SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza do 15 godziny byla aniołem. Potem znowu bol brzuszka po każdym jedzeniu :-( teraz śpi. Ciekawe co przyniesie noc :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakies sposoby na dziecięce niepokoje? Kiedy dziecko placze bo sie stresuje? Odnoszę wrażenie ze czasem to nie brzuszek tylko zwykle nerwy....

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, moja małą biore w kocyk i na ręce, siadam sobie w fotelu albo na łóżku, młoda ląduje albo boczkiem przytulona mocno do mnie albo w pozycji na brzuszku. Przytulam ją mocno i zazwyczaj odlatuje. :) Czasem jeszcze głaszczę główkę i twarz delikatnie. No a zanim odleci, już lekko wyciszona, wpatruje się we mnie i słucha co jej opowiadam po ciuchu.
    A czasem po prostu podaje cyca i również mocno przytulam. Pociumka sobie, nawet nie jedząc i ma odlot.

Te sposoby tylko nadają się "histerie", na brzuszkowe problemy nie pomaga niestety.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was próbowała zainteresować malucha pokazywaniem mu biało-czarnych obrazków. Wydrukowałam sobie tego trochę i powiem Wam, że mała patrzy jak zahipnotyzowana. Jednak skupienie uwagi trwa co najwyżej 5 minut. Obrazki zmieniam na inne co jakieś 15 sek. aż sobie go pokontempluje:)

Czy Wasze dzieci interesują się karuzelką?

I mam takie pytanie, czy prawie 2 miesięcznę dziecię jak leży na wznak bez żadnych poduszek powinno trzymać główkę prosto? Bo moja umie sobie przekręcił główkę z boku na bok, ale żeby zatrzymać ją po środku to nie bardzo.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Justyna14 i wszystkie dziewczyny bardzo bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady i za zainteresowanie nami :)
    Właśnie sobie uświadomiłam jaka ze mnie chamówa ze ciągle Was zadreczam i nawet podziękować nie umiem...
    Wybaczcie naprawdę Wam dziękuję wszystkim i cieszę się ze jestescie i ze Was mam :*

moniek90, Matleena, pati_zuzia, justyna14, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:16

Pola_27 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 01:05

pati_zuzia, nataliano, Matleena, Suerte, iNso87, kwiatakacji, MeGi2986, m@rzenie, justyna14, Nadulka, Pola_27, genoweffa, Mama-julka lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Podajcie raz jeszcze link do masażu brzuszka bo nie umiem odnaleźć w gąszczu postów :) moja Majka od dwóch nocy steka w nocy co jakiś czas próbujac chyba bączki puścić - nie płacze przy tym tylko się wierci strasznie. Dzień mi bardzo ładnie przespala a teraz ruda noc to samo .... w sumie śpi ładnie tylko przy wybudzanie się to stekanie ... karmie KP

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka czy król Maciuś I wyszedł juz przed swój pałac ?:D

Pati78, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:17

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u nas tez problem z oknami jest, wietrzenie nic nie pomaga niestety. W naszym wypadku jest to raczej problem z wentylacja ogolna, tak jakby te szyby wentylacyjne byly zapchane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pchelkaa – Narazie (ODPUKAĆ! :D) jest wszystko ok.

Dziewczyny – od jutra zaczynam Chodakowska :D Trzymajcie kciuki.
    Ktoraś z Was też już ćwiczy albo ma zamiar w najbliższym czasie?
    Ja rownieZ chce zaczac cwiczyc ale zaczne od delikatnuch cwiczen, zeby przygotowac sie do chodakowskiej. Z nia zaczne od skalpela. A Ty co bedziesz cwiczyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja wstalam juz bo jak zwykle po 4 juz spać mi sie nie chce. Malz w pracy od 3 w nocy. Dzieci ze mną w łóżku w sypialni póki co jeszcze śpią. Ja wstalam zamknęłam kaloryfery w domu i pootwieralam okna i wietrze mieszkanie a my zamknięte w sypialni. Kurde nie wiem co jest ale chyba mam jakas wilgoć w mieszkaniu..albo Malo jest ogrzewane mieszkanie..caly czas na oknach robi mi sie rosa od środka nad parapetem.. ;/ poradzicie cos?

U Nas ten sam problem, kupilismy pochlaniacz wilgoci troszke pomaga ale nie wiele :-( mieszkanie wietrzymy 2 x dziennie ale gucio daje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pchełka super że jesteś :) nawet gdzieś kiedyś Cie w poście przywołałam :) Paulinka śliczna :) a jaki macie problem z wagą? za mało przybiera? Bo moja to tyje w oczach. W 8 dni po wyjściu ze szpitala z 3800 doszła do 4280 a teraz to już pewnie koło 5 waży :)

Justynka, dziękuję :-) Problem mamy tak, że za szybko aż przybiera :-D Apetyt ma wilczy ;-) Będziemy zmieniać mleczko na bardziej sycące-Milasan-położna poleciła i zobaczymy co to jest ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka pewnie juz tuli maciusia rozpakowana i nie ma czasu nam dac znac:D
    Czyli zostalam ostatnia nierozpakowana jeszcze?:D

Mama-julka lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/czy-mozna-rozpiescic-niemowle,pielegnacja-niemowlaka-artykul,10182,r1.html do poczytania w wolnej chwili o placzu dzieci i o ich noszeniu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka a jak chłopcy reaguja na siostre? :-)

Justyna Olek nadal budzi sie z placzem ze chce do Poli? :-)

U Nas super noc, zasnela po 21 pozniej o 1:40, 3:50, 7 karmienie :-) obylo sie bez nocnych prezen stekan a ja sie wyspalam :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja wstalam juz bo jak zwykle po 4 juz spać mi sie nie chce. Malz w pracy od 3 w nocy. Dzieci ze mną w łóżku w sypialni póki co jeszcze śpią. Ja wstalam zamknęłam kaloryfery w domu i pootwieralam okna i wietrze mieszkanie a my zamknięte w sypialni. Kurde nie wiem co jest ale chyba mam jakas wilgoć w mieszkaniu..albo Malo jest ogrzewane mieszkanie..caly czas na oknach robi mi sie rosa od środka nad parapetem.. ;/ poradzicie cos?
    przy duzej róznicy temperatur (zewnatrz a wewnatrz) niestety pojawia sie woda/para na oknach i chyba tego nie unikniesz.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Pchełka a jak chłopcy reaguja na siostre? :-)

Justyna Olek nadal budzi sie z placzem ze chce do Poli? :-)

U Nas super noc, zasnela po 21 pozniej o 1:40, 3:50, 7 karmienie :-) obylo sie bez nocnych prezen stekan a ja sie wyspalam :-)
    nie, tylko dwa pierwsze dni tak miał. teraz wybudza sie miedzy 2 a 3 z płaczem ale to skok rozwojowy i minie :) a tak to wszystko ok, w nocy mi juz 3 tyg nic nie je, tylko walczymy z tym atopowym zapaleniem skóry. Cała buzke w tym ma, raczki i nózki :/ z buzki powoli schodzi

7w3d 💔
‹‹ 2248 2249 2250 2251 2252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ