Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPiegus wrote:Pchelkaa, a czy po cc nie trzeba dłużej czekać? My z mężem też chcieliśmy dość szybko postarać się o drugie maleństwo, a jak zapytałam w szpitalu jak to wygląda po cesarce to powiedzieli, że rok poczekać i dopiero wtedy zacząć starania...
Prawda. Bo istnieje zbyt duże ryzyko zagnieżdżenia się zarodka w bliźnie / zroście czy jak to sie mówi. Choć sa kobiety które zachodziły wcześniej i nic się złego nie stało. -
nick nieaktualnymnk wrote:Marik gratsy ;*
Ja jeszcze w dwupaku
i wiecie, jak. Powinnam byc stuprocentowa grudniowka bo w koncu termin na polowe grudnia tak bede styczniowka ;/ w poniedzialek ide na wywolanie. Jak chcialam bez znieczulenia tak bede musiala brac bo cos czuje ze w moim brzuchu juz z 5 kg siedzi. Skoro dwa tygodnie temu mial 4 kg... Jestem zestresowana mocno, nogi mi znowu puchna, mam juz dosc:D a tak chcialam miec grudniowego dzidziusia i dupa, bo dzis to nawet nie ma szans, mi sie nawet brzuch nie opuscil. 
Mnk, poniekąd wiem co czujesz. Też puchłam, dzidzia rosła jak na drożdżach, brzuch ogromny, a urodziłam 12 dni po terminie z OM i 6 dni po terminie z usg prenatalnego. Pozostaje mi tylko życzyć tak szybkiego porodu jak mój i zdrowej dzidzi
-
nick nieaktualnyPiegus wrote:Pchelkaa, a czy po cc nie trzeba dłużej czekać? My z mężem też chcieliśmy dość szybko postarać się o drugie maleństwo, a jak zapytałam w szpitalu jak to wygląda po cesarce to powiedzieli, że rok poczekać i dopiero wtedy zacząć starania...
O kurcze. Ja myslalam ze z pol roku po cc trzeba zaczekac i tyle. I slyszalam ze po cc drugi porod tez cc bo przy skurczach szwy sie wozejda i myslalam ze to jedyny powod, nie slyszalam o zagniezdzeniu w bliznie
bede musiala z ginem to przegadac. Siostra cioteczna 9 msc po cc zaszla i myslalam ze to spoko.
-
No mi właśnie mówili, że po takim czasie będę mogła spróbować sn, ale nie wiem co z tego wyjdzie, tak czy siak wolę zaczekać ten rok żeby mieć pewność, że wszystko będzie w porządku.Pchelkaa wrote:O kurcze. Ja myslalam ze z pol roku po cc trzeba zaczekac i tyle. I slyszalam ze po cc drugi porod tez cc bo przy skurczach szwy sie wozejda i myslalam ze to jedyny powod, nie slyszalam o zagniezdzeniu w bliznie
bede musiala z ginem to przegadac. Siostra cioteczna 9 msc po cc zaszla i myslalam ze to spoko. -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Genowefa a Ty sama caly czas z dwojka maluchow czy masz kogos do pomocy z doskoku?
Ogólnie jestem sama, ale gdyby się coś działo to mogę zadzwonić po teściów no i 2 koleżanki zaoferowały swoją pomoc. A o jednej z nich mogę powiedzieć, że ni rzuca słów na wiatr i na pewno pomoże w kryzysowej sytuacji.
Póki nie jestem pewna, że młoda będzie spała minimum godzinkę bez płaczu, to robię zakupy przez internet i wszystko jakoś się kręci, choć wczoraj myślałam że trafię na Srebrzysko (tj. do wariatkowa). Jedno psoci, drugie płacze, a tu do kolędy trzeba się przygotować. I nie powiem, żebym wtedy nie klęła jak szewc. Jedno czego się boję, że Grześ opanuje bardzo dobrze te moje bluzgi
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:A w ogóle to okazało się że na brzuchu nie mam rozstępów, za to na udach jest ich sporo. Waga na razie -9kg, zostało minimum 11kg do zrzucenia. Brzuch dalej ciążowy.
W ogóle jak długo Wam ten brzuch schodził i jak długo goiło się nacięcie?
He he Matleena, ja zobaczyłam rozstępy na udach dopiero jak brzuch zniknął
Niestety mam ich sporo i na brzuchu i na udach. Pozostaje smarować mazidłami, żeby były mniej widoczne.
U mnie waga -16kg, zostało 5kg to wagi sprzed ciąży i kolejne 5kg, które zostało z poprzedniej. Także mam co gubić. -
Pchelkaa wrote:Przebudzilam sie, mysle sobie zobacze na pue decyzje z zusu, patrze a tam juz jest pozytywna decyzja czekam teraz tylko na date wyplaty

Mnk u mnie maz byl przy porodzie co prawda nie zakonczyl sie on sn, ale maz duzo mi pomogl i widzial jak sie meczylam i jak wody leca ze mnie i jak sie posikalam przy skurczu i wiele wiele innych i nic miedzy Nami sie nie zmienilo na gorsze, jedynie tak jak dziewczyny pisza- na lepsze, bo chodzi za mna i caly czas zaczepia ze jestem seksi mamuska i jestem jego bohaterka:-)
Aa no i myslimy juz nad rodzenstwem Irenki
Dziewczyny a na wizyte do gina isc jak calkowiecie przestane juz krwawic tak? Bo na wypisie mam ze po 4 tyg od porodu a ja nadal plamie i nie wiem czy isc juz w przyszlym tyg czy zaczekac tydzien.
Ala a Ty w Zakopanem juz? Jak tak to jak Sarka podroz zniosla?
Madzia cos sie nie odzywa, ciekawe jak sobie radzi.
Genowefa a Ty sama caly czas z dwojka maluchow czy masz kogos do pomocy z doskoku?
Pchelkaa w jakiej zakladce sprawdxasz?
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczyny jak myslicie moge na to co jeszcze ze mnie wylatuje uzywac już tampony ? Bo juz mnie wpieprzaja te podpaski i majtki antygwałty

A duzo tego leci z Ciebie? Mi od tyg spokojnie wystarczaja wkladki bo sporadycznie plamie i uzywam juz zwyjlej bielizny z przed ciazy.
Do jakiej temp wychodzicie na spacer z dzieciaczkami? U mnie dzis -5st i chyba zostaniemy w domu -
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:A duzo tego leci z Ciebie? Mi od tyg spokojnie wystarczaja wkladki bo sporadycznie plamie i uzywam juz zwyjlej bielizny z przed ciazy.
Do jakiej temp wychodzicie na spacer z dzieciaczkami? U mnie dzis -5st i chyba zostaniemy w domu
Nie dużo też używam normalnej bielizny miałam na myśli ze chętnie bym ubrala striny zamiast zwykłych majtek
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Gratuluje nowym mamusiom.
My spedzamy czas we Wroclawiu. Najpierw dwa dni w Kudowie Zdroj a potem Wroclaw. Dziewczynki super zniosly kilkugodzinna podroz autem. Grzeczne sa bardzo. W nowym miejscu myslalam ze beda problemy a jest wszystko ok. One sa zaciekawione wszystkim co nowe.
nick nieaktualny, Moniusia89, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://iv.pl/images/36038084112217523563.jpg
http://iv.pl/images/24432902258547802221.jpg
http://iv.pl/images/71811975725546974375.jpg
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moniusia89, Matleena, Nadulka, lilianna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️
17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻 -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️
17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻 -
Flakonik ale masz śliczne te dziewczynki
Ile już ważą ? Dalej wyglądają na takie malusie
A ubranka macie poprostu bajeczne 
My narazie tylko body+pajac. Raz na wigilie chciałam go ubrać w fikuśne ubranka. S
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:58
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, Moniusia89, Matleena, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, iNso87 lubią tę wiadomość