Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cytrynówka wrote:po przemyciu oczka na gaziku zostawały takie zółte łezki, potem dolna powieka zaczęła puchnąć a oczko nie chciało się otworzyć, bo było zalepione tymi żółtymi łezkami

U nas sa takie zolte geste. Przemywam oczko. I wlasnie ta dolna powieka jest lekko spuchnieta. No nic we wtorek idziemy do lekarza. -
nick nieaktualny
-
emilka24 wrote:U nas sa takie zolte geste. Przemywam oczko. I wlasnie ta dolna powieka jest lekko spuchnieta. No nic we wtorek idziemy do lekarza.
Ja mam jutro wizytę położnej, zobaczę co ona powie, ale pewnie skończy się na kropelkach z antybiotykiem.
-
Suerte wrote:czy Wasze Maluchy też tak krótko śpią w dzień? Mój Bartuś śpi po maksymalnie 20 minut

mój od kilku dni spi krótko w dzień. mniej więcej od pół godziny do godziny. Nie wiem właśnie jaki jest powód. Chyba sie poprostu dziecko zmienia. Myśle ze dziecko samo wie ile snu mu potrzeba. -
Mój ma takie chrosteczki od półtorej tygodnia na twarzy we włosach i na dekolcie drobne chrostki i kilka większych a jak chwilę się do mnie poczcie potuli to robią się w tym miejscu czerwone, położna była w piątek i prawdopodobnie to trądzik niemowlęcy, który trwa kilka tygodni. A do lekarzami w środę. Daj znać co ci jutro powiedzą.aannkkaa wrote:Kurcze mój mały dostał takich krost na calej twarzy i czole nawet we wloskach u góry ma. Ciekawi mnie co to jest. Jitro do lekarza pojade bo boje się ze to na mleko.. którejś dziecko miało uczulenolie na mleko ? Jak się objawiało ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tym kanalikiem siostra byla na nieklanskiej, masakra zabieraja dziecko od rodzicow zamykaja dzwi i na zywca trzymali malenstwo i udrozniali kanaliki nie mogla wejsc nawet na sekunde

Ale w tym przypadku pozno postawili diagnoze bo pediatra nawalil. Masujcie palcem oczko do srodka. A najlepiej skonsultowac z jakis dobrym lekarzem. -
nick nieaktualnyMadzisek dam znać na pewno i ma dokladnie jak mówisz na dekolcie główce.Pchełka Ty mnie nawet nie strasz z tymi kanalikami
mój ma dwa oczka tak zawalone ze muszę pierw przemyć żeby otworzyć i dziś tak mocno się to zrobiło.. chce juz jutro żeby mu jakoś pomoc bo tak mi smutno jak ba niego patrzę
-
Dziewczyny a ile razy dziennie przemywalyscie kikuta? Bo kurde mi polozna powiedziala ze raz dziennie a czytalam zeby przemywac kilka razy. I kazala mi to robic sama woda bo od antybakteryjnych jak octanisept dluzej sie goi bo nie wysusza tylko antybakterializuje:D
-
my tez przemywalismy tylko w kapieli raz dzziennie patyczkiem na sucho i octaniseptem wieczorem ale pozniej oszuszalam i odpadl po tygodniu:-)
zmienilismy mleko z baby dream bo miala mala problem z kupka a w piatek takie zatwardzenie ze azplakala jak robila kupke.. kupilam bebiko, najwiekszy blad zzycia:/ od momentu wypicia pierwszej butli co prawda kupa za kupa ale tak rozdraznona placzliwa spac nie chce ulewala zaczela wymiotowac nam mlekiem az w koncu dzisiaj ja przeczyscilo, tak jej lecialo z pupci jak siki azmnie opryskalo
pojechlismy wiec na dyzur , osluchowo czysta jelitka tez ladnie pracuja wiec zle zareagowala na bebiko kazal nam wrocic do baby dream na 2-3 ni i dolewac kropelki ddicoflor i obserwowac przez noc, gdyby dalej robila kupy lub i wymiotowala mlekiem tojuz do szpitala kazal nam jechac:/ na razie jest ok nie wymiotuje zrobila po 21 kupe w trakcie jedenia ale mala ... zobaczymy jak noc nam minie. ahai je co 2 godziny przez to wszystko:(
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH