Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia marudź jak najwięcej, nie będziemy się czuły, że tylko my "złe matki" jesteśmy

Ja na męża narzekać nie mogę, nawet w nocy chce wstawać i mi podawać małego do cyca, albo przebierać, ale wolę sama bo jak On go "odbeka" to zawsze rozbudza
ale w dzień jest nieoceniony (a niestety musi pracować
)
Kasiag trzymam kciuki, żeby mleczko jak najszybciej pomogło
-
nick nieaktualny
-
rewelka o nic innego nie prosze tylko zeby to mleko nam pomoglo
mala sie meczy ja z nia a przeciez musze jeszcze z corka lekcje odrabiac zawozic ja do szkoly odbierac ogarniac dom jakis obiad zrobic bo moj malz jak wychodzi rano do pracy to wraca poznym wieczorem czasami w nocy
oczywiscie pierwsze co to wpada do kuchni na obiad...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiag ja tzn moj mały jest na tym mleku, właśnie kończyny drugie opakowanie i u mnie póki co odpukac zmiana jest diametralna. Jak mały nie schodził z rak i potrafił nie spac cala dobe i płakał tak teraz potrafi sam polezec przez godzinkę, robi drzemka w ciagu dnia a w nocy jak z zegarkiem co 4 godz chce jeść. Oczywiście zdarza się tak jak wczoraj ze nie chciał spac w nocy Ale to nie było to ze coś mu dolegalo tylko po prostu spac mu się nie chcialo
a kupa jest regularnie jedna na dzień - wczoraj po sama szyję
także u nas póki co jest super po tym mleku wg tego co bylo. Różnice janzauwazylam praktycznie od razu.
Misia ale zawsze masz nas do wygadania
wiesz ja mam tu pelno znajomych ale wygadac też bym się nie miala komu bo nikt dzieci nie ma więc i tak by nie rozumiał mocig rozterek
a jedna koleżanka która na dziecko to jej dziecko jest idealne i jak coś tam ponarzekalam to zamiast sprobowac pocieszyć to tylko słyszałam "no to masznprzejebane moja mała tylko jadla i spała"
Dziękuję za takie wsparcie
KASIAG24, Pchelkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa widzę ogromną różnicę między tym jak było i jak jest. Czasami zastanawiałam się po co mi to było, a teraz? Moja miłość jest tak ogromna, że brak słów. Tęsknię za nią jak dłużej śpi. Kocham na nią patrzeć, dotykać, czuć jej zapach ahh
nie ma nic piękniejszego niż własne dziecko!
Moja niunia jest dość grzeczna ale było kilka dni, że była marudna, płakała i nie chciała zasnąć i też płakałam i zastanawiałam się jak dają sobie radę mamy dzieci, które mają tak na co dzień. Szacun!
A jeśli chodzi o postępy to są ogromne. Główkę trzyma praktycznie samodzielnie, uwielbia książeczki kontrastowe, uśmiecha się do mnie, interesuje ją świat, wyciąga rączki i cieszy się do zabawek na huśtawce, gaworzy ślicznie po swojemu, robi bąble ze śliny, chwyta mnie za nos albo włosy (ała!). Ogólnie jest dużo bardziej kontaktowa
Skończyła już 1,5 miesiąca
rewelka, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuerte spróbuj go zmęczyć. Chodź i pokazuj mu mieszkanie. Pobawcie się. Jak się mocno zmęczy to zaśnie. Ja polecam huśtawkę hybrydową-odlot po 15 min. I mam wózek retro z funkcją kołyski. Trochę pobujasz i też zaraz śpi. A jak nie to miś szumiś. Albo kołysanki. Albo noszenie i bujanie na rękach ostatecznie. No i cyc super usypia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena moj tez panikarz i tez na zakupy nie chcial jechac z malym bo za duzo ludzi na spacer nie bo snoeg sie rozstapia a ja sama z xzieckiem caly czas w domu to oszalec mozna posprzatac ugotowac pranie zrobic pieca pilnowac i dzieckiem sie zajac a on przyjdzie i nie ma czasu dobrze chociaz ze w nocy wstaje zrobic jedsenie malemu k idzie dalej spac moj go nie przebiera nosi 15 min i twierdzi ze malemu u mnie lepiej nie karmi go czasem wezmie do odbicia e i tak wole sie nim sama zajmowac bo mam wrazenie ze i tak zrobie to lepiej
-
nick nieaktualnyMy juz po wizycie u lekarza masakra jakas co za pediatra on doslownie nic nie wiedział na oczka dał pilne skierowanie do okulisty bo moze to być zapalenie spojówek. Kropelek żadnych nie dał bo niby wszystko od 1-msc życia. Pokazuje mu tą wysypkę to mówi" no faktycznie tego dużo może być od mleka a mogą to być hormony" proponuje smarowac linomagiem i pokazać to okuliscie , kuzwa a co mi okulista powie na wysypkę..
-
Jakbym czytała o sobie tydzień temu. U nas pomogła zmiana nleka bo okazało się ze małemu ciągle w brzuszku wyrabialoSuerte wrote:nic nie działa
ani spacer, ani lulanie, ani szumis - 15 min i znowu to samo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH