Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek, moja małą biore w kocyk i na ręce, siadam sobie w fotelu albo na łóżku, młoda ląduje albo boczkiem przytulona mocno do mnie albo w pozycji na brzuszku. Przytulam ją mocno i zazwyczaj odlatuje.
Czasem jeszcze głaszczę główkę i twarz delikatnie. No a zanim odleci, już lekko wyciszona, wpatruje się we mnie i słucha co jej opowiadam po ciuchu.
A czasem po prostu podaje cyca i również mocno przytulam. Pociumka sobie, nawet nie jedząc i ma odlot.
Te sposoby tylko nadają się "histerie", na brzuszkowe problemy nie pomaga niestety.
-
Czy któraś z Was próbowała zainteresować malucha pokazywaniem mu biało-czarnych obrazków. Wydrukowałam sobie tego trochę i powiem Wam, że mała patrzy jak zahipnotyzowana. Jednak skupienie uwagi trwa co najwyżej 5 minut. Obrazki zmieniam na inne co jakieś 15 sek. aż sobie go pokontempluje:)
Czy Wasze dzieci interesują się karuzelką?
I mam takie pytanie, czy prawie 2 miesięcznę dziecię jak leży na wznak bez żadnych poduszek powinno trzymać główkę prosto? Bo moja umie sobie przekręcił główkę z boku na bok, ale żeby zatrzymać ją po środku to nie bardzo.
-
Aha! Justyna14 i wszystkie dziewczyny bardzo bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady i za zainteresowanie nami

Właśnie sobie uświadomiłam jaka ze mnie chamówa ze ciągle Was zadreczam i nawet podziękować nie umiem...
Wybaczcie naprawdę Wam dziękuję wszystkim i cieszę się ze jestescie i ze Was mam :*
moniek90, Matleena, pati_zuzia, justyna14, Pola_27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny. Podajcie raz jeszcze link do masażu brzuszka bo nie umiem odnaleźć w gąszczu postów
moja Majka od dwóch nocy steka w nocy co jakiś czas próbujac chyba bączki puścić - nie płacze przy tym tylko się wierci strasznie. Dzień mi bardzo ładnie przespala a teraz ruda noc to samo .... w sumie śpi ładnie tylko przy wybudzanie się to stekanie ... karmie KP
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa rownieZ chce zaczac cwiczyc ale zaczne od delikatnuch cwiczen, zeby przygotowac sie do chodakowskiej. Z nia zaczne od skalpela. A Ty co bedziesz cwiczyc?alicja_ wrote:Pchelkaa – Narazie (ODPUKAĆ!
) jest wszystko ok.
Dziewczyny – od jutra zaczynam Chodakowska
Trzymajcie kciuki.
Ktoraś z Was też już ćwiczy albo ma zamiar w najbliższym czasie? -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Ja wstalam juz bo jak zwykle po 4 juz spać mi sie nie chce. Malz w pracy od 3 w nocy. Dzieci ze mną w łóżku w sypialni póki co jeszcze śpią. Ja wstalam zamknęłam kaloryfery w domu i pootwieralam okna i wietrze mieszkanie a my zamknięte w sypialni. Kurde nie wiem co jest ale chyba mam jakas wilgoć w mieszkaniu..albo Malo jest ogrzewane mieszkanie..caly czas na oknach robi mi sie rosa od środka nad parapetem.. ;/ poradzicie cos?
U Nas ten sam problem, kupilismy pochlaniacz wilgoci troszke pomaga ale nie wiele
mieszkanie wietrzymy 2 x dziennie ale gucio daje
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Pchełka super że jesteś
nawet gdzieś kiedyś Cie w poście przywołałam
Paulinka śliczna
a jaki macie problem z wagą? za mało przybiera? Bo moja to tyje w oczach. W 8 dni po wyjściu ze szpitala z 3800 doszła do 4280 a teraz to już pewnie koło 5 waży 
Justynka, dziękuję
Problem mamy tak, że za szybko aż przybiera
Apetyt ma wilczy
Będziemy zmieniać mleczko na bardziej sycące-Milasan-położna poleciła i zobaczymy co to jest
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
przy duzej róznicy temperatur (zewnatrz a wewnatrz) niestety pojawia sie woda/para na oknach i chyba tego nie unikniesz.iNso87 wrote:Ja wstalam juz bo jak zwykle po 4 juz spać mi sie nie chce. Malz w pracy od 3 w nocy. Dzieci ze mną w łóżku w sypialni póki co jeszcze śpią. Ja wstalam zamknęłam kaloryfery w domu i pootwieralam okna i wietrze mieszkanie a my zamknięte w sypialni. Kurde nie wiem co jest ale chyba mam jakas wilgoć w mieszkaniu..albo Malo jest ogrzewane mieszkanie..caly czas na oknach robi mi sie rosa od środka nad parapetem.. ;/ poradzicie cos?7w3d 💔
-
nie, tylko dwa pierwsze dni tak miał. teraz wybudza sie miedzy 2 a 3 z płaczem ale to skok rozwojowy i miniePchelkaa wrote:Pchełka a jak chłopcy reaguja na siostre?

Justyna Olek nadal budzi sie z placzem ze chce do Poli?
U Nas super noc, zasnela po 21 pozniej o 1:40, 3:50, 7 karmienie
obylo sie bez nocnych prezen stekan a ja sie wyspalam 
a tak to wszystko ok, w nocy mi juz 3 tyg nic nie je, tylko walczymy z tym atopowym zapaleniem skóry. Cała buzke w tym ma, raczki i nózki
z buzki powoli schodzi
7w3d 💔
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH