Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips u Nas tez nie bylo baczkow a Mala strasznie sie prezyla i stekala wiec zaczelam masowac kilka razy dziennie i yeraz wali baki jak stara baba, klade tez na brzuszek. W nocy jak tak niespokojnie spi bo sie prezy to pomasuje brzuszek ona pusci kilka pierdow i odlatuje rozwalona z rekoma w gorze :-)

Moze i ja pomysle nad wyeliminowaniem nabialu na jakis czas, mysle ze tydzien wystarczy, zobacze czy cos pomoze. Poki co bardzo duzo pije mleka serkow, sera zoltego na potege, ale jak Malej mialoby pomoc to bym sie powstrzymala :-)

Acik daj znac jak Antos.

Alicja a Sarka chyba spokojna i problemow z nia nie ma co? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Lips u Nas tez nie bylo baczkow a Mala strasznie sie prezyla i stekala wiec zaczelam masowac kilka razy dziennie i yeraz wali baki jak stara baba, klade tez na brzuszek. W nocy jak tak niespokojnie spi bo sie prezy to pomasuje brzuszek ona pusci kilka pierdow i odlatuje rozwalona z rekoma w gorze :-)

Moze i ja pomysle nad wyeliminowaniem nabialu na jakis czas, mysle ze tydzien wystarczy, zobacze czy cos pomoze. Poki co bardzo duzo pije mleka serkow, sera zoltego na potege, ale jak Malej mialoby pomoc to bym sie powstrzymala :-)

Acik daj znac jak Antos.

Alicja a Sarka chyba spokojna i problemow z nia nie ma co? :-)

Sarka póki co super. Dzięki, że pytasz!
    Ona chyba rekompensuje mi teraz swoim zachowaniem te wszystkie trudy ciążowe.

Madzisek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tobie mozna zazdroscic ze Sarka taka spokojna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja bo wlasnie zauwazylam ze nie skarżysz sie ani nie piszesz i jakis problemach :-) tylko pozazdroscic :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomału zaczynam wracać do normalnego żywienia ;-) wczoraj nawet placki ziemniaczane zrobiłam z gulaszem :-) dzisiaj kusi mnie pomelo :-P
    Nie wytrzymaliśmy z mężem do wizyty i jesteśmy po w sumie trzecim pierwszym razie i wszystko ok :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Tak, od razu po porodzie przestało swedziec. A u Ciebie?
    u mnie bez zmian. 8 stycznia mam wizytę u dermatologa i alergologa. Mam nadzieję, że mi szybko pomogą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk co u was jak Antos ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wiem o czym mowisz, gdyby nie forum to ja pewnie strasznie bym panikowala, a tak to wiem ze czesto to sie zdarza.

Dziewczyny po cc wiecie kiedy mozna zaczac cwiczyc? Nie mowie od razu o jakis mega wyczynach ale delikatne cwiczenia na brzuch nogi. Jak sie czujecie ogolnie?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zmian. Wczoraj padlismy w koncu o 2 po 7 godzinach noszenia. Nie wiem czy ja pierwsza czy antek Ale maz jak wrócił o 4 to obu nas zastał w naszym łóżku. I spał z 15 min przerwa na jedzenie do 10:30. I od tej godziny powtórka. Płacz płacz i jeszcze raz płacz. 5 min spokoju, pol godziny płaczu. I tak do 15. O 15 zebraliśmy się na zakupy oczywiście małego zabieralam wrzeszczacego. Tylko auto ruszyło i przespal cale zakupy i śpi do teraz. Nie wiem zaczynam myśleć ze ktos mi go zauroczyl :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Staram się Was nadrabiać ale jestem tak nie do życia że ciężko cokolwiek czytać... Rana boli cały czas, bo Bromergonie czuję się fatalnie. Do mdlości i zawrotów głowy doszło to że trzęsę się z zimna. Boli mnie krzyż od garbienia się i płakać misię chce że nie mogę zająć się Kubusiem tak jakbym tego chciała, yhh. Nie mogę się ubrać bo wszystko mnie obciera, leżę jak rozklapicha!

Jakiś kretyn wczoraj o 22:30 odpowietrzał kaloryfery w mieszkaniu w naszym pionie, a później jeszcze po 1 w nocy. Rozumiecie? Napieprzał jak nienormalny, jakbym wiedziała który to sąsiad to bym go zabiła.

Słyszałyście o bliźniakach zza granicy? Jeden urodził się 31 grudnia o 23:59, a drugi już 1 stycznia o 00:02 :P

Co polecicie na suchą skórę dla małego? W szpitalu mówili że jest mocno przesuszona, smarowałam oliwką, linomagiem, ale łuszczy się już trochę. Najlepiej coś do dolania do kąpieli?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nie wierzę i zawsze każdego jebalam kto rozpowiada jakies zabobony Ale po prostu juz mi ręce opadaja.

Oliwki spróbuj oilatum do kąpieli.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziekuje za zyczenia.
    Megi spoznione ake wszystkiego najlepszego :*

Przepraszam was ze bie jestem z lista na biezaco. Nie mam jak was nadrobic. Postaram sie jutro to ogarnac jak juz wrocimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki my uzywamy Oilatum bo maly mial tez strasznie sucha skore i juz po pierwszej kapieli byla poprawa :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo go opluj;D cos z pluciem bylo. Czy zeby oczy slina wytrzec nie wiem, ale cos mi sie kojarzy tam

iNso87 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mnk lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Czyli Justyna co ograniczyłaś z nabiału ? Wszystko? Tzn.: mleko, sery białe, żółte, jogurty, margaryne, masło, śmietane. Wszystko wszystko ? Po jakim czasie zauważyłaś że to pomogło?

U nas dalej prężenie przez sen i stekanie. Espumisan podajemy 5 razy dziennie po 7 kropli i nie pomaga(dzis dopiero 2 dzień). Do te pory mały tak miał w nocy a teraz właśnie się pręży w łóżeczku. Boje się zeby mu się nie pogorszało.

Napewno skorzystam z rady Justyny i będę masować brzuszek (podczas zmiany pieluszki) i kłaśc przynajmniej na 5 minut na brzuszek przed karmieniem. Moze to coś pomoże. Kupek mamy około 5-7 dziennie, bączków raczej nie ma wogóle (czasem słychać tylko przelewanie w brzuchu), mały też wogóle praktycznie nie odbija. Karmie piersią
    Jest coś jeszcze co powinnam wypróbować?
    mleko używam do kawy, masło na kanapke i raz na dwa - trzy dni zjem jogurt. Zero płatków codziennie na śniadanie, budyni itd. Poprawa po dwóch dniach - kupy z zielonych są żółte i śpi w dzień ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 18:41

7w3d 💔
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:42

d69c20mmk9myteud.png
‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ