SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat przebrzmiały, ale kto chce to przeczyta ;-)
    W dzień przyjęcia do szpitala miałam rozwarcie na palec. Zalozyli balonik który wypadł mi po 3h i zrobił rozwarcie na 5cm. Na drugi dzień kroplowka od 8-mej, od 10-tej poczułam lekkie bóle, że musialam trzymać się tych drążków. O 10.35 położna zbadała rozwarcie, było już na 8cm, i powiedziała, że mnie zatrzymują bo rodzimy, czyli chyba można powiedzieć że porod trwal 50 minut :-P Od 10.45 puscila mnie żebym pochodziła i przez 10 min. pisałam trzy krótkie zdania w sms! bo bolalo dopiero wtedy jak cholera. Potem znowu leżałam i czulam parte, a położna że nie mam przec, a ja, że muszę. A to jak pani musi, to proszę. Potem, ze pani tak nie krzyczy (darlam się jak nigdy dotąd), tylko oddycha, to staralam sie. Mialam kryzys, wyciagnelam reke do poloznej, mowie, ze smutno mi ze jestem tu sama, a ona chwycila mnie za reke i bylo mi od razu lepiej. Mowilam położnej, że jak będzie mnie nacinac nie ma mi mówić kiedy i że nawet nozyczek nie chce widzieć. A ona - może obejdzie się bez nacinania, ale chyba tak wszystko szybko szło, że naciela. Parę minut miałam główke między nogami nim się zebrałam w sobie i wyparlam resztę ciałka o ,11.25. Gdy go położyli na mnie po minucie osiusial już mamuśkę. Można powiedzieć, że juz olał :-)
    Miałam super położna. Lekarz przyszedł na szycie, było trochę bolesne bo żalowali znieczulenia.
    Bóle hardcorowe czulam tylko 40 min. Nie potrafię sobie wyobrazić gdyby miał poród trwać dłużej. I zdecydowanie poród po oxy boli bardziej!
    Edit. Sąsiadka z sali co miała podawana oxy w tym samym czasie urodziła o piątej rano następnego dnia :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:41

kwiatakacji, Matleena, pati_zuzia, genoweffa, alisss871, mnk, Marta0912, ZieloneOliwki, justyna14, Dżulia lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6726fdf3797d.jpg

Pozdrawiam e-ciocie :-)

kwiatakacji, rewelka, Kika428, Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Flakonik, genoweffa, akira, Acikk, Madzisek, Marta0912, ZieloneOliwki, aannkkaa, Kate4, justyna14, Dżulia, nataliano, Pchełka, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka super że dobrze wspominasz poród. Gratuluje jeszcze raz :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 01:06

Mama-julka, Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Flakonik, genoweffa, akira, Pchelkaa, rewelka, Madzisek, Marta0912, lilianna, ZieloneOliwki, aannkkaa, kwiatakacji, Kate4, justyna14, Dżulia, nataliano, Pchełka, ania14, KASIAG24, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:04

Kika428, Mama-julka, Moniusia89, pati_zuzia, m@rzenie, Flakonik, genoweffa, akira, Acikk, rewelka, Madzisek, Marta0912, lilianna, ZieloneOliwki, aannkkaa, kwiatakacji, Kate4, justyna14, Dżulia, nataliano, Pchełka, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    My dziś też idziemy na spacer i do sklepu już się doczekać nie mogę, mąż o 13 kończy poczekamy aż mały się obudzi i ruszamy :) Raz już nawet byłam sama w sklepie :D ale to na chwilkę.

Napisz jak się udały zakupy. My z Dawidkiem jeszcze nigdzie nie byliśmy w sklepie. Chociaż chciałabym iść na zakupy bo niby waga mi spadła ale w żadne jeansy nie wchodzę i dalej latam w ciążowych z panlem... Jak myślicie kiedy bym mogła wziąć małego do galerii? Narazie dopiero się werandujemy.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

pati_zuzia lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    lips, u nas odwrotnie. Ja wiem jak ululać małego i go uspokoić a mąż jak weźmie na ręce to zaraz oddaje i mówi, że Tymek go nie lubi i on nie potrafi go uspić.

To zdradź jak to robisz? :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Mała się pręży i wygina. Nie pomagały wszystkie sposoby z forum na gazy więc sięgnęłam po ten lek. Ale go odstawiam i najwyżej wróce do niego po zakończonej kuracji antybiotykowej, bo wtedy będę wiedziała, że to kolka, a nie reakcja na antybiotyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka, super że miałaś szybki poród :)

A to moja 2 na dzisiejszym spacerku. Olki właściwie to nie widać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 00:44

Flakonik, pati_zuzia, akira, Matleena, rewelka, Marta0912, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Kate4, justyna14, Mama-julka, m@rzenie, Dżulia, nataliano, lilianna, emilka24, Suerte, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia i Kasia witają. Za nimi już 2miesiące
    http://iv.pl/images/9416515988758201871.jpg
    http://iv.pl/images/4539010837614045563.jpg
    http://iv.pl/images/9173648332005924631.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:02

genoweffa, Acikk, akira, pati_zuzia, Pchelkaa, rewelka, Madzisek, Marta0912, lilianna, ZieloneOliwki, aannkkaa, kwiatakacji, Moniusia89, Kate4, justyna14, Mama-julka, m@rzenie, Dżulia, nataliano, Aneczka86, Pchełka, lula.91, emilka24, Suerte, Kika428, Nadulka, alisss871, Piegus, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A moj maly niechce lezec na brzuszku denerwuje sie zaraz i placze i musze go wziasc na rece macie na to jakies sposoby ? Czekamy az maly zje za pol godziny ubieramy sie i wyruszamy na shoping alez to ekscytujace wyjsc z dzieckiem na zakupy po miesiacu :)

A u mnie czas sie wlecze mam wrazenie ze zapomnialam o czasie kiedy Kacperka nie bylo i dzis mija miesiac od urodzenia mojego przystojniaka :)

To kladz go sobie na klatce piersiowej jak Ty w pol lezysz. U Nas tez srednio na brzuch chce lezec sama a jak juz lezy to len lapka do buzi i cmoka :-) wiec klade ja na sobie i glpwke ladnie podnosi i sie rozglada :-)

Matlena z tymi bakami dobre :-D do tej pory sie smieje :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik masz dwa słodziaki :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dziewczynki są cudne i takie usmiechniete :)

Oliwki moj po bebilon pepti nie ulewa ale po żadnym innym też mi nie ulewal a kupale tak cuchna ze trza chatę wietrzyc po przewijaniu :D

A my dziś z synkiem zwiedziliśmy Nowa galerie w Katowicach co otwarli jak wnciazy byłam i już nie zdążyłam zajechac :D antek zadowolony jak pieron caly czas spał :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój antek na brzuszku to też tylko na mnie popędu, inaczej nie ma szans od razy ryk :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jakie duze juz sa dziewczynki :-) a jakie zadowolone :-)

Moja dzis spi caly dzien. Obudzila sie o 9, przebralam z pizamki, zmienilam pieluszke, zjadla i o 10 juz spala, o 13:20 sie obudzila zjadla 110 ml mojego pokarmu ( jak ma katar lepiej z butli jesc bo noska nie zaslania) i przy koncowce jedzenia zasnela

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:

Genowefa, Oli to faktycznie jakby nie było ;)
    Swoją drogą ile Ci zjadała jak miała dwa tygodnie, bo tylko Ty tu oprócz mnie miałaś tu takie duże dziecko.

Matleena nie mam pojęcia ile zjadała, bo karmię piersią. Ale na początku karmiłam ją co 2 godziny, niezależnie od tego czy był dzień czy noc. Teraz sypia średnio po 3 godziny, tzn. że przerwa między karmieniami wynosi od godziny do 5 godzin w nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Pati_zuzia, te Twoje chłopaki to kopie taty normalnie i to nie tylko od pasa w dół. Ale to dobrze, bo tata przystojny to chłopaki też będą łamać serca ;)

A my z kolei czekamy na teściową, właśnie mąż po nią pojechał.

W temacie teściowych/mam - babć. Myślałyście na jakimś prezentem na dzień babci? Bo ja w sumie wymyśliłam, że kupimy po albumie i powklejamy babciom zdjęcia z pierwszych tygodni życia Tymoteusza.

A prababciom to chyba ramkę ze zdjęciem damy.

Ja myślałam nad kubkiem ze zdjęciem dzieciaczka. No, ale mama mojego faceta nie dostanie żadnego upominku bo nie zasługuje. Ani razu nie widziała dziecka, nawet się nim nie interesuje. Mieszkamy od siebie 20km. Nie rozumiem podejścia, ale ok. Myślałam, że dziecko coś zmieni w tej rodzinie, ale się przeliczyłam. Brat mojego faceta też zero zainteresowania. Dno i wodorosty...

• mnk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka to nie bylo zle:D ja sie z pratymi meczylam prawie 3 godziny :P i mialam kryzys ale na 3 centymetrach a nie na 7 - 8 jak wszedzie pisza ;/ haha i szczerze to myslalam ze bedzie gorzej z tym moim porodem. I w ogole to stalo sie to czego sie obawialam najbardziej. Porzygalam sie raz :P i sie skuptalam chyba ale nie duzo >D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ