Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuerte wrote:dziękujemy
nie mogę się napatrzeć na to cudo moje 
Suerte, jak moja jest spokojna to zawsze mówię, że jest do mnie podobna, a jak jest nie w humorze, to oczywiście cały tata
Ja też się nie mogę napatrzeć, mimo, że to już nasze czwarte szczęście
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam to samo uwielbiam patrzec na mojego szkraba
Oby te wszystkie nasze problemy szybko zniknely 
Jak dobrze ze mamy tu doswiadczone mamusie ktore sluza rada
Pchelka 4 ale kazde jest takim samym pierwszym cudem na ktore mozna patrzec godzinami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:38
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:na 4 chcecie pozostać?
bo mi też taka liczba przez myśl przechodzi 
Tak, czujemy się już spełnieni. Poza tym ja miałam 4 cesarki i nawet jak bym bardzo chciała to ewentualna kolejna ciąża, to już zbyt duże ryzyko dla mnie.
Suerte, polecam dużą rodzinę. Szczerze i z całego serca
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Mam to samo uwielbiam patrzec na mojego szkraba
Oby te wszystkie nasze problemy szybko zniknely 
Jak dobrze ze mamy tu doswiadczone mamusie ktore sluza rada
Pchelka 4 ale kazde jest takim samym pierwszym cudem na ktore mozna patrzec godzinami
Misia, dokładnie
Każde moje dziecko jest Cudeńkiem, wymodlonym, wynoszonym, wyczekanym i wychuchanym 
Dokładnie tak jak Wasze małe Cudeńka
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjesli chodzi o to ze najgorszy pierwszy rok to nie wiem Gabrsy byl wspolpracujacym dzieckiem
wiadomo sa lepsze i gorsze dni,ale on mi nie chorowal, zabkowanie lekko przechodzil, najgorzej wspominam chyba jego usypianie bo do 7 miesiaca byl nauczony na rekach i co go odkladalam to sie wybudzal i z kazdym miesiacem wazyl wiecej,ale wkoncu sie zebralam i nauczylam go zasypiac samemu
do teraz mial smoka do zasypiania, w ciagu dnia nie istnial, ale zasypial tylko ze smokiem, Wczoraj mowie koniec i jakos przetrwalismy wczorajsze zasypianie i dzis juz latwiej, mam nadzieje ze jutro juz w ogole pojdzie bez problemow.
Pchelka moj maz mowi,ze dzieci sa grzeczne po nim,a wszystko co zle wyssaly badz tez wyssaja z moim mlekiem
pomine fakt,ze moj maz byl niezlym lobuzem
Evka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:Pchelka moj maz mowi,ze dzieci sa grzeczne po nim,a wszystko co zle wyssaly badz tez wyssaja z moim mlekiem
pomine fakt,ze moj maz byl niezlym lobuzem 
Ach Ci tatusiowie
Dobrze, że za marzenia nie karają
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
u mnie ewidentnie za dużo nabiału było bo kupki zielone, jak ograniczyłam to znów są ładne żółte.Pchelkaa wrote:U Nas kupki ladne zolte i w dzien spi spokojnie, tyle ze sie prezy i steka i wzdycha ale po masazu przechodzi na kilka godz pozniej znowu powtorka, no ale wyprobuje z tym nabialem

Co do zabobonow trzeba poliznac policzek dziecka odkrecic sie i wypluc- chociaz ja w Boga wierze a nie zabobony, no ale tak slyszalam.7w3d 💔 -
nick nieaktualnySuerte wrote:u mnie też CC było i pewnie kiedyś też tylko CC wchodzi w grę...
ja bardzo bym chciała
chociaż teraz są tak głupie czasy, że dużo ludzi mam wrażenie, że myślą, że jak ktoś ma dużą rodzinę to musi w niej być bieda, albo patologia... 
No tak...Ludzie myślą, że każde nasze dziecko to wpadka. Jak byłam w ciąży i szliśmy po galerii, ja, mąż, trzech synów i ja z brzuchem to uwierzcie, mało kto serdecznie się uśmiechał, większość patrzyła na nas z politowaniem.
Ale ja mam to ogólnie gdzieś.
Mamy własną firmę, niech to nie zabrzmi źle, stać nas na nasze dzieci a zdanie innych...no cóż...
Każdy ma swój pomysł na życie. Jedni pragną tylko jednego dziecka i marzą o podróżach, karierze...albo mają tylko jdno dziecko ze strachu przed niewiadomą.
A są też tacy jak my-wielodzietni z wyboru.
Ja osobiście szczerze polecam dużą rodzinę, ale wcale nie uważam i nigdy mi nawet na myśl nie przyszło uważać rodziców jedynaków za gorszych.
Pola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa – Narazie (ODPUKAĆ!
) jest wszystko ok.
Dziewczyny – od jutra zaczynam Chodakowska
Trzymajcie kciuki.
Ktoraś z Was też już ćwiczy albo ma zamiar w najbliższym czasie?
Jeżeli chodzi o suchą skóre to Sarka też miała bardzo suchą gdy używałam do kąpieli płynu musteli. Od czasu jak zaczełam używać oilatum ma piękną i miękką skórę. Polecam.
justyna14, Matleena lubią tę wiadomość
-
Pchełka super że jesteś
nawet gdzieś kiedyś Cie w poście przywołałam
Paulinka śliczna
a jaki macie problem z wagą? za mało przybiera? Bo moja to tyje w oczach. W 8 dni po wyjściu ze szpitala z 3800 doszła do 4280 a teraz to już pewnie koło 5 waży
7w3d 💔 -
Alicja ja miałam zacząć wczoraj ale mały był przez te dwa dni tak absorbyjacy że nie było szans. Ale już zapowiedziałam mężowi że nic mnie nie interesuje, od poniedziałku przez godzinę zajmuje się dziećmi a ja idę do sypialni ćwiczyćalicja_ wrote:Pchelkaa – Narazie (ODPUKAĆ!
) jest wszystko ok.
Dziewczyny – od jutra zaczynam Chodakowska
Trzymajcie kciuki.
Ktoraś z Was też już ćwiczy albo ma zamiar w najbliższym czasie?
Jeżeli chodzi o suchą skóre to Sarka też miała bardzo suchą gdy używałam do kąpieli płynu musteli. Od czasu jak zaczełam używać oilatum ma piękną i miękką skórę. Polecam.
justyna14, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
dziewczyny - Mamusie jak pewnie zauważyłyście jakieś 60% dzieciaczków ma problemy z brzuszkiem lub z bąkami czy kupami. Niestety to norma i trzeba to przeżyć, także nie łamcie się, że coś źle robicie, nie wmawiajcie sobie, że jesteście złymi matkami, bo to nie prawda. To jest niezależne od nas i jedyne co możemy to starać się dziecku ulżyć.
Poniżej zbiór wszystkich możliwości wymienionych na forum:
1. czopki glicerynowe
2. rurka (nie pamiętam nazwy), stara szkoła - termometr - osobiście nie polecam ani tego a ani tego.
3. masaż
4. noszenie w odpowiedniej pozycji
5. częste kładzenie na brzuchu
6. przy kp - odpowiednia dieta matki
7. przy mm - odpowiednie mleko, próba robienia rzadszego mleczka. Przepajanie wodą.
8. leki np espumisan 100
Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
7w3d 💔

nic nie pomaga tak krzyczy jakbym go ze skóry obdziera