Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Boże, Flakonik, tak mi przykro. Nie wyobrażam sobie co teraz czujesz. Trzymaj się!

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik :( nie wiem co napisać :( normalnie jestem caly czas smutna odkąd przeczytałam Twoja wiadomosc :( i napewno żadne słowa teraz nie pomogą...

Trzymaj się Kochana !!! :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:14

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • evvik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem:)
    Tym razem z nowina :) Sophie sie nie speiszylo;) 2 stycznia 2016 o 0:40 przyszla na swiat nasza kruszynka. 3530 g, 55 cm.

Porod wywolywany oxy od 15, po braku reakcji organizmu na znieczulenie dozylne poprosilam o zewnatrzoponowe, po ktorym po godzinie juz mala byla z nami, bez stresu, bez bolu, bez histerii i traumy. Nie opisuje wiecej, bo juz pewnie wszystkie macie dosyc tych porodow;) Trudno opisac jak bylam szczesliwa, calkowicie zszokowana jak mozna genialnie przejsc porod bez bolu i trwogi, tylko skupiona na dziecku i tak zakochana po pierwszej sekundzie gdy ja przytulilam.

Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rewelka, nick nieaktualny, Poz!omka., akira, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Piegus, iNso87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:14

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • evvik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawilam sie w najsmutniejszym momencie odkad jestem z Wami. Nie potrafie nawet wyrazic slowami jak mi przykro i jak trudno mi pojac, jak to sie moglo stac. Flakonik... Boze... Nikt nie zrozumie co teraz czujesz jesli nie przeszedl tego samego ... i mi rowniez trudno nawet pomyslec co teraz przezywasz, ale prosze jesli tylko moze to pomoc wracaj do nas, kazda tu z calym sercem bedzie chciala pomoc, chocby wysluchac i pocieszyc dobrym slowem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Flakonik- trzymaj się i bądź silna! To wszystko to błahe słowa, ale wszystkie tu jesteśmy z Tobą, jak tylko będziesz chciała się wyżalić, wypłakać, usłyszeć słowa wsparcia czy otuchy to pisz. Kochamy Cię wszystkie wirtualnie, jesteśmy z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:25

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    No to jestem:)
    Tym razem z nowina :) Sophie sie nie speiszylo;) 2 stycznia 2016 o 0:40 przyszla na swiat nasza kruszynka. 3530 g, 55 cm.

Porod wywolywany oxy od 15, po braku reakcji organizmu na znieczulenie dozylne poprosilam o zewnatrzoponowe, po ktorym po godzinie juz mala byla z nami, bez stresu, bez bolu, bez histerii i traumy. Nie opisuje wiecej, bo juz pewnie wszystkie macie dosyc tych porodow;) Trudno opisac jak bylam szczesliwa, calkowicie zszokowana jak mozna genialnie przejsc porod bez bolu i trwogi, tylko skupiona na dziecku i tak zakochana po pierwszej sekundzie gdy ja przytulilam.
    Gratuluje ! :-) I zazdroszcze :D ja po 8 godzinach na porodówce błagałam o znieczulenie po czym usłyszałam ze przez znieczulenie moja akcja porodowa jeszcze bardziej sie wydłuży -.- taki mamy kraj... i zniechecili mnie do użycia znieczulenia, dostalam paracetamol w kroplówce :O Nastepnym razem od razu powiem ze chce zzo !! :D i wtedy moge rodzic :P bo takich bóli juz nigdy wiecej ! a przy ilu cm rozwarcia mozna juz podawac zzo?
    Ps. a jak sie czułaś jak znieczulenie schodziło ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:35

evvik lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Najcięższym a zarazem najdłuższym maluszkiem była córeczka od genoweffy - Ola która ważyła 4950g i mierzyła 62cm :)

Flakonik, piękne podsumowanie tylko mała poprawka by się zdała, bo mój pulpecik ważył 4930g :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Flakonik! Co za tragedia! :( Przyjmij wyrazy głębokiego współczucia.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik trzymaj się mocno kochana, Wszystkie tu jesteśmy z tobą myślami. Rodzice będą czuwać nad wami z góry [*]

1usap07w9hybl9h9.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, głębokie wyrazy współczucia (*)

Nawet nie wyobrażam sobie jaka to wielka tragedia. Bądź dzielna.

3i49p07wxglh0lzs.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moglam prosic w kazdej chwili do konca porodu. Moj m wszystkim sie zajal, podczas tych prawdziwych boli przestalam rozumiec niemiecki, m tlumaczyl na angielski i odpowiadal za mnie, nawet jak juz bolalo i nic nie mowilam tylko koncentrowalam sie na oddychaniu i jeczeniu;) rodzilam na wielkim okraglym lozku, m lezal obok, patrzyl w oczy przytulal moja glowe, trzymal za rece, W ostatniej fazie zmieniono pozycje lozka, moglam sie oprzec rekami i w pozycji na pieska rodzilam w ostatniej fazie po zzo
    Jak musialam usiasc do wklucia sie w plecy obejmowalam m a on kucal przedemnA . Nic mi nie zostalo po porodzie jak wielki do niego szacunek, nie zapomne sily jaka mi dal poprzez swoj obecnosc wsparcie i bezpieczenstwo. i na koniec widok malej najpierw zaraz jak tylko trafila na swiat i pozniej jak ja dostalam do przytulania.

na koniec... nieludzkie jest rodzenie w takich bolach, zwlaszcza, ze dzieci rodza sie coraz wieksze...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilianna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik gratulacje :)

evvik lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik moje kondolencje! trzymaj się kochana

stars2345 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakoniku strasznie Wam współczuję. Nie wiem co pisać, to straszne jest :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, najszczersze wyrazy współczucia :-( W takich chwilach nie wiadomo nawet co powiedzieć....Trzymaj się, bo masz dla kogo <3

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam,że to napiszę, ale jak to jesteś kurde, że 2 osoby się urodziły i dwie odeszły? u mnie jak urodziłam Olka to miesiąc później dziadek zmarł :/ życie nie jest sprawiedliwe:(

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Justyna straszne tj. Flakonik 6 lat starała się o dzidzie i nawet nie zdążyli się nacieszyć wnukami :( straszne ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:38

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2280 2281 2282 2283 2284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ