SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja na katar polecam wodę morska, są w sprayach dla dzieci od 1 dnia życia u nas się sprawdza, plus ew. Odciaganie.
    My codziennie albo 2 razy dziennie psikamy do n9ska woda morska i mąż odrazu sciaga tym co ma sie rurke w buzi i ciągnie. W każdej dziurce zawsze jest duzy zielony babol jak u doroslego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    My codziennie albo 2 razy dziennie psikamy do n9skya woda morska i mąż odrazu sciaga tym co ma sie rurke w buzi i ciągnie. W każdej dziurce zawsze jest duzy zielony babol jak u doroslego :/
    my po kropelce soli fizjologicznej do noskka wpuszczamy i odciągamy :)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna karmie MM :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, obserwuj kupki. Zmieniałaś mleko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko zmienilam tydzien temu na bebiko ale malemu sie pogprszylo z brzuszkiem po tym mleku i dzis kupilam hipp bio ale jeszcze nie dalam malemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena nie mierzy się ilości pokarmu laktatorem. Są kobiety które nawet 10ml nie odciągną a 3 dzieci potrafią wykarmić. Też miałam mało pokarmu ale wiedziałam to po tym jak mała je bo praktycznie nie było aktywnego ssania z połykaniem. Teraz dość długo słyszę jak ssie i połyka. To zupełnie inny sposób ssania. I myślę, że głodna po piersi teraz nie jest skoro 3h potrafi spać. Na głodnego to raczej niemożliwe by było. No i ważyłam ją przed i po karmieniu dlatego wiedziałam, że mało zjada. Weź pod uwagę, że możesz mieć chwilowy kryzys laktacyjny.

Justyna dzięki za radę. Spróbuję ją odbekiwać w międzyczasie. Na bączki nic raczej nie poradzę bo robię co mogę a i tak ją te bączki męczą;( na nadmiar pokarmu raczej nie choruję ale od kilku dni karmię samą piersią i jest raczej ok bo moczy pieluchy i śpi normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się Misia jedną złą kupką nie martwiła. JAk się Kacperek dobrze czuje to nie zakładaj najgorszego ;) Wyczytałam że to może być krew od pękniętego naczynka np. przy zatwardzeniu. Przyczyn pewnie może być mnóstwo ;) Obserwuj następne kupy. Kuba wczoraj zrobił bardzo rzadką, wystraszyłam się że rozwolnienie, a następna już była normalna :)

justyna14, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dsiewczyny moze byc to od tego ze on sie strasznie napina zanim zrobi kupke ale bedziemy obserwowwc chociaz robi jedna dziennie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jeśli nie ma przy tych niteczkach innych objawów typu wysypka, śluz w kupce to takie niteczki mogą się zdarzać.
    Jeśli jednak zauważysz, że pojawiają się częściej i w większej ilości to powinnaś to skonsultować, ale jeśli to jednorazowy incydent to bądź zupełnie spokojna bo to się może zdarzyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:26

Madzisek, Mi$ia26, Moniusia89, pati_zuzia, kwiatakacji, Dżulia, aannkkaa, Ola_45, Pchełka, Aneczka86, akira, Mama-julka, alicja_, Nadulka, lilianna, Piegus, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:35

• ania14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odciaglam pokarm zeby zobaczyc ile go jest wiec z lewej piersi szybko nalecialo 70ml a z prawej dluzej odciagalam i tylko 40ml. Mam wiec 110ml i ciekawa jestem ile Marysia wypije i na jak długo jej to starczy. Ona dalej spi chyba od 19... na brzuszku o wiele dluzej przesypia jak na boku...
    Ktoras pisala o stwardnieniach na piersiach. Ja je mam jak mała śpi z 5h wtedy juz wybudzam bo boje sie ze mi cycki pekna a sciagac mi sie w środku nocy nie chce :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane jak zwykle wasze wsparcie jest nieocenione dobrze ze jestescie :)

Amoje dziecie usypiajac u mnie na rekach 3 razy smialo sie przez sen a raz na glos wiem ze to nieswiadome i przez sen ale jakie wspaniale uczucie jest to widziec :)

Aneczka86, genoweffa lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:05

Mama-julka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiscie sie popisala do mnie tez rodzinka zwalila sie z kaszlem jak maly mial tydzien to myslalam ze ich zastrzele nie obylo sie bez klotni a chorzy byli wszyscy czyli 4 osoby :/

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mój ma dwa tygodnie i zjada 110-120ml. Pytałam położnej i mówiła, że jeśli śpi 4h to mogę mu tyle dać,bo jest duży (przypuszczam, że może mieć te 5kg). Tak więc Twoja spokojnie może tyle zjadać.

Julka, mi w szpitalu mówili, że tak po 3 dniach mogę werandowac jeśli będzie temp do -6°C. Niestety było zimnej.

A moja teściowa jak zawsze się popisała i...przyjechała do nas z kaszlem :/

Marysia ma 2miesiace i ma 5200g :p

Mo polozna mowila ze po.paru dniach juz moge isc na spacer i spokojnie do -4

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ludzie to sa dziwni moja mam zanim przyjechala mowila ze siostra kilka razy tylko zakaslala a jak przyjechali to katar kaszel i wogole mieli wszyscy no myslalam ze z miejsca wybuchne i ich pozabijam i mieli wtedy zostac na noc ale naszczescie pojechali po 2 godzinach a maly odrazu byl przeniesiony na pietro a teraz nawet nie zadzwonia i nie zapytaja o malego :/

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ