Ala a Ty w Zakopanem juz? Jak tak to jak Sarka podroz zniosla? :-)

Madzia cos sie nie odzywa, ciekawe jak sobie radzi.
    Genowefa a Ty sama caly czas z dwojka maluchow czy masz kogos do pomocy z doskoku?

Pchelkaa w jakiej zakladce sprawdxasz?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:41

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny jak myslicie moge na to co jeszcze ze mnie wylatuje uzywac już tampony ? Bo juz mnie wpieprzaja te podpaski i majtki antygwałty :P

A duzo tego leci z Ciebie? Mi od tyg spokojnie wystarczaja wkladki bo sporadycznie plamie i uzywam juz zwyjlej bielizny z przed ciazy.

Do jakiej temp wychodzicie na spacer z dzieciaczkami? U mnie dzis -5st i chyba zostaniemy w domu

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    W ogóle jak długo Wam ten brzuch schodził i jak długo goiło się nacięcie?
    Ja jestem 5 dzień po porodzie, brzuch juz sprzed ciąży (trochę skóra "luźna").

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Pchelkaa w jakiej zakladce sprawdxasz?
    Świadczeniobiorca- zasilki, ale ja prowadze dg

• Acikk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A duzo tego leci z Ciebie? Mi od tyg spokojnie wystarczaja wkladki bo sporadycznie plamie i uzywam juz zwyjlej bielizny z przed ciazy.

Do jakiej temp wychodzicie na spacer z dzieciaczkami? U mnie dzis -5st i chyba zostaniemy w domu

Nie dużo też używam normalnej bielizny miałam na myśli ze chętnie bym ubrala striny zamiast zwykłych majtek :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Gratuluje nowym mamusiom.
    My spedzamy czas we Wroclawiu. Najpierw dwa dni w Kudowie Zdroj a potem Wroclaw. Dziewczynki super zniosly kilkugodzinna podroz autem. Grzeczne sa bardzo. W nowym miejscu myslalam ze beda problemy a jest wszystko ok. One sa zaciekawione wszystkim co nowe.

nick nieaktualny, Moniusia89, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/36038084112217523563.jpg
    http://iv.pl/images/24432902258547802221.jpg
    http://iv.pl/images/71811975725546974375.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moniusia89, Matleena, Nadulka, lilianna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, masz już duże dziewczyny :) I jak zawsze piękne :)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • lips Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ale masz śliczne te dziewczynki :) Ile już ważą ? Dalej wyglądają na takie malusie ;) A ubranka macie poprostu bajeczne :)

My narazie tylko body+pajac. Raz na wigilie chciałam go ubrać w fikuśne ubranka. S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:58

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, Moniusia89, Matleena, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, iNso87 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ