Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiem, że temat przebrzmiały, ale kto chce to przeczyta

W dzień przyjęcia do szpitala miałam rozwarcie na palec. Zalozyli balonik który wypadł mi po 3h i zrobił rozwarcie na 5cm. Na drugi dzień kroplowka od 8-mej, od 10-tej poczułam lekkie bóle, że musialam trzymać się tych drążków. O 10.35 położna zbadała rozwarcie, było już na 8cm, i powiedziała, że mnie zatrzymują bo rodzimy, czyli chyba można powiedzieć że porod trwal 50 minut
Od 10.45 puscila mnie żebym pochodziła i przez 10 min. pisałam trzy krótkie zdania w sms! bo bolalo dopiero wtedy jak cholera. Potem znowu leżałam i czulam parte, a położna że nie mam przec, a ja, że muszę. A to jak pani musi, to proszę. Potem, ze pani tak nie krzyczy (darlam się jak nigdy dotąd), tylko oddycha, to staralam sie. Mialam kryzys, wyciagnelam reke do poloznej, mowie, ze smutno mi ze jestem tu sama, a ona chwycila mnie za reke i bylo mi od razu lepiej. Mowilam położnej, że jak będzie mnie nacinac nie ma mi mówić kiedy i że nawet nozyczek nie chce widzieć. A ona - może obejdzie się bez nacinania, ale chyba tak wszystko szybko szło, że naciela. Parę minut miałam główke między nogami nim się zebrałam w sobie i wyparlam resztę ciałka o ,11.25. Gdy go położyli na mnie po minucie osiusial już mamuśkę. Można powiedzieć, że juz olał 
Miałam super położna. Lekarz przyszedł na szycie, było trochę bolesne bo żalowali znieczulenia.
Bóle hardcorowe czulam tylko 40 min. Nie potrafię sobie wyobrazić gdyby miał poród trwać dłużej. I zdecydowanie poród po oxy boli bardziej!
Edit. Sąsiadka z sali co miała podawana oxy w tym samym czasie urodziła o piątej rano następnego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:41
kwiatakacji, Matleena, pati_zuzia, genoweffa, alisss871, mnk, Marta0912, ZieloneOliwki, justyna14, Dżulia lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6726fdf3797d.jpg
Pozdrawiam e-ciocie
kwiatakacji, rewelka, Kika428, Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Flakonik, genoweffa, akira, Acikk, Madzisek, Marta0912, ZieloneOliwki, aannkkaa, Kate4, justyna14, Dżulia, nataliano, Pchełka, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość
-
c
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 01:06
Mama-julka, Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Flakonik, genoweffa, akira, Pchelkaa, rewelka, Madzisek, Marta0912, lilianna, ZieloneOliwki, aannkkaa, kwiatakacji, Kate4, justyna14, Dżulia, nataliano, Pchełka, ania14, KASIAG24, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość
Maksymilian
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:04
Kika428, Mama-julka, Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Flakonik, genoweffa, akira, Acikk, rewelka, Madzisek, Marta0912, lilianna, ZieloneOliwki, aannkkaa, kwiatakacji, Kate4, justyna14, Dżulia, nataliano, Pchełka, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość
-
rewelka wrote:My dziś też idziemy na spacer i do sklepu już się doczekać nie mogę, mąż o 13 kończy poczekamy aż mały się obudzi i ruszamy
Raz już nawet byłam sama w sklepie
ale to na chwilkę.
Napisz jak się udały zakupy. My z Dawidkiem jeszcze nigdzie nie byliśmy w sklepie. Chociaż chciałabym iść na zakupy bo niby waga mi spadła ale w żadne jeansy nie wchodzę i dalej latam w ciążowych z panlem... Jak myślicie kiedy bym mogła wziąć małego do galerii? Narazie dopiero się werandujemy. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za odpowiedź. Mała się pręży i wygina. Nie pomagały wszystkie sposoby z forum na gazy więc sięgnęłam po ten lek. Ale go odstawiam i najwyżej wróce do niego po zakończonej kuracji antybiotykowej, bo wtedy będę wiedziała, że to kolka, a nie reakcja na antybiotyk.
-
nick nieaktualnyMama Julka, super że miałaś szybki poród

A to moja 2 na dzisiejszym spacerku. Olki właściwie to nie widać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 00:44
Flakonik, pati_zuzia, akira, Matleena, rewelka, Marta0912, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Kate4, justyna14, Mama-julka, m@rzenie, Dżulia, nataliano, lilianna, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulia i Kasia witają. Za nimi już 2miesiące
http://iv.pl/images/9416515988758201871.jpg
http://iv.pl/images/4539010837614045563.jpg
http://iv.pl/images/9173648332005924631.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:02
genoweffa, Acikk, akira, pati_zuzia, Pchelkaa, rewelka, Madzisek, Marta0912, lilianna, ZieloneOliwki, aannkkaa, kwiatakacji, Moniusia89, Kate4, justyna14, Mama-julka, m@rzenie, Dżulia, nataliano, Aneczka86, Pchełka, lula.91, emilka24, Suerte, Kika428, Nadulka, alisss871, Piegus, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:A moj maly niechce lezec na brzuszku denerwuje sie zaraz i placze i musze go wziasc na rece macie na to jakies sposoby ? Czekamy az maly zje za pol godziny ubieramy sie i wyruszamy na shoping alez to ekscytujace wyjsc z dzieckiem na zakupy po miesiacu

A u mnie czas sie wlecze mam wrazenie ze zapomnialam o czasie kiedy Kacperka nie bylo i dzis mija miesiac od urodzenia mojego przystojniaka
To kladz go sobie na klatce piersiowej jak Ty w pol lezysz. U Nas tez srednio na brzuch chce lezec sama a jak juz lezy to len lapka do buzi i cmoka
wiec klade ja na sobie i glpwke ladnie podnosi i sie rozglada 
Matlena z tymi bakami dobre
do tej pory sie smieje
-
nick nieaktualny
-
Flakonik dziewczynki są cudne i takie usmiechniete

Oliwki moj po bebilon pepti nie ulewa ale po żadnym innym też mi nie ulewal a kupale tak cuchna ze trza chatę wietrzyc po przewijaniu
A my dziś z synkiem zwiedziliśmy Nowa galerie w Katowicach co otwarli jak wnciazy byłam i już nie zdążyłam zajechac
antek zadowolony jak pieron caly czas spał
-
nick nieaktualnyFlakonik jakie duze juz sa dziewczynki
a jakie zadowolone 
Moja dzis spi caly dzien. Obudzila sie o 9, przebralam z pizamki, zmienilam pieluszke, zjadla i o 10 juz spala, o 13:20 sie obudzila zjadla 110 ml mojego pokarmu ( jak ma katar lepiej z butli jesc bo noska nie zaslania) i przy koncowce jedzenia zasnela -
nick nieaktualnyMatleena wrote:
Genowefa, Oli to faktycznie jakby nie było
Swoją drogą ile Ci zjadała jak miała dwa tygodnie, bo tylko Ty tu oprócz mnie miałaś tu takie duże dziecko.
Matleena nie mam pojęcia ile zjadała, bo karmię piersią. Ale na początku karmiłam ją co 2 godziny, niezależnie od tego czy był dzień czy noc. Teraz sypia średnio po 3 godziny, tzn. że przerwa między karmieniami wynosi od godziny do 5 godzin w nocy. -
nick nieaktualnyMatleena wrote:Pati_zuzia, te Twoje chłopaki to kopie taty normalnie i to nie tylko od pasa w dół. Ale to dobrze, bo tata przystojny to chłopaki też będą łamać serca

A my z kolei czekamy na teściową, właśnie mąż po nią pojechał.
W temacie teściowych/mam - babć. Myślałyście na jakimś prezentem na dzień babci? Bo ja w sumie wymyśliłam, że kupimy po albumie i powklejamy babciom zdjęcia z pierwszych tygodni życia Tymoteusza.
A prababciom to chyba ramkę ze zdjęciem damy.
Ja myślałam nad kubkiem ze zdjęciem dzieciaczka. No, ale mama mojego faceta nie dostanie żadnego upominku bo nie zasługuje. Ani razu nie widziała dziecka, nawet się nim nie interesuje. Mieszkamy od siebie 20km. Nie rozumiem podejścia, ale ok. Myślałam, że dziecko coś zmieni w tej rodzinie, ale się przeliczyłam. Brat mojego faceta też zero zainteresowania. Dno i wodorosty... -
Mama julka to nie bylo zle:D ja sie z pratymi meczylam prawie 3 godziny
i mialam kryzys ale na 3 centymetrach a nie na 7 - 8 jak wszedzie pisza ;/ haha i szczerze to myslalam ze bedzie gorzej z tym moim porodem. I w ogole to stalo sie to czego sie obawialam najbardziej. Porzygalam sie raz
i sie skuptalam chyba ale nie duzo >D
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH