SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola45 sprobuj moze zapuscic sol fizjologiczna do noska, nam ladnie rozrzedza fluki.

• lips Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja chyba sprawdziło się u nas to otulanie kocykiem. Dawidek ładnie spał. Obudził się na karmienia o 24, 3 oraz 7. Narazie to chyba jedna z lepszych nocy. Poza tym niby stękał i się prężył ale nie wybudzał sie wogóle.

alicja_ lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, drugi dzień przed nami :) na razie prasowanie zrobiłam, Pola śpi a Olek się kręci :)

Acikk w aptece są czopki dla niemowląt uspokajające, lekarze je polecają właśnie przy kolce czy po szczepieniach. Nie uzależniają i można spokojnie nawet kilka dni stosować np na noc. Spróbuj bo się wykończysz. Proponowałabym też czopka z paracetamolu dla Antka, bo niby takie maluszki bólu nie powinny czuć ale może. Warto spróbować, coś musi pomóc. A jak przy kąpieli? uspokaja się?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Difrax ;)

Takiego jeszcze nie probowalismy:-) zaraz zamowie z nadzieja ze zlapie go :-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to moja Pola dziś 6 godz w nocy spała, o 3 wstała na cycusia potem o 6 i śpi teraz :) pewnie zaraz wstanie na jedzenie .Oby dziś ten dzień tak wyglądał :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Karmilismy malego co 3h. Doszlo ze 90-100mk z 3 miarek mu nie wystarczalo i budzil sie po 2h z wrzaskiem. Zaczelam wprowadzac system Alicji tylko ze maly jak zladl 120 to 4 h pierwsze pospal a pozniej zjadal ledwo 7p i po 2-3h znowu glodny. Zaczelo nam sue wszystko rozregulowywac, do tego tez wizyty u lekarza sprawialy ze musialam go wczesniej przed wizyta dokarmiac. W nocy maz nieraz malego zamiast dokarmic od razu jak byl glodny to go przetrzymal 1-2h i potem i tak dawal i maly zaczal sie przestawiac teraz potrafi co 2h sie budzic glodny zje max 70-80 i za 2h to samo. A potrafil juz ladmie 110-120 zjesc i spac 3h. Chcialabym wrocic do chociazby systemu co 3h ale juz niemam pomyslu jak przecoagnac przerwy i zeby maly zjadal wiecej tak jak wczesniej.
    Poradzcie cos prosze....

Kolejny problem to maly zrobil sie przez to strasznie niespokojny. Potrafi przez sen wiszczec jak opetany i ciezko go wybudzic. Spi bardzo wyczulony, czesto bez powodu sie wzdryga i sam sie tym budzi. Do tej pory maly zasypial na koniec jedzenia, yroszke go potrzymalam bo jak tylko go ruszylam to od razu ulewal, odbil albo i nie i kladlam do lezeczka gdzie ladnie spal. Nie wiem nawet kiedy jego sen stal sie taki niespokojny. Zaczelam go tez szybciej odkladac do luzeczka czytajac wasze sposoby ale wydaje mi sie ze to tylko nasililo wsystko. Maly stak sie marudny, chcial zasnac ale nie dal rady, byl rozdrazniony podczas jedzenia. Nie stekal, nie prezyl sie tylko co chwile sie potrafil z pkaczem obudzic. Wczoraj sie przelamalam i trzymalam go przez caly jego czas spania i dzzieki temu spal ponad 3h bez przerwy. Nie chce tak, ale szkida mi mego malenstwa. Myslicie ze ten niepokoj jego to znak ze potrzebuje wiecej bliskosci?? Czy takiego smyka mogloby cos az tak stresowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly nie lubi juz byc otulany, woli jak ma luzno raczki i nozki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy! Od 21 do 1 nad ranem mały nie mógł spokojnie spać. Co chwilę się budził z płaczem i mocno prostował nóżki, puszczał bardzo dużo bączków. Przepoiłam go dość dużo, bo myślałam że ma zatwardzenie i zrobil w końcu rzadką kupkę, ale nadal płakał. Pomogła ciepła pielucha na brzuszek i w końcu zasnął z nami w łóżku...
    Co może być nie tak? Mleko?Za dużo wdody? może lepiej podawać mu herbatkę koperkową niż wodę?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, pomocy! Od 21 do 1 nad ranem mały nie mógł spokojnie spać. Co chwilę się budził z płaczem i mocno prostował nóżki, puszczał bardzo dużo bączków. Przepoiłam go dość dużo, bo myślałam że ma zatwardzenie i zrobil w końcu rzadką kupkę, ale nadal płakał. Pomogła ciepła pielucha na brzuszek i w końcu zasnął z nami w łóżku...
    Co może być nie tak? Mleko?Za dużo wdody? może lepiej podawać mu herbatkę koperkową niż wodę?
    skoro pieluszka pomogła tzn brzuszek bolał, na to 100% skutecznej pomocy nie ma, po 3 mscpowinno samo przejsc najozniej kolki po 6 msc mijają. takie uroki macierzynstwa. jak widac po forum kazda prawie sie z tym zmierza i nie ma co sie jakos mega stresowac, chyba ze jak u acikk mały płacze non stop.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Olek chyba dorasta, od porodu nie je w nocy, dziś nawet sie nie obudził w nocy, a rano wstał o 7, w dzień go kłade i sam zasypia :) ale jestem z niego dumna :)

Acikk spróbuj jeszcze wózek do domu sobie wstawić i zamiast nosić Antka to wóź go po domu, do rąk się tak nie przyzwyczai / albo odzwyczai a Ty zawsze chociaż tak odpoczniesz a może to będzie na niego sposób.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wczoraj jak usnal o 23 to spal do 4 i potem jeszcze do 8 ale juz bardzo niespokojnie musiałam go wziąść do lozka.
    No i od 8 znowu płacz. Teraz przyjechaliśmy do lekarza to trochę spokojny jest bo autem jechal ehh

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozna podawać ta herbatkę koperkową przy karmieniu piersią ? Jak tak to ile takiej herbatki można podać dziecku które ma 2 tyg ? Przed jedzniem? Nie będzie to kolidować z espumisanem w kropelkach?

Kupki robi mniej więcej 4 na dzień, ale mimo wszystko duzo się preży i steka. Pomogła by taka herbatka ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:11

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A mozna podawać ta herbatkę koperkową przy karmieniu piersią ? Jak tak to ile takiej herbatki można podać dziecku które ma 2 tyg ? Przed jedzniem? Nie będzie to kolidować z espumisanem w kropelkach?

Kupki robi mniej więcej 4 na dzień, ale mimo wszystko duzo się preży i steka. Pomogła by taka herbatka ?
    jeśli nie płacze i bardzo nie marudzi to ja bym odradzała, bo u nas przy Olku ta herbatka tylko pogorszyła sprawę, a niestety dzieci jak już wiele razy pisała mają nie do końca jeszcze układ trawienno-wydalniczy wykształcony i stąd te prężenia i stękania. To minie samo.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    U nas też ciężka noc. Ograniczyłam ten koperek i to był widać błąd. Od dziś wracam do starej dawki. Na szczęście troszkę udało mi się odespać. Może jakoś dociągnę do wieczora. A najgorsze że mamy jutro znowu gości i pasuje ogarnąć dom :(
    oszalałaś z tymi gośćmi? kobieto jesteś chwilę po porodzie, noworodek w domu któy nawet 2 tyg nie ma, to nawet dla niego nie dobrze bo nowe osoby to nowe wirusy i bakterie. Po za tym sama nie doszłaś jeszcze do siebie. Zwolnij ciut bo się wykonczysz.

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik na podstawie czego zdjagnozowali Ci ta kolke? Oddalam mocz do badania ale wyniki dopiero popoludniu :-(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa na podstawie badania i kiepskich wyników moczu. Ale i mnie był bardzo ostry ból i jechałam na ip i chcieli mnie zostawić w szpitalu. Dostałam antybiotyki i leki rozkurczowe i miałam iść do kontroli Ale jeszcze nie doszłam...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jeśli nie płacze i bardzo nie marudzi to ja bym odradzała, bo u nas przy Olku ta herbatka tylko pogorszyła sprawę, a niestety dzieci jak już wiele razy pisała mają nie do końca jeszcze układ trawienno-wydalniczy wykształcony i stąd te prężenia i stękania. To minie samo.

Dzięki Justyna :) jesteś nieoceniona:)

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2269 2270 2271 2272 2273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ