Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:Do mam karmiących piersią, wybudzacie dzieci na karmienie co 3 godziny?
Póki co nie muszę. Mój je dwie godziny, a śpi dwie - trzy - trzy i pół ewent. Nie mam pojęcia kiedy będzie jakiś ustalony rytm dnia
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStars absolutnie nie wybudzam. Karmię na rządanie. Nawet jak dokarmiałam nie wybudzałam.
Ja mam problem znowu. Jak karmie mala na poczatku ok ladnie je a potem pluje cycem szamocze sie i drapie i w ryk. Daje jej znowu i nie chce. A pokarm jest bo jak scisne to leci. Daje druga i to samo na poczatku ok a potem dramat... Moze nie smakuje jej tlustszy pokarm na koncu? Bo nie wiem o co chodzi.
-
nie, dziecko wybudza się jak nie przybiera ładnie na wadze. jak dziecko ładnie tyje i rośnie to nie ma potrzeby wybudzania. Karmienie piersią właśnie dlatego nazywa się karmieniem na żądanie, żądanie dziecka nie nasze czy zegarka.stars2345 wrote:Do mam karmiących piersią, wybudzacie dzieci na karmienie co 3 godziny?
7w3d 💔 -
moja jak się się tak rzuca przy cycku to albo bączek męczy albo beknąć jej się chce albo głodna nie jest. Spróbuj wyeliminować dwa pierwsze czynniki. Zwróć też uwagę, czy językiem sutka nie wysuwa z ust, tak dzieci robią jak już nie chcą jeść. Moja np bardzo krótko je bo mam sporo pokarmu i szybko się najada.annielica wrote:Stars absolutnie nie wybudzam. Karmię na rządanie. Nawet jak dokarmiałam nie wybudzałam.
Ja mam problem znowu. Jak karmie mala na poczatku ok ladnie je a potem pluje cycem szamocze sie i drapie i w ryk. Daje jej znowu i nie chce. A pokarm jest bo jak scisne to leci. Daje druga i to samo na poczatku ok a potem dramat... Moze nie smakuje jej tlustszy pokarm na koncu? Bo nie wiem o co chodzi.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Nic nie robie, spi kiedy i ile chce, je rowniez kiedy chce.stars2345 wrote:Do mam karmiących piersią, wybudzacie dzieci na karmienie co 3 godziny?
Mam aplikacje, w ktorej dodaje informacje kiedy karmie i ile czasu z ktorej piersi. Mozna pozniej przeanalizowac z latwoscia jak dziecko je i widze, ze nawet jak spi dluzej, to pozniej nadrabia z piciem, wiec jak widac natura sama dba
-
nick nieaktualnyKuźwa, właśnie mi prąd włączyli. Cały dzień nie było, przez awarię.
Od kilku dni Paula dziwnie zachowywała się po jedzeniu. Jak zjadła, to zaczynała się wiercić, niby odbila ale coś jej nie dawało spokoju... Kurcze, stwierdziłam, że się chyba nie najada i dzisiaj jej dałam 150 ml mleka. Zjadła i spała 4,5 godz. Ale boję się, że to dużo dla 1,5 miesięcznego dzieciaczka
No ale z drugiej strony ona waży prawie 6 kg, duża jest to i więcej potrzebuje.
Dobrze kombinuję czy nie?
Któraś jeszcze daje 150 ml i maluch zjada? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:Hej. Doradźcie co zrobić, karmie Małego piersią, dzis dużo siedzial przy cycku i wieczorem poczułam ze w jednej piersi na górze mam bolące zgrubienie, to zastój? Probowalam to rozmasować pod prysznicem i przystawiłam dziecko do pierś ale dalej to mam. Z tydzień temu miałam to samo w tym samym miejscu ale chwile pomasowałam i przeszlo a teraz nie wiem co z tym zrobić

Stars, to może zatkany kanalik mleczny. Spróbuj rozmasować podczas karmienia.
-
nick nieaktualny
-
Mi polozna w szpitalu kazala zaczekac conajmniej 3 tygodnie na pierwsze wyjscie, tym bardziej ze no niestety tu zimy nie sa takie jak w polsce. A dzisiaj jak przyszla do mnie polozna i tez pytalam to ze albo jak dziecko podskoczy z waga wiecej niz 4 kg, albo jak ma 4 tygodnie w przypadku dzieci urodzonych wagowo powyzej 4 kg
-
Ja nie wybudzam. Jak bedzie glodna sama się obudzi. A później podobno dziecko moze miec uraz i bac sie zasnąć. .. tak slyszalam. Ja wybudzam na kapanie na 19 zeby zachowac rytm dnia. O 20 po jedzeniu zasypia i przeważnie budzi się o 23 , 2 , 5:30 , 9 a zdaza się ze przspi z 5hstars2345 wrote:Do mam karmiących piersią, wybudzacie dzieci na karmienie co 3 godziny?
-
Ja jak tak robi przewieszam przez ramie odbije sie i dostawiam do 2 cyca przy ktorym zasypia. Albo tak się szamocze jak nie moze bąka puscicannielica wrote:Stars absolutnie nie wybudzam. Karmię na rządanie. Nawet jak dokarmiałam nie wybudzałam.
Ja mam problem znowu. Jak karmie mala na poczatku ok ladnie je a potem pluje cycem szamocze sie i drapie i w ryk. Daje jej znowu i nie chce. A pokarm jest bo jak scisne to leci. Daje druga i to samo na poczatku ok a potem dramat... Moze nie smakuje jej tlustszy pokarm na koncu? Bo nie wiem o co chodzi. -
Mój tyle nieraz zjada. Zdarzyło mu się nawet dzisiaj zjeść 180ml ale nieraz zje tylko 90 i mu wystarczy.Pchełka wrote:Kuźwa, właśnie mi prąd włączyli. Cały dzień nie było, przez awarię.
Od kilku dni Paula dziwnie zachowywała się po jedzeniu. Jak zjadła, to zaczynała się wiercić, niby odbila ale coś jej nie dawało spokoju... Kurcze, stwierdziłam, że się chyba nie najada i dzisiaj jej dałam 150 ml mleka. Zjadła i spała 4,5 godz. Ale boję się, że to dużo dla 1,5 miesięcznego dzieciaczka
No ale z drugiej strony ona waży prawie 6 kg, duża jest to i więcej potrzebuje.
Dobrze kombinuję czy nie?
Któraś jeszcze daje 150 ml i maluch zjada? -
karmisz piersią? czarne cokolwiek w kupce to zazwyczaj krew, jak pojawi się razy czy dwa to nic , gorzej jak będzie pojawiać się regularnie. Przy kp czasem z sutka może dziecko wypić krew z mlekiem i stąd czarne coś w kupce, przy karmieniu mm przyczyny należy szukać, jeśli się powtarza epizod.Mi$ia26 wrote:Kochane i znow potrzebuje pomocy zauwazylam dzis 3 czarne nikti w kupce malego zrobil ja po calym dniu stekania czy to oznacza cos zlego ??7w3d 💔
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH