Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    dziękujemy <3 nie mogę się napatrzeć na to cudo moje <3

Suerte, jak moja jest spokojna to zawsze mówię, że jest do mnie podobna, a jak jest nie w humorze, to oczywiście cały tata :-)
    Ja też się nie mogę napatrzeć, mimo, że to już nasze czwarte szczęście :-D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo uwielbiam patrzec na mojego szkraba <3 Oby te wszystkie nasze problemy szybko zniknely :)

Jak dobrze ze mamy tu doswiadczone mamusie ktore sluza rada :)

Pchelka 4 ale kazde jest takim samym pierwszym cudem na ktore mozna patrzec godzinami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:38

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    na 4 chcecie pozostać? :) bo mi też taka liczba przez myśl przechodzi :P

Tak, czujemy się już spełnieni. Poza tym ja miałam 4 cesarki i nawet jak bym bardzo chciała to ewentualna kolejna ciąża, to już zbyt duże ryzyko dla mnie.
    Suerte, polecam dużą rodzinę. Szczerze i z całego serca :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem napewno ze chce miec jeszcze jednego szkraba w przyszlosci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mam to samo uwielbiam patrzec na mojego szkraba <3 Oby te wszystkie nasze problemy szybko zniknely :)

Jak dobrze ze mamy tu doswiadczone mamusie ktore sluza rada :)

Pchelka 4 ale kazde jest takim samym pierwszym cudem na ktore mozna patrzec godzinami <3

Misia, dokładnie :-) Każde moje dziecko jest Cudeńkiem, wymodlonym, wynoszonym, wyczekanym i wychuchanym <3
    Dokładnie tak jak Wasze małe Cudeńka :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o to ze najgorszy pierwszy rok to nie wiem Gabrsy byl wspolpracujacym dzieckiem :D wiadomo sa lepsze i gorsze dni,ale on mi nie chorowal, zabkowanie lekko przechodzil, najgorzej wspominam chyba jego usypianie bo do 7 miesiaca byl nauczony na rekach i co go odkladalam to sie wybudzal i z kazdym miesiacem wazyl wiecej,ale wkoncu sie zebralam i nauczylam go zasypiac samemu :) do teraz mial smoka do zasypiania, w ciagu dnia nie istnial, ale zasypial tylko ze smokiem, Wczoraj mowie koniec i jakos przetrwalismy wczorajsze zasypianie i dzis juz latwiej, mam nadzieje ze jutro juz w ogole pojdzie bez problemow.
    Pchelka moj maz mowi,ze dzieci sa grzeczne po nim,a wszystko co zle wyssaly badz tez wyssaja z moim mlekiem ;) pomine fakt,ze moj maz byl niezlym lobuzem :D

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Pchelka moj maz mowi,ze dzieci sa grzeczne po nim,a wszystko co zle wyssaly badz tez wyssaja z moim mlekiem ;) pomine fakt,ze moj maz byl niezlym lobuzem :D

Ach Ci tatusiowie :-D Dobrze, że za marzenia nie karają :-D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    U Nas kupki ladne zolte i w dzien spi spokojnie, tyle ze sie prezy i steka i wzdycha ale po masazu przechodzi na kilka godz pozniej znowu powtorka, no ale wyprobuje z tym nabialem :-)

Co do zabobonow trzeba poliznac policzek dziecka odkrecic sie i wypluc- chociaz ja w Boga wierze a nie zabobony, no ale tak slyszalam.
    u mnie ewidentnie za dużo nabiału było bo kupki zielone, jak ograniczyłam to znów są ładne żółte.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Eh ja już płacze razem z moim dzieckiem :( nic nie pomaga tak krzyczy jakbym go ze skóry obdziera
    cały czas czy kiedy tak krzyczy? może z głodu?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    u mnie też CC było i pewnie kiedyś też tylko CC wchodzi w grę...

ja bardzo bym chciała :) chociaż teraz są tak głupie czasy, że dużo ludzi mam wrażenie, że myślą, że jak ktoś ma dużą rodzinę to musi w niej być bieda, albo patologia... :/

No tak...Ludzie myślą, że każde nasze dziecko to wpadka. Jak byłam w ciąży i szliśmy po galerii, ja, mąż, trzech synów i ja z brzuchem to uwierzcie, mało kto serdecznie się uśmiechał, większość patrzyła na nas z politowaniem.
    Ale ja mam to ogólnie gdzieś.
    Mamy własną firmę, niech to nie zabrzmi źle, stać nas na nasze dzieci a zdanie innych...no cóż...
    Każdy ma swój pomysł na życie. Jedni pragną tylko jednego dziecka i marzą o podróżach, karierze...albo mają tylko jdno dziecko ze strachu przed niewiadomą.
    A są też tacy jak my-wielodzietni z wyboru.
    Ja osobiście szczerze polecam dużą rodzinę, ale wcale nie uważam i nigdy mi nawet na myśl nie przyszło uważać rodziców jedynaków za gorszych.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelka no właśnie już wczoraj dostał czopek :( a podobno nie wolno za dużo zeby się dziecko nie przyzwyczailo :/
    pisałam już - rób mu mleko z większą o 20 ml ilością wody,powinno pomóc i rozluźnić kupkę.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa – Narazie (ODPUKAĆ! :D) jest wszystko ok.

Dziewczyny – od jutra zaczynam Chodakowska :D Trzymajcie kciuki.
    Ktoraś z Was też już ćwiczy albo ma zamiar w najbliższym czasie?

Jeżeli chodzi o suchą skóre to Sarka też miała bardzo suchą gdy używałam do kąpieli płynu musteli. Od czasu jak zaczełam używać oilatum ma piękną i miękką skórę. Polecam.

justyna14, Matleena lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka super że jesteś :) nawet gdzieś kiedyś Cie w poście przywołałam :) Paulinka śliczna :) a jaki macie problem z wagą? za mało przybiera? Bo moja to tyje w oczach. W 8 dni po wyjściu ze szpitala z 3800 doszła do 4280 a teraz to już pewnie koło 5 waży :)

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pchelkaa – Narazie (ODPUKAĆ! :D) jest wszystko ok.

Dziewczyny – od jutra zaczynam Chodakowska :D Trzymajcie kciuki.
    Ktoraś z Was też już ćwiczy albo ma zamiar w najbliższym czasie?

Jeżeli chodzi o suchą skóre to Sarka też miała bardzo suchą gdy używałam do kąpieli płynu musteli. Od czasu jak zaczełam używać oilatum ma piękną i miękką skórę. Polecam.
    Alicja ja miałam zacząć wczoraj ale mały był przez te dwa dni tak absorbyjacy że nie było szans. Ale już zapowiedziałam mężowi że nic mnie nie interesuje, od poniedziałku przez godzinę zajmuje się dziećmi a ja idę do sypialni ćwiczyć ;-)

justyna14, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - Mamusie jak pewnie zauważyłyście jakieś 60% dzieciaczków ma problemy z brzuszkiem lub z bąkami czy kupami. Niestety to norma i trzeba to przeżyć, także nie łamcie się, że coś źle robicie, nie wmawiajcie sobie, że jesteście złymi matkami, bo to nie prawda. To jest niezależne od nas i jedyne co możemy to starać się dziecku ulżyć.

Poniżej zbiór wszystkich możliwości wymienionych na forum:
    1. czopki glicerynowe
    2. rurka (nie pamiętam nazwy), stara szkoła - termometr - osobiście nie polecam ani tego a ani tego.
    3. masaż
    4. noszenie w odpowiedniej pozycji
    5. częste kładzenie na brzuchu
    6. przy kp - odpowiednia dieta matki
    7. przy mm - odpowiednie mleko, próba robienia rzadszego mleczka. Przepajanie wodą.
    8. leki np espumisan 100

Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka fajnie ze znowu się pojawiłaś. Gdzie wkońcu rodziłaś? W zielonej czy Żarach? Ja jak Przeczytałam twoje pytanie odnośnie porodówki w zielonej to ty już byłaś po :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:20

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:20

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj chłopczyk znowu walczy by czasem nie zasnac...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ