Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny

Tu mam zdjęcie ale slabo widać ma doslownie cala twarz.
Pchełka wlasnie nie nosi czapeczek a zimowa mial dwa razy z życiu i codziennie ma tego więcej. Na noc ubieram sam pajacyk i kocykiem okrywam , w pokoju mam 21 stopni.
Niczym mu nie smaruje od wczoraj bo myslałam ze może na jakiś kosmetyk ale dziś juz znowu więcej..
Dżulia lubi tę wiadomość
-
aannkkaa wrote:

Pchełka wlasnie nie nosi czapeczek a zimowa mial dwa razy z życiu i codziennie ma tego więcej. Na noc ubieram sam pajacyk i kocykiem okrywam , w pokoju mam 21 stopni.
Niczym mu nie smaruje od wczoraj bo myslałam ze może na jakiś kosmetyk ale dziś juz znowu więcej..
wg mnie to tradzik niemowlecy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStars nie zapominaj, że to wy jesteście rodzicami i wy decydujecie. Już nie wierzę, że w innym terminie teściowie gości nie przenocują.
U nas się przyjęło aby chrzcić jak najszybciej. Dlatego koniec stycznia chcemy. I tak będzie miała 2 miesiące. I my robimy w domu. Dom jest duży a gości będzie niewielu bo rodzina mała. Część catering ale wiekszość moja mama, teściowa i ja
Chrzciny to przedewszystkim sakrament. A nie wielka impreza dla dorosłych bo dziecko i tak nie pamięta.
kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Może mój też tak ma wczoraj i dziś nam delikatny popis dał i też ma jeden cycus większy, a mi znowu dół przychodzi, kiedy będzie lepiej? Do mam Karmiących piersią, od razu Wam dzieciaczki po 4 h w nocy przesypialy?
Co do kp i spania, moja od poczatku spalaby dluzej niz 3 h, ale wybudzalam ja. Teraz na noc zjada mojego mleka ze 120ml ok 21 i spi do 2-3, nastepnie budzi sie ok 7 i pozniej po 9. Ale tak jest od 3 dni, wczesniej budzila sie co 4 godz, czyli po tym mleku o 21 budzila sie o 1-2 a pozniej juz co 2 godziny
. Mam nadzieje ze takie pory jedzenia jak teraz jej zostaną, no chyba ze to przez chorobe.
-
nick nieaktualnyemilka24 wrote:Gratulacje dla nowych mam

Dziewczyny zauwazylam ze u mojej Julci jedno oczko jej bardziej spuchniete. Jak myslicie co to moze oznaczac?
Moze kanalik lzowy ma zapchany, zamkniety? Mpjej siostry coreczka tak miala i trzeba bylo trn kanalik udroznic
-
Moja Asia ma coś takiego, najwięcej na policzkach, ale też właśnie na skroniach i we włosach, buźka jest taka strasznie szorstka. Mi lekarka powiedziała, że to właśnie ten trądzik i że to może bardzo długo trwać zanim się tego pozbędziemy. Kazała robić okłady z octeniseptu na ok 2 min, a potem smarować linomagiem w maści.aannkkaa wrote:Kurcze mój mały dostał takich krost na calej twarzy i czole nawet we wloskach u góry ma. Ciekawi mnie co to jest. Jitro do lekarza pojade bo boje się ze to na mleko.. którejś dziecko miało uczulenolie na mleko ? Jak się objawiało ?
-
emilka24 wrote:Gratulacje dla nowych mam

Dziewczyny zauwazylam ze u mojej Julci jedno oczko jej bardziej spuchniete. Jak myslicie co to moze oznaczac?
My też właśnie walczymy z zatkanym kanalikiem lxowym. Przemywamy oczko jalowym gazikiem nasączonym solą fizjologiczną, do tego delikatnie masujemy spuchnièta powiekę, od zewnątrz w stronę noska. Wydaje mi się, że już po pierwszym dniu jest poprawa
-
Anka moja Madzia tez miala krostki na calej twarzy, szyi i na glowce do tego szorstkie plamy. Bylam z tym u lekarza i nam pomogla masc na atopowe zapalenie skory dermavel. Do tego kapiele na przemian w oilatum i mace ziemniaczanej. Teraz buzke ma ladna a na poczatku myslalam ze to potowki.
-
A jak u was to sie objawialo?cytrynówka wrote:My też właśnie walczymy z zatkanym kanalikiem lxowym. Przemywamy oczko jalowym gazikiem nasączonym solą fizjologiczną, do tego delikatnie masujemy spuchnièta powiekę, od zewnątrz w stronę noska. Wydaje mi się, że już po pierwszym dniu jest poprawa

-
aannkkaa wrote:

Mój Mały też jest cały obsypany takimi krostkami na buźce. Pediatra powiedziała, że to jest jego reakcja na moje hormony, które wypije z mlekiem. Mam nic z nimi nie robić, niczym nie smarować itp. Te krostki same po jakimiś czasie mają zniknąć. -
Misia, moja mama mi powiedziała, że jeśli jest zapadnięte to oznacza, że dziecko jest odwodnione i trzeba więcej poić. Ale nie wiem czy to faktycznie o to chodzi.Mi$ia26 wrote:Dziewczyny pytanie odnosnie ciemiaczka od mojego M bo zauwazyl ze maly ma troche zapadniete i czy to nic zlego bo juz mysli leciec do lekarza bo wyczytal w necie wlasnie ??
-
nick nieaktualnyNo zobaczymy co jutro lekarz powie, dzięki dziewczyny.

Co do kanaliku to mój tez ma z tym problemy , ropieja mu oczka juz dziś drugie wiec trzeba iść położna kazała kupic ziele swietlika i zaparzyc jak herbatę i przemywac. Już myslalam ze jest poprawa ale jednak nie, wiec jutro czeka nas wyprawa do doktora
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH