SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    A jak u was to sie objawialo?

po przemyciu oczka na gaziku zostawały takie zółte łezki, potem dolna powieka zaczęła puchnąć a oczko nie chciało się otworzyć, bo było zalepione tymi żółtymi łezkami :(

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:26

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    po przemyciu oczka na gaziku zostawały takie zółte łezki, potem dolna powieka zaczęła puchnąć a oczko nie chciało się otworzyć, bo było zalepione tymi żółtymi łezkami :(

U nas sa takie zolte geste. Przemywam oczko. I wlasnie ta dolna powieka jest lekko spuchnieta. No nic we wtorek idziemy do lekarza.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U .nas maly spi ostatnio non stop i az boje sie nocy :/

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    U nas sa takie zolte geste. Przemywam oczko. I wlasnie ta dolna powieka jest lekko spuchnieta. No nic we wtorek idziemy do lekarza.

Ja mam jutro wizytę położnej, zobaczę co ona powie, ale pewnie skończy się na kropelkach z antybiotykiem.

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • lips Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    czy Wasze Maluchy też tak krótko śpią w dzień? Mój Bartuś śpi po maksymalnie 20 minut :(

mój od kilku dni spi krótko w dzień. mniej więcej od pół godziny do godziny. Nie wiem właśnie jaki jest powód. Chyba sie poprostu dziecko zmienia. Myśle ze dziecko samo wie ile snu mu potrzeba.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Kurcze mój mały dostał takich krost na calej twarzy i czole nawet we wloskach u góry ma. Ciekawi mnie co to jest. Jitro do lekarza pojade bo boje się ze to na mleko.. którejś dziecko miało uczulenolie na mleko ? Jak się objawiało ?
    Mój ma takie chrosteczki od półtorej tygodnia na twarzy we włosach i na dekolcie drobne chrostki i kilka większych a jak chwilę się do mnie poczcie potuli to robią się w tym miejscu czerwone, położna była w piątek i prawdopodobnie to trądzik niemowlęcy, który trwa kilka tygodni. A do lekarzami w środę. Daj znać co ci jutro powiedzą.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis tylko je i spi moze mial ze 4 godziny aktywnowci przez caly dzien i tak od wczoraj

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kanalikiem siostra byla na nieklanskiej, masakra zabieraja dziecko od rodzicow zamykaja dzwi i na zywca trzymali malenstwo i udrozniali kanaliki nie mogla wejsc nawet na sekunde :-(
    Ale w tym przypadku pozno postawili diagnoze bo pediatra nawalil. Masujcie palcem oczko do srodka. A najlepiej skonsultowac z jakis dobrym lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek dam znać na pewno i ma dokladnie jak mówisz na dekolcie główce.Pchełka Ty mnie nawet nie strasz z tymi kanalikami :/ mój ma dwa oczka tak zawalone ze muszę pierw przemyć żeby otworzyć i dziś tak mocno się to zrobiło.. chce juz jutro żeby mu jakoś pomoc bo tak mi smutno jak ba niego patrzę

• mnk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile razy dziennie przemywalyscie kikuta? Bo kurde mi polozna powiedziala ze raz dziennie a czytalam zeby przemywac kilka razy. I kazala mi to robic sama woda bo od antybakteryjnych jak octanisept dluzej sie goi bo nie wysusza tylko antybakterializuje:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk ja przemywalam raz dziennie octaniseptem i odpadł elegancko po niecałych 2 tyg :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synek po jedzeniu trzymałam go do odbicia i tak se pocis kupę ze mnie obrzygal ze aż mi przesiaklo na stanik a sam się osral od kostek aż po szyję :) uroki macierzyństwa :D

Pchelkaa, alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:35

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:06

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez przemywalismy tylko w kapieli raz dzziennie patyczkiem na sucho i octaniseptem wieczorem ale pozniej oszuszalam i odpadl po tygodniu:-)

zmienilismy mleko z baby dream bo miala mala problem z kupka a w piatek takie zatwardzenie ze azplakala jak robila kupke.. kupilam bebiko, najwiekszy blad zzycia:/ od momentu wypicia pierwszej butli co prawda kupa za kupa ale tak rozdraznona placzliwa spac nie chce ulewala zaczela wymiotowac nam mlekiem az w koncu dzisiaj ja przeczyscilo, tak jej lecialo z pupci jak siki azmnie opryskalo :( pojechlismy wiec na dyzur , osluchowo czysta jelitka tez ladnie pracuja wiec zle zareagowala na bebiko kazal nam wrocic do baby dream na 2-3 ni i dolewac kropelki ddicoflor i obserwowac przez noc, gdyby dalej robila kupy lub i wymiotowala mlekiem tojuz do szpitala kazal nam jechac:/ na razie jest ok nie wymiotuje zrobila po 21 kupe w trakcie jedenia ale mala ... zobaczymy jak noc nam minie. ahai je co 2 godziny przez to wszystko:(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakać mi sie chce :( mam 38 st gorączki ledwo patrzę na oczy tak mnie pieką :( Antoś jak na złość nie chce usnąć a maz w najlepsze śpi napierdolony :/ zaraz padne :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik wspolczuje:(( moj od jutra idzie do pracy i spi w innym pokoju...tyle, ze trzezwy

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:06

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk ja nie przemywalam niczym I odpadl po 6 dniach.
    Acik a Tobie co,przeziebienie?
    My jutro bedziemy sie wazyc I mierzyc,zobaczymy ile urosl kawaler :)

‹‹ 2302 2303 2304 2305 2306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ