SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Do mam karmiących piersią, wybudzacie dzieci na karmienie co 3 godziny?

Póki co nie muszę. Mój je dwie godziny, a śpi dwie - trzy - trzy i pół ewent. Nie mam pojęcia kiedy będzie jakiś ustalony rytm dnia :-\

stars2345 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:

Mi może dwa razy trzy godziny przespał więc też nie mam tego problemu ale bym nie wybudzala

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    My do Daniszewskiej do medyka :-) też właśnie wczoraj byłam u lekarza i było dużo takich maluszków i myślałam, że może Ty gdzieś tam byłaś ;-)
    A na jakim osiedlu mieszkasz? Moze się kiedyś wybierzemy na wspólny spacer :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wybudzam. Moja ładnie przybiera i wstaje co 2,5-3,5 h. Czasami jak długo nie śpi zdarzy się max 4 h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars absolutnie nie wybudzam. Karmię na rządanie. Nawet jak dokarmiałam nie wybudzałam.

Ja mam problem znowu. Jak karmie mala na poczatku ok ladnie je a potem pluje cycem szamocze sie i drapie i w ryk. Daje jej znowu i nie chce. A pokarm jest bo jak scisne to leci. Daje druga i to samo na poczatku ok a potem dramat... Moze nie smakuje jej tlustszy pokarm na koncu? Bo nie wiem o co chodzi.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    nie, dziecko wybudza się jak nie przybiera ładnie na wadze. jak dziecko ładnie tyje i rośnie to nie ma potrzeby wybudzania. Karmienie piersią właśnie dlatego nazywa się karmieniem na żądanie, żądanie dziecka nie nasze czy zegarka.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Stars absolutnie nie wybudzam. Karmię na rządanie. Nawet jak dokarmiałam nie wybudzałam.

Ja mam problem znowu. Jak karmie mala na poczatku ok ladnie je a potem pluje cycem szamocze sie i drapie i w ryk. Daje jej znowu i nie chce. A pokarm jest bo jak scisne to leci. Daje druga i to samo na poczatku ok a potem dramat... Moze nie smakuje jej tlustszy pokarm na koncu? Bo nie wiem o co chodzi.
    moja jak się się tak rzuca przy cycku to albo bączek męczy albo beknąć jej się chce albo głodna nie jest. Spróbuj wyeliminować dwa pierwsze czynniki. Zwróć też uwagę, czy językiem sutka nie wysuwa z ust, tak dzieci robią jak już nie chcą jeść. Moja np bardzo krótko je bo mam sporo pokarmu i szybko się najada.

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:05

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i znow potrzebuje pomocy zauwazylam dzis 3 czarne nikti w kupce malego zrobil ja po calym dniu stekania czy to oznacza cos zlego ??

• evvik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Nic nie robie, spi kiedy i ile chce, je rowniez kiedy chce.
    Mam aplikacje, w ktorej dodaje informacje kiedy karmie i ile czasu z ktorej piersi. Mozna pozniej przeanalizowac z latwoscia jak dziecko je i widze, ze nawet jak spi dluzej, to pozniej nadrabia z piciem, wiec jak widac natura sama dba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, właśnie mi prąd włączyli. Cały dzień nie było, przez awarię.
    Od kilku dni Paula dziwnie zachowywała się po jedzeniu. Jak zjadła, to zaczynała się wiercić, niby odbila ale coś jej nie dawało spokoju... Kurcze, stwierdziłam, że się chyba nie najada i dzisiaj jej dałam 150 ml mleka. Zjadła i spała 4,5 godz. Ale boję się, że to dużo dla 1,5 miesięcznego dzieciaczka :-/
    No ale z drugiej strony ona waży prawie 6 kg, duża jest to i więcej potrzebuje.
    Dobrze kombinuję czy nie?
    Któraś jeszcze daje 150 ml i maluch zjada?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam w necie o pierwszym spacerze noworodka zimą i jestem przerażona, że mam byc uwiązana w domu jeszcze dwa tygodnie?
    Kiedy wychodziłyście na spacer pierwszy raz i w jakiej temperaturze? Wiem, że o tym już pisalyscie, ale nie pamietam :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej. Doradźcie co zrobić, karmie Małego piersią, dzis dużo siedzial przy cycku i wieczorem poczułam ze w jednej piersi na górze mam bolące zgrubienie, to zastój? Probowalam to rozmasować pod prysznicem i przystawiłam dziecko do pierś ale dalej to mam. Z tydzień temu miałam to samo w tym samym miejscu ale chwile pomasowałam i przeszlo a teraz nie wiem co z tym zrobić :\

Stars, to może zatkany kanalik mleczny. Spróbuj rozmasować podczas karmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka, my jeszcze nie byliśmy. Jutro zaczynamy werandowanie, a w środę jak będzie odpowiednia pogoda to do lekarza idziemy na pieszo z wózkiem. Będzie miał Kuba skończone dwa tygodnie :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna w szpitalu kazala zaczekac conajmniej 3 tygodnie na pierwsze wyjscie, tym bardziej ze no niestety tu zimy nie sa takie jak w polsce. A dzisiaj jak przyszla do mnie polozna i tez pytalam to ze albo jak dziecko podskoczy z waga wiecej niz 4 kg, albo jak ma 4 tygodnie w przypadku dzieci urodzonych wagowo powyzej 4 kg :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Ja nie wybudzam. Jak bedzie glodna sama się obudzi. A później podobno dziecko moze miec uraz i bac sie zasnąć. .. tak slyszalam. Ja wybudzam na kapanie na 19 zeby zachowac rytm dnia. O 20 po jedzeniu zasypia i przeważnie budzi się o 23 , 2 , 5:30 , 9 a zdaza się ze przspi z 5h

• ania14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Ja jak tak robi przewieszam przez ramie odbije sie i dostawiam do 2 cyca przy ktorym zasypia. Albo tak się szamocze jak nie moze bąka puscic

• bella88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Kuźwa, właśnie mi prąd włączyli. Cały dzień nie było, przez awarię.
    Od kilku dni Paula dziwnie zachowywała się po jedzeniu. Jak zjadła, to zaczynała się wiercić, niby odbila ale coś jej nie dawało spokoju... Kurcze, stwierdziłam, że się chyba nie najada i dzisiaj jej dałam 150 ml mleka. Zjadła i spała 4,5 godz. Ale boję się, że to dużo dla 1,5 miesięcznego dzieciaczka :-/
    No ale z drugiej strony ona waży prawie 6 kg, duża jest to i więcej potrzebuje.
    Dobrze kombinuję czy nie?
    Któraś jeszcze daje 150 ml i maluch zjada?
    Mój tyle nieraz zjada. Zdarzyło mu się nawet dzisiaj zjeść 180ml ale nieraz zje tylko 90 i mu wystarczy.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kochane i znow potrzebuje pomocy zauwazylam dzis 3 czarne nikti w kupce malego zrobil ja po calym dniu stekania czy to oznacza cos zlego ??
    karmisz piersią? czarne cokolwiek w kupce to zazwyczaj krew, jak pojawi się razy czy dwa to nic , gorzej jak będzie pojawiać się regularnie. Przy kp czasem z sutka może dziecko wypić krew z mlekiem i stąd czarne coś w kupce, przy karmieniu mm przyczyny należy szukać, jeśli się powtarza epizod.

7w3d 💔
‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ