SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Kasia to straszne z tym Bebiko :-/ oby juz nic złego więcej sie dzialo. Takie maluszki nie powinny trafiać do szpitali.
    Nasza Pola tez czasem miewa problem z brzuszkiem. Raz nie umiała zrobić kupy. Ale mleka nie zmienialiśmy żeby jeszcze bardziej nie namieszać i samo sie unormowalo. Podajemy bebilon.

Acikk to fatalnie ze akurat dzisiaj mąż dal ciała. Mój odkąd mala jest na świecie to poza pepkowym nie upil sie ani razu. Blokadę psychiczna ma. No i w razie jakby mala miała plakac żeby mi pomoc. Choroba Cie zbiera czy ta gorączka jest od piersi? Ja miałam taka wysoka od zastoju. Trzymaj się kochana i jak mąż wytrzezwieje to niech sie malym zajmie. Dziecko ma dwoje rodziców.

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pępek psikalismy octeniseptem raz lub dwa razy dziennie i tez patyczkiem czyscilam. Pępek odpadl w 5 tygodniu. Jak widac nie ma reguły.

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena narazie spij :-) Mlody mogl zle zareagowac na jedzenie lub sobie cos podraznil, nie koniecznie to musi byc wirus. Obserwuj go, jesli to jednorazowa sytuacja z tymi wymiotami to idzcie na ten spacer.

Aannkkaa nie strasze Kochana absolutnie, nie chcialam zebys tak to odebrala, wiem poprostu ze bardzo latwo to zaniedbac. Przed przepychaniem kanalikow oczywiscie podawane byly krople i wlasnie masowane oczka, ale w tym przypadku to nie pomoglo.

Acik biedaku Ty, daj popalic jutro mezowi. Moj wczoraj napil sie ze szwagrem ale nie powiem, pelna kulturka i pozniej pomogl mi Mloda ogarnac wiec nie narzekam poki co, chociaz lapie sie na glupich myslach, np: mowie mu zmien jej pieluche bo chyba narobila i od razu mysl z tylu glowy: zrob to sama, zrobisz to lepiej, dokladniej. Tak samo z kapaniem, usypianiem itp. Wiem ze nie moge sama caly czas wisiec nad mala i sie nia zajmowac bo padne, a poza tym mezowi bedzie przykro, ale czasami mam wrazenie ze nikt sie nia tak nie zajmie jak ja :-S

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik bardzo mi przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami po dluzszej przewie. Jakos nie moglam sie ogarnac, zeby napisac.
    Od ponad tygodnia Wojtus ma katarek. Bylismy juz z tym u 2 lekarzy, bo maly az rzęzi. Oboje powiedzieli, ze to spywajacy do gardla katarek i dlatego tak to slychac. Kazali nam robic inhalacje, oklepywac przed kazdym jedzeniem i odciagac Frida. Walczymy, ale ciagle ma ten katar :/
    Poza tym to wszystko u nas dobrze. Maly rosnie jak na drozdzach :) wazy juz 4600 :)
    Bylismy tez na usg bioderek. Tu tez wszystko tak, jak byc powinno :)

Pozdrawiamy wszystkie grudniowe dzieciaczki i ich mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:56

Matleena, Dżulia, emilka24, Pchelkaa, Madzisek, m@rzenie, akira, aannkkaa, kwiatakacji, Moniusia89, rewelka, pati_zuzia, lilianna, Piegus, Nadulka, Suerte, genoweffa, Mama-julka, nataliano lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No maleena podziwiam, ze urodzilas swojego Tymka sn :) jestes prawdziwa bohaterka ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Wojtus tez ma na buzce krostki, tzn na policzkach i brodzie. Neonatolog i pediatra powiedzieli, ze to sa zwykle zmiany lojotokowe, bo gruczkoly podejmuja prace. Trzeba to przeczekac i bron Boze nie zrapywac, nie wyciskac itd. Naeilzac tylko i czekac, az samo minie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy na 14.20 do lekarza wiec zobaczymy oby to był ten trądzik.
    A na oczka mam nadzieję ze kropelki pomogą :D
    Mama_mai super ze się odezwałas. A Wojtuś sama słodycz :* zdrowka dla niego :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej z rana :) jak u Was po weekendzie? my zaczelismy na chrzciny prosic

Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :) cały czas Was podczytuje ale ciężko mi znaleźć czas żeby coś napisać :) Mikuś jak nie śpi jest dość wymagający, chce żeby z nim gadać i gadać :) Ogólnie rośnie nam zdrowo już ma 10cm więcej i przybrał 2kg :) Jestem dumna jak widzę, że z dnia na dzień coraz więcej ogarnia :) Jedyne z czym mamy problem to trzymanie główki, idziemy dziś na rehabilitację bo podejrzewają u niego napięcie mięśniowe, dużo ćwiczymy sami i i tak widzę już duży postęp, na początku było ciężko bo nienawidził leżeć na brzuchu ale już go trochę przyzwyczaiłam, teraz już jest ciekawski i zauważył, że w tej pozycji więcej widzi :) Serce mi rośnie jak widzę, że się śmieje a robi to coraz częściej, nawet już trochę zaczyna do mnie gadać :) też mamy problem z mleczkiem i ulewaniem jesteśmy w trakcie przechodzenia na bebilon ar i już dużo mniej ulewa, w najgorszych momentach były takie fontanny, że wszystko bylo do przebrania Mikuś i ja ale ten problem mamy już za sobą powoli :) Też miałam lekki kryzys na początku, byłam rozczarowana porodem bo chciałam rodzić naturalnie ale juz mi wszystko przeszło, każdy uśmiech mojego bąbla odgania jakieś głupie złe myśli :) Macie tu jeszcze jego zdjęcie, oswaja mi się z obiektywem mój model :))
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1dcd13298d3.jpg
    P.S. też mamy problem z taką wysypką ale moja lekarka znowu mówi, że mamy smarować to alantanem plus i że to od kontaktu z naszymi ubraniami, więc widzę, że co lekarz to inna teoria :) ale położna znowu mówiła też, że to od hormonów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 09:55

Matleena, aannkkaa, kwiatakacji, Moniusia89, pati_zuzia, Nadulka, Dżulia, genoweffa, Mama-julka, Ola_45, m@rzenie lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam alantan na te zmiany skórne. Mojemu pomógł.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jestem dumna z tego zdjęcia :) mój mąż chciał, żebym nie zwariowała i miała jakies twórcze zajęcie w domu więc kupił nam aparat a Mikusia śmieszy jak się rusza obiektyw więc śle mi takie uśmiechy :)

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz się zreflektowal zanim zdążyłam się obrazić ;) wstał o 4 do małego nakarmil i siedział 2 godz bo mały nie chciał spac. Potem wstał o 9 nakarmil małego złapał siku do badania posprzatal w pokoju i zrobił śniadanie a teraz zabiera małego na spacer :)
    To chyba nie moge się obrazić :P ??

kwiatakacji, lula.91, aannkkaa, Matleena, Dżulia, KASIAG24, genoweffa, Ola_45 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:43

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik no cos Ty:-) chyba zrozumial ze przeskrobal ;-) a jak sie czujesz? Skad ta temp? Przeziebienie?

Czarnamalina, zdjecie bomba! :-) wywolalabyn w duzym formacie i na sciane walnela gdyby to moja cora byla ;-)

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny zmieniacie w nocy pampersa przed każdym jedzeniem?

Acikk zazdroszczę mój mąż karmił małego tylko raz i rzadko wstaję w nocy bo uważa że idzie do pracy więc musi się wyspać

Ja nie, zmieniam o 20 jak Mala zasypia, pozniej o 2-3 jak sie budzi i o 7. (jesy jeszcze karmienie ok 4-5 ale to nie zawsze). Czesto sprawdzam reka czy bardzo zasikany i czy nakupkala. Zdarza sie ze o tej 2 malo nasikala (pampers nie jest napompowany) wtedy zmieniam jej o tej 4. Jak zmieniam pampersa to sie budzi calkiem i otwiera oczy a tak to oczy zamkniete a widze ze szuka cycka to daje jej i dalej pcia :-)

• lips Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na pierwszysm spacerze 15 minut :) Ale jesstem szczęśliwa. Też tak macie ze cieszycie się jak głupie jak tylko jest jakiś mini mini postep? Ja sie cieszyłam jak odpadł kikut albo jak zmieniłam pampersy na 2 albo jak pierwszy raz zgasiłam lampkę i spaliśmy po cimku w nocy, dziś ten spacer :) Czlowiek zupełnie mienił priorytety.

I jeszcze jedno pytanko: Ile śpią wasze dzieciaczki w dzień ? Tzn ile mają aktywności a ile godzin śpią.

Mój śpi w dzień około 5 godzin a jest aktywny około 8 godzin
    (Licze dzień od 7.00 do 20.00)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:13

pati_zuzia lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ