Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza do 15 godziny byla aniołem. Potem znowu bol brzuszka po każdym jedzeniu :-( teraz śpi. Ciekawe co przyniesie noc :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakies sposoby na dziecięce niepokoje? Kiedy dziecko placze bo sie stresuje? Odnoszę wrażenie ze czasem to nie brzuszek tylko zwykle nerwy....

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, moja małą biore w kocyk i na ręce, siadam sobie w fotelu albo na łóżku, młoda ląduje albo boczkiem przytulona mocno do mnie albo w pozycji na brzuszku. Przytulam ją mocno i zazwyczaj odlatuje. :) Czasem jeszcze głaszczę główkę i twarz delikatnie. No a zanim odleci, już lekko wyciszona, wpatruje się we mnie i słucha co jej opowiadam po ciuchu.
    A czasem po prostu podaje cyca i również mocno przytulam. Pociumka sobie, nawet nie jedząc i ma odlot.

Te sposoby tylko nadają się "histerie", na brzuszkowe problemy nie pomaga niestety.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was próbowała zainteresować malucha pokazywaniem mu biało-czarnych obrazków. Wydrukowałam sobie tego trochę i powiem Wam, że mała patrzy jak zahipnotyzowana. Jednak skupienie uwagi trwa co najwyżej 5 minut. Obrazki zmieniam na inne co jakieś 15 sek. aż sobie go pokontempluje:)

Czy Wasze dzieci interesują się karuzelką?

I mam takie pytanie, czy prawie 2 miesięcznę dziecię jak leży na wznak bez żadnych poduszek powinno trzymać główkę prosto? Bo moja umie sobie przekręcił główkę z boku na bok, ale żeby zatrzymać ją po środku to nie bardzo.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Justyna14 i wszystkie dziewczyny bardzo bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady i za zainteresowanie nami :)
    Właśnie sobie uświadomiłam jaka ze mnie chamówa ze ciągle Was zadreczam i nawet podziękować nie umiem...
    Wybaczcie naprawdę Wam dziękuję wszystkim i cieszę się ze jestescie i ze Was mam :*

moniek90, Matleena, nick nieaktualny, justyna14, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:16

Pola_27 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 01:05

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, m@rzenie, justyna14, Nadulka, Pola_27, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Podajcie raz jeszcze link do masażu brzuszka bo nie umiem odnaleźć w gąszczu postów :) moja Majka od dwóch nocy steka w nocy co jakiś czas próbujac chyba bączki puścić - nie płacze przy tym tylko się wierci strasznie. Dzień mi bardzo ładnie przespala a teraz ruda noc to samo .... w sumie śpi ładnie tylko przy wybudzanie się to stekanie ... karmie KP

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka czy król Maciuś I wyszedł juz przed swój pałac ?:D

Pati78, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:17

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u nas tez problem z oknami jest, wietrzenie nic nie pomaga niestety. W naszym wypadku jest to raczej problem z wentylacja ogolna, tak jakby te szyby wentylacyjne byly zapchane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pchelkaa – Narazie (ODPUKAĆ! :D) jest wszystko ok.

Dziewczyny – od jutra zaczynam Chodakowska :D Trzymajcie kciuki.
    Ktoraś z Was też już ćwiczy albo ma zamiar w najbliższym czasie?
    Ja rownieZ chce zaczac cwiczyc ale zaczne od delikatnuch cwiczen, zeby przygotowac sie do chodakowskiej. Z nia zaczne od skalpela. A Ty co bedziesz cwiczyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja wstalam juz bo jak zwykle po 4 juz spać mi sie nie chce. Malz w pracy od 3 w nocy. Dzieci ze mną w łóżku w sypialni póki co jeszcze śpią. Ja wstalam zamknęłam kaloryfery w domu i pootwieralam okna i wietrze mieszkanie a my zamknięte w sypialni. Kurde nie wiem co jest ale chyba mam jakas wilgoć w mieszkaniu..albo Malo jest ogrzewane mieszkanie..caly czas na oknach robi mi sie rosa od środka nad parapetem.. ;/ poradzicie cos?

U Nas ten sam problem, kupilismy pochlaniacz wilgoci troszke pomaga ale nie wiele :-( mieszkanie wietrzymy 2 x dziennie ale gucio daje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pchełka super że jesteś :) nawet gdzieś kiedyś Cie w poście przywołałam :) Paulinka śliczna :) a jaki macie problem z wagą? za mało przybiera? Bo moja to tyje w oczach. W 8 dni po wyjściu ze szpitala z 3800 doszła do 4280 a teraz to już pewnie koło 5 waży :)

Justynka, dziękuję :-) Problem mamy tak, że za szybko aż przybiera :-D Apetyt ma wilczy ;-) Będziemy zmieniać mleczko na bardziej sycące-Milasan-położna poleciła i zobaczymy co to jest ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka pewnie juz tuli maciusia rozpakowana i nie ma czasu nam dac znac:D
    Czyli zostalam ostatnia nierozpakowana jeszcze?:D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/czy-mozna-rozpiescic-niemowle,pielegnacja-niemowlaka-artykul,10182,r1.html do poczytania w wolnej chwili o placzu dzieci i o ich noszeniu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka a jak chłopcy reaguja na siostre? :-)

Justyna Olek nadal budzi sie z placzem ze chce do Poli? :-)

U Nas super noc, zasnela po 21 pozniej o 1:40, 3:50, 7 karmienie :-) obylo sie bez nocnych prezen stekan a ja sie wyspalam :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja wstalam juz bo jak zwykle po 4 juz spać mi sie nie chce. Malz w pracy od 3 w nocy. Dzieci ze mną w łóżku w sypialni póki co jeszcze śpią. Ja wstalam zamknęłam kaloryfery w domu i pootwieralam okna i wietrze mieszkanie a my zamknięte w sypialni. Kurde nie wiem co jest ale chyba mam jakas wilgoć w mieszkaniu..albo Malo jest ogrzewane mieszkanie..caly czas na oknach robi mi sie rosa od środka nad parapetem.. ;/ poradzicie cos?
    przy duzej róznicy temperatur (zewnatrz a wewnatrz) niestety pojawia sie woda/para na oknach i chyba tego nie unikniesz.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Pchełka a jak chłopcy reaguja na siostre? :-)

Justyna Olek nadal budzi sie z placzem ze chce do Poli? :-)

U Nas super noc, zasnela po 21 pozniej o 1:40, 3:50, 7 karmienie :-) obylo sie bez nocnych prezen stekan a ja sie wyspalam :-)
    nie, tylko dwa pierwsze dni tak miał. teraz wybudza sie miedzy 2 a 3 z płaczem ale to skok rozwojowy i minie :) a tak to wszystko ok, w nocy mi juz 3 tyg nic nie je, tylko walczymy z tym atopowym zapaleniem skóry. Cała buzke w tym ma, raczki i nózki :/ z buzki powoli schodzi

7w3d 💔
‹‹ 2248 2249 2250 2251 2252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ