SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik na meza absolutnie nie mozesz sie obrazic :-) moj spal sobie w innym pokoju poszedl do pracy caly dzien go nie bedzie a ja chyba strzele sobie w leb jak bedzie wisiec na rekach i plakac mala ...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia marudź jak najwięcej, nie będziemy się czuły, że tylko my "złe matki" jesteśmy :)

Ja na męża narzekać nie mogę, nawet w nocy chce wstawać i mi podawać małego do cyca, albo przebierać, ale wolę sama bo jak On go "odbeka" to zawsze rozbudza :) ale w dzień jest nieoceniony (a niestety musi pracować:\)

Kasiag trzymam kciuki, żeby mleczko jak najszybciej pomogło :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:26

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka o nic innego nie prosze tylko zeby to mleko nam pomoglo :( mala sie meczy ja z nia a przeciez musze jeszcze z corka lekcje odrabiac zawozic ja do szkoly odbierac ogarniac dom jakis obiad zrobic bo moj malz jak wychodzi rano do pracy to wraca poznym wieczorem czasami w nocy :/ oczywiscie pierwsze co to wpada do kuchni na obiad...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte moze to wina mleka

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag ja tzn moj mały jest na tym mleku, właśnie kończyny drugie opakowanie i u mnie póki co odpukac zmiana jest diametralna. Jak mały nie schodził z rak i potrafił nie spac cala dobe i płakał tak teraz potrafi sam polezec przez godzinkę, robi drzemka w ciagu dnia a w nocy jak z zegarkiem co 4 godz chce jeść. Oczywiście zdarza się tak jak wczoraj ze nie chciał spac w nocy Ale to nie było to ze coś mu dolegalo tylko po prostu spac mu się nie chcialo :) a kupa jest regularnie jedna na dzień - wczoraj po sama szyję :) także u nas póki co jest super po tym mleku wg tego co bylo. Różnice janzauwazylam praktycznie od razu.

Misia ale zawsze masz nas do wygadania :) wiesz ja mam tu pelno znajomych ale wygadac też bym się nie miala komu bo nikt dzieci nie ma więc i tak by nie rozumiał mocig rozterek :) a jedna koleżanka która na dziecko to jej dziecko jest idealne i jak coś tam ponarzekalam to zamiast sprobowac pocieszyć to tylko słyszałam "no to masznprzejebane moja mała tylko jadla i spała"
    Dziękuję za takie wsparcie :)

KASIAG24, Pchelkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę ogromną różnicę między tym jak było i jak jest. Czasami zastanawiałam się po co mi to było, a teraz? Moja miłość jest tak ogromna, że brak słów. Tęsknię za nią jak dłużej śpi. Kocham na nią patrzeć, dotykać, czuć jej zapach ahh ;) nie ma nic piękniejszego niż własne dziecko!
    Moja niunia jest dość grzeczna ale było kilka dni, że była marudna, płakała i nie chciała zasnąć i też płakałam i zastanawiałam się jak dają sobie radę mamy dzieci, które mają tak na co dzień. Szacun!

A jeśli chodzi o postępy to są ogromne. Główkę trzyma praktycznie samodzielnie, uwielbia książeczki kontrastowe, uśmiecha się do mnie, interesuje ją świat, wyciąga rączki i cieszy się do zabawek na huśtawce, gaworzy ślicznie po swojemu, robi bąble ze śliny, chwyta mnie za nos albo włosy (ała!). Ogólnie jest dużo bardziej kontaktowa ;) Skończyła już 1,5 miesiąca ;)

rewelka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte spróbuj go zmęczyć. Chodź i pokazuj mu mieszkanie. Pobawcie się. Jak się mocno zmęczy to zaśnie. Ja polecam huśtawkę hybrydową-odlot po 15 min. I mam wózek retro z funkcją kołyski. Trochę pobujasz i też zaraz śpi. A jak nie to miś szumiś. Albo kołysanki. Albo noszenie i bujanie na rękach ostatecznie. No i cyc super usypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha stars, justyna wielkie dzięki za radę;) jak mała zaczyna grymasić przy cycu odbijam i je dalej aż się naje ;) :*

Pchelkaa, stars2345 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena moj tez panikarz i tez na zakupy nie chcial jechac z malym bo za duzo ludzi na spacer nie bo snoeg sie rozstapia a ja sama z xzieckiem caly czas w domu to oszalec mozna posprzatac ugotowac pranie zrobic pieca pilnowac i dzieckiem sie zajac a on przyjdzie i nie ma czasu dobrze chociaz ze w nocy wstaje zrobic jedsenie malemu k idzie dalej spac moj go nie przebiera nosi 15 min i twierdzi ze malemu u mnie lepiej nie karmi go czasem wezmie do odbicia e i tak wole sie nim sama zajmowac bo mam wrazenie ze i tak zrobie to lepiej :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie u lekarza masakra jakas co za pediatra on doslownie nic nie wiedział na oczka dał pilne skierowanie do okulisty bo moze to być zapalenie spojówek. Kropelek żadnych nie dał bo niby wszystko od 1-msc życia. Pokazuje mu tą wysypkę to mówi" no faktycznie tego dużo może być od mleka a mogą to być hormony" proponuje smarowac linomagiem i pokazać to okuliscie , kuzwa a co mi okulista powie na wysypkę..

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    nic nie działa :( ani spacer, ani lulanie, ani szumis - 15 min i znowu to samo...
    Jakbym czytała o sobie tydzień temu. U nas pomogła zmiana nleka bo okazało się ze małemu ciągle w brzuszku wyrabialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:51

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a z jakiego zmienilas na jakie?
    najlepsze, że robi z 7 kup na dobe i to idealnych...

U nas kupy też były także nie musi to być wyznacznik. My zmieniliśmy z hipp combiotik na bebilon pepti

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ