Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My codziennie albo 2 razy dziennie psikamy do n9ska woda morska i mąż odrazu sciaga tym co ma sie rurke w buzi i ciągnie. W każdej dziurce zawsze jest duzy zielony babol jak u doroslegorewelka wrote:Ja na katar polecam wodę morska, są w sprayach dla dzieci od 1 dnia życia u nas się sprawdza, plus ew. Odciaganie.

-
nick nieaktualnymy po kropelce soli fizjologicznej do noskka wpuszczamy i odciągamyania14 wrote:My codziennie albo 2 razy dziennie psikamy do n9skya woda morska i mąż odrazu sciaga tym co ma sie rurke w buzi i ciągnie. W każdej dziurce zawsze jest duzy zielony babol jak u doroslego

ania14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena nie mierzy się ilości pokarmu laktatorem. Są kobiety które nawet 10ml nie odciągną a 3 dzieci potrafią wykarmić. Też miałam mało pokarmu ale wiedziałam to po tym jak mała je bo praktycznie nie było aktywnego ssania z połykaniem. Teraz dość długo słyszę jak ssie i połyka. To zupełnie inny sposób ssania. I myślę, że głodna po piersi teraz nie jest skoro 3h potrafi spać. Na głodnego to raczej niemożliwe by było. No i ważyłam ją przed i po karmieniu dlatego wiedziałam, że mało zjada. Weź pod uwagę, że możesz mieć chwilowy kryzys laktacyjny.
Justyna dzięki za radę. Spróbuję ją odbekiwać w międzyczasie. Na bączki nic raczej nie poradzę bo robię co mogę a i tak ją te bączki męczą;( na nadmiar pokarmu raczej nie choruję ale od kilku dni karmię samą piersią i jest raczej ok bo moczy pieluchy i śpi normalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:38
-
nick nieaktualnyJa bym się Misia jedną złą kupką nie martwiła. JAk się Kacperek dobrze czuje to nie zakładaj najgorszego
Wyczytałam że to może być krew od pękniętego naczynka np. przy zatwardzeniu. Przyczyn pewnie może być mnóstwo
Obserwuj następne kupy. Kuba wczoraj zrobił bardzo rzadką, wystraszyłam się że rozwolnienie, a następna już była normalna
justyna14, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisia, jeśli nie ma przy tych niteczkach innych objawów typu wysypka, śluz w kupce to takie niteczki mogą się zdarzać.
Jeśli jednak zauważysz, że pojawiają się częściej i w większej ilości to powinnaś to skonsultować, ale jeśli to jednorazowy incydent to bądź zupełnie spokojna bo to się może zdarzyć
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:26
Madzisek, Mi$ia26, Moniusia89, pati_zuzia, kwiatakacji, Dżulia, aannkkaa, Ola_45, Pchełka, Aneczka86, akira, Mama-julka, alicja_, Nadulka, lilianna, Piegus, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie odciaglam pokarm zeby zobaczyc ile go jest wiec z lewej piersi szybko nalecialo 70ml a z prawej dluzej odciagalam i tylko 40ml. Mam wiec 110ml i ciekawa jestem ile Marysia wypije i na jak długo jej to starczy. Ona dalej spi chyba od 19... na brzuszku o wiele dluzej przesypia jak na boku...
Ktoras pisala o stwardnieniach na piersiach. Ja je mam jak mała śpi z 5h wtedy juz wybudzam bo boje sie ze mi cycki pekna a sciagac mi sie w środku nocy nie chce
-
nick nieaktualnyDzieki kochane jak zwykle wasze wsparcie jest nieocenione dobrze ze jestescie

Amoje dziecie usypiajac u mnie na rekach 3 razy smialo sie przez sen a raz na glos wiem ze to nieswiadome i przez sen ale jakie wspaniale uczucie jest to widziec
Aneczka86, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Mój ma dwa tygodnie i zjada 110-120ml. Pytałam położnej i mówiła, że jeśli śpi 4h to mogę mu tyle dać,bo jest duży (przypuszczam, że może mieć te 5kg). Tak więc Twoja spokojnie może tyle zjadać.
Julka, mi w szpitalu mówili, że tak po 3 dniach mogę werandowac jeśli będzie temp do -6°C. Niestety było zimnej.
A moja teściowa jak zawsze się popisała i...przyjechała do nas z kaszlem
Marysia ma 2miesiace i ma 5200g :p
Mo polozna mowila ze po.paru dniach juz moge isc na spacer i spokojnie do -4
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde ludzie to sa dziwni moja mam zanim przyjechala mowila ze siostra kilka razy tylko zakaslala a jak przyjechali to katar kaszel i wogole mieli wszyscy no myslalam ze z miejsca wybuchne i ich pozabijam i mieli wtedy zostac na noc ale naszczescie pojechali po 2 godzinach a maly odrazu byl przeniesiony na pietro a teraz nawet nie zadzwonia i nie zapytaja o malego
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH