Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pomagacie dzieciakm z kupka ? Bo moj ewidentnie cisnie i wycisc nie może tylko się wije napina i bali puszcza. Co pomoże ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze była rano i wieczorem kupa a dzis rano nie i widzę ze próbuje zrobic i nie może :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mleko używam do kawy, masło na kanapke i raz na dwa - trzy dni zjem jogurt. Zero płatków codziennie na śniadanie, budyni itd. Poprawa po dwóch dniach - kupy z zielonych są żółte i śpi w dzień ładnie :)

U Nas kupki ladne zolte i w dzien spi spokojnie, tyle ze sie prezy i steka i wzdycha ale po masazu przechodzi na kilka godz pozniej znowu powtorka, no ale wyprobuje z tym nabialem :-)

Co do zabobonow trzeba poliznac policzek dziecka odkrecic sie i wypluc- chociaz ja w Boga wierze a nie zabobony, no ale tak slyszalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ogromnie Wam wszystkim gratuluję. Ja powolutku Was nadrabiam. Nie pisałam długo bo miałam kłopoty po cc. Zapalenie płatu międzyżebrowego. To po operacji ale tak naprawdę nie wiadomo co to i skąd. Już jest ok i to najważniejsze :-)

Trochę Was ponadrabiam i zacznę się udzielać :-)
    A to nasza Paulinka
    28sq1jt.png

20k6ik2.png

kierzynka, nick nieaktualny, emilka24, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, lilianna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, Dżulia, justyna14, Nadulka, m@rzenie, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

mamy już 9 dni <3

Kurcze dziewczyny współczuje wam i maleństwom,że sie tak męczą :(
    na gazy i problemy z kupką wiem,że sa rurki windi. Osobiscie nie uzywałam ale znajoma bardzo zadowolona.Poczytajcie moze komuś sie przyda i podziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:24

iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, lilianna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, justyna14, nick nieaktualny, Nadulka, m@rzenie, nick nieaktualny, niania.ogg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny jak pomagacie dzieciakm z kupka ? Bo moj ewidentnie cisnie i wycisc nie może tylko się wije napina i bali puszcza. Co pomoże ?

Acikk, możesz spróbować czopków glicerynowych, podginania nóżek do brzuszka (dziecko leży na pleckach a ty podginasz mu delikatnie nóżki do brzuszka i liczysz do 3 lub 4 i puszczasz). Ponadto masaż poprzez noszenie dziecka w ten sposób :

n18qba.jpg

justyna14 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja znowu zagladam z sentymentu i chcialam Wam serdecznie pogratulowac i polecic delicol - na brzuszek, jest to naturalny enzym rizkladajacy laktoze z mleka, dzieci go produkuja ale czesto za malo. Preparat nie jest w zaden sposob ibwazyjny wiec mozna sprobowac :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka no właśnie już wczoraj dostał czopek :( a podobno nie wolno za dużo zeby się dziecko nie przyzwyczailo :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelka no właśnie już wczoraj dostał czopek :( a podobno nie wolno za dużo zeby się dziecko nie przyzwyczailo :/

Spokojnie. Jeśli trzeba dziecku ulżyć, to podaj mu czopek. Dziecko uzależni się, jeśli będziesz podawać czopki 3 razy dziennie.
    Śmiało podaj mu czopek. Jakim mleczkiem karmisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:19

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka karmimy hipp bio combiotik, zmieniliśmy z bebiko i naprawdę super kupy szly po tym mleczku. A od wczoraj problem...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:19

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    u Nas jak pił bebiko to chlustało wręcz z Niego, tak mocno ulewał... zmieniłam na Hippa i przestał o.O
    No bo te bebiko takie chyba podłe jest u nas było fajnie po tym hippie do Wczoraj... Ehh :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelka karmimy hipp bio combiotik, zmieniliśmy z bebiko i naprawdę super kupy szly po tym mleczku. A od wczoraj problem...

My jestesmy właśnie na Bebiko i jest ok, ale moja położna bardzo poleca mleko Milasan. W Niemczech bardzo znane, u nas nie. Niestety tylko w Niemczech dostepne. Jest bardziej sycące i dzieci ładnie się po nim załatwiają. I jest tanie bo 4,85 euro za 800g. My mamy granicę niemiecką tuż obok i mam zamiar spróbować tego mleka bo Paulinka to okropny żarłok.

Efekt przejścia na inne mleko może się ujawnić po 3-5 dniach. Spróbuj przepajać dzieciątko przegotowaną, letnią wodą. Kilka razy w ciągu dnia.

A lubi spać na brzuszku?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka niestety nie lubi :( strasznie sie wscieka na brzuszku jak lezy chociaż i tak to kładę na brzuszek tylko jak jest mega spokojny.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelka niestety nie lubi :( strasznie sie wscieka na brzuszku jak lezy chociaż i tak to kładę na brzuszek tylko jak jest mega spokojny.

A u Ciebie na piersiach lubi? Bo jeśli tak, to kładź go często sobie na piersi, może z czasem spodoba mu się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dzis nie mam sily od kilku dni Kacper jest mega nie spokojny spi po 15 min i pobudka prostuje sie prezy nic mu nie pasuje dzis zaczal budzic sie z placzem nosze go caly dzien nawet do ubikacji isc nie moge :/:

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Juz dzis nie mam sily od kilku dni Kacper jest mega nie spokojny spi po 15 min i pobudka prostuje sie prezy nic mu nie pasuje dzis zaczal budzic sie z placzem nosze go caly dzien nawet do ubikacji isc nie moge :/:

Misia, a nie ma wysypki na buźce? Karmisz piersią czy mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Dziewczyny, ogromnie Wam wszystkim gratuluję. Ja powolutku Was nadrabiam. Nie pisałam długo bo miałam kłopoty po cc. Zapalenie płatu międzyżebrowego. To po operacji ale tak naprawdę nie wiadomo co to i skąd. Już jest ok i to najważniejsze :-)

Trochę Was ponadrabiam i zacznę się udzielać :-)
    A to nasza Paulin
    a wlasnie sobie dzis o Tobie myslalam :)
    wspolczuje Wam dziewczynki i maluszkom, u nas jak narazie nie ma powodow do narzekan. Jedynie co Gabrys jak lubi sie przytulac do malego i go glaskac to czasem go cos naleci i chce go uderzyc, nie wiem dlaczego bo psowiecam mu duzo czasu i moj maz w domu wiec tez sie z nim bawi. Co ajsmieszniejsze on nie ejst zazdrosny o mnie a o meza :) jak maz wezmie Maksia to Gabrys odrazu idzie do niego i tez sie pcha na kolana, albo ciagnie go za reke,zeby z nim szedl gdzies, a jak ja mam MAksia to nie zwraca uwagi,albo przychodzi i go przytula i glaszcze. Juz sobie wyobrazam jak beda sie lac hahaha... 18 stycznia mamy sesje rodzinna, juz nie moge sie doczekac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:00

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na bebiko (plus pierś). Też myślałam o zmianie ale wg lekarki kupki nawet raz na tydzień są normą. Daję sab simplex i masuję brzuszek, robię rowerek i przyciskam nóżki do brzuszka i kupa jest raz na 2 dni. Dziś była nawet 2 razy. Jest ok, więc nie zmieniam bez powodu. Aha i termoforek na brzuszek (mamy zabawkę MR B od Lulalove i polecam gorąco!). Bączki piękne idą. A malutka uwielbia z nią zasypiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 21:27

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 2245 2246 2247 2248 2249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ