SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Boże, Flakonik, tak mi przykro. Nie wyobrażam sobie co teraz czujesz. Trzymaj się!

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik :( nie wiem co napisać :( normalnie jestem caly czas smutna odkąd przeczytałam Twoja wiadomosc :( i napewno żadne słowa teraz nie pomogą...

Trzymaj się Kochana !!! :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:14

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • evvik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem:)
    Tym razem z nowina :) Sophie sie nie speiszylo;) 2 stycznia 2016 o 0:40 przyszla na swiat nasza kruszynka. 3530 g, 55 cm.

Porod wywolywany oxy od 15, po braku reakcji organizmu na znieczulenie dozylne poprosilam o zewnatrzoponowe, po ktorym po godzinie juz mala byla z nami, bez stresu, bez bolu, bez histerii i traumy. Nie opisuje wiecej, bo juz pewnie wszystkie macie dosyc tych porodow;) Trudno opisac jak bylam szczesliwa, calkowicie zszokowana jak mozna genialnie przejsc porod bez bolu i trwogi, tylko skupiona na dziecku i tak zakochana po pierwszej sekundzie gdy ja przytulilam.

Matleena, pati_zuzia, ZieloneOliwki, rewelka, MeGi2986, Poz!omka., akira, genoweffa, kwiatakacji, aannkkaa, Piegus, iNso87, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:14

menka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • evvik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawilam sie w najsmutniejszym momencie odkad jestem z Wami. Nie potrafie nawet wyrazic slowami jak mi przykro i jak trudno mi pojac, jak to sie moglo stac. Flakonik... Boze... Nikt nie zrozumie co teraz czujesz jesli nie przeszedl tego samego ... i mi rowniez trudno nawet pomyslec co teraz przezywasz, ale prosze jesli tylko moze to pomoc wracaj do nas, kazda tu z calym sercem bedzie chciala pomoc, chocby wysluchac i pocieszyc dobrym slowem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Flakonik- trzymaj się i bądź silna! To wszystko to błahe słowa, ale wszystkie tu jesteśmy z Tobą, jak tylko będziesz chciała się wyżalić, wypłakać, usłyszeć słowa wsparcia czy otuchy to pisz. Kochamy Cię wszystkie wirtualnie, jesteśmy z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:25

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    No to jestem:)
    Tym razem z nowina :) Sophie sie nie speiszylo;) 2 stycznia 2016 o 0:40 przyszla na swiat nasza kruszynka. 3530 g, 55 cm.

Porod wywolywany oxy od 15, po braku reakcji organizmu na znieczulenie dozylne poprosilam o zewnatrzoponowe, po ktorym po godzinie juz mala byla z nami, bez stresu, bez bolu, bez histerii i traumy. Nie opisuje wiecej, bo juz pewnie wszystkie macie dosyc tych porodow;) Trudno opisac jak bylam szczesliwa, calkowicie zszokowana jak mozna genialnie przejsc porod bez bolu i trwogi, tylko skupiona na dziecku i tak zakochana po pierwszej sekundzie gdy ja przytulilam.
    Gratuluje ! :-) I zazdroszcze :D ja po 8 godzinach na porodówce błagałam o znieczulenie po czym usłyszałam ze przez znieczulenie moja akcja porodowa jeszcze bardziej sie wydłuży -.- taki mamy kraj... i zniechecili mnie do użycia znieczulenia, dostalam paracetamol w kroplówce :O Nastepnym razem od razu powiem ze chce zzo !! :D i wtedy moge rodzic :P bo takich bóli juz nigdy wiecej ! a przy ilu cm rozwarcia mozna juz podawac zzo?
    Ps. a jak sie czułaś jak znieczulenie schodziło ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:35

evvik lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Najcięższym a zarazem najdłuższym maluszkiem była córeczka od genoweffy - Ola która ważyła 4950g i mierzyła 62cm :)

Flakonik, piękne podsumowanie tylko mała poprawka by się zdała, bo mój pulpecik ważył 4930g :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Flakonik! Co za tragedia! :( Przyjmij wyrazy głębokiego współczucia.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik trzymaj się mocno kochana, Wszystkie tu jesteśmy z tobą myślami. Rodzice będą czuwać nad wami z góry [*]

1usap07w9hybl9h9.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, głębokie wyrazy współczucia (*)

Nawet nie wyobrażam sobie jaka to wielka tragedia. Bądź dzielna.

3i49p07wxglh0lzs.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moglam prosic w kazdej chwili do konca porodu. Moj m wszystkim sie zajal, podczas tych prawdziwych boli przestalam rozumiec niemiecki, m tlumaczyl na angielski i odpowiadal za mnie, nawet jak juz bolalo i nic nie mowilam tylko koncentrowalam sie na oddychaniu i jeczeniu;) rodzilam na wielkim okraglym lozku, m lezal obok, patrzyl w oczy przytulal moja glowe, trzymal za rece, W ostatniej fazie zmieniono pozycje lozka, moglam sie oprzec rekami i w pozycji na pieska rodzilam w ostatniej fazie po zzo
    Jak musialam usiasc do wklucia sie w plecy obejmowalam m a on kucal przedemnA . Nic mi nie zostalo po porodzie jak wielki do niego szacunek, nie zapomne sily jaka mi dal poprzez swoj obecnosc wsparcie i bezpieczenstwo. i na koniec widok malej najpierw zaraz jak tylko trafila na swiat i pozniej jak ja dostalam do przytulania.

na koniec... nieludzkie jest rodzenie w takich bolach, zwlaszcza, ze dzieci rodza sie coraz wieksze...

ZieloneOliwki, pati_zuzia, lilianna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik gratulacje :)

evvik lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik moje kondolencje! trzymaj się kochana

stars2345 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakoniku strasznie Wam współczuję. Nie wiem co pisać, to straszne jest :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, najszczersze wyrazy współczucia :-( W takich chwilach nie wiadomo nawet co powiedzieć....Trzymaj się, bo masz dla kogo <3

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam,że to napiszę, ale jak to jesteś kurde, że 2 osoby się urodziły i dwie odeszły? u mnie jak urodziłam Olka to miesiąc później dziadek zmarł :/ życie nie jest sprawiedliwe:(

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Justyna straszne tj. Flakonik 6 lat starała się o dzidzie i nawet nie zdążyli się nacieszyć wnukami :( straszne ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:38

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2280 2281 2282 2283 2284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ